ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ερχονται οι Λυρίδες -Τα πεφταστέρια της άνοιξης



Να μη μπερδεύουμε το άϋλον με το νάυλον. : ( Γέρων Παΐσιος )


…ΘΕΜΑΤΑ …23-04-2017


Ερχονται οι Λυρίδες -Τα πεφταστέρια της άνοιξης





















Για όποιον έχει τη δυνατότητα απόψε να βρεθεί λίγο έξω από τις μεγάλες πόλεις, χωρίς πολλά φώτα, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πεφταστέρια της άνοιξης. Είναι οι Λυρίδες, που έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα.Οι πτώσεις των διαττόντων αστέρων θα κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου 22 Απριλίου προς χαράματα της Κυριακής 23 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μήνα, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.Οι Λυρίδες θεωρούνται μια μέση «βροχή» και στο αποκορύφωμά τους υπολογίζεται ότι εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται μέχρι 20 μετέωρα ανά ώρα με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων. Οι Λυρίδες μερικές φορές δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα. Κάποιες χρονιές, τα «πεφταστέρια» τους έφθασαν ακόμη και τα 100 ανά ώρα. Η συγκεκριμένη βροχή διαττόντων, η οποία καταγράφηκε για πρώτη φορά το 687 π.Χ. από τους Κινέζους, φαινομενικά προέρχεται από τον αστερισμό της Λύρας, από όπου πήρε το όνομά της, και ιδίως από τον αστέρα Βέγα ('Αλφα Λύρας), ο οποίος είναι το πιο λαμπρό άστρο του συγκεκριμένου αστερισμού και το δεύτερο φωτεινότερο άστρο του νυχτερινού ουρανού του βορείου ημισφαιρίου.Η πραγματική όμως πηγή προέλευσης είναι ο κομήτης C/1861 G1 «Θάτσερ», τον οποίο ανακάλυψε το 1861 ο Αμερικανός Α.Θάτσερ. Ο κομήτης αφήνει στο πέρασμά του μια μακριά ουρά σκόνης και σωματιδίων, η οποία διασταυρώνεται κάθε χρόνο με την τροχιά του πλανήτη μας. Ο κομήτης θα ξαναπεράσει πολύ κοντά από τη Γη το 2276, καθώς η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 415 χρόνια.Τα απομεινάρια από την ουρά του κομήτη, μετά το τελευταίο κοντινό πέρασμά του κατά τον 19ο αιώνα, αιωρούνται ακόμα στο διάστημα και συνεχίζουν να προκαλούν τη «βροχή» των Λυρίδων κάθε χρόνο.
Πηγή:  ΣΟΥΣΆΜΙ ΆΝΟΙΞΕ

Διπλή εορτή του Αγίου Γεωργίου και του Θωμά.Θεία Λειτουργία στο 628 ΜΤΠ Φιλιατών























Με λαμπρότητα,με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν στο 628 Μ.Τ.Π. Φιλιατών τις 23-04-2017 την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου  προστάτη του Πεζικού μας, στο 628 Μ.Τ.Π. Φιλιατών.Μια εκδήλωση χαραγμένη βαθειά στην μνήμη των κατοίκων των Φιλιατών .Με την ευκαιρία της ελεύθερης επίσκεψης τους οι πολίτες ήρθαν σε επαφή με τα στρατευμένα παιδιά στο ιστορικό τάγμα του Υπολοχαγού Θωμά Τριάντη .Στον Ι.Ν του Αγίου Γεωργίου στον χώρο του Τάγματος έγινε λειτουργία από τοπικούς Ιερείς παρουσία του Δημάρχου κ. Σ. Παππά και δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου .Μετά την θεία λειτουργία έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή του Τάγματος.

Στις ακτές της Πάργας εντοπίστηκε ιστιοπλοϊκό με 93 πρόσφυγες


















Στοιβαγμένους σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, εντόπισε το περιπολικό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας 93 πρόσφυγες και μετανάστες τα ξημερώματα στις ακτές της Πάργας. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ιστιοπλϊκό είχε προορισμό την Ιταλία, ενώ το Λιμενικό έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις ατόμων, οι οποίοι φέρεται να είναι οι διακινητές.

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στην Ελεούσα Ιωαννίνων,   για διακίνηση (36) κιλών και (750) γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης 


























Συνελήφθη, σήμερα (22-04-2017) το πρωί στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 45χρονο και σε σχετικό σήμα που πραγματοποίησαν για έλεγχο, αυτός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ενώ ο 45χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη.Εντός του οχήματος  και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (14) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (36.750) γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνω

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός έμπορος ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στο Κομπότι Άρτας 
























Κατασχέθηκαν πάνω από (119) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Συνελήφθη, σήμερα (22-04-2017) το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αντιρρίου (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι επτά συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (119.300) γραμμαρίων.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, είχε μισθώσει 40χρονος ημεδαπός, που αναζητείται.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: