ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Η βασική αρετή του πολίτη είναι η δυσπιστία. ( Ροβεσπιέρος )


…ΘΕΜΑΤΑ …13-02-2017


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - 6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΔΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

















Το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο στα Ιωάννινα στις 22 Φεβρουαρίου 2017 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΣΤΟΑ ΣΑΡΚΑ,ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΖΕΡΒΑ 28-30).
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
. Εισηγητής σεμιναρίου: ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
. Ώρες διεξαγωγής: 15:30 μ.μ. – 20:30 μ.μ.
Για την Τ.Δ.,Η Πρόεδρος : Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα

Πότε θα είναι έτοιμες οι νέες ταυτότητες;;



























Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια ακούμε για νέες ταυτότητες και νέες ταυτότητες δεν βλέπουμε. Τώρα όμως όπως όλα δείχνουν το...νερό μπήκε στο αυλάκι είναι πλέον θέμα χρόνου η αντικατάστασή τους. Το κυριότερα πρόβλημα είναι το κόστος το οποίο υπολογίζεται στα 80.000 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που πάει πίσω τη διαδικασία έκδοσης.Δυο διαφορετικές ομάδες ειδικών εργάστηκαν πάνω στο ζήτημα των νέων ταυτοτήτων. Η μια απασχολήθηκε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η δεύτερη με το νέο νομοθετικό καθεστώς.Και οι δύο επιτροπές ολοκλήρωσαν το έργο τους το περασμένο καλοκαίρι, όμως το κόστος ---- κόλλησε τα πάντα.Το σχέδιο προβλέπει σημαντική συμμετοχή του κράτους στο κόστος κατασκευής με στόχο, τουλάχιστον σε επίπεδο παραβόλων αυτό να μην ξεπερνάει τα 10 ευρώ κατ' άτομο. Οι νέες ταυτότητες οι οποίες θα έχουν στοιχεία ανάλογα με εκείνα του διαβατηρίου έχουν και το “ok” των Αμερικανών. Μάλιστα ειδικό κλιμάκιο της αρμόδια υπηρεσίας των ΗΠΑ επισκέφτηκαν τη χώρα μας στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης μετανάστευσης και φαίνεται ότι τα στελέχη του έμειναν ικανοποιημένα από τις δικλείδες ασφαλείας των νέων ταυτοτήτων και έτσι δεν θα υπάρξει και πρόβλημα με τη visa.Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι θα χρειαστούν 15 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο οποίος αναμένεται όμως να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 και μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες.

ΟΑΕΔ - κάρτας ανεργίας: Από σήμερα η ανανέωση στα ΚΠΑ2






















Η ταλαιπωρία που επικρατεί στα ΚΕΠ της χώρας λόγω Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ανάγκασε τον ΟΑΕΔ να προσφέρει και τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) στους ανέργους για να ανανεώσουν το δελτίο τους. Έτσι παρέχεται και άλλη μία επιλογή στους ανέργους για ανανέωση της κάρτας ανεργίας τους, εκτός από την ηλεκτρονική διαδικασία μέσω κλειδάριθμου, ή την επίσκεψη σε κάποιο ΚΕΠ, όπως ίσχυε έως τώρα. Αξίζει να επισημανθεί ότι, μόλις πριν από ένα έτος, ο ΟΑΕΔ είχε αποφασίσει να εξαιρέσει τα ΚΠΑ2 από αυτήν ακριβώς τη διαδικασία, θέλοντας να περιορίσει το φόρτο εργασίας στα «γκισέ» των καταστημάτων του. Τώρα, αποφασίζει το ακριβώς αντίθετο, θέλοντας να διευκολύνει τα ΚΕΠ μετά το τεράστιο πρόβλημα προσέλευσης κοινού, που αντιμετωπίζουν, λόγω ΚΕΑ. Είναι προφανές ότι οι άνεργοι για κάποιο χρονικό διάστημα θα έχουν μία επιπλέον επιλογή, η οποία όμως μάλλον θα αυξήσει την γκρίνια και την ταλαιπωρία στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι είναι αρκετά τα κρούσματα επεισοδίων που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο μήνα σε διάφορα ΚΠΑ2 από αγανακτισμένους ανέργους, επειδή και το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη μαζική υποβολή αιτήσεων που προκύπτει κατά καιρούς. Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού θα μπορούν να προσέρχονται και στις Υπηρεσίες ΚΠΑ2 για την ανανέωση των δελτίων ανεργίας τους.

Πρόταση - σοκ για αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ




















«Μαχαίρι» του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ ζήτησαν οι δανειστές, για να βγει το 1% του ΑΕΠ. Επιπλέον 1% από το «ψαλίδι» στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Η πίεση για άμεση νομοθέτηση και η ρήτρα ακύρωσης. Οι εκπρόσωποι των θεσμών ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή, προκαταβολική νομοθέτηση μείωσης του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ, κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις και υλοποίηση όλου του σκληρού πακέτου για τα εργασιακά.Η μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα των 5.900 ευρώ, με αλλαγή συντελεστών κατά τη συνταγή του ΔΝΤ, έχει μετρηθεί ότι αποδίδει 1% του ΑΕΠ ή περίπου 1,8 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 1% του ΑΕΠ -επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ- εκτιμάται ότι αποδίδει η μείωση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.Σε πολιτικούς όρους, μείωση του αφορολόγητου στα 5.900 ευρώ θα σήμαινε απειλή φόρου σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (με δεκατέσσερις μισθούς) της τάξεως των 421 ευρώ και σε συνταξιούχους ή δημόσιους υπαλλήλους (με δώδεκα μισθούς) της τάξεως των 491 ευρώ. Η κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις μεταφράζεται σε ένα επιπρόσθετο μαχαίρι της τάξεως του 30%.Τα μέτρα αυτά, κατά τη συνταγή των θεσμών, θα έπρεπε να ψηφιστούν τώρα για να εφαρμοστούν από το 2019, στον βαθμό όπου οι προβλέψεις της κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ δεν επιβεβαιώνονταν το 2018 και οι εξελίξεις έφερναν πιο κοντά στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: