ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την χρονιά που έγινε η σύσταση-ίδρυση του 628 Τ.Π Φιλιατών



Σε ένα πολιορκημένο φρούριο, η διαφωνία είναι προδοσία. : ( Ιγνάντιο Λογιόλα )


…ΘΕΜΑΤΑ …10-03-2017

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την χρονιά που έγινε η σύσταση-ίδρυση του 628 Τ.Π Φιλιατών
























Περάσανε 70 χρόνια από την χρονιά που έγινε η σύσταση-ίδρυση του 628 Τ.Π Φιλιατών .Ο κ. Διοικητής του Τάγματος κ. Κολιός διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμή του Τάγματος όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον κ. Διοικητή της Ταξιαρχίας και ακολούθησε δεξίωση  όπου απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε στελέχη του Στρατεύματος που είχαν υπηρετήσει στην περιοχή. Η εκδήλωση-γενέθλια έγινε με την παρουσία των Βουλευτών Θεσπρωτίας, Δημάρχων και αντιπροσώπων της Περιφέρειας καθώς και από όλος τις υπηρεσίες. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πολύς κόσμος ..Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. κ. Βασίλης Γιόγιακας μας είπε δύο λόγια για το εορτάσιμο γεγονός:
Θέλω να συγχαρώ τον κ. Διοικητή 628 ΤΠ , τον Στρατηγό Διοικητή της Μεραρχίας μας,που έγινε πραγματικά μια υπέροχη εκδήλωση τιμής του στρατοπέδου των Φιλιατών.Πρέπει και εμείς να δείξουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση μας στους αρμόδιους και στο προσωπικό και να πω ακόμα ότι είμαστε πραγματικά υπερήφανοι στην προσπάθεια που καταβάλουν για την ασφάλεια που μας κάνουν να νοιώθουμε .Εύχομαι πάντα να είναι δυνατοί με σθένος στις όποιες δύσκολες καταστάσεις και να περνιούνται τα όποια μηνύματα πρέπει σε όσους θέλουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία  μας, θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.Το φρόνημα είναι υψηλό και η ελληνική ψυχή θα είναι έτοιμη σε ότι χρειαστεί.

Συνάντηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και φορέων για τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Παιδικών Χωριών SOS



















Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου  οργανώνει   επιστημονική συνάντηση φορέων παροχής κοινωνικής φροντίδας την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου–Πλατεία Πύρρου 1 στα Ιωάννινα-, με την παρουσία του κ. Μπασδάρη Γεωργίου, Κοινωνικού Λειτουργού-Παιδαγωγικού Υπευθύνου Παιδικών Χωριών SOS Βορείου Ελλάδος. Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ευκαιρία έναρξης της λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, ένα από τα εννέα που έχουν δημιουργηθεί σε Πανελλαδική  κλίμακα.Πρόκειται για μια δομή που παρέχει ολοκληρωμένη κοινωνική φροντίδα και υποστήριξη στη δυσλειτουργική οικογένεια με στόχο την ενδυνάμωσή της και την αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές της δυνάμεις ώστε να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.Στα πλαίσια της επίτευξης του στόχου του, το Κέντρο είναι στελεχωμένο με διεπιστημονική ομάδα, ώστε να παρέχει στην οικογένεια ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη και εξατομικευμένη θεραπευτική παρέμβαση από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Διαθέτει Κοινωνικούς Επιστήμονες (κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο) καθώς και Ειδικούς Θεραπευτές (παιδοψυχίατρο, ειδικό παιδαγωγό και λογοθεραπευτή). Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Μ. Κάτσης : «Στήριξη στον περιφερειακό τύπο - Αποκατάσταση της διαφάνειας και των κοινών κανόνων στην κρατική διαφήμιση» 




















- Ενημέρωση για την εγκύκλιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τη κρατική διαφημιστική δαπάνη.Έπειτα από την παρουσίαση του μητρώου επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 07/03/2017 στο Υπουργείο ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο στοχεύει στην εδραίωση και ενίσχυση της διαφάνειας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση, εκδόθηκε εγκύκλιος από τον αρμόδιο Υπουργό Ν. Παππά, που αφορά την τήρηση της νομοθεσίας και τους κανόνες για να μπει μια τάξη στην κρατική διαφημιστική δαπάνη.Πιο συγκεκριμένα με την εγκύκλιο, διασφαλίζεται η τήρηση της κατανομής των διαφημιστικών δαπανών στα ΜΜΕ όπως ορίζονται από το άρθρο 4 του ΠΔ 261/1997 και ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την τήρηση της ποσόστωσης καταβολής του 70% για τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και του 30% υπέρ των Μέσων της περιφέρειας.Επίσης οι φορείς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΠΔ 60/1997 οφείλουν να υποβάλλουν τις ετήσιες καταστάσεις απασχολουμένων σε Γραφεία Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και τις καταστάσεις ετήσιας πραγματοποιηθείσας διαφημιστικής δαπάνης. ενώ σε περίπτωση μη τήρησης της ποσόστωσης θα επιβάλλεται στον υπόχρεο φορέα το προβλεπόμενο πρόστιμο.Η διασφάλιση της ποσόστωσης με την απόδοση του 30% της δημόσιας διαφημιστικής δαπάνης, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα, έμπρακτης και ισότιμης στήριξης του Περιφερειακού Τύπου, τον οποίο έπληξε σημαντικά η κρίση, και που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει έως σήμερα για μικροπολιτικούς λόγους.Τόσο με τη δημιουργία του online μητρώου όσο και με την τήρηση της ποσόστωσης, η κυβέρνηση προχωρά στην άρση της ανομίας στο διαδίκτυο και στον εξορθολογισμό της κατανομής της κρατικής διαφήμισης προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αποτελούν δε, μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος δράσεων που στοχεύουν στην εμβάθυνση της δημοκρατίας και στο σπάσιμο του τριγώνου της διαπλοκής μεταξύ πολιτικού προσωπικού, ΜΜΕ και οικονομικών παραγόντων, που οδήγησε συχνά σε κρατικοδίαιτα και ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, σε ενδοτικό πολιτικό προσωπικό και σε μεγάλα ελλείμματα σε φορείς του Δημοσίου που έδιναν διαφήμιση αδιαφανώς στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων.
 ΘΕΜΑ: «Μ.Κάτσης: Ενισχύουμε την υλικοτεχνική υποδομή του Δασαρχείου Θεσπρωτίας».
Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Δασικών Υπηρεσιών ανά την Ελλάδα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέλαβε 20 νέα Nissan Νavara Double Cab.Τα συγκεκριμένα Nissan Νavara έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα προκειμένου να εξυπηρετήσουν το δύσκολο και απαιτητικό επιχειρησιακό τους έργο.Με απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σωκράτη Φάμελλου, τα οχήματα αυτά έχουν διατεθεί σε 16 δασαρχεία και  4 διευθύνσεις δασών, όπως φαίνεται στο παρακάτω πίνακα, ένα εκ των οποίων διατίθεται στο Δασαρχείο Θεσπρωτίας και έρχεται να προστεθεί στο δυναμικό ενός ακόμα οχήματος τζιπ (SUZUKI VITARA) που έχει διατεθεί επίσης στην υπηρεσία από τα κατασχεμένα στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.

Εκλογή Αντιπροέδρου και άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου




















Την πρώτη συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση πραγματοποίησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Σχεδόν ομόφωνα- με μια λευκή ψήφο- τα μέλη της Επιτροπής εξέλεξαν ως Αντιπρόεδρο τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Σιαράβα. Στη συνέχεια συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για την υλοποίηση έργων.  Μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
«Βελτίωση  και αποκατάσταση βατότητας του δρόμου  Δημαριό – Κομπότι ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 200.000.
 «Βελτίωση του δρόμου Άγιος Χαράλαμπος Κάτω Αθαμανίου - Άνω Καλεντίνη ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 200.000.
Συντήρηση επ. οδού Ασβεστοχώρι- Κόντσικα- Περάτη- Πετράλωνα Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 60.000.
Αποκατάσταση οδού προς Κούρεντα και προς Πολύλοφο, Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 50.000.
Αντικατάσταση υπόγειου αγωγού Φ500 στην περιοχή Κρύας του ΤΟΕΒ Λαψίστας (προμήθεια χαλυβδοσωλήνων) προϋπολογισμού €  15.000.
Επίσης ανέδειξε τον ανάδοχο (Γ. Μπαζούκης) του έργου  «Συντήρηση στραγγιστικών τάφρων ΠΕ Άρτας» προϋπολογισμού € 48.000.

Περιφέρεια Ηπείρου : Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για έργα "Υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων σε οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας"





















 


Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020" και στην κατηγορία  «Υποδομές συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ΕΕΛ) στους οικισμούς Γ' προτεραιότητας (πληθυσμός 2000-15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ». Ειδικότερα μέσω της ανωτέρω πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν προτάσεις για την υλοποίηση έργων που εμπίπτουν στις δράσεις:
Δράση 14: Επέκταση και εκσυγχρονισμός συστημάτων συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων.
Δράση 15: Ολοκλήρωση υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων (ΕΕΛ) για την κάλυψη των υπολειπόμενων οικισμών Β' προτεραιότητας (πληθυσμός > 15.000 ι.π. και διάθεση σε κανονικό αποδέκτη) και σταδιακή ολοκλήρωση Γ' προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000 - 15.000 ι.π.) που απαιτούνται από την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ
Δράση 16: Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων για την επίτευξη ποιοτικών χαρακτηριστικών εξόδου
Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι:
           Δήμοι, που δεν διαθέτουν ΔΕΥΑ (Ν. 3852/2010), της Περιφέρειας Ηπείρου
           Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου
           Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Σύνδεσμοι Ύδρευσης Αποχέτευσης της Περιφέρειας Ηπείρου
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη θα χρηματοδοτηθούν από Εθνικούς Πόρους και από το Ταμείο Συνοχής. Η παρούσα πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 12.000.000 €.Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ – ΕΣΠΑ και μόνο την αίτηση χρηματοδότησης υπογεγραμμένη (και έγγραφα, για τα οποία δεν είναι τεχνικά εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή), ο δικαιούχος υποχρεούται να την αποστείλει από τις 15/3/17 έως 21/4/17, στην ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου στη διεύθυνση: Πλ. Πύρρου 1, Διοικητήριο 45221 Ιωάννινα, τις ώρες 9:00 έως 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες. Περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr και www.ymeperaa.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στην κα Σοφία Τσιτουρίδου ( τηλ: 2651 3 60512, e-mail: sofitsit@mou.gr).

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS












 




Σύλληψη  φυγόποινου ημεδαπού στους Φιλιάτες
Συνελήφθη, χθες (09-03-2017) το πρωί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (13-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (14-03-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (15-03-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (16-03-2017)   και   ώρες    από    18.00  έως      01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
•Παρασκευή   (17-03-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Κυριακή  (19-03-2017)   και   ώρες   από    08.00   έως  15.00
 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος –  Κουκλιοί - Γλυκή.
Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, χθες (09-03-2017) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Συγκεκριμένα, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για παράνομη εισαγωγή, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών, ψυχοτρόπων ουσιών και φαρμάκων, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 08-04-2013 έως 02-07-2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κλοπές .Συνελήφθη, χθες (09-03-2017) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: