ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τροποποιήθηκε η ΚΥΑ για την τοποθέτηση υδρομετρητών στις ιχθυοκαλλιέργειεςΠροσπάθησα τελευταία να διαβάσω Σαίξπηρ και τον βρήκα τόσο αφόρητα βαρετό που με έπιασε ναυτία : ( Κάρολος Δαρβίνος )


…ΘΕΜΑΤΑ …29-03-2017


Τροποποιήθηκε η ΚΥΑ για την τοποθέτηση υδρομετρητών στις ιχθυοκαλλιέργειες 
Mετά και την συνεργασία που προηγήθηκε του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, με τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες, υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα της τοποθέτησης υδρομέτρων που απασχολούσε έντονα τις ιχθυοκαλλιέργειες της Ηπείρου και ειδικότερα τις πεστροφοκαλλιέργειες. Συγκεκριμένα εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 140424 ΚΥΑ, (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τΒ΄ 814/ 14 Μαρτίου 2017)  με την οποία τροποποιήθηκαν προηγούμενες Κ.Υ.Α., και αναφέρει τα εξής: "Δεν απαιτείται η τοποθέτηση υδρομέτρου στις περιπτώσεις υδατοκαλλιεργειών/ιχθυοκαλλιεργειών στα εσωτερικά επιφανειακά ύδατα".Η ανωτέρω τροποποίηση θα συμβάλλει στην απλούστευση της διαδικασίας αδειοδότησης των ιχθοτροφικών μονάδων.  Στην πρότασή του, το Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, υπογράμμιζε ότι τα ιχθυοτροφεία είναι χρήστες και όχι καταναλωτές νερού, το οποίο ποσοτικά και ποιοτικά δεν υφίσταται αλλοιώσεις μετά τη χρήση του στην ιχθυοκαλλιέργεια, όπως αποδεικνύεται και από το πρόγραμμα ποιότητας νερού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εφαρμόζεται περισσότερα από 20 χρόνια  και στην περιοχή μας από τον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Λούρου.

Ανάδειξη του Οριστικού Αναδόχου για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων


Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξ. Καχριμάνη,  ανάδειξε τον οριστικό Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Μ.Α.Ε.Ε.Σ.), για το έργο της "Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων" της Περιφέρειας Ηπείρου. Μετά τη σημερινή εξέλιξη η σύμβαση θα προωθεί προς έλεγχο και έγκριση στο  Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε αμέσως μετά  να ξεκινήσει η κατασκευή της μονάδας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Οικονομική Επιτροπή η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, εκτιμάται η σύμβαση να υπογραφεί τον προσεχή Μάιο και σε 18 μήνες να έχει παραδοθεί σε λειτουργία η μονάδα. Το τελικό σχέδιο έχει ελεγχθεί ενδελεχώς από το  Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικ. Μαντζούφα , ενώ η υλοποίηση του έργου, θα γίνει με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Το συνολικό κόστος του έργου (χωρίς το ενεργειακό τμήμα το οποίο θα χρηματοδοτηθεί απευθείας με ιδιωτικά κεφάλαια) προβλέπεται να ανέλθει σε 33 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 είναι εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από πόρους που θα διαθέσει ο ιδιώτης. Τέλος, όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, η Περιφέρεια όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης έχει καταθέσει τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών, ωστόσο τις υπόλοιπες διαδικασίες χειρίζεται αποκλειστικά το Ελληνικό Δημόσιο. Αποφάσεις για δημοπρατήσεις έργων .Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τους διαγωνισμούς για τα έργα:  
"Προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).
  «Υδροδότηση Τ.Δ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού € 145.000.
«Διαμόρφωση κόμβου εισόδου Νεοχωρίου μετά απαλλοτριώσεων» (Π.Ε. Άρτας) προϋπολογισμού € 310.000.
«Βελτίωση οδικής σύνδεσης της  οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 62.000.
"Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  200.000€.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ανάδειξε τον ανάδοχο του έργου  «Διαγράμμιση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας στα τμήματα (Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και Κυψέλη - Βουργαρέλι)», προϋπολογισμού € 80.000. Ανάδοχος αναδείχτηκε η ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. .

Δράσεις Let’s do it Greece 2017 στον Δήμο Ηγουμενίτσας
Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017


•09:00 Καθαρίζουμε γύρω από το σχολείο και το κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» και το 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας // Δ.Κ. Γραικοχωρίου, ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας και Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Αγ. Δημήτριος» 
Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017
•15:00-19:00 Ζωγραφίζουμε τις σκάλες και το μονομπλόκ πίσω από την Αγ. Τριάδα // Δ.Κ. Γραικοχωρίου, ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ 
Σάββατο 1 Απρίλιου 2017
•14:00 Ζωγραφίζουμε τις σκάλες και το μονομπλόκ πίσω από την Αγ. Τριάδα // Δ.Κ. Γραικοχωρίου, ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ   
Κυριακή 2 Απριλίου 2017
•09:30 Καθαρίζουμε το πάρκο δίπλα στη λίμνη Καλοδικίου // Εθελοντές και φορείς της Δ.Ε. Μαργαριτίου // Σημείο συνάντησης στο πάρκο
•09:30 Καθαρίζουμε τις εισόδους της Πέρδικας // Σημείο συνάντησης Παρατηρητήριο πέρδικας
•10:00 Καθαρίζουμε το Δρέπανο και αναδεικνύουμε το κρινάκι της άμμου // Σημείο συνάντησης Κεντρικό // Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά,1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Αθλητικός Σύλλογος wing tzun Ηγουμενίτσας
•10:00 Καθαρίζουμε τις στάσεις των λεωφορείων της Ηγουμενίτσας // Σημείο συνάντησης Πλατεία Δημαρχείου // Δ.Κ. Ηγουμενίτσας και ΚΕΘΕΑ Ηπείρου  // Υπεύθυνος Δράσης Σταύρος Ζήσης 
•10:00 Καθαρίζουμε, βάφουμε και φυτεύουμε το χώρο του Νηπιαγωγείου Λαδοχωρίου  // Πολιτιστικός σύλλογος Λαδοχωρίου
•11:00 Καθαρίζουμε τις παραλίες στα Νησιά των Συβότων // Σημείο συνάντησης λιμανάκι Συβότων // Sivotistas
•11:00 Καθαρίζουμε τον ποδηλατόδρομο // Σημείο συνάντησης αρχή ποδηλατοδρόμου // Γ.Σ. Πρωτέας Ηγουμενίτσας & Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας
*Φυτεύουμε και καλλωπίζουμε το παρκάκι δίπλα από την Alpha Bank // Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» .

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS  

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διάρρηξη και κλοπή από σπίτι στον Γοργόμυλο Πρέβεζας
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται και ένας συνεργός τους.Συνελήφθησαν, χθες (28-03-2017), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο  ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 44χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 39χρονο ημεδαπό συνεργό τους, που αναζητείται.Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, χθες το μεσημέρι, διέρρηξαν σπίτι στο Γοργόμυλο Πρέβεζας, απ’  όπου  αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα ρολόι. Εκδόθηκαν άμεσα αναζητήσεις στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθη σε κοντινή περιοχή η 44χρονη ενώ ο 38χρονος εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων (Κομπότι Άρτας), όπου  και συνελήφθη.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Εξιχνίαση απάτης σε βάρος 71χρονου ημεδαπού
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονης ημεδαπής, για απάτη .Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, απάτη σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (27-03-2017) το πρωί, στο Μέτσοβο Ιωαννίνων.Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 34χρονης ημεδαπής.  Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον διευθυντή τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 71χρονο και προφασιζόμενος επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το χρηματικό ποσό των (2.390) ευρώ,  προκειμένου να μην υποστεί οικονομική ζημία από το επικείμενο κούρεμα καταθέσεων. Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 34χρονης ημεδαπής  ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του συνεργού της. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών, για πλαστογραφία στα Πράμαντα
Από το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 44χρονου και μίας 28χρονης, οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία. Ειδικότερα, κατά τον τροχονομικό έλεγχο, ο 44χρονος επέδειξε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, παραποιημένο ως προς την ημερομηνία έκδοσης και τη διάρκεια ασφάλισης, το οποίο προσκομίστηκε από την 28χρονη. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση  ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων.
Σύλληψη 29χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στα Γιάννενα
Συνελήφθη, χθες (28-03-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης καθώς και δύο μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
(Συνεδρίαση Δευτέρας 27 Μαρτίου 2017) 


 Την Δευτέρα 27-03-2017 και ώρα 12.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 21-03-2017 συνεδριάσεως.
1.Ανάδειξη οριστικού Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».
2.Έγκριση ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, με  Ε.Μ.Δ. (άρθρο 2 Κεφάλαιο Α) της υπ΄  αριθ. 24001/14-06-2013 ΚΥΑ.
3.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού (διεθνούς) διαγωνισμού (άνω των ορίων του Ν.4412/2016), για την εκτέλεση του υποέργου «Προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία της Σ.Υ.Δ.», προϋπολογισμού 226.755,64 € πλέον Φ.Π.Α. της Πράξης «Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)», και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού.
4.Έγκριση διενέργειας συνοπτικού (πρόχειρου) διαγωνισμού, προϋπολογισμού 58.000,00 € με Φ.Π.Α., για την υλοποίηση των υποέργων: «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2017, προς αποφυγή άμεσων κινδύνων ατυχημάτων (παροχή υπηρεσιών)» και «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, έτους 2017, προς αποφυγή άμεσων κινδύνων ατυχημάτων (παροχή υπηρεσιών)» και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.
5.Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ, σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Ιωαννίνων.
6.Έγκριση επιπλέον δαπανών λόγω ανωτέρας βίας (απεργία υπαλλήλων αεροδρομίων) για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Ι.Τ.Β. που διοργανώθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας, το διάστημα  8-12/3/2017.
7.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για το Πρόγραμμα Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών (Μ.Σ.Ε.) στα μικρά μηρυκαστικά, του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων.
8. Έγκριση δαπανών για τη μετακίνηση των υπαλλήλων του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, Τσιούρη Ιωάννας και Κατωγιάννη Ειρήνης, στην Αθήνα από 02 έως 03-04-2017 για τη συμμετοχή τους σε Ενημερωτική Συνάντηση του ΥΠΑΑΤ, με θέμα «Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση σχετικά με την υλοποίηση των Μέτρων 16, 9 και του υπομέτρου 6.1 «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης για νέους γεωργούς» του προγράμματος ΠΑΑ 2014-2020.

9.                          Έγκριση δαπανών για τη μετακίνηση των υπαλλήλων του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων, Παναγιώτας Μίχου, Σπύρου Αθανασίου και Σταυρούλας Μπαλτά, στη Λάρισα από 09 έως 12-04-2017, για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΦΕΤ, με τίτλο «Νέο Κυρωτικό Σύστημα του Ν. 4235/2014».
10.                        Έγκριση δαπανών για τη μετακίνηση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, Ευαγγέλου Βαγενά, στην Αθήνα, από 30 έως 31-03-2017, για υπηρεσιακούς λόγους.
11.                        Έγκριση άσκησης Αίτησης ενώπιον του Εφετείου Ιωαννίνων, για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας των απαλλοτριούμενων εκτάσεων για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων – Γέφυρας Πλάκας» και επίδοση δικογράφων.
12.                        Απόφαση για την άσκηση ή μη ενδίκων μέσων ανακοπής και αναστολής εκτέλεσης κατά της αριθ. 58/2017 διαταγής πληρωμής του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.
13.                        Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Διαμόρφωση κόμβου εισόδου Νεοχωρίου μετά απαλλοτριώσεων» προϋπολογισμού € 310.000,00 με ΦΠΑ.
14.                        Έγκριση διάθεσης πίστωσης, για τη μίσθωση μηχανημάτων για το έτος 2017, για τη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών για το ιχθυοτροφείο λιμνοθάλασσας Λογαρού, από το λογαριασμό 5% Βελτιωτικά Έργα Δημόσιου Ιχθυοτροφείου Λογαρού.
15.                        Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης σπουδάστριας ΤΕΙ, σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας.
16.                        Έγκριση δαπάνης  και διάθεση πίστωσης για την μεταστέγαση των υπηρεσιών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας και του Γραφείου Σχολικών Σύμβουλων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας.
17.                        Έγκριση δαπανών για τη μετακίνηση των υπαλλήλων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας, Χρυσούλας Βόιδαρου και Γεωργίας Υγειονομάκη, στη Λάρισα από 09 έως 12-04-2017, για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΦΕΤ, με τίτλο «Νέο Κυρωτικό Σύστημα του Ν. 4235/2014».
18.                        Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Υδροδότηση Τ.Δ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού € 145.000,00 με Φ.Π.Α.
19.                        Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της  οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 62.000,00 με Φ.Π.Α.
20.                        Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για αντικατάσταση λαμπτήρων και συντήρησης φωτιστικών στο 1ο χλμ περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας και από την διασταύρωση Νέας Σελεύκειας μέχρι τον Παραπόταμο, σύμφωνα με την αριθμ. 119306/7166/20-12-2016 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και την αριθμ. 37/1933/30-12-2016 απόφαση ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής.
21.                        Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ειδικών ενδυμάτων για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας.
22.                        Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια σωλήνων ύδρευσης Φ40 – 16atm για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας.
23.                        Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης της προμήθειας υλικών καθαριότητας για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
24.                        Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας, για την εκμίσθωση της αλιευτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου «ΒΑΤΑΤΣΑ» της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
25.                        Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με τις αριθμ. πρωτ. 20807/463/10-03-2017 και 21234/473/14-03-2017 αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, για την παροχή έργου από 10 και 14-03-2017, για επείγουσες εργασίες α) αποκατάστασης βατότητας 6ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας και παρόδων αυτής και β) σταθεροποίησης των πρανών του ποταμού Αρέθονα ανάντη της γέφυρας της εθνικής οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.
26.                        Έγκριση διενέργειας διαδικασίας διαπραγμάτευσης και των όρων της σχετικής πρόσκλησης, για την ανάθεση νέων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε Πρέβεζας, στα πλαίσια διεξαγωγής του μαθήματος της Κολύμβησης.
27.                        Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 09-02-2017 ανοιχτής διαδικασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Διαγράμμιση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας στα τμήματα (Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και Κυψέλη - Βουργαρέλι)», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.
28.                        Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά», αναδόχου «ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ», μέχρι την 31-07-2017.
29.                        Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση τοιχοποιίας περίφραξης – φωτισμού και ύδρευσης αύλειου χώρου Ιεράς Μονής Ασπραγγέλων  (Προμήθεια Υλικών)», προϋπολογισμού 6.500,00 € με ΦΠΑ.
30.                        Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συμπληρωματικές εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο περιοχής ΤΟΕΒ Πόρου Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  200.000,00 € με Φ.Π.Α.
31.                        Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση κεντρικής διώρυγας στη θέση «Μύγες» Δολιανών του ΤΟΕΒ Ανω Καλαμά», προϋπολογισμού  18.542,00  € με Φ.Π.Α.
32.                        Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, για την παροχή έργου από 19-02-2017 για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση βατότητας από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις-βροχοπτώσεις-παγετοί κατολισθήσεις-καθιζήσεις-πτώσεις λίθων, κ.λ.π.), σε περιοχές των Δήμων Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας και Βορείων Τζουμέρκων, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 13539/725/20-02-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, και την αριθμ. 5/202/24-02-2017 απόφαση ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
33.                        Κατάρτιση του σχεδίου της 2ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2017 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
34.                        Έγκριση δαπάνης για τη μετακίνηση του υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Μπέσιου Δημήτριου, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει το ΥΠΑΑΤ, την Δευτέρα 3/4/2017, σχετικά με την υλοποίηση των Μέτρων 16 «Συνεργασία»,  9 «Σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών» και του υπομέτρου 6.1 «Ενισχύσεις εκκίνησης επιχείρησης για νέους γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
35.                        Έγκριση δαπάνης και διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε Θεσπρωτίας οικ. έτους 2017 (οδοιπορικά Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας μηνών Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου έτους 2017).
36.                        Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας κτηνιατρικών υλικών για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών, για τις ανάγκες του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
37.                        Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης συνοπτικού διαγωνισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς και θανάτωσης /καταστροφής ζώων  για το έτος 2017, προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια: