ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 2Ο ΜΙΚΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ



Πώς μπορεί ένα έθνος να θεωρείται σπουδαίο, αν το ψωμί του έχει τη γεύση χαρτομάντιλου;  : ( Τζούλια Τσάιλντ )


…ΘΕΜΑΤΑ …17-05-2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 2Ο ΜΙΚΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ


























Σας ενημερώνουμε ότι υπό την Αιγίδα του Δήμου Φιλιατών και σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Φορείς της περιοχής μας αποφασίστηκε να διοργανωθεί & να διεξαχθεί ο 2ος Μικρός Μαραθώνιος (Μ.Μ. ),διαδρομής 12,130 μέτρων, που θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Κοινότητας ΡΑΓΪΟΥ και θα καταλήξει στο Λιμάνι του Δ. Δ. ΣΑΓΙΑΔΑΣ στις 04/06/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:15 π. μ. .Καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εν λόγω Μαραθώνιο να δηλώσουν συμμετοχή στην αρμόδια υπάλληλο κ. Σταματία Σιούτη στο τηλέφωνο ( 26643 60108 ) από Δευτέρα έως Παρασκευή στις ώρες από 08:00 π. μ. έως 14:00 μ. μ. ή να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στα κάτωθι email:katsarispetros@gmail.com info@thesprotiaball.gr efoula_georgiou@hotmail.com . Στο Μαραθώνιο μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι με την ευθύνη των γονιών τους. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να βρίσκονται στην Κοινότητα ΡΑΓΪΟΥ το αργότερο στις 09:45 π. μ. στην προαναφερόμενη ημερομηνία..
Κανονισμός διεξαγωγής του αγώνα:
-       ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017.
-       ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:15΄ στην κεντρική  πλατεία ΡΑΓΙΟΥ  και  ο τερματισμός θα είναι στο Λιμάνι ΣΑΓΙΑΔΑΣ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρευρεθούν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης.
-       ΕΠΙΣΤΟΦΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Η επιστροφή των αθλητών από το Λιμάνι της ΣΑΓΙΑΔΑΣ προς ΡΑΓΙΟ θα γίνει με λεωφορεία του Δήμου.
-       ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:   Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στην κεντρική  πλατεία ΡΑΓΙΟΥ  και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής νωρίτερα στις 9.45π.μ
-       ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Ελεύθερη συμμετοχή για όλους.  Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.
-       ΕΓΓΡΑΦΕΣ :   Οι εγγραφές στον αγώνα ξεκινούν από σήμερα και λήγουν στις 02 Ιουνίου του 2017.   Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο μέσω της διαδικασίας εγγραφής στο τηλέφωνο 2664360108 και στα email: katsarispetros@gmail.com ή efoula_georgiou@hotmail.com ή info@thesprotiaball.gr. Εναλλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα συμμετοχής στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας www.thesprotiaball.gr.
 -      ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί τον υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο δρόμο ΡΑΓΙΟΥ - ΣΑΓΙΑΔΑΣ 
     ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ:  Η χρονομέτρηση σταματά, 2:15΄ ώρες μετά την εκκίνηση του αγώνα.        ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ :  Στον αγώνα θα υπάρξουν οι κατηγορίες:    α) Γενική κατηγορία Ανδρών    και        β) Γενική κατηγορία Γυναικών.
-       ΕΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΟΧΕΣ:    θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες  των δύο προαναφερμένων κατηγοριών.     Αναμνηστικό  μετάλλιο μπλουζάκι  και νερό θα δοθούν σε όλους τους αθλητές κατά την διάρκεια του αγώνα και  στον τερματισμό τους.
-       ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση θα γίνει από υπεύθυνο χρονομέτρη με βάση τον αριθμό συμμετοχής. Γι ΄αυτό επισημαίνουμε στους αθλητές να τοποθετήσουν τον αριθμό συμμετοχής τους σε ορατό σημείο.
-       ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Ο αγώνας θα έχει  2 σταθμούς τροφοδοσίας. Ο πρώτος θα είναι στο 3οχλμ. όπου θα δίνεται νερό και ο δεύτερος στο 7ο χλμ. όπου θα δίνεται νερό και ισοτονικό.
-       ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:    Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής έχει αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο σημείο ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμός.
-    ΑΣΦΑΛΕΙΑ:  Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα  προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.
-    ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ:  Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.
-   ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:  Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για οποιοδήποτε είδους, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η αίτηση συμμετοχής σημαίνει αναγνώριση ευθύνης και ανάληψη των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν, για τους αθλητές και αθλήτριες στον εν λόγω αγώνα. Επίσης οι διοργανωτές απαλλάσσονται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια,  κ τ λ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες  δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά των διοργανωτών για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τοπική Κοινότητα Πέρδικας - Δελτίο Τύπου …17-05-2017 - Ευχαριστήριο για την Γαλάζια Σημαία στο Καραβοστάσι 






















Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας εκφράζει τις πλέον εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν στο να αποκτήσει η παραλία Καραβοστάσι «Γαλάζια Σημαία».Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παραλία τυγχάνει τέτοιας τιμητικής διάκρισης και αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική προβολή της περιοχής.Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο που από την αρχή στήριξε την όλη προσπάθεια. Επίσης τους κ.κ. Αντιδημάρχους Γκίκα Μιχαήλ και Δημήτριο Πάκο για τον γενικότερο συντονισμό της όλης προσπάθειας.Ιδιαιτέρως εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τους Επιστημονικούς Συνεργάτες του Δημάρχου κ. Γεώργιο Ντάνη και κ. Χρήστο Μυριούνη και προς την υπάλληλο του Δήμου κα. Αθηνά - Τατιάνα Γούλα, καθώς χωρίς την συμβολή και την κοπιαστική προσπάθεια των οποίων, δεν θα υπήρχε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας , Κωνσταντίνος Ιλβανίδης

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο Ηγουμενίτσας






















Με 3 Γαλάζιες Σημαίες για το 2017 βραβεύτηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στο Glyfada Golf Gardens, στην Αθήνα, με παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και του τουρισμού. Η «Γαλάζια Σημαία», διεθνές σύμβολο ποιότητας σε περισσότερες από 50 χώρες, απονέμεται σε οργανωμένες ακτές, που πληρούν αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Η εφαρμογή των κριτηρίων βράβευσης διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με βιώσιμες πρακτικές και απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, μετά την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο Δήμος Ηγουμενίτσας βραβεύθηκε για το 2017 με 3 γαλάζιες σημαίες για τις ακτές Δρέπανο, Μέγα Άμμος και Καραβοστάσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακτή Καραβοστάσι βραβεύεται με γαλάζια σημαία για πρώτη φορά, κάτι που οφείλεται σε συντονισμένες ενέργειες του Δήμου μας. Η βράβευση έγινε μετά από αυστηρό έλεγχο των κριτηρίων που αφορούν σε καθαριότητα θάλασσας και ακτής, οργάνωση ακτής, ασφάλεια επισκεπτών, προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.Αξιοποιώντας θεσμούς, όπως η Γαλάζια σημαία, που φέτος κλείνει 30 χρόνια και εφαρμόζοντας βιώσιμες περιβαλλοντικές πρακτικές στοχεύουμε στην προσέλκυση τουριστών, που αναζητούν την ποιότητα στους προορισμούς που επισκέπτονται. Καλούμε τέλος τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις ακτές, τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες, να προστατεύσουν και να περιφρουρήσουν την καθαριότητα των ακτών μας».
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Εντοπίστηκε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Μαλακασίου), έμφορτο με ναρκωτικά





















Κατασχέθηκαν (43.380) γραμμάρια κάνναβης και ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.Εντοπίστηκε, χθες (16-05-2017) το πρωί στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Μαλακασίου), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου και του Σταθμού Τροχαίας Μετσόβου, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε (43.380) γραμμάρια κάνναβης.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και αφού ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός.Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματος, υπήρχαν (2) σάκοι με (26) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (43.380) γραμμαρίων.Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο είχε κλαπεί την 21-04-2017, από το Περιστέρι Αττικής.Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ληστεία σε σπίτι στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων




















Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, σήμερα (17.05.2017) το πρωί, σε σπίτι στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων.Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δύο δράστες εισήλθαν σε σπίτι ημεδαπής, ηλικίας 100 ετών και αφού την ακινητοποίησαν, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΟΡΤΕΣ  ΣΟΥΛΙΟΥ  26 Μαΐου – 28 Μαΐου 2017 



























Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας.Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα τελεστούν την Παρασκευή 26 Μαΐου και Σάββατο 27 Μαΐου  στην Παραμυθιά,  με αποκορύφωμα την  Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στον ιστορικό χώρο του Σουλίου σύμφωνα με το πρόγραμμα.Τις εκδηλώσεις της 28ης Μαΐου 2017 θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. 
    Ο Περιφερειάρχης  Ηπείρου                  Η Δήμαρχος Σουλίου
     Καχριμάνης  Αλέξανδρος               Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα
Πρόγραμμα
Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 :
Ώρα 19:30  Παραμυθιά: Δημαρχείο Σουλίου  - Αγώνας Δρόμου από μαθητές του Δήμου Σουλίου
Ώρα 20:30      Παραμυθιά: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Σουλίου  ‘Καρκαμίσι’
Εκδήλωση: « Παρουσίαση Βιβλίου με τίτλο ‘Μαύρο  Φυλαχτό», του συγγραφέα Μπέκα Ευάγγελου
Σάββατο  27 Μαΐου 2017:
Ώρα 20:00  Παραμυθιά : Δημαρχείο Σουλίου
Δημοτικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων του Δήμου και από διάφορες περιοχές της Ελλάδος .
Κυριακή  28 Μαΐου 2017
Ώρα  6:30 έως 11:00  Κίνηση με κατεύθυνση τον Ιστορικό Χώρο  του  Σουλίου
Ώρα  7:00   Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου  Δονάτου, χοροστατούντος  του Σεβασμιοτάτου  Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών,  Γηρομερίου  και  Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΥ
Ώρα 10:30   Άφιξη και υποδοχή της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου  στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου
 Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας 
Ώρα 10:45  Μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο  Αμφιθέατρο
Τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων
Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Παναγιώτη Τσαμάτο, Καθηγητή Μαθηματικής Ανάλυσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 Αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου
Ώρα 11:35  Μετάβαση στο χώρο του Βουλευτηρίου  Υποδοχή των επισήμων στο κατάστημα της Δημοτικής  Ενότητας Σουλίου
Ώρα 12:00  Επιμνημόσυνη δέηση
Προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών
Κατάθεση  στεφάνου στο Ηρώο του Σουλίου από τον Πρόεδρο της   Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο
Ενός  (1΄) λεπτού σιγή – Εθνικός  Ύμνος
Χαιρετισμός  από την  Δήμαρχο Σουλίου
 Παραδοσιακοί εθνικοί χοροί
 Παράλληλες Εκδηλώσεις
 Παράλληλα  με τις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί ο 6Ος  ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών
 Ώρα  9:00    Εκκίνηση από την Τοπική Κοινότητα Γλυκής.
 Ώρα 11:00   Τερματισμός -  λήξη αγώνα  στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών.     
Απονομές τιμητικών διακρίσεων στους δρομείς         
Τέλος των εκδηλώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: