ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τσικνοπέμπτη στους Φιλιάτες



Ου δώσω δε ουδέ φάρμακον ουδενί αιτηθείς θανάσιμον.μτφρ: αν μου ζητήσουν θανατηφόρο φάρμακο, σε κανέναν δεν θα δώσω    ( όρκος του Ιπποκράτη )


…ΘΕΜΑΤΑ …16-02-2017


Τσικνοπέμπτη στους Φιλιάτες






















Το Γαϊτανάκι παρέλασε στους κεντρικούς δρόμους στους Φιλιάτες την τσικνοπέμπτη 16-02-2017 με τους μπόμπιρες να χορεύουνε σε ρυθμούς καραναβαλιού.Στο πρώτο δημοτικό σχολείο Φιλιατών στο «Ζάππειο» οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων με της Σχολικές Επιτροπές διοργάνωσαν γλέντι τσικνοπέμπτης ψήνοντας σουβλάκια .

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει
«Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία» - Περιοδική έκθεση. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας  8 Δεκεμβρίου 2016 - 8 Μαΐου 2017






































 Παράταση έκθεσης
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι η διάρκεια παρουσίασης της περιοδικής έκθεσης «Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία» παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά φορητές εικόνες και ξυλόγλυπτα τμήματα τέμπλων, χειρόγραφα, νομίσματα, έργα μικροτεχνίας και κεντητικής από αντιπροσωπευτικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά κέντρα της Θεσπρωτίας, όπως η Παραμυθιά, η Ουζντίνα και οι μονές Γηρομερίου και Καμίτσιανης, και να γνωρίσει άγνωστες πτυχές του βυζαντινού παρελθόντος της περιοχής.Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και την Ιερά Μονή Γηρομερίου.Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας
O Προϊστάμενος της Εφορείας Ιωάννης Χουλιαράς Αρχαιολόγος
                                                                                 
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας :  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΩΡΑ 07:00μ.μ
















 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, νέοι  και νέες εργαζόμενοι, εργαζόμενες μητέρες
Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κατάργηση των ελαστικών μορφών, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση του εργάσιμου χρόνου. Διεκδικούμε τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, την οποία δεν τη βλέπουμε συντεχνιακά και ξεκομμένα από το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των επιτελείων του συστήματος να επιβάλουν κλίμα ¨εθνικής συναίνεσης¨, προσπάθεια στην οποία σπεύδουν να συνδράμουν οι κυβερνητικοί εργοδοτικοί συνδικαλιστές και στη ΓΣΕΕ και στην ΟΙΥΕ. Συμμετέχουμε στη δράση του κλαδικού μας σωματείου. Χτίζουμε το δικό μας αντίπαλο δέος για την υπεράσπιση της ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, σήμερα απαιτείται συνολική αλλαγή πορείας.
Παίρνουμε μέρος στη  Γενική Συνέλευση Σάββατο 18 Φλεβάρη ώρα 07.00μ.μ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου για να συζητήσουμε….
Με ζωντανές διαδικασίες, στη Γενική μας Συνέλευση παίρνουμε το λόγο, συζητάμε, μεταφέρουμε τις αγωνίες, τις ανησυχίες, τον προβληματισμό που εκφράζουν οι συνάδελφοι  σε κάθε χώρο δουλειάς στον κλάδο μας.Έχουμε δώσει χιλιάδες μάχες. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, ότι τα έχουμε κάνει όλα καλά, αυτά θα συζητήσουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου. Θα συζητήσουμε για τις αδυναμίες που θέλουμε να διορθώσουμε. Θα τις επισημάνουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο μήπως εκτεθούμε στους συναδέλφους μας. Δεν φοβόμαστε. Καλούμε κάθε έναν εργαζόμενο που γνώρισε τη δράση, την αλληλεγγύη του σωματείου, που εκτιμά τις θέσεις, το κύρος και το δυναμισμό του ΠΑΜΕ, να πάρει μέρος στη συζήτηση που θα γίνει στη Γενική Συνέλευση.Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας να είμαστε εκεί.Στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει κοπή πίτας …

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 













 


Συνελήφθη 75χρονος ημεδαπός στην Άρτα, για κατοχή και  διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν (21,52) γραμμάρια ηρωίνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.Συνελήφθη, χθες (15-02-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 75χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας τον 75χρονο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του καθώς και στο σπίτι τα παρακάτω:
           μία συσκευασία που περιέχει ηρωίνη, βάρους (21,52) γραμμαρίων
           μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
           το χρηματικό πόσο των (100) ευρώ
           ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Καλόβρυση Ιωαννίνων
Χθες (15-02-2017) το μεσημέρι καταγγέλθηκε κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Καλόβρυση Ιωαννίνων. Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 15-02-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό και αφαίρεσαν τέσσερις εικόνες και ένα επάργυρο άγιο αρτοφόριο.Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.
Σύλληψη φυγόποινων αλλοδαπών στην Κακαβιά
Συνελήφθησαν, χθες (15-02-2017) το μεσημέρι στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 31 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.Ειδικότερα, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης στην Άρτα
Συνελήφθη, χθες (15-02-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (1,52) γραμμαρίων.
Συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή στα Ιωάννινα, για  παράνομη κατοχή και εμπορία κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων
Κατασχέθηκαν συνολικά (94) κροτίδες και (70) παιδικά αθύρματα.Συνελήφθη, χθες (15-02-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 54χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε περίπτερο, κατελήφθη η 54χρονη ως προσωρινά υπεύθυνη να λειτουργεί αυτό και να διαθέτει παράνομα προς πώληση (94) κροτίδες και (70) παιδικά αθύρματα. Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάσθηκαν μία υπόθεση απάτης και δύο υποθέσεις κλοπών που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων από δύο δράστες που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 32 και 33 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της κλοπής.Οι δράστες αφαίρεσαν με δόλιο τρόπο από ηλικιωμένους χρηματικά ποσά.Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, μία υπόθεση απάτης και δύο υποθέσεις κλοπών, που έγιναν σε βάρος ηλικιωμένων, από δύο δράστες που προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 32 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο άνδρες εμπλέκονται, στις παρακάτω υποθέσεις απάτης και κλοπών:
           Μεσημεριανές ώρες της 07-02-2017 στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, ο 32χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε σε σπίτι 89χρονης ημεδαπής και χωρίς να γίνει αντιληπτός της αφαίρεσε χρηματικό ποσό
           Πρωινές ώρες της 09-02-2017 στο Μαντείο Δωδώνης Ιωαννίνων, ο 32χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε σε σπίτι 84χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

           Πρωινές ώρες της 13-02-2017 στη Δωδωνούπολη Ιωαννίνων, ο 33χρονος μαζί με συνεργό του προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισήλθαν σε σπίτι 80χρονου ημεδαπού και προφασιζόμενοι κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς κατάφεραν να τον πείσουν να συγκεντρώσει τα χρήματα του σε σημείο της οικίας του για δήθεν προστασία τους κατά την διάρκεια υποτιθέμενων εργασιών και στη συνέχεια αποσπώντας την προσοχή του να του τα αφαιρέσουν.Σημειώνεται ότι, οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για ηλικιωμένους.
           Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
           Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο.
           Να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, εάν είναι δυνατόν με άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η «γραμμή» να είναι ακόμη ανοιχτή από τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.
           Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
           Σε καμία περίπτωση να μην πείθεσθε, ακόμη κι αν μιλήσετε με άτομο το οποίο σας έδωσαν οι δράστες κατά τη μεταξύ σας τηλεφωνική επικοινωνία, προσποιούμενο το συγγενή σας.
           Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
           Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά και να τους συμβουλεύετε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησης τους.
           Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
           Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
           Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
           Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
           Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
           Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
           Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
           Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
           Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
           Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
           Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
           Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
           Να απευθύνεστε στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σας, ενώ για άμεση αστυνομική επέμβαση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμα και στέλνοντας δωρεάν μήνυμα (SMS) στον ίδιο αριθμό.








Δεν υπάρχουν σχόλια: