ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στην «φάκα» του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών οι «μάγκες» με ποσότητα ηρωίνης βάρους - 3 - κιλών στο Ασπροκκλήσι



Αν έχεις μια ιδιαίτερη πίστη ή θρησκεία, αυτό είναι καλό. Αλλά μπορείς να επιβιώσεις και χωρίς αυτά.: ( Δαλάι Λάμα )
                         

…ΘΕΜΑΤΑ …13-04-2017


Στην «φάκα» του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών οι «μάγκες» με ποσότητα ηρωίνης βάρους - 3 - κιλών στο Ασπροκκλήσι





















Συνελήφθησαν ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 37χρονος ημεδαπός στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών Θεσπρωτίας, για κατοχή και μεταφορά ηρωίνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της .Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους - 3 - κιλών και -162-γραμμαρίων, που βρέθηκε σε κρύπτη στους αεραγωγούς Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου .Ο 32χρονος αλλοδαπός δράστης είχε παραβιάσει άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας.Συνελήφθησαν, σήμερα (13-04-2017) νωρίς το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 37χρονος ημεδαπός, διακινητές ποσότητας ηρωίνης, ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σήμερα νωρίς το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκαν οι δράστες να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, επιμελώς κρυμμένη στους αεραγωγούς στο χώρο του κινητήρα, ποσότητα ηρωίνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της. Συγκεκριμένα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) δέματα με ηρωίνη, συνολικού βάρους -3- κιλών και -162- γραμμαρίων. Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του αλλοδαπού δράστη προέκυψε  επίσης ότι αυτός αναζητείτο από την 13-09-2016, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί, από το Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.  Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS  
Ολοκλήρωση των οδικών συνδέσεων της Ηπείρου ζητά ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης



















Το ζήτημα της χρηματοδότησης των απαραίτητων οδικών αξόνων,  επανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία τμημάτων της Ιόνιας Οδού καθώς και της Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου. Ειδικά για την Ιόνια Οδό ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι ένα έργο που ξεκίνησε το 2008 και με δεδομένο ότι ήταν "δρόμος παραχώρησης", αυτός έπρεπε να είχε τελειώσει γρηγορότερα. "Έχουμε τους προβληματισμούς ως Περιφέρεια Ηπείρου- είπε μεταξύ άλλων-  γιατί κάποια πράγματα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Έχουμε ζητήσει από τον υπουργό κ. Σπίρτζη να βρεθούν λύσεις, ώστε και στα σύνορα να φθάσουν οι δρόμοι, αλλά και να ενωθεί η περιοχή της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στην Καμπή.  Το λέω αυτό γιατί τελικά οι στόχοι μας πάντα είναι κατώτεροι των προσδοκιών του κόσμου. Εδώ και τώρα πρέπει να δώσουμε και  άλλες λύσεις. Πιστεύω ότι η Ιόνια Οδός δεν μπορεί να μείνει στον κόμβο της Κοσμηράς, αλλά να περάσει στο λεκανοπέδιο αφού υπάρχει η μελέτη. Αλλιώς θα έχουμε προβλήματα, αν και εμείς δώσαμε κάποια προσωρινή λύση στον κόμβο του Αβγού. Επίσης, μας ενδιαφέρει το θέμα των δρόμων που με δική μας συνδρομή και μελέτες, παραδόθηκαν. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο κομμάτι από το Καρτέρι μέχρι την Πάργα, παραδώσαμε τη μελέτη Πάργα – Μεσοπόταμος, λύσαμε το θέμα με τη Γέφυρα Δέσπως, που κάθε χρόνο είχε πρόβλημα. Αλλά όταν μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη, που ως Περιφέρεια αναλάβαμε πρωτοβουλίες και λύσαμε τα θέματα των βιολογικών καθαρισμών και των αποχετεύσεων σε όλα τα παράλια, και όταν ακούμε ότι η εταιρεία "APOLLO"  θα φέρει κόσμο εφόσον δουλέψει σωστά το αεροδρόμιο, εμείς θέλουμε λύσεις. Συζητήσεις κάναμε και ξανακάναμε. Και οι λύσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να υπάρχει ο σεβασμός στην περιοχή μας. Μια περιοχή φτωχή, στην οποία διαχρονικά το κράτος ήταν πολύ κατώτερο του αναμενόμενου, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Υπάρχει φιλότιμο, υπάρχει κόσμος που έχει βοηθήσει τοπικά ". 
Σύσκεψη για τη γέφυρα της Πλάκας
Τα επόμενα βήματα για την  αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγιναν στο Υπουργείο Πολιτισμού την περασμένη Δευτέρα, όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης. Η σύσκεψη έγινε με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών, του Ε.Μ.Π, του ΤΕΕ/ΤΗ, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και του καθηγητή Γ. Σμύρη ο οποίος θα εκπροσωπεί την Περιφέρεια Ηπείρου στην Επιστημονική Επιτροπή του έργου. Το έργο, όπως είπε ο Περιφερειάρχης προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ,  θα δημοπρατηθεί μετά την ολοκλήρωση εκ μέρους της Περιφέρειας των απαιτούμενων εργασιών και την παράδοση της υδραυλικής μελέτης. «Εμείς στη νέα προγραμματική μετά θα συμμετέχουμε στην Επιτροπή Παρακολούθησης, αλλά περισσότερο θα ασχολούμαστε με τα βοηθητικά έργα και όχι με το καθεαυτού έργο. Θα έχουμε την γνώμη μας και την προσέγγιση στο τι και πως γίνεται στο έργο ώστε να γίνει γρήγορα και σωστά όπως ήταν στο παρελθόν», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Προγραμματική Σύμβαση θα υπογραφεί μετά τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς,
Το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου, με τον οποίο συζητήθηκε η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και του νέου LEADER. Σύμφωνα με την υπόσχεση που έδωσε ο Υπουργός σύντομα θα γίνουν οι συμβάσεις για το πρόγραμμα LEADER με τις Εταιρίες των Περιφερειών. ια τα άλλα τα προγράμματα το πρόβλημα - όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης- εντοπίζεται στο πληροφοριακό πρόγραμμα που λειτουργεί στη Μ.Ο.Δ. και το οποίο δεν ανταποκρίνεται για την υλοποίηση των προγραμμάτων. "Δυστυχώς ουδείς λαμβάνει μέριμνα για να λυθεί και έτσι ο καθένας από μας με τεχνικούς συμβούλους θα προσπαθήσει να το λύσει. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο και έτσι ούτε το πρόγραμμα Νέων Αγροτών προχωρά, ούτε οι βιολογικές καλλιέργειες", πρόσθεσε, για να συμπληρώσει ότι συμφωνήθηκε με τον Υπουργό να γίνει νέα συνάντηση μετά την Κυριακή του Θωμά, προκειμένου να αναζητηθούν οι αναγκαίες λύσεις.
Οι δασικοί χάρτες
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στην τροπολογία που ψηφίστηκε για τους "Δασικούς χάρτες", τονίζοντας ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν, όπως αυτό της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας και των βοσκοτόπων- σύμφωνα με την τελευταία συμφωνία του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Κοινοτικό Επίτροπο- καθώς δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί. "Θεωρώ ότι αν στο άμεσο μέλλον δεν γίνουν αλλαγές θα υπάρξουν θέματα με τον τρόπο που δουλεύτηκαν οι δασικοί χάρτες", εκτίμησε ο Περιφερειάρχης.
Έλεγχοι στην αγορά
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στους ελέγχους των κτηνιατρικών υπηρεσιών στην αγορά της Ηπείρου, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα εκείνο που διαπιστώνεται είναι οι νόμιμες εισαγωγές αμνοεριφίων, που έχουν χαμηλά κοστολόγια και συμπιέζουν τις τιμές της εγχώριας παραγωγής. Επεσήμανε ότι πρέπει να εκδοθεί αγορανομική διάταξη, ώστε να καταστεί υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης κρεάτων- τυροκομικών προϊόντων που προσφέρονται από ξενοδοχεία- καταστήματα εστίασης, ώστε να στηριχθεί και η τοπική παραγωγή, αλλά και να προστατευθεί ο καταναλωτής.  "Μόνο έτσι- κατέληξε- μπορεί να στηριχθεί η τοπική οικονομία που έχει μεν ποιότητα, αλλά ακριβότερα κοστολόγια από άλλες χώρες που έχουν αχανείς εκτάσεις στη διάθεσή τους".

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας διένειμαν τροχονόμοι σε οδηγούς ενόψει των εορτών του Πάσχα












 



Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα, μοίρασαν τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, σήμερα (13-04-2017) το πρωί, σε οδηγούς και συνεπιβάτες οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, δίδοντας ταυτόχρονα συμβουλές και οδηγίες στους οδηγούς και συνεπιβάτες.Ανάλογα φυλλάδια θα διανεμηθούν από προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε όλη την Ήπειρο. Υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστάται στους πολίτες:
           Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
           Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
           Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
           Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
           Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
           Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
           Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
           Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
           Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Καλές γιορτές με ασφάλεια στο δρόμο  !
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Τρίτη (18-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (19-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (20-04-2017)  και  ώρες   από      08.00  έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
           Παρασκευή   (21-04-2017)  και  ώρες από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο  (22-04-2017)  και  ώρες   από    18.00   έως  01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα:
           Συνελήφθη, στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (4,8) γραμμαρίων.
           Συνελήφθη, στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (239) γραμμαρίων.
           Συνελήφθη, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (33) κροτίδες.
           Συνελήφθη, στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, , από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: