ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Τριάδα Φιλιατών στο στρατιωτικό νεκροταφείο Φιλιατών το Σάββατο 18-02-2017 την ημέρα των ψυχών



Αυτός που δεν μπορεί να μισήσει το διάβολο δεν μπορεί να αγαπήσει το Θεό. ( Γκέμπελς )


…ΘΕΜΑΤΑ …18-02-2017


Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στην Αγία Τριάδα Φιλιατών στο στρατιωτικό νεκροταφείο το Σάββατο 18-02-2017 την ημέρα των ψυχών










 









Στην Αγία Τριάδα Φιλιατών τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό νεκροταφείο το Σάββατο 18-02-2017 τιμήθηκαν οι πεσόντες, παρουσία του Διοικητή του 628 Τ.Π. και πολλών επισήμων με μια διμοιρία στρατιωτών που τίμησαν τους πεσόντες. Με την κατάθεση στεφάνου από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές το γεγονός αναβιβάζει την εκδήλωση στο επίπεδο εθνικής εορτής. Ακολούθησε στην Λέσχη Αξιωματικών Φιλιατών τραπέζι με καφέ και εδέσματα από τον Διοικητή του 628 Τ.Π. κ. Βασίλη Κολιό παρουσία του υποδιοικητή κ. Χρήστου Καράτζιου ,του Δήμαρχου Φιλιατών και δημοτικών συμβούλων, από την Περιφέρεια η κα Ηλιάνα Σπανοπούλου Σάρα και μέλη της επιτροπής των φίλων Στρατού Φιλιατών.Τις 10 Μαρτίου 2017 θα γίνει εκδήλωση στο 628 Τ.Π Φιλιατών για την συγκρότηση του 628 το τις 10 Μαρτίου του 1947.

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας






















Η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη νέα προγραμματική σύμβαση για την αναστήλωση της ιστορικής Γέφυρας Πλάκας, στην περίπτωση που ισχύσει το σχέδιο που έχει αποσταλεί προς επεξεργασία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον ρόλο που επιφυλάσσεται, τόσο για την Περιφέρεια, όσο και για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμ. Ηπείρου). "Θέλουμε ουσιαστικό ρόλο και εμείς και το Τεχνικό Επιμελητήριο γιατί θεωρούμε ότι σε αυτή την πορεία των δύο ετών προχωρήσαμε αυτά, που το Ελληνικό κεντρικό κράτος, ούτε καν είχε διανοηθεί ότι θα είχαν γίνει, για να φτάσει στο σημείο να μιλά σήμερα για τη β΄ φάση", τόνισε, εκτιμώντας επίσης ότι  το σύστημα μελέτη- κατασκευή που προωθείται από το Υπουργείο, δεν θα βοηθήσει ώστε να εκτελεστούν γρήγορα οι εργασίες.Ο Περιφερειάρχης έκανε εκτενή αναφορά στη συνεργασία των τοπικών φορέων και υπηρεσιών στα πρώτα δύο χρόνια,  στα θετικά αποτελέσματα που υπάρχουν από αυτή, αλλά και στις τρέχουσες εξελίξεις."Αυτές οι δύο χρονιές- ανέφερε μεταξύ άλλων-  κερδήθηκαν με μεγάλο αγώνα, ώστε να μη χαθεί καμία χρονιά. Ήταν ένα έργο που το είχαμε σχεδιάσει όλοι μαζί πως θα γίνει, σε πλήρη συνεννόηση με τις υπηρεσίες.  Στο στάδιο που βγάλαμε τα πέτρινα τμήματα από την κοίτη του ποταμού, έκανε ένα εξαιρετικό έργο ο κ. Γ. Σμύρης, ο οποίος έχει καταγράψει τα πάντα, στοιχεία που θα βοηθήσουν πολύ στην αναστήλωση του γεφυριού. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι   θα μας καλέσουν στην Αθήνα για να δούμε τι θα γίνει παραπέρα. Τελικά ήρθε ένα σχέδιο προγραμματικής σύμβασης,  στο οποίο μπαίνει και το Υπουργείο Υποδομών που θα κάνει τις διαδικασίες τις από δω και πέρα ενέργειες. Οι φορείς που έπαιξαν το βασικό ρόλο αυτά τα δύο χρόνια μπαίνουν σε δεύτερο ρόλο. Σεβόμενος όλη την εργασία που έκανε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τμ. Ηπείρου), το Ε.Μ.Π. και μετά η Περιφέρεια και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια προγραμματική σύμβαση. Αυτά τα εξήγησα και στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, (στην  εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην Αθήνα), η οποία μου είπε θα συζητήσουμε το θέμα. Ο καιρός όμως περνάει και έχω πει πολλές φορές ότι στη σημερινή δύσκολη εποχή, μπορούμε όλοι μαζί, αλλά με τυπικούς ρόλους όχι, με ουσιαστικούς ναι".

Βάλτους « μπούρκα »  : Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας στην Πρέβεζα



















Συνελήφθη 66χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος (καφετέριας - μπαρ), η οποία εξωθούσε στην πορνεία μία αλλοδαπή, έναντι χρηματικής αμοιβής .Συνελήφθη, σήμερα (18-02-2017) τα ξημερώματα στην πόλη της Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 66χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια - μπαρ), κατηγορούμενη για το αδίκημα της μαστροπείας.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και μία 49χρονη υπήκοο Ουκρανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Εκδιδομένων Προσώπων.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 66χρονη εξωθούσε στην πορνεία, σε χώρο εντός του καταστήματος, την 49χρονη, εργαζόμενη στο κατάστημα, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
  
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 91χρονης ημεδαπής στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων



















 Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία .Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 91χρονης ημεδαπής στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων.Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες το μεσημέρι της 28-05-2016, εισήλθαν σε σπίτι 91χρονης ημεδαπής στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού ένα κυνηγετικό όπλο, χρηματικό ποσό και ένα χρυσό κόσμημα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για δημοπρατήσεις και αναδόχους έργων





















Αναδόχους και δημοπρατήσεις νέων έργων ενέκρινε, μεταξύ άλλων,  στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Αναλυτικά, δημοπρατούνται τα έργα:
         Αποκατάσταση στηθαίων στο Εθνικό  Οδικό Δίκτυο, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
         Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης (σαρζανέτ) προ της γέφυρας Διχομοιρίου ΠΕ Άρτας προϋπολογισμού € 40.000.
         Εργασίες διαγράμμισης στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 100.000 €.
         Συμπληρωματικά έργα της επαρχιακής οδού Πέραμα – Λυκόστομο, προϋπολογισμού 93.200 €.
         Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Κόνιτσας, προϋπολογισμού 150.000 €.
         Επέκταση επένδυση αύλακα στην περιοχή Παλιομυρχιά Κομμένου ΠΕ Άρτας προϋπολογισμού € 55.000.
         Επένδυση τμήματος διώρυγας παραπλεύρως κοιμητηρίου Πολυδρόσου ΠΕ Άρτας προϋπολογισμού € 50.000.
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
         Ηλεκτροφωτισμός Ε.Ο. Άρτας- Πρέβεζας στον κόμβο Πασσά, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.  Ανάδοχος Γ. Μυριούνης.                                                                                             
         Εργασίες αποκατάστασης της 16ης επαρχιακής οδού στις θέσεις Λεπιανά - Μικροσπηλιά (κατασκευή σαρζανέτ) Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού € 60.000. Ανάδοχος Γ.Β. Μπαζούκης.
           Εργασίες συντήρησης στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καταρράκτη Άρτας (Θέση Σκοτωμένο), προϋπολογισμού € 12.000. Ανάδοχος Βασίλειος Αλυμάρας.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 30.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: