ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τζορτζ Σόρος : Ο αγαπημένος εχθρός των Βαλκανίων



Η φύση δεν γνωρίζει εξαφάνιση αλλά μόνο μεταμόρφωση : ( Αναξαγόρας )


…ΘΕΜΑΤΑ …19-02-2017


Τζορτζ  Σόρος  :  Ο αγαπημένος εχθρός των Βαλκανίων




















Πολλές κυβερνήσεις στα Βαλκάνια γίνονται όλο και πιο αυταρχικές. Ο εχθρός είναι λίγο πολύ ένας: ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος στηρίζει αρκετές βαλκανικές ΜΚΟ.Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία. Χώρες των Βαλκανίων που τελευταία ρέπουν ολοένα περισσότερο προς τον ολοκληρωτισμό. Το παράλογο όμως της όλης υπόθεσης δεν είναι ότι φοβούνται την αντιπολίτευση, ούτε καν την κατακραυγή των ψηφοφόρων. Κοινός εχθρός είναι πια οι δεκάδες βαλκανικές ΜΚΟ για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που στηρίζονται οικονομικά από τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.Η εξήγηση είναι μία. Τα σκάνδαλα διαφθοράς και οι πολυάριθμες ανοιχτές ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος προσώπων από όλα τα κόμματα στα Βαλκάκια βρίθουν, με αποτέλεσμα να δημοσιοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από ανεξάρτητους μη κυβερνητικούς φορείς. Για το λόγο αυτό οι ΜΚΟ βρίσκονται στο στόχαστρο.Στην Ουγγαρία εδώ και ένα χρόνο μαίνεται ένας μιντιακός «εμφύλιος» στα κανάλια που στηρίζουν την κυβέρνηση Όρμπαν κατά του Τζορτζ Σόρος και των οργανώσεων που αυτός στηρίζει. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έχει μάλιστα ανακηρύξει το 2017 «έτος απομάκρυνσης του Σόρος» και  ο έμπιστός του Τσίλαρντ Νέμεθ θέλει επίσης με κάθε τρόπο «να καθαρίσει» τη χώρα από τις οργανώσεις του Σόρος. Οι θεωρίες συνομωσίες έχουν την τιμητική τους.
Δαιμονοποίηση του Σόρος από παλιούς ευεργετηθέντες
Στην ΠΓΔΜ η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι επιδίδεται επίσης σε μιαν αντίστοιχη «καμπάνια» κατά του Σόρος. Οι οργανώσεις που στηρίζονται από τον Αμερικανό μεγιστάνα έχουν στοχοποιηθεί για πρόκληση «βανδαλισμών και αναρχίας» στις  μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών. Οι οπαδοί του Γκρουέφσκι έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία γνωστή με το όνομα «SOS – Stop Operation Soros». Η εκστρατεία αυτή στήθηκε μάλιστα με ρωσικό πρότυπο, σύμφωνα με την περίφημη εκστρατεία «Αποσοροποίησης» του ρωσικού δημόσιου βίου που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλίου του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.Στη Βουλγαρία, όπως και στη Σερβία, ακόμη και τα πιο σοβαρά εγχώρια ΜΜΕ έχουν κατά καιρούς δημοσιεύσει λίστες με οργανώσεις, οι οποίες έχουν λάβει χρηματοδότηση από τον Σόρος ήδη από τη δεκαετία του 80. Μια από αυτές είναι η «Οpen Society Foundation». Μάλιστα ακόμη και πολλοί ιδιωτές βρέθηκαν σε αυτές τις λίστες, με φωτογραφίες των προσώπων τους και διευθύνσεις κατοικίας. «Ο Σόρος χρηματοδοτεί το χάος» έγραφε σε αυτό το πλαίσιο πρόσφατα η λαϊκή εφημερίδα Ιnformer.Πάντως το γεγονός ότι  ο Σόρος είναι η πηγή του κακού στα Βαλκάκια, δεν απέτρεψε στο παρελθόν πολλά από τα νυν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομίας από το να αδράξουν ευκαιρίες που προσέφεραν οι χρηματοδοτούμενες από τον Σόρος ΜΚΟ. Τρανταχτό παράδειγμα ο ίδιος ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος το 1989/1990 είχε κάνει σπουδές στην Οξφόρδη με υποτροφία του Σόρος. Σημειωτέον ότι το Central European University του Τζ. Σόρος, που ιδρύθηκε το 1991 με έδρα τη Βουδαπέστη, έχει προσφέρει εκατοντάδες υποτροφίες σε φοιτητές από την Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Σήμερα πολλοί εξ αυτών έχουν καταλάβει υψηλόβαθμες θέσεις σε βαλκανικές κυβερνήσεις και θεσμούς της δημόσιας διοίκησης.

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί, για ηχορύπανση



















Συνελήφθησαν, σήμερα (19-02-2017) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 30, 44, 23 και 29 ετών, ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αντίστοιχα, για ηχορύπανση. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους  που πραγματοποιήθηκαν με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και Αγίου Σεραφείμ στα Ιωάννινα     

  






















Σήμερα (19-02-2017) το πρωί καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και Αγίου Σεραφείμ στα Ιωάννινα.Ειδικότερα, την 18/19-02-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την ξύλινη κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν το παγκάρι και δύο μεταλλικά κουτιά που περιείχαν χρηματικό ποσό. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Eurogroup Αξιολόγηση : Τα τέσσερα μέτρα που φέρνουν συμφωνία στο Eurogroup



















- Μετά το "μπρος - πίσω" των τελευταίων μηνών, φαίνεται να υπάρχει "φως" για συμφωνία στο αυριανό Eurogroup
- Αφορολόγητο, προσωπική διαφορά στις συντάξεις, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ κρίνουν τα πάντα
- Τί ζητάει η Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη μείωση του αφορολογήτου
- Η σημασία της συνάντησης Μέρκελ - Λαγκάρντ την Παρασκευή για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης
- Πώς μπορεί να ενταχθεί γρήγορα η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αύριο, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου του 2017 είναι προγραμματισμένο ένα ακόμη Eurogroup. Με την ημερομηνία της οολκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης να αναβάλλεται ξανά και ξανά, τα περιθώρια έχουν "στενέψει".Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, υπάρχουν τέσσερα "κλειδιά" που μπορούν να ξεκλειδώσουν τον γρίφο της αξιολόγησης.
Έτσι θα κλείσει
Τέσσερα μέτρα που θα καθορίσουν την τύχη της αξιολόγησης, βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.Πρόκειται για μέτρα που αφορούν:
     ---> στο αφορολόγητο
     ---> στην προσωπική διαφορά στις συντάξεις
     ---> στο ΦΠΑ
     ---> στον ΕΝΦΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό πακέτο, όπως διαμορφώνεται, περιλαμβάνει τη μείωση του αφορολόγητου το 2019, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, καθώς και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2020 και όχι το 2019, πάλι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Tα "ισοδύναμα" και οι τέσσερις λόγοι της "υποχώρησης"
Σε αντιστάθμισμα αυτών η Ελλάδα διεκδικεί να πάρει τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και πιο συγκεκριμένα τη μετάταξη στο 13% των τροφίμων που βρίσκονται στο 24%, καθώς και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.Και τώρα, τρέχουμε! “Αγώνας δρόμου” μέχρι το Eurogroup – Έτσι θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.Όπως επισημαίνουν παράγοντες με γνώση, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί την εκ των προτέρων νομοθέτηση της μείωσης του αφορολόγητου και της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις για τέσσερις λόγους:
     ---> Ο πρώτος είναι πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περικοπή, γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων θα επιτευχθούν στο ακέραιο και δεν αποκλείεται ακόμα και να ξεπεραστούν, λένε ορισμένοι πιο αισιόδοξοι.
     ---> Δεύτερο, γιατί το συνολικό πακέτο δεν είναι υφεσιακό, ούτε φέρνει πρόσθετη λιτότητα.
     ---> Τρίτον γιατί η συμφωνία Μέρκελ – Λαγκάρντ για το χρέος, μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το newsit.gr.
Αυτό σημαίνει ότι μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες για περικοπή της προσωπικής διαφοράς το 2020, από τη στιγμή που η απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα είναι μικρότερη από 3,5%.
     ---> Και τέταρτο η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα τρόφιμα εξασφαλίζει μία ισορροπία στο πακέτο που μπορούν να την αποδεχτούν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Συμφωνία στο Eurogroup;
Με αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται ότι αύριο στο Eurogroup, αναμένεται να υπάρξει συμφωνία, που θα επιτρέψει το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης. “Αδειάζει” πανηγυρικά τον Τόμσεν το Eurogroup – Αυτά είναι τα λάθη στους υπολογισμούς του.Όσον αφορά στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, οι πληροφορίες αναφέρουν, πως η συμφωνία Μέρκελ – Λαγκάρντ για συζήτηση μετά τις γερμανικές εκλογές του θέματος των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με ταυτόχρονη μείωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένταξη της Ελλάδος γρήγορα στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.Κάτι τέτοιο φυσικά σημαίνει πρόσθετη ρευστότητα στην οικονομία και κυρίως δανεισμό με μικρότερα επιτόκια στις επιχειρήσεις.Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι των Μέρκελ – Λαγκάρντ βρίσκεται η συζήτηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος μετά τις γερμανικές εκλογές με αντιστάθμισμα τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος για το διάστημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: