ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Let's Do It-Greece στους Φιλιάτες



Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους.: ( Ζώρζ Κλεμανσώ )


…ΘΕΜΑΤΑ …02-04-2017


Let's Do It-Greece στους Φιλιάτες





















 
Τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου των Φιλιατών συμμετείχαν στον εθελοντισμό του προγράμματος Let's Do It-Greece την Κυριακή 02 – 04 – 20217 όπου καθάρισαν την πόλη των Φιλιατών που υπάγεται στην κοινότητα Φιλιατών.Η δραστήρια Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Βρακά Βασδέκη με την ακούραστη περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Θεσπρωτίας κα Ηλιάνα Σπανοπούλου Σάρα και πολλά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου , με δημοτικούς και κοινοτικούς Συμβούλους των Φιλιατών, δώσανε ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ με όλους τους εθελοντές της περιοχής για τον καθαρισμό και την εφαρμογή του προγράμματος Let's Do It-Greece. Εύγε στους δραστήριους διοργανωτές και εθελοντές .

OΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ TOY Π.Α.ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ
Στην Ηγουμενίτσα 7.00 μ.μ. στον Πεζόδρομο  - ΟΤΕ






















Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Είναι αδίστακτοι. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και η πλουτοκρατία και ο λαός. Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν.
Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει ο Λεβέντης. 

Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:
·      Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
·      Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
·      Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
·      Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
·      Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
·      Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»!
Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης. 

Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

Ένα δρόμο έχουμε, μια επιλογή: ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !

Το δίλημμα είναι μπροστά μας: ανατροπή ή υποταγή με θυσίες δίχως τέλος; Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, χτίζουμε τη συμμαχία μας, ανοίγουμε το δρόμο ο εργαζόμενος λαός να πάρει το τιμόνι της εξουσίας.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



















Συνάδελφοι οικοδόμοι, έλληνες και μετανάστες, άνεργοι

Διαδηλώνουμε μαζικά. Απαντάμε στο νέο κύκλο επίθεσης και το νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων που έχουν ετοιμάσει Κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΕΕ, ΔΝΤ. Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα φέρει μαζί της νέο χτύπημα σε μισθούς και συντάξεις, άγρια φοροληστεία, χειροτέρευση ακόμη παραπέρα των όρων ζωής και δουλειάς των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των οικογενειών τους. Επίσης, φέρνει μέτρα για να εμποδιστούν οι αγώνες και η συνδικαλιστική δράση.
Τα παζάρια της κυβέρνησης με τους θεσμούς δε γίνονται για τα λαϊκά συμφέροντα.
Γίνονται για να εξασφαλιστούν προνόμια και ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι ανάγκες των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των ανέργων, συνθλίβονται για να υλοποιηθούν οι από χρόνια διατυπωμένες απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των μεγαλοκατασκευαστών, για φθηνή εργατική δύναμη που θα τους εξασφαλίσει κέρδη και χρηματοδότηση μέσω του κράτους για την πολυσυζητημένη ανάκαμψη. Η ανάκαμψη που υπόσχονται όταν έρθει δε θα αφήσει πίσω της τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Το αντίθετο θα συμβεί.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται με μισθούς πείνας, με πετσοκομμένη ασφάλιση, με ελαστικούς όρους δουλειάς και με διαρκή κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας.
Οι άνεργοι θα συνεχίσουν να βλέπουν μπροστά τους τα αδιέξοδα που ζουν και σήμερα, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς δυνατότητα να καλύψουν στοιχειώδεις οικογενειακές ανάγκες.
Οι συνταξιούχοι θα βλέπουν διαρκώς τις συντάξεις τους να ψαλιδίζονται και τις παροχές υγείας να μειώνονται.
Η νεολαία θα συνεχίσει να αναζητά εργασιακή προοπτική και σταθερότητα κινούμενη μέσα στην αθλιότητα των προγραμμάτων ανεργίας που δε μπορούν να προσφέρουν ούτε τα ελάχιστα για τις ανάγκες της.
Οι συμφωνίες της κυβέρνησης, οι υποσχέσεις για ανάπτυξη δε συμβαδίζουν  με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, δε συμβαδίζουν με την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο λαός.  Ρίχνουν νερό στο μύλο των συμφερόντων  του κεφαλαίου. Οι  κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει ανακούφιση στα νέα αντεργατικά μέτρα με αντίμετρα,  που θα εξισορροπούν τα νέα βάρη που θα φορτωθεί ο λαός, δεν είναι  πιστευτές ούτε από μικρά παιδιά.Τα αντεργατικά μέτρα μαζί με τα αντίμετρα συνιστούν το ενιαίο πακέτο γα να υλοποιηθεί  η αντεργατική πολιτική. Τα αντίμετρα της κυβέρνησης αποτελούν  τακτική εξαπάτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων. Είναι προσπάθεια να παρουσιαστεί η πραγματικότητα «με το  κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω» για να ολοκληρώσουν με μεγαλύτερη ευκολία τη βρώμικη δουλειά που τους έχει αναθέσει το κεφάλαιο.
Συνάδελφοι
·      Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη σφαγή μας.
·      Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να ζούμε μίζερα ενώ γνωρίζουμε όλοι πολύ  καλά ότι από τις πλάτες μας και τη δουλειά μας παράγεται όλος ο πλούτος.
·      Δεν συμβιβαζόμαστε με την ανεργία, τους άθλιους μισθούς και συντάξεις. Έχουμε την πείρα για να καταλάβουμε ότι μόνο με τον αγώνα μας θα πετύχουμε όσα θέλουμε.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει.
·      Να ισχυροποιηθεί με νέες δυνάμεις.
·      Να θωρακιστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε γιαπί, στο εργοτάξιο, σε κάθε γειτονιά.
Τώρα δε χωράει καμιά αναμονή και αυταπάτες. Αν εμείς δεν πάρουμε την υπόθεση και το μέλλον της ζωής μας στα χέρια μας τότε θα βρισκόμαστε διαρκώς μπροστά σε νέους κινδύνους και επιθέσεις. Ότι αποτρέψαμε, όσα κατακτήσαμε τα πετύχαμε με την πάλη μας.
Με την πάλη μας θα καταφέρουμε ξανά να πετύχουμε νικηφόρα αποτελέσματα και τις πιο μεγάλες νίκες, που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS















 
Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου τεσσάρων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας 
Συνελήφθη, σήμερα (02-04-2017) μετά τα μεσάνυκτα στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας (περιοχή Άγιου Ιωάννη), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εισόδου στο εσωτερικό της χώρας τεσσάρων μη νόμιμων αλλοδαπών.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 24χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, τέσσερις λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (έναν 45χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες, ηλικίας 37, 42 και 33 ετών, εκ των οποίων η μία συνόδευε και το ανήλικο παιδί της), οι οποίοι συνελήφθησαν. Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σε βάρος της 37χρονης λαθρομετανάστριας εκκρεμούσαν  μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση  διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (01-04-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του  εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λαμίας, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για κλοπή.
Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για άγρα πελατών στο Μέτσοβο
Συνελήφθησαν, χθες (01-04-2017) το μεσημέρι στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, τέσσερις ημεδαποί (ένας 26χρονος και τρεις γυναίκες, ηλικίας 29, 37 και 45 ετών), κατηγορούμενοι για άγρα πελατών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 Σύλληψη ημεδαπού για παραεμπόριο στην πόλη της Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, χθες  (01-04-2017) το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί υπαίθριο εμπόριο, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.










Δεν υπάρχουν σχόλια: