ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ Φιλιατών : Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017



Τα ναρκωτικά είναι καλά για να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα, ενώ η πραγματικότητα είναι τόσο πλούσια, ώστε δεν αξίζει να ξεφεύγεις από αυτήν.: ( Τσάρλυ Τσάπλιν )


…ΘΕΜΑΤΑ …10-05-2017


ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ Φιλιατών : Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017























Για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, που είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για κείνα που δεν λέγονται», το Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 17 Μαΐου θεματική ξενάγηση σε όλους τους επισκέπτες της ημέρας… στον χώρο του μουσείου & του Παραδοσιακού Ελαιοτριβείου του χωριού.Η θεματική Ξενάγηση έχει τον Τίτλο « Ιστορίες της Καθημερινότητας,οι σχέσεις των ανθρώπων- επαγγελματιών – κατοίκων της επαρχίας Φιλιατών,κατά το παρελθόν…».Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 6944546994 & 6955199639 . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Είσοδος Ελεύθερη.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με Διοικητή της 6ης ΥΠΕ - ολοκλήρωση της παράδοσης του ΤΕΠ Φιλιατών






















Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Δ. Νικολόπουλο, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα που αφορούν τις νοσοκομειακές δομές της Ηπείρου, εστιάζοντας κυρίως στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με αφορμή και την πρόσφατη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Κ. Υ. Πάργας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για τη στήριξη των υγειονομικών υπηρεσιών της Ηπείρου και του ΕΚΑΒ, ενημέρωσε τον κ. Νικολόπουλο και για την ολοκλήρωση της παράδοσης του ΤΕΠ Φιλιατών, ενώ του μετέφερε και τη θέση της Περιφερειακής Αρχής για την ίδρυση νέας Υγειονομικής Περιφέρειας με αρμοδιότητα την Ήπειρο. Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον προγραμματισμό ] κάλυψης κενών που διαπιστώνονται, μεταξύ των οποίων και του Κέντρου Υγείας Πάργας, ενώ εξέφρασε ενδιαφέρον για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Άρτας και Πρέβεζας μέσω του προγράμματος Helena, όπως υλοποιήθηκε και η αναβάθμιση του διοικητηρίου της Περιφέρειας. 

Το 2o Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Περιφέρεια Αδριατικής Ιονίου (EUSAIR) στα Ιωάννινα 11-12 Μαΐου






















Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εξωτερικών συνδιοργανώνουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2ο Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR), την Πέμπτη και Παρασκευή, 11-12 Μαΐου στα Ιωάννινα. Με κεντρικό θέμα τη «Γαλάζια Ανάπτυξη», το Φόρουμ κορυφώνει τις εργασίες της ετήσιας ελληνικής προεδρίας. Κατά τη διάρκεια των δυο ημερών, θα εξεταστούν η πρόοδος και τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Στρατηγικής, και θα πραγματοποιηθούν θεματικές συζητήσεις που σχετίζονται με τους τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής (Γαλάζια Ανάπτυξη, Μεταφορές-Ενέργεια, Ποιότητα του Περιβάλλοντος και Βιώσιμος Τουρισμός). Οι οκτώ συνεργαζόμενες χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία) που συμμετέχουν στη Μακροπεριφέρεια θα εκπροσωπηθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους Υπουργούς με αρμοδιότητα για τα Ταμεία της Ε.Ε. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί κλειστή υπουργική συνάντηση και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και της Διευθύντριας στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικών Θεμάτων, αρμόδια για θέματα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της Ε.Ε., Lena Andersson Pench. Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την παράδοση της προεδρίας στην Ιταλία από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συνεδρίου και του Υπουργείου.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθησαν σήμερα στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων με 47 κιλά χασίς























Στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν σήμερα στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων,  δύο ημεδαποί, γιατί μετέφεραν οργανωμένα με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πάνω από 47 κιλά ακατέργαστης κάνναβης .Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο ημεδαπών, ηλικίας 57 και 34 χρονών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (09-05-2017) το πρωί, συνελήφθησαν στη Νεράιδα Θεσπρωτίας και στην Ελεούσα Ιωαννίνων, οι δύο προαναφερόμενοι. Ειδικότερα, ο 57χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -45- δέματα, που περιείχαν 47 κιλά και 160 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο 34χρονος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 57χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων. Συνολικά κατασχέθηκαν:
           47 κιλά και 160 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
           -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
           -2- κινητά τηλέφωνα.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε  χημικά προϊόντα από την Ιταλία στην Ελλάδα
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε  χημικά προϊόντα από την Ιταλία με σκοπό τη λαθρεμπορία και την πώληση τους ως καύσιμα.Συνέδραμε το Τελωνείο Ηγουμενίτσας και η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας .Σε οργανωμένη επιχείρηση συνελήφθησαν (4) μέλη της οργάνωσης τη στιγμή που προέβαιναν στη μετάγγιση των χημικών προϊόντων.Κατασχέθηκαν πάνω από (32) τόνοι ενεργειακών ελαίων, (24) υπέργειες  δεξαμενές του (1) τόνου, υπέργεια δεξαμενή (31) τόνων  και βυτιοφόρο όχημα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κύκλωμα που εισήγαγε χημικά προϊόντα (ενεργειακά προϊόντα και έλαια) από την Ιταλία, με σκοπό τη  λαθρεμπορία και την πώληση τους ως καύσιμα, σε πρατήριο καύσιμων σε περιοχή της Θεσπρωτίας.Η εξάρθρωση επετεύχθη με τη συνδρομή του Τελωνείου Ηγουμενίτσας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο πλαίσιο συντονισμένων και στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας καυσίμων.Χθες (9 Μαΐου 2017), κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν (4) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα (3) ημεδαποί και αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας, ηλικίας από 38 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών (αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση χωρίς άδεια).  Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα), τη μεταφορά τριάντα (30) περίπου τόνων χημικών προϊόντων από το λιμάνι του Μπάρι της Ιταλίας στην Ηγουμενίτσα, με βυτιοφόρο που έφερε βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας.Στη συνέχεια, το βυτιοφόρο μετέφερε το φορτίο σε πρατήριο καυσίμων σε περιοχή της Θεσπρωτίας, όπου τα μέλη της οργάνωσης ανεφοδίαζαν (24) υπέργειες δεξαμενές του (1) τόνου, οι οποίες βρίσκονταν σε παράπλευρο  χώρο. Ακολούθως το περιεχόμενο των δεξαμενών διοχετεύονταν, μέσω υπόγειας σύνδεσης, σε δεξαμενή χωρητικότητας (31) τόνων, απ΄όπου τα μέλη του κυκλώματος ανεφοδίαζαν με το συγκεκριμένο «καύσιμο» φορτηγά, με μειωμένη τιμή.Στο πλαίσιο των ερευνών τα τέσσερα (4) μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν τη στιγμή που προέβαιναν στη μετάγγιση του συγκεκριμένου «καυσίμου» από το βυτιοφόρο στις υπέργειες δεξαμενές του πρατηρίου.Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από (32) τόνοι ενεργειακών ελαίων, (24)  υπέργειες πλαστικές δεξαμενές του (1) τόνου, υπέργεια δεξαμενή χωρητικότητας (31) τόνων και βυτιοφόρο όχημα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας. Από κλιμάκια του Τελωνείου Ηγουμενίτσας ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή εξέταση.Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές για τον προσδιορισμό των αναλογούντων δασμών και φόρων και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.
Συνελήφθη 29χρονος υπήκοος Αλβανίας στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν ομοεθνή του μη νόμιμο μετανάστη
Συνελήφθη, σήμερα (10-05-2017) μετά τα μεσάνυχτα στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη. Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 29χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν ομοεθνή του, ηλικίας 24 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων και παράνομης οπλοκατοχής
Σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων και παράνομης οπλοκατοχής .Σε συνέχεια του χθεσινού (09-05-2017) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε τη σύλληψη ενός 53χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, σχηματίσθηκε σε βάρος του συμπληρωματική δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων και παράνομης οπλοκατοχής. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 53χρονου δράστη καθώς και σε  έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, τα παρακάτω:
           ένα καταγραφικό μηχάνημα και μία κάμερα
           ένα όπλο τύπου φλόμπερ
           μία βαλίστρα με (19) βέλη
           μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ)
           δύο σπρέι πιπεριού, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί όπλων
           δώδεκα αθύρματα
           χρυσαφικά, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και η προέλευση των οποίων εξετάζεται.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Αναδόχους έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

























Αποφάσεις  για έργα βελτίωσης οδικών, υδρευτικών και αρδευτικών υποδομών έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στη σημερινή συνεδρίασή της.  Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των παρακάτω έργων:
         Βελτίωση του δρόμου Άγιος Χαράλαμπος Κάτω Αθαμανίου – Άνω Καλεντίνη Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Βασίλειος Θωμάς & ΣΙΑ ΟΕ)
         Βελτίωση και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κατασκευαστική Χαρμπης & ΣΙΑ Ο.Ε.)
         Υδροδότηση Τ.Δ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού  145.000 ευρώ (Ανάδοχος: Πορφύρης Κατασκευαστική – Ενεργειακή & ΣΙΑ Ε.Ε.)
         Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Αχέροντα - Γλυκής και ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 63.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κασσαβός Νικόλαος του Χρήστου ΕΔΕ)
         Ανακατασκευή ΤΟΛ στην Αετόπετρα Κόνιτσας, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου &  ΣΙΑ Ο.Ε.)
         Προμήθεια αγωγών και υλικών άρδευσης πρασίνου στο Ε.Ο.Δ. Ιωαννίνων -Άρτας, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ (Ανάδοχος: Garden Mall Α. Ντόκος Λ. Αναγνωστοπούλου & ΣΙΑ Ε.Ε.)
Επίσης  εγκρίθηκε η δημοπράτηση   του έργου για την προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε δαπάνη πίστωσης 24.800 ευρώ  για την «Προμήθεια υλικών για την επισκευή του κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων».





















Δεν υπάρχουν σχόλια: