ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμος Ηγουμενίτσας : Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας



Παραδέχομαι μόνο ένα «σύστημα» , το ηλιακό. :  ( Αρόν Βιγκούσιν )

…ΘΕΜΑΤΑ …09-03-2017


Δήμος Ηγουμενίτσας : Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας






















Η 1η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά με τα υφιστάμενα προβλήματα κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμέτοχη φορέων, συλλόγων και πολιτών. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι ο δεύτερος Δήμος στην Ελλάδα που έχοντας ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες, προχωρά στην εκπόνηση του ΣΒΑΚ και αυτό χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας. Στη σχετική ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Δήμου Ηγουμενίτσας (http://svak.igoumenitsa.gr) έχει αναρτηθεί το σχετικό ερωτηματολόγιο, καθώς και υλικό που αφορά στην εκπόνηση του εν λόγω σχεδίου.  Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μετά το πέρας της Διαβούλευσής δήλωσε: «Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στοχεύοντας στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη εξασφάλισε μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπαλλήλων του την ένταξη και χρηματοδότηση του ΣΒΑΚ στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούμε τον δεύτερο Δήμο στην Ελλάδα που αναπτύσσει αυτό το πολύτιμο εργαλείο διαδικασιών σχεδιασμού στον τομέα των μεταφορών. Θεωρούμε ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και της εικόνας του Δήμου μας, καθώς δεν είναι μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά αποτελεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό σύμφωνα με της αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης για την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών. Η παρουσία φορέων και πολιτών στην 1η Δημόσια Διαβούλευση αποδεικνύει ότι τόσο οι φορείς όσο και οι πολίτες επιθυμούν να συμβάλουν στο σχεδιασμό της κινητικότητας και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της καθημερινότητας τους.  Θέλω κλείνοντας να απευθύνω ένα κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ενεργά απαντώντας στο ερωτηματολόγιο ή να αποστέλλοντας τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους».
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΙΝΚΑ Ηπείρου : ‘’ Πρόσκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ‘’

















Καλούνται όλα τα Ταμειακώς εντάξει μέλη του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στα Γραφεία του  ( Θ.Πασχίδη 52).Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, με όσους παρόντες, την Δευτέρα 27  Μαρτίου 2017 και ώρα 19.00 στον ίδιο χώρο.-Στη Γενική  Συνέλευση θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα :
.Έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικός απολογισμός του Δ.Σ. έτους 2016
.Η Ετήσια έκθεση του Ε.Π.Σ. και ο ισολογισμός έτους 2016
.Απαλλαγή από κάθε ευθύνη των οργάνων του ΙΝΠΚΑ Ηπείρου.
..Γενικό Πρόγραμμα Δράσης και Προϋπολογισμός έτους 2017
Άλλα Θέματα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                           
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΟΣ              ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΥΛΙΔΑΣ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών 


























Συνελήφθη, χθες (08-03-2017) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 22χρονος κατείχε στο σπίτι του τα παρακάτω:
•μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (48,8) γραμμαρίων
•μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.
Εξιχνιάσθηκαν (2) υποθέσεις ληστειών στη Σαγιάδα και στην Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας και (8) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας 
Εξιχνιάσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δυο περιπτώσεις ληστειών στη Σαγιάδα και στην Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας και οκτώ υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 22, 28, 29 και 40 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν - κατά περίπτωση - ως δράστες των ληστειών και των κλοπών. Οι παραπάνω δράστες προχθές (7-3-2017) το πρωί διέρρηξαν οικία 25χρονου ημεδαπού στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα, τον ακινητοποίησαν και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και μία φωτογραφική μηχανή.Στη συνέχεια καταδιώχτηκαν από αστυνομικούς και διέφυγαν σε αλβανικό έδαφος, όπου συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες είχαν ενημερωθεί σχετικά από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας. Όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος με τον 29χρονο δράστη, μετά τα μεσάνυκτα της 13-02-2017, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν ζευγάρι ημεδαπών (ηλικίας 72 και 68 ετών) στο σπίτι τους στην Βρυσέλλα Φιλιατών και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των παθόντων.  Επιπλέον διακριβώθηκε η - κατά περίπτωση - εμπλοκή τους σε οκτώ περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, που έγιναν κατά τον τελευταίο χρόνο, σε περιοχές της Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα, Καστρί, Μαυρούδι, Κεστρίνη, Τρίκορφο και Σμέρτο), με λεία χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις καθώς και ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση συνεργών τους.
Σύλληψη 24χρονου ομογενή στο Κομπότι Άρτας, για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας
Συνελήφθη, σήμερα (09-03-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας - Αντιρρίου (περιοχή Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 24χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 24χρονος, βρήκαν εκατόν ογδόντα τρεις (183) φιάλες που περιείχαν οινοπνευματώδες ποτό (τσίπουρο), συνολικού βάρους -274,5- λίτρων.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω προϊόντα, δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ετικέτες φορολόγησης και αναγραφής περιεχομένου ενώ ο 24χρονος δεν διέθετε κατάλληλα παραστατικά αγοράς.Η παραπάνω ποσότητα λαθραίου ποτού κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.
Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στα Ιωάννινα
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών  και έξι μηνών για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.Συνελήφθη, χθες (08-03-2017) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και έξι μηνών, για ληστεία από κοινού και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, πράξεις που έλαβαν χώρα την 15-06-2014 στον Ταύρο Αττικής.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Εξιχνιάσθηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από καταστήματα και περίπτερο στα Ιωάννινα
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, οι οποίοι εμπλέκονται κατά περίπτωση στις κλοπές.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις υποθέσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από καταστήματα και περίπτερο στα Ιωάννινα.Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες  τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 24 ετών καθώς και μία 39χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Από τη διερεύνηση των υποθέσεων και την αξιοποίηση προανακριτικού υλικού  προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες εμπλέκονται με διαφορετική σύνθεση στις παρακάτω κλοπές που έγιναν από 23-02 έως 02-03-2017 στα Ιωάννινα:
           βραδινές ώρες της 23-02-2017, μετέβησαν σε περίπτερο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το ταμείο χρηματικό ποσό  και διάφορα αντικείμενα
           απογευματινές ώρες της 01-03-2017, εισήλθαν σε ανθοπωλείο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν πορτοφόλι από την τσάντα υπαλλήλου του καταστήματος, που περιείχε χρηματικό ποσό, δύο κάρτες αναλήψεως χρημάτων  και προσωπικά έγγραφα ενώ στη συνέχεια προέβησαν σε ανάληψη χρηματικού ποσού από Α.Τ.Μ. τράπεζας με τη χρήση της μίας εκ των κλεμμένων καρτών.
           μετά τα μεσάνυκτα της 02-03-2017, εισήλθαν σε παντοπωλείο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν στ Γιάννενα τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 


























Συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο -110- κιλά και -300- γραμμάρια κάνναβης .Συνελήφθησαν, χθες (08-03-2017), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 22 και 24 ετών, καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 19 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής στην χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα  στο Λυκόστομο Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί. Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο πορτ παγκάζ (25) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (110.300) γραμμαρίων.Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί, λειτουργούσαν κατ’ εντολή των δύο υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι είχαν οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών.Κατόπιν αναζητήσεων οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, την ίδια ημέρα  στο Αίγιο Αχαΐας.Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
         στην οικία του 19χρονου αλλοδαπού, στο Αίγιο Αχαΐας:
           ένα βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (219,3) γραμμαρίων
           ένα βάζο με κλώνους ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (176,7)
           δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (29,7) γραμμαρίων
           μία συσκευασία με κλώνους κάνναβης, βάρους (2,2) γραμμαρίων
           ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης
           ένα πτυσσόμενο γκλοπ και ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα»
           μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
           ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης
           πέντε κινητά τηλέφωνα
           ιδιόχειρες σημειώσεις
         στην κατοχή των λοιπών συλληφθέντων μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,6) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και τρία κινητά τηλέφωνα.
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης του κυκλώματος.
Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός στα Ιωάννινα, με πλαστό αλβανικό διαβατήριο
Συνελήφθη, χθες (08-03-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ο 33χρονος κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: