ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στον ΠεριφερειάρχηΤο διοικείν εστί προβλέπειν.: ( Αλκιβιάδης )


…ΘΕΜΑΤΑ …12-04-2017


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στον Περιφερειάρχη 
Εθιμοτυπική επίσκεψη, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, πραγματοποίησε σήμερα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο νέος Γενικός Πρόξενος  της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. PERVIN GJIKURIA. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην κοινή πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δύο χώρες και ειδικότερα οι γειτνιάζουσες περιφέρειες, και συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής συνεργασία στο πλαίσιο και της υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Συντονισμός και δράσεις ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας
"Αν συνεργαστούμε και αν συντονιστούμε, τότε θα έχουμε και την ερχόμενη θερινή περίοδο θετικά αποτελέσματα στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών", υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε παρέμβαση που έκανε στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.  Οι βασικές προτεραιότητες που τέθηκαν και οι δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, σύμφωνα και με τις προτάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είναι η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ο έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών, οι καθαρισμοί των δασικών δρόμων και σε ο, τι αφορά τους οικισμούς τους  οι έλεγχοι για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, ως επίσης και οι καθαρισμοί οικοπέδων.  Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανοίγοντας τις εργασίες του Συντονιστικού, εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε και κατά την προηγούμενη αντιπυρική χρονιά, ενώ ζήτησε να υπάρχει άμεση αλληλοενημέρωση ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις περιοχές τους έθεσαν οι Δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησής τους για έργα αντιπυρικής προστασίας.  Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Κ. Σκούπρας, επεσήμανε τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν ενόψει της νέας περιόδου, ενώ ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων κ. Γ, Χαβέλας, αναφέρθηκε και στα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές πυροπροστασίας. Τοποθετήσεις έγιναν και από εκπροσώπους άλλων φορέων, ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε διεξοδικά και στη σημαντική βελτίωση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών, κάνοντας ειδική μνεία και για τα μέτρα ανάσχεσης των "εισαγόμενων" από τη γειτονική Αλβανία. Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν επίσης: Οι Δήμοι Ζαγορίου, Ζίτσας, Μετσόβου, Κόνιτσας, Πωγωνίου (δια των Δημάρχων τους), Βορείων Τζουμέρκων,  οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, η 8η Ταξιαρχία, ο επικεφαλής της παράταξης της "Ήπειρος Ανατροπής" Κ. Μπασιούκας,  η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, η Τροχαία Ιωαννίνων , οι Δασικές υπηρεσίες, οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Π.Ε. Πρέβεζας, η ΔΕΔΔΗΕ, το ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου, ο Κρατικός Αερολιμήν Ιωαννίνων και  Εθελοντικές Οργανώσεις.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα 


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα:
•Συνελήφθη, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•Συνελήφθη, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του, προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 28χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη.
•Συνελήφθη, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Ρουμανίας, σύμφωνα με το οποίο διώκεται για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
•Συνελήφθη, στην Καλλιθέα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς  και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•Συνελήφθη, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (32,8) γραμμαρίων καθώς και (22) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
•Συνελήφθη, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους (4,8) γραμμαρίων.
•Συνελήφθη, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς  και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αφαίρεσε την 03/04-01-2017 στην πόλη των Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - (Συνεδρίαση 12 Απριλίου 2017)
Την Μ. Τετάρτη  12-04-2017 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 05-04-2017 συνεδριάσεως.
1.         Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Αγία Παρασκευή – Φούρκα προς Σαμαρίνα», αναδόχου ΘΩΜΟΣ Θ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.Δ.Ε., μέχρι 30-06-2017.
2.         Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης για την «Αποκατάσταση φθορών σε κτιριακές εγκαταστάσεις αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου στην Θεσπρωτία (Προμήθεια Υλικών)».
3.         Έγκριση του Πρακτικού 3/07-04-2017 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού μειοδότη για το  α/α 12 δρομολόγιο «Καλέντζι-Κωστήτσι») της Επιτροπής Διεξαγωγής της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2016-2017.
4.         Έγκριση ορθής επανάληψης του Πρακτικού ΙΙ/16-01-2017 (Αξιολόγηση τεχνικής προσφοράς) της Επιτροπής Διενέργειας του ηλεκτρονικού τακτικού (ανοικτού) διεθνή διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου», προϋπολογισμού 6.322.500,00 € πλέον ΦΠΑ, το οποίο εγκρίθηκε με την αριθμ. 2/55/26-01-2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
5.         Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων.
6.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε Ιωαννίνων οικ. έτους 2017, όπως διαμορφώθηκε μετά την 2η Τροποποίησή του.
7.         Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση της Παρασκευής Τσέντζου, υπαλλήλου του Τμήματος Μισθοδοσίας της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, στην Θεσσαλονίκη από 23 έως 26-04-2017, για τη συμμετοχή της στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) με τίτλο: «Βελτίωση κοινωνικών ικανοτήτων: παραγωγή γραπτού λόγου και τεχνικές παρουσιάσεων», που θα διεξαχθεί από 24/04/2017 μέχρι 26/04/2017 στην Θεσσαλονίκη.
8.         Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση της Αρτεμησίας Ζιώγα, υπαλλήλου του Τμήματος Προσωπικού της Δ/νσης Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, στην Θεσσαλονίκη από 23 έως 26-04-2017, για τη συμμετοχή της στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) με τίτλο: «Βελτίωση κοινωνικών ικανοτήτων: παραγωγή γραπτού λόγου και τεχνικές παρουσιάσεων», που θα διεξαχθεί από 24/04/2017 μέχρι 26/04/2017 στην Θεσσαλονίκη.
9.         Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (FINAL FOUR) ποδοσφαίρου μαθητών- μαθητριών Λυκείων Ελλάδας σχ. έτους 2016 - 2017 και έγκριση σχετικών δαπανών.
10.       Έγκριση δαπανών για τη συνδιοργάνωση της Τελικής Μουσικής Εκδήλωσης- Συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

11.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
12.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 04-04-2017 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση «Γραβιά» ΔΔ Γραικικού ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 24.000,00 με ΦΠΑ.
13.       Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης, μετ’ αναθεωρήσεως, των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση βλαβών της γέφυρας Κοράκου επί του Αχελώου ποταμού στα σύνορα των νομών Άρτας - Καρδίτσας», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΕ, Βασίλειος Θωμάς & ΣΙΑ ΟΕ» μέχρι την 12-07-2017.
14.       Έγκριση ανάθεσης και δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων και οχημάτων ιδιωτών (εκσκαφέας -φορτωτής – φορτηγό κλπ) για τον αποχιονισμό, μεταφορά και ρίψη άλατος, άρση καταπτώσεων, κοπή δένδρων, απόφραξη τεχνικών φρεατίων, καθαρισμός και αντικατάσταση ροής τάφρων κ.λ.π. από 05-01-2017, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 40/Φ.300.09.ΜΙΜΟ (ΑΔΑ:ΨΛ107Λ9-Ξ2Γ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.
15.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας.
16.       Έγκριση  δαπάνης  και διάθεση πίστωσης σε βάρος του προϋπολογισμού της Π.Ε Άρτας έτους 2017, για επικαιροποίηση της αριθμ. 3/100/29-01-2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά σε δικαστική εκπροσώπηση της Π.Ε Άρτας ενώπιον του  Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.
17.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας, για το έτος 2017, προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
18.       Έγκριση ανάθεσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.
19.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών στον Δήμο Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 246.000,00 με Φ.Π.Α.
20.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 07-02-2017 ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποκατάσταση ζημιών - βελτίωση οδού από Ηγουμενίτσα - Παραπόταμος - Βρυσέλλα - Φιλιάτες - Σύνδεση με Σίδερη», προϋπολογισμού € 358.000,00 με ΦΠΑ.
21.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 01-02-2017 ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Διαγράμμιση - Βελτίωση οδών Ηγουμενίτσα - Σύβοτα και Βασιλικό - Καρτέρι», προϋπολογισμού € 104.000,00 με ΦΠΑ.
22.       Έγκριση του 6ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως λόγω αύξησης των αναθεωρήσεων) του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (γυμναστικής) στο γυμνάσιο Γαρδικίου», αναδόχου Χρήστου Ράπτη.
23.       Διόρθωση της αριθμ. 26/1418/22-09-2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ως προς τα δρομολόγια της Α΄θμιας Εκπαίδευσης «Καλλιθέα-Βρυσοπούλα-Νεράιδα» με α/α  4.43 και «Νεράιδα – Παραμυθιά (ανταπόκριση με όχημα ταξί από Ηγουμενίτσα και ώρα 14:00)» με α/α 4.47 ως προς το όνομα του μειοδότη μεταφορέα.
24.       Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας μόνιμου και αναλώσιμου υλικού καθώς και για εργασίες συντήρησης του πληροφοριακού συστήματος για τις ανάγκες της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
25.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
26.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την για την εκτέλεση του υποέργου «Προμήθεια συστήματος ψηφιοποίησης ακτινογραφιών» προϋπολογισμού 10.000,00 € του έργου της ΣΑΕΠ 030 με ΚΑ2012ΕΠ03000012 (από αναβολή με την αριθμ. 10/457/05-04-2017 απόφαση της Ο.Ε.).
27.       Έγκριση δαπανών για τη μετακίνηση για του Αυγέρη Ιωάννη, Αναπλ. Προϊσταμένου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, και των υπαλλήλων του Τμήματος Κτηνιατρικής, Νούσια Ηρακλή και Παπαδήμα Βασιλικής, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή τους σε σεμινάριο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με θέμα την μεταφορά τεχνογνωσίας σε υπαλλήλους επιφορτισμένους με ελεγκτικό έργο, που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 25-04-2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια: