ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΠΕ Φιλιατών: Πρόγραμμα Erasmus+. Πραγματοποίηση 1ης διακρατικής συνάντησης εταίρων 6-8 Μαρτίου



Εκείνοι οι δύο στον Παράδεισο είχαν δύο επιλογές: ευτυχία χωρίς ελευθερία ή ελευθερία χωρίς ευτυχία. Δεν υπήρχε τρίτη επιλογή. : ( Γιεβγένι Ζαμυάτιν )


…ΘΕΜΑΤΑ …12-03-2017


ΚΠΕ Φιλιατών : Πρόγραμμα Erasmus+. Πραγματοποίηση 1ης διακρατικής συνάντησης εταίρων 6-8 Μαρτίου















Πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Μαρτίου 2017, η 1η διακρατική συνάντηση μεταξύ  εταίρων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 που συντονίζει το ΚΠΕ Φιλιατών. Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Παραδοσιακοί οικισμοί, πολιτιστική κληρονομιά και βιώσιμη ανάπτυξη» και υλοποιείται με τη συνεργασία εταίρων από Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Αλβανία, Πολωνία, Σλοβενία.  Σκοπός του έργου είναι η  προβολή του τόπου μας και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας.Κατά τη διάρκεια των εργασιών πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στον παραδοσιακό οικισμό του Φοινικίου,  σε παραδοσιακά κτίσματα της Παραμυθιάς και των Ιωαννίνων καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. Η σύσκεψη μεταξύ των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες:
           Στον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά.
           Στον Αντιδήμαρχο Σουλίου κ. Καλόγηρο.
           Στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου-Παράρτημα Ηγ/τσας και επιστημονικό μας συνεργάτη, αν. καθ. κ. Γκόγκα Θεμιστοκλή για τη συνεργασία του και την ξενάγησή μας στα παραδοσιακά κτίσματα των Ιωαννίνων.
           Στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων.
           Στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Φοινικίου κ. Καραμπίνα Βασίλειο.
           Στην εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών .
           Στον Πρόεδρο του Λαογραφικού Μουσείου Φοινικίου κ. Μάνο Μιχαήλ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

















Το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει σε συνεργασία με την EPSILON NET επιμορφωτικά σεμινάρια στα Ιωάννινα, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα στις 26 , 27 και 28 Μαρτίου 2017 αντίστοιχα .Φορολογία Εισοδήματος
Εισηγητής σεμιναρίου: ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ώρες και χώρος διεξαγωγής:
         ΙΩΑΝΝΙΝΑ 09:30 π.μ. – 14:30 μ.μ. / Ξενοδοχείο GRAND SERAI
         ΑΡΤΑ 15:30 μ.μ. – 20:30 μ.μ. / Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ
         ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 15:30 μ.μ. – 20:30 μ.μ. / ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Για την Τ.Δ., Η Πρόεδρος : Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου

Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δήμο Ηγουμενίτσας


















 







Μέσω του Προγράμματος προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ θα βρίσκεται από Δευτέρα 20 Μαρτίου έως και Παρασκευή 24 Μαρτίου, έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», με στόχο τη δωρεάν προληπτική ιατρική των παιδιών/ μαθητών του Δήμου μας.Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς/οδοντιάτρους και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό.Η δράση στοχεύει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά, ενώ από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί μ' αυτό το Πρόγραμμα περισσότερα από 85.000 παιδιά.Στα παιδιά/μαθητές Α'θμιας Εκπαίδευσης, που θα υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο, αφού θα έχουν προσκομίσει υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης και θα συνοδεύονται από γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς, θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες τυχόν προβλημάτων.Καθημερινά θα υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης 40 - 45 παιδιών.Οι ώρες λειτουργίας του πολυϊατρείου θα είναι από 08:30 έως 16:00, ενώ απαιτείται προηγουμένως τηλεφωνικό ραντεβού στην κ. Παπαγιαννέλη Στυλιανή στο τηλ. 2665361152 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός γιατί μετέφερε πάνω από 50 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στο Ελεύθερο Κόνιτσας 


























Σήμερα (12-03-2017) νωρίς το πρωί στο Ελεύθερο Κόνιτσας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας συνέλαβαν 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σήμερα νωρίς το πρωί, αστυνομικοί εντόπισαν στο Ελεύθερο Κόνιτσας και επιχείρησαν να σταθμεύσουν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 23χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, απορρίπτοντας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο σάκους με συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη.Το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 23χρονος ενώ περισυλλέγησαν οι δύο σάκοι που περιείχαν (50.550) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν εντός (33) δεμάτων.Το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο  κατασχέθηκαν.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ ο συλληφθείς με την κακουργηματική σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών

























Συνελήφθησαν χθες (11-03-2017)  αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και βεγγαλικών. Ειδικότερα, μετά από έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες καθώς και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 29χρονου αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
           οκτώ νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (50,4) γραμμαρίων, τις οποίες προόριζαν για διακίνηση
           τρία μαχαίρια, ένα ρόπαλο και ένα πτυσσόμενο γκλοπ,
           ένα καπνογόνο και δύο κροτίδες,
           μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
           ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας
Επιπρόσθετα, σε βάρος του  38χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας .Συνελήφθη, χθες (12-03-2017) το βράδυ έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς. Επίσης, συνελήφθη και μία 39χρονη υπήκοος Κοσσόβου, η οποία συνόδευε τα δύο ανήλικα παιδιά της, κατηγορούμενη για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος, διαπιστώθηκε  ότι αυτός συνόδευε την 39χρονη και τα δύο ανήλικα παιδιά της, έναντι χρηματικής αμοιβής (800) ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Επίσης, κατά τον αστυνομικό έλεγχο η 39χρονη κατείχε και επέδειξε τόσο για την ίδια όσο και για τα δύο παιδιά της, διαβατήρια Κοσσόβου με πλαστές σφραγίδες εισόδου και πλαστές άδειες διαμονής Γαλλικών Αρχών.Επιπρόσθετα, από τον περεταίρω έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 1ου Τακτικού Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.Συνολικά κατασχέθηκαν:
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
           τρία πλαστά διαβατήρια Κοσσόβου
           τρεις πλαστές άδειες διαμονής Γαλλικών Αρχών
           τέσσερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού
Συνελήφθη, χθες (12-03-2017) το μεσημέρι στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 36χρονο, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (984) γραμμαρίων, χωρίς παραστατικά εισπρακτέων δασμών από Τελωνειακή Αρχή.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, μετά από διάπραξη απόπειρας ληστείας σε βάρος δύο γυναικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθη άμεσα, χθες (11-03-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη απόπειρας ληστείας σε βάρος δύο γυναικών στην πόλη των Ιωαννίνων.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ο 26χρονος, προσπάθησε να αφαιρέσει το πορτοφόλι 30χρονης ημεδαπής, που εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε ολιγόλεπτη στάθμευση του οχήματός της και όταν  αυτή και η 54χρονη συνοδηγός αντέδρασαν προκειμένου να ανακτήσουν τα κλοπιμαία, ο δράστης άσκησε σε αυτές σωματική βία και τράπηκε σε φυγή.Στη συνέχεια, ο 26χρονος δράστης εντοπίσθηκε άμεσα στην ίδια περιοχή και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 17χρονος αλλοδαπός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για κλοπή μοτοσικλέτας από την πόλη της Πρέβεζας
Συνελήφθη, σήμερα (12-03-2017) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 17χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 17χρονο να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την πόλη της Πρέβεζας. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συλλήψεις δύο φυγόποινων στα Ιωάννινα και στην Άρτα
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στα Ιωάννινα και στην Άρτα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Άρτας, δύο ημεδαποί φυγόποινοι. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
           Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 66χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν εννέα καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης σαράντα τεσσάρων (44) μηνών και συνολικής χρηματικής ποινής (2.950) ευρώ, για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας και του ΚΟΚ.
           Χθες το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής κάθειρξης πέντε (5) ετών, για ληστεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.













              



 



Δεν υπάρχουν σχόλια: