ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, για διακίνηση 52 κιλών και 870 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβηςΑπό λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια. ( Ζίγκμουντ Φρόυντ )


…ΘΕΜΑΤΑ …21-02-2017


Σύλληψη τεσσάρων ατόμων στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, για διακίνηση 52 κιλών και 870 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης 

Συνελήφθησαν,  στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερα άτομα (τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 36 και 30 χρονών και ένας 41χρονος ημεδαπός), κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι τρεις αλλοδαποί δράστες εντοπίστηκαν χθες (20-02-2017) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, να έχουν αποκρύψει -32- συσκευασίες κάνναβης, βάρους -52- κιλών και -870- γραμμαρίων. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, συνελήφθη σήμερα (21-02-2017) νωρίς το πρωί στην ίδια περιοχή και ένας 41χρινος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εμπλέκεται στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών.Επίσης, όπως διαπιστώθηκε οι τρεις αλλοδαποί στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Συνολικά κατασχέθηκαν :
•-52- κιλά και -870- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
•ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
•τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών 

 
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος .Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τα πέντε αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο αλλοδαποί, ως μέλη της .Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα εξήντα τέσσερα (64) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση  .Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας.Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (20-02-2017), συνελήφθησαν σε Άρτα, Νέο Ψυχικό Αττικής και Πρέβεζα, συνολικά δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 23 έως και 78 ετών, δεκαέξι (16) ημεδαποί (μεταξύ των οποίων μία γυναίκα) και δύο υπήκοοι Αλβανίας. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τα πέντε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος (δύο υπήκοοι Αλβανίας, 36 και 33 ετών καθώς και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 75, 43 και 45 ετών), ενώ ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης ακόμα δύο 29χρονοι υπήκοοι Αλβανίας.Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, με τη συνδρομή Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, του Τμήματος Ασφάλειας Νέου Ψυχικού και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, οχήματα και υπαίθριους χώρους στην πόλη της Άρτας, στο Λόφο Περάνθης, στο Γλυκόρριζο Άρτας, την Αττική και την Πρέβεζα.Η πλήρης αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού και κατάλληλης αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων.Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των πέντε αρχηγικών μελών, προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνη και κάνναβη), τις οποίες αφού αρχικά απέκρυπταν σε ερημικές τοποθεσίες και κρύπτες, ακολούθως προέβαιναν στην περαιτέρω εμπορία τους σε χρήστες σε διάφορες περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας. Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για τη διευκόλυνση της παράνομης  δράσης τους, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και χρησιμοποιούσαν οχήματα  ιδιοκτησίας τους. Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
           (239,23) γραμμάρια ηρωίνης,
           (18,04) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
           επτά αυτοκίνητα,
           επτά ζυγαριές ακριβείας,
           πληθώρα συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και σύνεργα χρήσης  ναρκωτικών ουσιών,
           (446) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
           το χρηματικό ποσό των (10.955) ευρώ,
           (38) κινητά τηλέφωνα,
           ένα κυνηγετικό όπλο και (70) φυσίγγια.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εξήντα τέσσερα (64) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση καθώς και ένας 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Σημειώνεται ότι πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 25χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα
 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  37χρονης ημεδαπής, για κλοπή.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 25χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 37χρονης ημεδαπής.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 37χρονη, πρωινές ώρες της 20-02-2017, εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από εργαζόμενη του καταστήματος ένα μπουφάν.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για κλοπή αυτοκινήτου από την πόλη των Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (20-02-2017) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα καταγγέλθηκε στο R/T κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων από 47χρονο ημεδαπό, η κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, η οποία έγινε στην πόλη των Ιωαννίνων.Οι αστυνομικοί, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο δράστη ενώ το κλεμμένο αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 46χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Πρέβεζα, για κλοπή
Συνελήφθη, χθες (20-02-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος, προχθές το μεσημέρι, εισήλθε σε αποθήκη στην περιοχή Ράχες της Πρέβεζας και αφαίρεσε ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και τρία αλυσοπρίονα.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης της κλοπής είναι ο 46χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Ηγουμενίτσα, με πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου
Συνελήφθησαν, σήμερα (21.02.2017) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 27 ετών, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, διαπίστωσαν ότι κατείχαν πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου.Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη άμεσα 55χρονος ημεδαπός, για κλοπή κινητού τηλεφώνου στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (20-02-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα και συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει ένα κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού. Στην κατοχή του 55χρονου, βρέθηκε το κλεμμένο κινητό και αποδόθηκε στον παθόντα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού
Συνελήφθη, χθες (20-02-2017) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς Αττικής, ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ο Αρχηγός της  Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων
Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων παρέστη σήμερα, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων στεγάστηκε στο κτίριο «Τσίρκα», που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και αποτελεί δείγμα νεότερης παραδοσιακής Τζουμερκιώτικης αρχιτεκτονικής. Το κτίριο αποτελεί δωρεά του Δημοσθένη Τσίρκα, που γεννήθηκε το 1883 στα Πράμαντα Ιωαννίνων και στο παρελθόν στέγασε παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο και αγροτικό ιατρείο. Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος.Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας,  στην ομιλία του ανέφερε:
« Όσες φορές ο δρόμος μ’ έχει φέρει προσκυνητή στον τόπο της καταγωγής μου, στην τραχειά μα όμορφη Τζουμερκιώτικη γη, κατά έναν αδιευκρίνιστο αλλά όχι δυσερμήνευτο λόγο, έρχονται στο μυαλό μου οι νοσταλγικοί στίχοι του συντοπίτη μας ποιητή Κώστα Κρυστάλλη:
“Μπεζέρισα να περπατώ στου κάμπου τα λιοβόρια.
 Θέλω τ’ αψήλου ν’ ανεβώ, ν’ αράξω θέλω, αητέ μου,
 μέσ’ την παλιά μου κατοικιά, στην πρώτη τη φωλιά μου,
θέλω ν’ αράξω στα βουνά, θέλω να ζάω μ’ εσένα”
Συγχωρέστε μου την ποιητική εισαγωγή σ’ έναν μικρό χαιρετισμό που δεν έχει σκοπό να σας κουράσει• πιστεύω όμως πως με καταλαβαίνετε• γιατί η νοσταλγία του ξενιτεμένου είναι, θαρρώ, κοινό χαρακτηριστικό όλων όσοι γεννήθηκαν σ’ αυτόν εδώ το φτωχό τόπο και ξενιτεύτηκαν με μια προοπτική μιας καλύτερης ζωής.Όμως, το να ζεις μακριά από τον τόπο σου, ούτε η νοσταλγική του θύμηση, ούτε ο μύχιος πόθος και η προσμονή της επιστροφής, ούτε οι καθημερινές ευκολίες και τα υλικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η διαβίωση στα μεγάλα αστικά κέντρα ή και σε άλλες χώρες, αρκούν να αναπληρώσουν το μεγάλο αυτό κενό, το βαθύ αυτό παράπονο που κατά τρόπο εξαίσιο αποτυπώνεται στους στίχους του μεγάλου “…τραγουδιστή του βουνού και της στάνης”.Γι’ αυτό, ο τόπος αυτός, ο .....ξεχασμένος κι από το Θεό, όπως, καθ’ υπερβολή βεβαίως, έλεγαν ή ακόμη και σήμερα ίσως λένε κάποιοι γονείς και οι παλαιότεροι συντοπίτες μας αναθυμούμενοι τις κακουχίες και τα βάσανα της σκληρής ζωής της ηπειρωτικής υπαίθρου, πρέπει να μείνει «ζωντανός»• πρέπει να δώσουμε νέα προοπτική στους ανθρώπους που παραμένουν εδώ, που ζουν εδώ, διατηρώντας τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας• και, γιατί όχι; να επιτρέψουν και στους νέους της περιοχής να ζήσουν και να ευημερήσουν εδώ στον πατρογονικό, το δικό τους τόπο.Πρέπει, λοιπόν, να εξασφαλίσουμε, τουλάχιστον τις στοιχειώδεις εκείνες προϋποθέσεις που θα εξυπηρετούν την προοπτική αυτή• που θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που θα παρέχουν τα εχέγγυα της προστασίας, της ασφάλειας και της εξυπηρέτησής τους, που θα δίνουν διέξοδο στις ανησυχίες και τις βιοποριστικές ανάγκες ιδίως των νέων ανθρώπων, που θα ενθαρρύνουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν τις συνήθειες και να θαυμάσουν την πλούσια φυσική ομορφιά των Βορείων Τζουμέρκων.
Μια από τις βασικές αυτές προϋποθέσεις πραγματώνεται, σήμερα, εδώ.
 
Γιατί, τα εγκαίνια του νέου κτιρίου στο οποίο θα στεγάζεται, πλέον, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων, συνιστά και σηματοδοτεί πολύ περισσότερα από μια απλή τελετή εγκαινίων μιας δημόσιας Υπηρεσίας, καθώς:
           δεν αποτυπώνει απλώς τη σταθερή βούληση της Πολιτείας και της Ελληνικής Αστυνομίας να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την αστυνομική παρουσία και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής,
           δεν επιβεβαιώνει την ούτως ή άλλως αυτονόητη ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του δήμου στην καθημερινότητά τους,
           δεν αποτελεί μια απλή οργανωτική ρύθμιση στο πλαίσιο του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού προγράμματος αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Πρωτίστως, η σημερινή τελετή, αναδεικνύει και αποδεικνύει κάτι ακόμη πιο σημαντικό• τη σύμπραξη, τη σύμπνοια, τη συνεργασία, την κοινή αντίληψη, το κοινό ενδιαφέρον της Ελληνικής Αστυνομίας και της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκπροσωπείται από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Κι αυτό, κατά την εκτίμησή μου, είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του κτιρίου «Τσίρκα», του κτιρίου στο οποίο θα στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, δείχνει την επιθυμία του δήμου και των δημοτών όχι μόνον να διατηρηθεί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή αλλά και να συνεισφέρουν εμπράκτως στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της τοπικής αστυνομικής Υπηρεσίας, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο της διοικητικής της λειτουργίας και να εξασφαλιστούν πόροι, οι οποίοι θα διατεθούν στη βελτίωση των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων.Δείχνει, ακόμη, πως αυτή η αρμονική αμφίδρομη σχέση που εγκαθιδρύεται σήμερα μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί να αποτελέσει τη βάση της δημιουργίας των προϋποθέσεων ομαλότητας, ασφάλειας και συνεργασίας που θα επιτρέψουν στους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας να παραμείνουν και να ευημερήσουν στο τόπο τους, και στους .....ξενιτεμένους ίσως εύχομαι να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες της επιστροφής.Θέλω λοιπόν, από αυτή τη θέση που η αγαθή τύχη μου αξίωσε, τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, να ευχαριστήσω από καρδιάς το δήμαρχο και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την προσφορά τους, όλους τους δημότες για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους προς την Ελληνική Αστυνομία και όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.Θέλω, επίσης, να ζητήσω από τον Διοικητή και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων να ανταποδώσουν με το έργο, τη συμπεριφορά και την προσφορά τους προς την τοπική κοινωνία, την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία η δημοτική αρχή και οι πολίτες του δήμου τους περιβάλλουν.Θέλω, τέλος, να ευχηθώ στους κατοίκους της περιοχής, στους συμπατριώτες μου μόνιμους κατοίκους των Τζουμέρκων, να είναι πάντα καλά, υγιείς, δυνατοί, και καλότυχοι ώστε να διαφεντεύουν τον τόπο μας  και να κρατούν άσβηστα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.
Σε λίγο θα ακολουθήσει η διαδικασία κοπής της κορδέλας ουσιαστικά για τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος.
Δεν σας κρύβω πως για έναν Αρχηγό της Αστυνομίας δεν υπάρχει ωραιότερη στιγμή από το να δούμε σε λίγο αυτήν την εικόνα. Δύο νέους ανθρώπους, δύο εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και της τοπικής κοινωνίας από κοινού, μ’ αυτήν τη συμβολική κίνηση των εγκαινίων, να θέτουν τη στέρεη βάση της συνεργασίας, της συνύπαρξης, της συνοχής• τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε σύγχρονης, πολιτισμένης, δημοκρατικής και με ευοίωνη προοπτική κοινωνίας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την παρουσία σας.».Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, Δημήτριος Μαυρογιώργος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, οι Βουλευτές Ιωαννίνων Ιωάννης Στέφος και Ιωάννης Καραγιάννης, ο Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος και η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Αντωνάκη-Αηδόνη ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κεντρικών Τζουμέρκων.Επίσης παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχος Ευάγγελος Βόγλης, ο εκπρόσωπος της 8ης Μεραρχίας Συνταγματάρχης Νικόλαος Μπόχτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, Αντιπύραρχος Γεώργιος Χαβέλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικού προσωπικού και ενώσεων αποστράτων.Επιπλέον, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, έχει σήμερα το βράδυ προγραμματισμένη συνάντηση, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και τους Διοικητές των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ηπείρου. Τέλος ο κ. Αρχηγός θα συναντηθεί και με εκπροσώπους τοπικών συνδικαλιστικών Ενώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: