ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΑΡΑΝΤΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ



Αυτό που ο κοινός άνθρωπος βλέπει σαν πέτρα, για τον άνθρωπο που ξέρει είναι μαργαριτάρι.: ( Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί )


…ΘΕΜΑΤΑ …28-03-2017
                                    

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΑΡΑΝΤΟ ΤΗΣ  ΙΤΑΛΙΑΣ























Η Συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του πολιτιστικού Συλλόγου Φιλιατών είχε μεγάλη επιτυχία.Το πολιτιστικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Φιλιατών συμμετείχε σε εκδηλώσεις που γίνανε στο Ταράντο της Ιταλίας την 18-03-2017 ,διαφημίζοντας τις ομορφιές της Θεσπρωτίας και τις παραδόσεις της περιοχής.Το ακούραστο και ταλαντούχο διοικητικό Συμβούλιο, πάντα σε ετοιμότητα , παρουσίασε με άριστη οργάνωση τις καλλιτεχνικές προτάσεις του Φιλιατιώτικου Συλλόγου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχές ήταν το ταξίδι του πολιτιστικού συλλόγου Φιλιατών, το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου 2017, στο Putignano και στο Τaranto της γειτονικής Ιταλίας.Με αφορμή την πρόσκληση της νεοσύστατης Ελληνοιταλικής κοινότητας του Τάραντα, στην πρώτη της επίσημη εκδήλωση, αλλά και κυρίως για να ευχαριστήσουμε τον Δήμο, τον πρόεδρο της καρναβαλικής επιτροπής, τους εθελοντές και συλλόγους του Πουτινιάνο για την πολύτιμη προσφορά τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πραγματοποίηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων του συλλόγου μας.Σκοπός του ταξιδιού ήταν, μετά τη γνωριμία και προσέγγιση που έγινε 1η Οκτωβρίου 2016, από αντιπροσωπεία του συλλόγου, η σταθερή συνεργασία και αλληλοβοήθεια σε θέματα, πολιτισμού παράδοσης, ηθών και εθίμων.Αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε η ανταλλαγή χορευτικών συγκροτημάτων και καρναβαλικών τμημάτων καθώς και υλικοτεχνικού εξοπλισμού και κουστουμιών.Ως πολιτιστικός σύλλογος Φιλιατών, σεβόμαστε και αναδεικνύουμε τα ήθη και έθιμα της περιοχής μας, και θέλουμε να κάνουμε γνωστή σε όλους την πρόθεσή μας το Φιλιάτι μέσα από τις δράσεις μας, να αποτελεί πόλο έλξης και συμμετοχής για όλο το Θεσπρωτικό κοινό και όχι μόνο.Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε πρώτα όλους όσους συμμετείχαν, την κα Δήμητρα Καραμπίνα, τους γείτονες Ιταλούς για τη ζεστή και απλόχερη φιλοξενία τους, αλλά κυρίως αυτούς που πίστεψαν στο εγχείρημά μας και στάθηκαν δίπλα μας, βήμα βήμα, τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Κο Ανδρεά Νταή, αλλά κυρίως τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Κο Θωμά Πιτούλη και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας .

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Εθελοντικού Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
























Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Εθελοντικού Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας.Το κινητό πολυϊατρείο, που εγκαταστάθηκε στην Ηγουμενίτσα για πέντε (5) ημέρες, από 20 έως και 24 Μαρτίου, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου «ΠΑΝΘΕΟΝ» , έδωσε τη δυνατότητα σε 211 παιδιά/μαθητές της Α’θμιας εκπαίδευσης να εξεταστούν προληπτικά από εθελοντές ιατρούς, που συμμετείχαν στη δράση ανιδιοτελώς.Κατά τη διάρκεια της δράσης, που έδωσε τη δυνατότητα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής εξέτασης σε όσα παιδιά το επιθυμούσαν, πραγματοποιήθηκαν 514 ιατρικές/ οδοντιατρικές εξετάσεις. Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς της πόλης μας, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά που προσήλθαν για προληπτική εξέταση, κλείνοντας τα ιατρεία τους και θυσιάζοντας προσωπικό τους χρόνο. Η βοήθεια τους υπήρξε πραγματικά πολύτιμη, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η δράση.Επιπλέον θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Φιλιατών, που άμεσα κινητοποίησε όλους τους μηχανισμούς προκειμένου να μεταφερθούν τα παιδιά του Οικοτροφείου Φιλιατών προς ιατρική / οδοντιατρική εξέταση στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Ηγουμενίτσα, καθώς και την Α’θμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας και τους δασκάλους, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του εθελοντικού οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και βοήθησαν να ενημερωθούν για την δράση οι μικροί μαθητές.Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εθελοντικό Οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και στο προσωπικό του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», που πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει στην περιοχή μας τη δράση και να μας ευαισθητοποιήσει ως προς την προληπτική ιατρική.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
















 
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές, για απόπειρα κλοπής από σπίτι ηλικιωμένου στην Πρέβεζα
Συνελήφθησαν, χθες (27-03-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαπές, ηλικίας 33 και 21 ετών, κατηγορούμενες για απόπειρα κλοπής από σπίτι ηλικιωμένου στην Πρέβεζα.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες εισήλθαν σε σπίτι 84χρονου ημεδαπού στην Πρέβεζα με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν κάτι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις δύο γυναίκες και τις συνέλαβαν.Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, χθες (27-03-2017) το πρωί στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας (στο ύψος της διασταύρωσης Πάργας), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 43χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30, 29 και 28 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου, εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στο Βαρλαάμ Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη, χθες (27-03-2017) το βράδυ στο Βαρλαάμ Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τέσσερις ομοεθνείς του,  τρεις άνδρες, ηλικίας 34, 33 και 40 ετών καθώς και μία 64χρονη γυναίκα, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Συνολικά κατασχέθηκαν:
           το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 32χρνου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
           το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ και
           ένα κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός στην Άρτα, κατηγορούμενος για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού
Ο 32χρονος δράστης απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που είχε δανείσει στον παθόντα, μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής του σε περίπτωση μη αποπληρωμής των δανείων.Η ενδελεχής έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και τοκογλυφίας, σε βάρος 29χρονου ημεδαπού. Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες (27-03-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας,  32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης   και της τοκογλυφίας.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας 29χρονου ελεύθερου επαγγελματία για περιπτώσεις τοκογλυφίας και εκβίασης που λάμβαναν χώρα σε βάρος του, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά από τον παθόντα, την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που του δάνεισε, όταν επικαλέστηκε οικονομικές δυσκολίες. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα  από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016, ο παθών κατέβαλε το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, ενώ είχε δανειστεί 6.000 ευρώ.Επιπρόσθετα, μετά το πέρας της συμφωνημένης αποπληρωμής νέου δανείου με καινούριους τοκογλυφικούς όρους και καθώς ο παθών αδυνατούσε να καταβάλει το «οφειλόμενο» ποσό, ο 32χρονος άνδρας μετερχόμενος παράλληλα απειλές για τη ζωή του παθόντα, του αφαίρεσε ως ενέχυρο το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του.Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, χθες (27-03-2017) το απόγευμα, συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης, προκειμένου να παραλάβει χρηματικό ποσό που αξίωνε εκβιαστικά. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο δράστης
           το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του παθόντα
           ονομαστικά ιδιωτικά συμφωνητικά  αναγνώρισης χρέους ποσού.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 32χρονου δράστη, συνελήφθησαν και δύο ακόμα υπήκοοι Αλβανίας, ένας 35χρονος και μία 40χρονη, (αδέλφια του 32χρονου), κατηγορούμενοι για το αδίκημα της αντίστασης. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου να  διερευνηθεί πλήρως η δράση του 32χρονου.















Δεν υπάρχουν σχόλια: