ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

- Η Βασούλα της Βέροιας - ‘’ Ενα περιστατικό που έγινε με πρωταγωνίστρια ένα εντεκάχρονο κορίτσι ‘’



…ΘΕΜΑΤΑ …05-02-2017

-  Η Βασούλα της Βέροιας  -  ‘’ Ενα περιστατικό που έγινε με πρωταγωνίστρια ένα εντεκάχρονο κορίτσι ‘’






















Διαβάστε ένα κείμενο που ανάρτησε ο αρχιμανδρίτης Παύλος Παπαδόπουλος και συγκλόνισε ολόκληρη τη Βέροια. Αναφέρει ένα περιστατικό που έγινε με πρωταγωνίστρια ένα εντεκάχρονο κορίτσι, σε κατηχητικό στην πόλη της Βέροιας. «Η Βασούλα είναι ένα κοριτσάκι 11 χρονών. Τα μαλλιά της μακρυά, όμορφα την κάνουν να μοιάζει σαν άγγελος. Ήρθε την προηγούμενη Κυριακή στο κατηχητικό. Φορούσε ένα χειμωνιάτικο σκουφάκι. Έκανε ώρα για να το βγάλει. Σαν να μην ήθελε. Τελικά από την ζέστη της αίθουσας αναγκάστηκε να το βγάλει. Ο κατηχητής ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε σταμάτησε. Τα παιδιά άρχισαν να ψιθυρίζουν δείχνοντας με τα μικρά τους δακτυλάκια το κεφάλι της Βασούλας. Μια μικρή αναστάτωση επικράτησε προς στιγμήν...Ο κατηχητής μετά την μικρή παύση, συνέχισε κανονικά το μάθημα. Τα μάτια του συχνά πυκνά πέφτανε στο κεφαλάκι της Βασούλας. Στο τέλος πλησίασε την μικρή και την ρώτησε.
- Βάσω, γιατί έκοψες τα μαλλάκια σου; Το κοριτσάκι δεν απάντησε.
Πήρε από το χέρι τον κατηχητή της και απομακρύνθηκαν από τα άλλαπαιδιά.
- Να, κ.Α. μη το πείτε στους άλλους... Μία φίλη μου έχει καρκίνο και της πέσανε τα μαλλιά... γι' αυτό και εγώ έκοψα τα δικά μου ώστε να μην αγοράσει περούκα με ψεύτικα μαλλιά... αλλά να φορέσει τα δικά μου... Ο κατηχητής σάστισε. Το κοριτσάκι χωρίς τα μακρυά της όμορφα μαλλιά έλαμπε όσο ποτέ άλλοτε.Ο κατηχητής δεν άντεξε. Δάκρυσε. Πήγε να πει κάτι άλλα άρχισε να τραυλίζει. Χάθηκε μέσα στους λυγμούς... Η μικρή Βασούλα δεν δίστασε. Άνοιξε την αγκαλιά της και τον έκλεισε μέσα της.
- Μην κλαίτε κύριε...
- Κλαίω από χαρά Βασούλα... κλαίω με το υπέροχο δώρο που έκανες στην φίλη σου, αλλά και με το παράδειγμα της αγάπης σου που έδειξες σε όλους εμάς τους μεγάλους, που νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Να έχεις την ευχή του Θεού μας καλό μου παιδί...»
...πηγή   : Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ -  Ελληνικό, 04-01-2017/1230 B  ,Α.Α. 1/2017 - ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ





















ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ), ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Α. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (05/01/17):
1. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (06/01/17) ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
2. ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (06/01/17) ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
Β. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (05/01/17) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (09/01/17) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ:
1. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
2. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
Γ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (06/01/17) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (07/01/17), Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΟΣ.
Δ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ (7 ΜΕ 8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ) ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (05/01/17), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (06/01/17) ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (07/01/17) ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr).

Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα από τη χιονόπτωση στα ορεινά Ιωαννίνων και Άρτας




















Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Άρτας, στα ορεινά των οποίων,  από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε χιονόπτωση. Για τον καθαρισμό των δρόμων και ιδιαίτερα προς τις περιοχές Φούρκας, Αετομηλίτσας, Πυρσόγιαννης, Πληκατίου, Διστράτου Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου, Λάιστας,  Βωβούσας, Μηλιάς,  Ανηλίου, Μετσόβου,  Συρράκου, και άλλων χωριών των Τζουμέρκων, διατέθηκαν μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και των κατά τόπους Δήμων. Επίσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων από τον παγετό σε επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού και οδικού δικτύου και λαμβάνοντας υπόψη και την επικείμενη πτώση της θερμοκρασίας, άρχισε και συνεχίζεται η ρίψη αλατιού. Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνιστά προς όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, τις δε επόμενες ημέρες, για τις οποίες εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Ε.Μ.Υ. και για τυχόν προβλήματα που υπάρξουν,  να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Π.Ε., τους κατά τόπους Δήμους, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας



















Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (09-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (10-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (11-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (12-01-2017)   και   ώρες    από    18.00  έως     01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
           Παρασκευή   (13-01-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Σάββατο   (14-01-2017)   και   ώρες   από    08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός φυγόποινος στην Άρτα


















Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για ναρκωτικά.Συνελήφθη, χθες (04-01-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 48χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή (5.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: