ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Νέα Σαλάτα ΣΥΡΙΖΑ : Υποχρεωτική η ενημέρωση των καταναλωτών για την αποδοχή ή μέσων πληρωμής με κάρτες



Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσο πολλοί ηλίθιοι στον κόσμο μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ το Ίντερνετ. ( Στανισλάβ Λεμ )


…ΘΕΜΑΤΑ …05-02-2017


Νέα Σαλάτα ΣΥΡΙΖΑ : Υποχρεωτική η ενημέρωση των καταναλωτών για την αποδοχή ή μέσων πληρωμής με κάρτες
Σχόλιο εκ των προτέρων…: Είναι όλοι τους για τα … «μπάζα»… ,αφού βρε καρεκλοκένταυροι οι λογαριασμοί όψεως όταν κάποιος χρωστά δεσμεύονται πως θα πληρώνει με κάρτα λοιπόν ο πολίτης;;;

































 Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι  με την αριθ.89/31-01-2017 εγκύκλιο  της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, περιγράφεται η διαδικασία της  εφαρμογής  του άρθρου 66 του νόμου 4446/2016 σχετικά με την ενημέρωση του καταναλωτή για την αποδοχή ή μη μέσων πληρωμής με κάρτα.Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής: Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που διαθέτουν τερματικά αποδοχής καρτών (POS), οφείλουν να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με τις κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών τις οποίες δέχονται. Συγκεκριμένα, υποχρεούνται να αναρτούν πινακίδα στο ταμείο στην οποία αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Η’ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΈΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ», «CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD».Επιπλέον, στην είσοδο του καταστήματος πρέπει να αναγράφονται με ευκρινή τρόπο οι συγκεκριμένες κατηγορίες πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι εξής κατηγορίες καρτών VISA, MASTER CARD, MAESTRO, DINERS, AMERICAN EXPRESS, DISCOVER, UNION PAY. Η σχετική ενημέρωση μπορεί να παρέχεται είτε ολογράφως, είτε με παραπομπή στο εμπορικό σήμα κάθε κάρτας.Η Διεύθυνση Θεσμικών Ρυθμίσεων και Εποπτείας Αγοράς Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και τα Τμήματα Εμπορίου των Διευθύνσεων Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας επιβάλλουν στους παραβάτες διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, κατόπιν καταγγελίας καταναλωτή είτε αυτεπάγγελτως διενεργούμενου ελέγχου.Η απόφαση επιβολής διοικητικού προστίμου υπόκειται σε ενδικοφανή προσφυγή μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση της ανάλογα με την Αρχή που επέβαλε το πρόστιμο, είτε ενώπιον του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης,  είτε ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην περιφέρεια του οποίου διαπιστώθηκε η παράβαση.Η απόφαση επί της προσφυγής εκδίδεται μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση της προσφυγής και υπόκειται σε προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου του τόπου όπου εδρεύει το όργανο που εξέδωσε.

Στις  εκθέσεις Βερολίνου, Στοκχόλμης, Λευκωσίας θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου

























 Η Περιφέρεια Ηπείρου στο επόμενο δίμηνο πρόκειται να συμμετάσχει στις       παρακάτω    τουριστικές εκθέσεις:
-Στην έκθεση Ι.Τ.Β. που διοργανώνεται στο Βερολίνο το διάστημα 8-12/3/2017 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.
-Στην έκθεση  Mediterranean Panorama που διοργανώνεται στη Στοκχόλμη το διάστημα 17-19/3/2017.
-Στην έκθεση ΤΑΞΙΔΙ που διοργανώνεται στη Λευκωσία το διάστημα 21-23/4/2017.
Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και  τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως  την πρόθεσή τους στο e-mail: v.barka@php.gov.gr το αργότερο ως τις 23-2-2017       για τις 2 πρώτες εκθέσεις και ως τις 3-4-2017 για την τρίτη.Επίσης, ως τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορούν να  προσκομίσουν στο Τμήμα             Τουρισμού  (Διοικητήριο, Πλατεία Πύρρου 1 Ιωάννινα)          διαφημιστικό υλικό για          να διανεμηθεί από τα μέλη της αποστολής της Περιφέρειας. 

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Θανατηφόρο τροχαίο στη γέφυρα Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας






















Χθες (04-02-2017) το απόγευμα στο 29,5ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (γέφυρα Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας), Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 50χρονος υπήκοος Ρουμανίας, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό,  με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Ξηρόβαλτο Ιωαννίνων Χθες (04-02-2017) το μεσημέρι καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Ξηρόβαλτο Ιωαννίνων. Ειδικότερα, την 03/04-02-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν  μία εικόνα, έναν χρυσοκέντητο Επιτάφιο και δύο μεταλλικά κηροπήγια.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.
Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα



















Σήμερα  (05-02-2017) νωρίς το πρωί στην Πρέβεζα, δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τσιμεντένια περίφραξη οικίας,  με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, 20 και 24 ετών,  οι οποίοι εμπλέκονται κατά περίπτωση, σε τέσσερις υποθέσεις ληστειών και σε μία περίπτωση αρπαγής τσάντας στην πόλη της Άρτας
Συνελήφθησαν, χθες (04-02-2017) στην Άρτα, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατά περίπτωση διάπραξη ληστειών και κλοπής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εμπλέκονται σε τέσσερις υποθέσεις ληστειών και σε μία περίπτωση αρπαγής τσάντας, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 28/01 έως 03/02/2017, στην πόλη της Άρτας.Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας κατάφεραν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών και στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων  τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν, ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η εμπλοκή τους στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις, που έγιναν στην πόλη της Άρτας:
           Μετά τα μεσάνυχτα της 03-02-2016, οι δύο δράστες από κοινού, με χρήση βίας και φραστικών απειλών, αφαίρεσαν από 20χρονο ημεδαπό πεζό, χρηματικό ποσό.
           Μετά τα μεσάνυχτα της 02-02-2016, οι δύο δράστες από κοινού, με χρήση απειλών, αφαίρεσαν από 20χρονο ημεδαπό πεζό, χρηματικό ποσό.
           Το πρωί της 03-02-2017, ο 20χρονος δράστης με απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από 39χρονο ημεδαπό, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.
           Μετά τα μεσάνυχτα της 28-01-2017, ο 20χρονος δράστης από κοινού με συνεργούς του που αναζητούνται και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφαίρεσαν με χρήση βίας και απειλών, από 23χρονο διανομέα έτοιμου φαγητού, χρηματικό ποσό και τρόφιμα.
           Το πρωί της 03-02-2016, ο 20χρονος δράστης πλησίασε 33χρονη ημεδαπή πεζή και της απέσπασε αιφνιδιαστικά την τσάντα της που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ  η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παράνομες πράξεις και να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, για κλοπή και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων, Ναρκωτικών και Βεγγαλικών
Συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου (04-02-2017) στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, 56χρονος ημεδαπός για τα αδικήματα της κλοπής και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων, Ναρκωτικών και Βεγγαλικών.Ειδικότερα,  στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 56χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           δύο πιστόλια φωτοβολίδων
           (147) ναυτικές κροτίδες
           τρεις σφαίρες πολεμικού τυφεκίου
           ένα πορτοφόλι, το οποίο ο δράστης είχε αφαιρέσει παλαιότερα από επιβάτη σε συρμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ)
           (2,5) ναρκωτικά χάπια και μικροποσότητα κάνναβης.
           τέσσερις κάρτες (sim) τηλεφωνικών συνδέσεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί,  32 και  17 ετών, για κλοπή στο Κομπότι Άρτας
Συνελήφθησαν, χθες (04-02-2017) το πρωί  στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας, οι δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν, διότι νωρίτερα είχαν αφαιρέσει  από αυλή σπιτιού, δύο μπαταρίες αυτοκινήτου.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: