ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επίσκεψη φοιτητών και ερευνητών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λύπη από την αναπόληση της ευτυχίας στις δυστυχισμένες μέρες. : ( Δάντης )


…ΘΕΜΑΤΑ …26-03-2017


Επίσκεψη φοιτητών και ερευνητών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
























Την Κυριακή 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη ερευνητικού χαρακτήρα φοιτητών και ερευνητών του Εργαστήριου Μουσειολογίας, Προστασίας, Αποκατάστασης και Αξιοποίησης Πολιτισμικών Αγαθών του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στο Λαογραφικό Μουσείο Μαργαριτίου.Τους φοιτητές, που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου, επίκουρο καθηγητή κ. Γεώργιο Παπαϊωάννου υποδέχθηκαν στο Μαργαρίτι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και η Αντιδήμαρχος κα. Παναγιώτα Σούρλα.Υπεύθυνος για την διοργάνωση της επίσκεψης των φοιτητών του Εργαστηρίου ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημάρχου, κ. Γεώργιος Ντάνης.Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με την περιοχή μας, καθώς και η αναζήτηση προοπτικών περαιτέρω ανάδειξης του Λαογραφικού Μουσείου Μαργαριτίου, μέσα από επιστημονικές μελέτες και διατριβές, που θα εκπονηθούν από τους ερευνητές και φοιτητές του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μουσειολογίας.Στους φοιτητές μοιράστηκαν αναμνηστικά βιβλία, προσφορά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ενώ για τον σκοπό της επίσκεψης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαργαριτίου προσέφερε τοπικές παραδοσιακές πίτες και γλυκά.   
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Α΄ Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας :   ‘’ Επιλεκτικότητα τροφής σε παιδιά ‘’





















Περίπου το 25 % των παιδιών παρουσιάζουν κάποια μορφή δυσκολίας με την σίτιση. Αυτά τα παιδιά μπορεί να μην σιτίζονται επαρκώς ή να μην δίνεται η δέουσα σημασία από τους φροντιστές των παιδιών. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης τους, της μάθησης, της υγείας τους κτλ. Θα συζητηθεί γιατί κάποια παιδιά τρώνε συγκεκριμένες τροφές, γιατί προτιμούν τα ζεστά φαγητά ή τα κρύα, τι σημαίνει να τρώνε σκληρές και τραγανές τροφές ( κρέας, κουλούρι, κριτσίνια κ.α.), ή μαλακές και πολτοποιημένες. Πως μπορεί να επηρεάσει την προσοχή τους, τι διαιτολόγιο προτείνεται στα παιδιά για να έχουν καλύτερη μαθησιακή απόδοση ή σε παιδιά με διάσπαση προσοχής και μαθησιακές δυσκολίες. Επιπλέον ποια μοντέλα σίτισης επηρεάζουν την υγεία του στόματος και σωστή ανάπτυξη των δοντιών και το μαθησιακό προφίλ των παιδιών. Και στο τέλος θα δοθούν συμβουλές πως μπορούμε να αλλάξουμε τις σιτιστικές συμπεριφορές αυτών των παιδιών. Όλα αυτά θα αναλυθούν με λεπτομέρεια στην ενημερωτική ημερίδα που θα λάβει μέρος στο Α΄ Δημοτικό σχολείο.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 
















Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους στην Πρέβεζα
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία .Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, υπόθεση προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους που έγινε στην πόλη της Πρέβεζας.Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 29χρονος βραδινές ώρες της 24/25-03-2017 στην πόλη της Πρέβεζας, κατέβασε από ιστούς εννέα ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένες σε καταστήματα και τις απέρριψε στο έδαφος.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση
Συνελήφθη, χθες (26-03-2017) μετά τα μεσάνυκτα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, για ηχορύπανση. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 31χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, για απόπειρα κλοπής από αγρόκτημα στη Γαβριά Άρτας και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθησαν, προχθές (25-03-2017) το μεσημέρι στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, τέσσερις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 40, 35, 34 και 41 ετών, οι οποίοι  εμπλέκονται σε περίπτωση απόπειρας κλοπής ποσότητας εσπεριδοειδών από αγρόκτημα στη Γαβριά Άρτας.Οι συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται και για παράνομη είσοδο στη χώρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (26-03-2017) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 49χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκατεσσάρων μηνών και δέκα ημερών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και παραβάσεις του ΚΟΚ.











 









Δεν υπάρχουν σχόλια: