ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Translate

Η παγκόσμια σημέρα της γυναίκας σήμερα 08 ΜαρτίουΗ πολιτική είναι αναίμακτος πόλεμος. Ο πόλεμος είναι αιματηρή πολιτική. : ( Μάο Τσε-Τουνγκ )

…ΘΕΜΑΤΑ …08-03-2017


Η παγκόσμια σημέρα της γυναίκας σήμερα 08 Μαρτίου
Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών.Ο εορτασμός, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.Δεν πρέπει να συγχέεται με την Ημέρα Ισότητας των Γυναικών (26 Αυγούστου) που εορτάζεται στις ΗΠΑ και η οποία αφορά την απόκτηση δικαιώματος ψήφου των Αμερικανίδων γυναικών στις 26 Αυγούστου 1920.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας


Η 1η Δημόσια Διαβούλευση του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά με τα υφιστάμενα προβλήματα κινητικότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.Παράλληλα έχει αναρτηθεί ένα σχετικό ερωτηματολόγιο ( https://goo.gl/forms/Ucw3ANQHLHWs6y5o1  ) η συμπλήρωση του οποίου έχει ως στόχο να καταστήσει τους πολίτες συνεργάτες στην προσπάθεια εκπόνησης του Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ηγουμενίτσας.Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ υπάρχουν στην σελίδα http://svak.igoumenitsa.gr    .
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Ευχαριστήρια επιστολή του Διευθυντή του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους συντελεστές, οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχή εκδήλωση του σχολείου μας, με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο”, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 18:30 μ.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.Αρχικά, θα πρέπει να ευχαριστήσω τους φορείς οι οποίοι είχαν την οργανωτική πρωτοβουλία της εκδήλωσης και συγκεκριμένα: Το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, το Σύλλογο Διδασκόντων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, την Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κα Αλέκα Κοτσώνη και την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας.Ιδιαίτερα, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ομιλητές της εκδήλωσης αυτής, γιατί με τις εύστοχες εισηγήσεις τους πρόβαλαν ιδιαίτερα τα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η συνεχής έκθεση στο διαδίκτυο, αλλά κυρίως συμβούλεψαν μικρούς και μεγάλους για τη ασφαλή πλοήγηση στον γοητευτικό ψηφιακό κόσμο της εποχής μας. Οι εισηγητές της εκδήλωσης, κ. Ελένη Χαλμαντζή, ψυχολόγος με ειδίκευση στις “Ψυχοσυναισθηματικές Δυναμικές στην Εκπαίδευση”, και οι κ.κ. Ελευθέριος Τσανέλης και Φώτης Ράπτης του Γραφείου Πληροφορικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, μας περιέγραψαν την ομορφιά αλλά και τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι στον εικονικό ψηφιακό κόσμο, που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και τείνει να κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο από το ζωτικό μας χρόνο. Ιδιαίτερος έπαινος αξίζει στους δύο εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, γιατί την επόμενη ημέρα της εκδήλωσης επανήλθαν στη σχολική μας μονάδα και επικοινώνησαν διαδραστικά, για το ίδιο θέμα με τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης.Τέλος, ευχαριστώ δημόσια όσους διέθεσαν χρόνο και προσήλθαν στο χώρο του σχολείου μας την ημέρα της εκδήλωσης παρακολουθώντας αλλά και συμμετέχοντας ενεργά σε αυτήν. Το σχολείο μας δεσμεύεται απέναντι στην τοπική κοινωνία ότι θα συνεχίσει ακούραστα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων της κοινωνίας μας.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας : Γεώργιος Κύλλας

ΕΛ.ΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS


 


Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Φεβρουάριο 2017 στην Ήπειρο 
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Φεβρουάριο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 4 το 2016). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
         3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2016)
         2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (κανένα το 2016)
         4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2016)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 11 παθόντες (έναντι 6 το 2016). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
         3  νεκροί (όπως και το 2016)
         2  σοβαρά τραυματίες (κανένας το 2016)
         6  ελαφρά τραυματίες (έναντι 3 το 2016)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
           οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
           υπερβολική ταχύτητα
           κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
           παραβίαση προτεραιότητας
           ολισθηρότητα του οδοστρώματος
           έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
           λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (4.230) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. Βεβαιώθηκαν :
             818     για υπερβολική ταχύτητα.
               42     για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
               39     για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
               92     για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
             102     για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
               24     για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
                 1     για παραβίαση προτεραιότητας.
               20     για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
               27     για αντικανονικό προσπέρασμα.
               13     για αντικανονικούς ελιγμούς.
               27     για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (89) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (185) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (953) άτομα και ειδικότερα:
           Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -683- (εκ των οποίων -4- διακινητές)
           Για εγκληματική οργάνωση:-29-
           Για ληστεία: -2-
           Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -68-
           Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -32-
           Για κλοπές - διαρρήξεις: -22-
           Για απάτη: -4-
           Για εμπρησμό: -3-
           Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων: -4-
           Για μαστροπεία: -1-
           Για πλαστογραφίες: -6-
           Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-30-
           Για ενδοοικογενειακή βία:-4-
           Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -30-
           Για παραβάσεις του Ν. περί παιγνίων, εράνων & λαχειοφόρων αγορών: -2-
           Για παραβάσεις του Νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων: -3-
           Για διατάραξη οικιακής ειρήνης - στάση: -4-
           Για λαθρεμπόριο: -1-
           Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων:-1-
           Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -3-
           Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -21-
Εξαρθρώθηκαν:
 
Δύο εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Εξιχνιάστηκαν:
           Τέσσερις υποθέσεις ληστείας
           Τριάντα επτά υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
           Τριάντα δύο υποθέσεις ναρκωτικών
           Επτά υποθέσεις απάτης
           Δεκατρείς υποθέσεις όπλων
           Τρεις υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
           Μία υπόθεση μαστροπείας
           Μία υπόθεση εμπρησμού
           Επτά υποθέσεις πλαστογραφίας
           Μία υπόθεση λαθρεμπορίου
           Μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
           Κάνναβη: -1- τόνος, - 171- κιλά και  -364,96- γραμμάρια
           Ηρωίνη:  -265,55- γραμμάρια
           Κοκαΐνη: -190,9- γραμμάρια
           Δενδρύλλια: -5-
           Κατεργασμένη κάνναβη: -0,8- γραμμάρια
           Ναρκωτικά χάπια:-114-
           Πιστόλια - Περίστροφα: -2-
           Κυνηγετικά όπλα: -4-
           Μαχαίρια – στιλέτα - σπαθιά: -18-
           Γκλοπ – μεταλλικοί ράβδοι: -4-
           Φυσίγγια: -231-
           Κροτίδες – παιδικά αθύρματα: -2.510- τεμάχια
           Ζυγαριές: -3-
           Πλαστά χαρτονομίσματα: -9-
           Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα:-4-
           Πιστόλια φωτοβολίδων – πιπεριού: -3-
           Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – laptop- tablet: -6-
           Χρηματικό ποσό: -11.055- ευρώ
           Λαθραίος καπνός: -446- γραμμάρια
           Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -7-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
           Την (02-02-2017), εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης) στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν εννέα (9) ημεδαποί, μέλη του κυκλώματος ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε σπίτια, οχήματα και επαγγελματικούς χώρους των δραστών, στο πλαίσιο των οποίων κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης και κάνναβης) και ένα όπλο.
           Την (21-02-2017), εξαρθρώθηκε οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας. Συνελήφθησαν δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος, δεκαέξι (16) ημεδαποί και δύο υπήκοοι Αλβανίας ενώ στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν ποσότητες  ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης και κάνναβης).
           Την (03-02-2017), συνελήφθησαν στην περιοχή του Βασιλικού Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται στη διακίνηση και μεταφορά με Ι.Χ. Φορτηγό, (214.292) γραμμαρίων κάνναβης ενώ σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αλβανικές αρχές για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.
           Την (04-02-2017), συνελήφθησαν στην Άρτα, δυο ημεδαποί, διότι εμπλέκονταν σε τέσσερις υποθέσεις ληστειών και σε μία περίπτωση αρπαγής τσάντας, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 28/01 έως 03/02/2017, στην πόλη της Άρτας.
           Την (08-02-2017), συνελήφθησαν στις περιοχές του Δελβινακίου και του Γεροπλάτανου Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, καθώς και τρεις αλλοδαποί (δύο υπήκοοι Αλβανίας, και μία  υπήκοος Ρωσίας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων πάνω από (158) κιλά κάνναβης και τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
           Την (11-02-2017), εξιχνιάστηκαν (17) υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν σε καταστήματα, σπίτια και Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή της Φιλιππιάδας Πρέβεζας και συνελήφθησαν, ως δράστες, δύο ημεδαποί. Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων.
           Την (16-02-2017), εξιχνιάσθηκαν μία υπόθεση απάτης και δύο υποθέσεις κλοπών που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων από δύο ημεδαπούς, που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. Οι δράστες αφαίρεσαν με δόλιο τρόπο από τρεις ηλικιωμένους χρηματικά ποσά.
           Την (12, 24 και 25-02-2017), συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς και στα Ιωάννινα, δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας ημεδαπός, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης και Βουλεύματα, σύμφωνα με το οποία κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, σωματεμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.
           Την (16-02-2017), συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.  Ειδικότερα, ο ένας μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -125- κιλά και -282- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ ο άλλος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.
           Την (17-02-2017), συνελήφθησαν στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας, δυο υπήκοοι Αλβανίας, στελέχη κυκλώματος εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Οι δράστες μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (63) κιλά και (40) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
           Την (20 και 21-02-2017), συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και ένας ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Κατασχέθηκαν (52) κιλά και (870) γραμμάρια κάνναβης καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
           Την (21-02-2017), συνελήφθη στην Ανατολή Ιωαννίνων, 71χρονος ημεδαπός, ο οποίος με το πρόσχημα τραυματισμού και επικείμενης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου των παθόντων και προσποιούμενος τον γιατρό του νοσοκομείου Ιωαννίνων, αποπειράθηκε να εξαπατήσει και να αποσπάσει χρηματικά ποσά, συνολικά από οκτώ ημεδαπούς στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
           Την (21-02-2017), συνελήφθη στην Πρέβεζα, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε δύο Ιερούς Ναούς στο Νικολίτσι Πρέβεζας και στην πόλη της Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά από το παγκάρι και το φιλόπτωχο ταμείο.
           Την (23-02-2017), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας. διότι μετέβησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στα Ιωάννινα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν τραπεζική συναλλαγή, καταθέτοντας πλαστή επιταγή αξίας -50.000.000- δολαρίων ΗΠΑ. Επιπρόσθετα σε βάρος της ημεδαπής εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα με ποινή κάθειρξης (12) ετών για πλαστογραφία και ποινή φυλάκισης (18) μηνών για απάτη.
           Την (27-02-2017), συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων, 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (340) κιλών και (50) γραμμαρίων. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και αποξεσμένο αριθμό κυκλοφορίας ενώ είχαν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά, προκειμένου να προσομοιάζει με αυτοκίνητο του ΟΤΕ.
           Την (27-02-2017), συνελήφθησαν στο Κομπότι Άρτας, δύο ημεδαποί ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (109) κιλών και (350) γραμμαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: