ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Let's Do It Greece - Δελτίο Τύπου : ‘’ Την Κυριακή 2 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις ‘’



Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή. : ( Φρήντριχ Νίτσε )


…ΘΕΜΑΤΑ …30-03-2017


Let's Do It Greece - Δελτίο Τύπου : ‘’ Την Κυριακή 2 Απριλίου, Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις ‘’























Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρίσκονται σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», καθώς πλησιάζει η μέρα για τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη!Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιραζόμαστε το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 1.000 σημεία, μέσα σε 1 μέρα! Η φετινή συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, καθώς για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη περισσότεροι από 3.100 φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι σε όλη τη χώρα, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρείες, ιδιώτες, μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, ο ΣΕΓΑΣ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ τη δράση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.Επιπλέον, με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ξεκινήσει η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece 2017», σε περισσότερα από 1.400 σχολεία της χώρας. Οι δράσεις των σχολείων μαζί με όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Απριλίου έχουν ήδη ξεκινήσει να αποτυπώνονται στον διαδραστικό Χάρτη Δράσεων (www.letsdoitgreece.org/map). Την ίδια ημέρα, αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Κύπρο, στο πλαίσιο της παγκύπριας εθελοντικής εκστρατείας “Let’s Do It Cyprus”, με τις δύο χώρες να συντονίζονται και να συνεργάζονται, για ένα κοινό σκοπό.Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, οι Εθνικοί Υποστηρικτές του Let’s Do It Greece που συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών της εκστρατειας στο πλαίσιο της  zero budget φιλοσοφία της δράσης. COSMOTE, TITAN, SANITAS, Asset Ogilvy, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ίδρυμα Λασκαρίδη, Ολυμπία Οδός, Μ-STAT, The Mall Αthens, E-Infinity, Antipollution, SKF και Interamerican στηρίζουν και προωθούν το Let’s Do It Greece σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ως χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και πλήθος ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα μεταφέρουν τον παλμό της πανελλήνιας δράσης σε κάθε γωνιά της χώρας.Την Κυριακή 2 Απριλίου, μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι αυτής της Οικογένειας. Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει δίπλα σου μια δράση με Εθελοντές που χρειάζονται τη βοήθειά σου. Και αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι oι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες. Στις 2 Απριλίου, κάνε κι εσύ το πρώτο βήμα. Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Για την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Ηγουμενίτσα.





























Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης εργαζομένων καθαριστριών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (Γηροκομείο), επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Η απόφαση της εργοδοσίας (ιδιωτική εταιρεία με την επωνυμία JCB security and facility Α.Ε.(My Services) με έδρα την Αθήνα)  να προχωρήσει στην απόλυση της  συναδέλφισσας (Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου), πάρθηκε επειδή η συναδέλφισσα  πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση των νόμιμων απολαβών τους με στόχο  να  τρομοκρατήσουν τις εργαζόμενες για να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν σε συνθήκες  γαλέρας που έχει  επιβάλλει  η εταιρεία στα συνεργεία της σε όλη την χώρα, όπως έκανε και πριν λίγο καιρό στο νοσοκομείο Κέρκυρας.Με την παρέμβαση  μελών των Διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την αποφασιστικότητα και ενιαία στάση  των εργαζομένων η αιφνιδιαστική αυτή προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.Την αυθαιρεσία και επιθετικότητα της εργοδοσία αποθρασύνει η αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης που όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας ψηφίζοντας νόμους, όπως αυτόν που ετοιμάζεται να φέρει στην βουλή, στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις ομαδικές απολύσεις, την πλήρη κατάργηση των Σ.Σ.Ε. τον περιορισμό συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την απαγόρευση της απεργίας κ.λ.π.Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να οργανωθούν στα Σωματεία τους με ενότητα και συλλογικότητα να αντιπαλέψουν την επιθετικότητα και αυθαιρεσία των εργοδοτών και την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.Απαιτούμε την καταβολή των δεδουλευμένων.Διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Ηγουμενίτσα 29 -03-2017

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ - ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ




















ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ: «ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ»
Εἴκοσι αἰῶνες καί πλέον ὁ Ἀναστημένος Χριστός βρίσκεται κοντά μας. Ἐμεῖς τόν βλέπουμε; Γιά νά τον νιώσουμε, πρέπει σ’ Ἐκεῖνον νά ἀκουμπᾶμε τούς φόβους μας, τίς ἀνησυχίες μας. Κι Ἐκεῖνος θά μᾶς φανερωθεῖ. Ἀναστημένος! Θά ἀστράψει μέ τό φῶς του καί θά γεμίσει τίς καρδιές μας μέ τίς πιό γλυκές ἐλπίδες. Ἡ γνήσια και ὄχι παραμορφωμένη βίωση τῶν ἠθῶν καί τῶν ἐθίμων τῆς περιόδου αὐτῆς, κάνει την ψυχή να ἐλευθερώνεται ἀπό κάθε τι, πού τήν ἀπασχολεῖ, νιώθοντας ὅτι ὅλα μπορεῖ νά τά ἀκουμπήσει στό Θεό.Ἔτσι ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης, ὀργανώνει στό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ τῆς ἐκκλησίας, τήν ΠΕΜΠΤΗ 6  Ἀπριλίου καί ὥρα 19.00 μ.μ. ἐκδήλωση μέ θέμα:  «ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ».
* Προβολή ὀπτικοῦ ὑλικοῦ ἀπό τούς Ἁγίους Τόπους.
* Προλογικός χαιρετισμός ἀπό τόν αἰδεσιμολογιώτατο ἱερέα π. Ἠλία Μάκο (πρεσβύτερο-θεολόγο)
* Ὁμιλία ἀπό τό συγγραφέα-λαογράφο Χρῆστο Εὐαγγέλου μέ θέμα: «Ἤθη καί ἔθιμα τῆς Μ. Ἐβδομάδς καί τοῦ Πάσχα στά χωριά τῆς Θεσπρωτίας».
* Παρέμβαση ἀπό τή θεολόγο, ποιήτρια καί δημοσιογράφο  Βασιλική Παππά μέ θέμα: «Ἐκκλησία καί ἔθιμα».
* Ψαλμωδίες (Βυζαντινή χορωδία Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης )
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - 9 Απριλίου 2017 




























Την Κυριακή, 9 Απριλίου 2017, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με τίτλο "Ένα εύρημα...μία ιστορία". Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση υλοποιείται ήδη από την αρχή του έτους και για οργανωμένες σχολικές ομάδες με ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση από την πλευρά των μαθητών.Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδοί και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μικρές ιστορίες που μας αφηγούνται επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και να ανακαλύψουν με έναν ευχάριστο τρόπο πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Θεσπρωτών: την οργάνωση και τη λειτουργία της Αγοράς στην αρχαιότητα, εστιάζοντας στον εμπορικό της ρόλο και στον τρόπο πραγματοποίησης των ανταλλαγών, τον ρόλο του Πρυτανείου, ενός δημόσιου κτιρίου στην αρχαία πόλη των Γιτάνων Θεσπρωτίας, καθώς και τον χώρο ενός αρχαίου μαγειρείου με αναφορές στα σκεύη και τις διατροφικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα.Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της συνεργατικής έρευνας μεταξύ των μελών κάθε οικογένειας και ταυτόχρονα μεταξύ των οικογενειών που συμμετέχουν στην ίδια ομάδα, η συλλογή και ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριών και η δημιουργική σύνθεσή τους. Επιμέρους στόχοι του προγράμματος αποτελούν:
1. Η εξοικείωση παιδιών και συνοδών με τον μουσειακό χώρο μέσα από μία ψυχαγωγική εμπειρία.
2. Η ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών για παρατήρηση, έρευνα και συνδυαστική σκέψη.
3. Η κατανόηση της πληροφορίας που παρέχει ένα αρχαιολογικό εύρημα σε σχέση με τη λειτουργία και τη χρήση του αλλά και η εν γένει προσέγγιση των μουσειακών αντικειμένων ως αρχαιολογικών και ιστορικών τεκμηρίων.
Στάδια του προγράμματος
Μέρος Α: 1) Γνωριμία με τις οικογένειες, παρουσίαση του προγράμματος, 2) Χωρισμός σε ομάδες, 3) Συναρμολόγηση πάζλ
.Μέρος Β: 1) Αναζήτηση της θεματικής ενότητας, 2) Συλλογή πληροφοριών/συμπλήρωση φύλλων εργασίας .
Μέρος Γ: Σύνθεση και παρουσίαση των πληροφοριών από κάθε ομάδα χωριστά .
Μέρος Δ: Δραστηριότητα δημιουργικής έκφρασης .
Ώρες διεξαγωγής: 11.00-12.45 .
Διάρκεια προγράμματος: 1.45' λεπτά.
Προϋποθέσεις συμμετοχής: ένας ή δύο συνοδοί και έως δύο παιδιά, ηλικίας 8 έως 10 ετών, ανά οικογένεια .Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 οικογένειες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 οικογένειες.Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 2665.0.21417, 28539 (Δευτέρα~Παρασκευή) -e-mail: amig@culture.gr / υπεύθυνη προγράμματος: Αντωνία Τζωρτζάτου, αρχαιολόγος.
 Ο Προϊστάμενος της Εφορείας,  κ.α.α.  :   Γεωργία Πλιάκου, Αρχαιολόγος


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ  ….στη Σαγιάδα
Συνελήφθη, σήμερα (30-03-2017) νωρίς το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 62χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (38) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (42.570) γραμμαρίων. Προανάκριση σε εξέλιξη.
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση



























Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (43.800) γραμμαρίων και ένα πιστόλι tokarev .Συνελήφθη, χθες (29-03-2017) το βράδυ στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, οι αστυνομικοί  εντόπισαν χθες το βράδυ στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο και σε σχετικό σήμα που πραγματοποίησαν για έλεγχο, αυτός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, ενώ  σε έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στα πίσω καθίσματα, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (40) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (43.800) γραμμαρίων. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι tokarev και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.010) ευρώ και έξι ναρκωτικά χάπια.Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.











Δεν υπάρχουν σχόλια: