ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου : Χειμερινές εκπτώσεις…ΘΕΜΑΤΑ …04-02-2017

Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου : ‘’ Χειμερινές  εκπτώσεις ‘’

Η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων φέτος στα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με το άρθρο 15 του Νόμου 4177/2013 παρ.1 αρχίζουν από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.  Σε αυτό το διάστημα, η πλειονότητα του καταναλωτικού κοινού θα σπεύσει να επωφεληθεί των χαμηλών τιμών των προϊόντων, υποπίπτοντας όμως σε μια σειρά λαθών που ουσιαστικά θα έχει ως αποτέλεσμα την μελλοντική τους οικονομική επιβάρυνση. Συνεπώς οι καταναλωτές, οφείλουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια των αγορών τους. Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου λοιπόν εφιστά την προσοχή στο καταναλωτικό κοινό στα ακόλουθα:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. "50% έκπτωση").
3. . Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
           Σύνηθες φαινόμενο μερικών εμπόρων, ευτυχώς όχι όλων, είναι:
o          Η αναγραφή τιμής προϊόντων υψηλότερης της πραγματικής.
o          Η διάθεση στην κατανάλωση ειδών β’ διαλογής, τα οποία έχουν αγοραστεί για αυτόν τον σκοπό.
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών  Ηπείρου συμβουλεύει τους καταναλωτές:
Καταγράψτε τις ανάγκες σας : Πριν βγείτε στην αγορά θα πρέπει να έχετε αξιολογήσει και καταγράψει τις ανάγκες σας. Δίχως ανάλογη προετοιμασία, το πιθανότερο είναι να αγοράσετε κάτι το οποίο μάλλον περιττό θα κριθεί παρά ουσιαστικά χρήσιμο και αναγκαίο. Μη  πέσετε  θύματα  της  υπερκατανάλωσης.
           Να αντιμετωπίζετε με επιφυλακτικότητα τις μεγάλες εκπτώσεις : Εξετάστε την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων και να κάνετε πάντα σύγκριση τιμών ιδίων προϊόντων από κατάστημα σε κατάστημα πριν προβείτε στην επιθυμητή αγορά.
           Την τιμή που είχε ένα προϊόν πριν την έκπτωση την ξέρει μόνον ο καταστηματάρχης και ο μόνος που μπορεί να την ελέγξει είναι ο καταναλωτής που την είχε καταγράψει.
           Εάν διαπιστώσουμε ότι σε κάποιο προϊόν που είχαμε επισημάνει την τιμή του πριν τις εκπτώσεις, ο πωλητής γράφει άλλη τιμή για να παρουσιάσει μεγαλύτερη έκπτωση, του το λέμε, για να μην έχει την εντύπωση ότι αποδίδουν τέτοιου είδους τεχνάσματα που προσβάλουν εκτός από τον ίδιο όλη την τοπική αγορά.
Η ριζική αλλαγή στα είδη της βιτρίνας μετά την έναρξη των εκπτώσεων θεωρείται ύποπτη.
           Μην αγοράζετε προϊόντα επειδή είναι φθηνά : Τέτοια λογική μπορεί να αποβεί μοιραία για την υποτιθέμενη σωστή διαχείριση χρήματος που θέλουμε να κάνουμε. Τα προϊόντα θα είναι περιττά όσο φθηνά και αν είναι.
           Προτιμάτε εποχιακά είδη : Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, μπορείτε να επωφεληθείτε κυρίως από εποχιακά είδη (ένδυσης – υπόδησης), τα οποία θα τα βρείτε φθηνότερα παρά από είδη οικιακής χρήσεως, ηλεκτρονικές συσκευές, εξοπλισμό, έπιπλα. Οι τιμές αυτών των προϊόντων αυξομειώνονται καθ’ όλη την διάρκεια τους έτους. Έτσι μπορείτε να πετύχετε μια συμφέρουσα τιμή στα ανάλογα προϊόντα σε όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι απαραίτητα σε περίοδο εκπτώσεων.
           Πιστωτικές Κάρτες : Ειδικά την περίοδο των εκπτώσεων οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στην χρήση πιστωτικών καρτών, αφού η υπερχρέωση πλέον αυτών των καρτών αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή για τα περισσότερα νοικοκυριά. Προσοχή λοιπόν στην υπερχρέωση των πιστωτικών καρτών. Ελέγχουμε το ποσόν που μας χρεώνουν στο κατάστημα και στον αναλυτικό λογαριασμό της τράπεζας.- H τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.
Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί ευκαιρία για τους καταναλωτές να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές κανονικά και όχι ελαττωματικά προϊόντα. Οι συνήθεις δικαιολογίες μερικών εμπόρων: «σε περιόδους εκπτώσεων αλλαγές προϊόντων και επιστροφές χρημάτων δεν γίνονται», δεν ισχύουν στην περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος. . Αν  οι  έμποροι  θέλουν  να  πωλήσουν  ελαττωματικά  προϊόντα  πρέπει  να  το  επισημαίνουν  εγγράφως  στους  καταναλωτές  και  να  κατεβάζουν  ακόμα  παρακάτω  τις  τιμές  με  την  επισήμανση  ότι  αυτά  τα  προϊόντα  δεν  επιστρέφονται .
           Δεύτερη γνώμη: Πηγαίνοντας να αγοράσετε κάποιο προϊόν, θα μπορούσατε να εμπιστευθείτε την γνώμη ενός δεύτερου ατόμου. Τις περισσότερες φορές η αυξημένη μας επιθυμία κατανάλωσης και εξοικονόμησης χρήματος, μας καθιστά άκαμπτους να αποφασίσουμε εάν ένα προϊόν είναι καλό και ταιριάζει στις ανάγκες μας. Η ήρεμη γνώμη του άλλου ατόμου, θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε και να αξιολογήσουμε τις ουσιαστικές μας ανάγκες.
           Απόδειξη: Μην ξεχνάτε ποτέ να ζητάτε την απόδειξη που συνοδεύει τις αγορές σας, όχι μόνον γιατί την απαιτεί ο νόμος, αλλά και θα χρειασθεί για τυχόν αλλαγή του προϊόντος.. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τις αγορές μας βαραίνει πρωτίστως εμάς τους ίδιους.
           Εγγύηση: Επίσης μη ξεχνάτε την εγγύηση  και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα.
           Προσφορές: Στις προσφορές πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να ενημερώνει ότι γίνονται προσφορές. Επίσης το προϊόν πρέπει να έχει δύο τιμές αρχική και η τιμή προφοράς (όχι σε  ποσοστό έκπτωσης ).Προσοχή !!!!  Στις προσφορές συνήθως αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, εάν μετανιώσουμε δεν έχουμε δυνατότητα αλλαγής.
Να θυμόμαστε πάντα ότι η βιασύνη και η νοοτροπία του να προλάβουμε πριν εξαντληθούν τα προϊόντα, δεν αποτελεί τον καλύτερο τρόπο συμπεριφοράς την περίοδο των εκπτώσεων. Ιδιαίτερα να προσέχουμε οι αγορές μας να μην γίνονται σε ώρες αιχμής των καταστημάτων, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος κλοπής προσωπικών μας ειδών. Έτσι αντί να επωφεληθούμε των προσφορών, θα επωφεληθούν οι επιτήδειοι «εραστές» του χρήματος ζημιώνοντας φυσικά την τσέπη μας.
- Εξασφαλίστε τα  οικονομικά  σας  συμφέροντα αγοράζοντας  ποιοτικά  προϊόντα με  όλες  τις  από  τον  νόμο  απαιτούμενες  ενδείξεις  και μη ξεχνάτε το τρίπτυχο:
Ελέγχω- Συγκρίνω - Επιλέγω Ποιότητα και τιμή των προϊόντων
- Για  τυχόν  παρατυπίες  κατά  την  διάρκεια  των αγορών  σας  στην  περίοδο  των  εκπτώσεων  μη  διστάσετε  να  επικοινωνείτε  με  το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών  Ηπείρου στο τηλ.2651065178 . -
ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ;;; « Η κουβέρτα του παππού »   ‘’ Τα αναπόφεκτα γεράματα για όλους μας ‘’
Όταν τα γεράματα χτυπάνε την πόρτα… οι άνθρωποι γίνονται βάρος στους νεότερους, έτσι τουλάχιστον πιστεύουν… Και έτσι το βλέπουν κάποιοι. Ξεχνάνε, όμως, ότι τα γεράματα δεν είναι αρρώστια, κάποια στιγμή όλοι θα φτάσουν εκεί.
Εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα ρθεις! Σοφή αυτή η παροιμία.
 Κανένας δεν αναλογίζεται τα δύσκολα, αυτά που θα ‘ρθουν.
 Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ακόμα και τα πιο φυσιολογικά πράγματα για εμάς και οι φυσικές απλές δραστηριότητες στα γεράματα γίνονται με δυσκολία. Οι άνθρωποι όταν γερνάνε γίνονται σοφοί από την εμπειρία της ζωής. Η ψυχή τους γεμάτη και η καρδιά τους χτυπά πλέον από ανησυχία να δουν και να καμαρώσουν καλά τα παιδιά και τα εγγόνια τους, τη συνέχεια τους.Και, όμως, αυτοί οι άνθρωποι που καρδιοχτυπούν για τις ζωές των παιδιών τους, κάποιες φορές τους γίνονται ανεπιθύμητοι… Και αναρωτιέται κανείς, πόσοι αχάριστοι μπορεί να είναι οι άνθρωποι; Δεν τους έχει πει κάποιος ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται; Ότι κάποτε και οι ίδιοι, αδύναμοι και γερασμένοι θα κρέμονται από τα δικά τους παιδιά;Ο παππούς της ιστορίας πάντρεψε τον μονάκριβο γιο του. Απ’ την αγάπη που του είχε, του έκανε δώρο όλη την περιουσία του και δεν κράτησε τίποτα για τον ίδιο.Ο γιος παντρεύτηκε και όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τη στιγμή που ο παππούς πολύ γέρος πια είχε ανάγκη τη φροντίδα του γιου και της οικογένειάς του.Για αντάλλαγμα η νύφη του και ο γιος του τον έβαλαν να μένει σε ένα υπόγειο.Έστελναν δε το παιδί τους να του δίνει ένα πιάτο φαϊ.Όταν πια δεν άντεχαν να τον φροντίζουν άλλο και οι καυγάδες μεταξύ νύφης και γιου είχαν γίνει καθημερινότητα (η νύφη δεν ήθελε καθόλου τον παππού στο σπίτι) αποφάσισε ο γιος να πάρει τον παππού μέσα σε μία κουβέρτα και με τη βοήθεια του μικρού εγγονού να πετάξουν τον γέροντα σε ένα ποτάμι.Όταν έφτασαν στο ποτάμι και πέταξαν τον παππού μέσα , ο εγγονός πήρε πίσω μαζί του την κουβέρτα.
-» Γιατί παιδί μου το έκανες αυτό; » του είπε έντονα η μάνα του όταν γύρισαν σπίτι.
-» Θα κρατήσω αυτή την κουβέρτα για σένα όταν γεράσεις να σε πετάξω με την ίδια στο ποτάμι όπως τον παππού…»
Οι γονείς συγκλονίστηκαν κατάλαβαν το λάθος τους και πήγαν με δάκρυα στα μάτια και έφεραν πάλι πίσω τον παππού από το ποτάμι, γονάτισαν μπροστά στον πικραμένο πατέρα και του ζήτησαν συγχώρεση.Αν κάποτε γεράσεις αν κάποτε γίνεις ανήμπορος, αν νιώσεις ότι είσαι εσύ το βάρος στους  άλλους  σκέψου ότι όλο αυτό είναι η φυσική κατάληξη της ανθρώπινης φύσης. Γι αυτό φρόντισε τώρα που είσαι νέος και υγιής να προσφέρεις στους ηλικιωμένους όσα και ότι μπορείς.  Πάντα μας επιστρέφεται ότι δίνουμε.Τα μωρά δίνουν χαρά στην οικογένεια όταν γεννιούνται… οι ηλικιωμένοι γιατί να δίνουν λύπη; Μεγάλα μωρά είναι και αυτοί που, πάνω από όλα, έχουν ανάγκη τη στοργή και την αγάπη μας!  Έχετε σκεφτεί τι θα μπορούσε να μας πει ένας ηλικιωμένος αλλά συνήθως δεν το λέει.. απλά μας κοιτά και περιμένει να τον νιώσουμε να καταλάβουμε από μόνοι μας. Αν λοιπόν μπορούσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μελαγχολικά μάτια και τα τρεμάμενα χείλη του θα τον ακούγαμε να μας ψιθυρίζει και να λέει: Εάν με βλέπεις «γέρο»… εάν λερώνομαι όταν τρώω και δεν μπορώ να ντυθώ έχε υπομονή. Θυμήσου πόσο καιρό μου πήρε για να σου τα μάθω… Εάν όταν μιλάω μαζί σου επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα, μη με διακόπτεις, άκουσε με. Όταν ήσουν μικρός κάθε μέρα σου διάβαζα το ίδιο παραμύθι μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Όταν δε θέλω να πλυθώ μη με μαλώνεις και μη με κάνεις να αισθάνομαι ντροπή. Θυμήσου όταν έτρεχα από πίσω σου και έβρισκες δικαιολογίες όταν δεν ήθελες να πλυθείς.Όταν βλέπεις την άγνοιά μου στις νέες τεχνολογίες, δώσε μου χρόνο και μη με κοιτάς ειρωνικά, εγώ είχα όλη την υπομονή να σου μάθω το αλφάβητο. Όταν κάποιες φόρες δεν μπορώ να θυμηθώ ή χάνω τον ειρμό των λέξεων, δώσε μου χρόνο για να θυμηθώ και εάν δεν τα καταφέρνω μην θυμώνεις.Το πιο σπουδαίο πράγμα δεν είναι εκείνο που λέω, αλλά η ανάγκη που έχω να είμαι μαζί σου και κοντά σου και να με ακούς. Όταν τα πόδια μου είναι κουρασμένα και δεν μου επιτρέπουν να βαδίσω, μη μου συμπεριφέρεσαι σαν να ήμουν «βάρος», έλα κοντά μου με τα δυνατά σου μπράτσα, όπως έκανα εγώ όταν ήσουν μικρός και έκανες τα πρώτα σου βήματα. Όταν λέω πως θα ήθελα να «πεθάνω»… μη θυμώνεις, μια μέρα θα καταλάβεις τι είναι αυτό που με σπρώχνει να το πω. Προσπάθησε να καταλάβεις πως στην ηλικία μου δε ζεις, επιβιώνεις. Μια μέρα θα ανακαλύψεις ότι παρόλα τα λάθη μου πάντοτε ήθελα το καλύτερο για σένα, για να σου ανοίξω τον δρόμο. Βοήθησέ με να περπατήσω, βοήθησέ με να τελειώσω τις ημέρες μου με αγάπη και υπομονή. Σε αγαπώ παιδί μου…».Εσείς, λοιπόν, που δεν ανέχεστε τους δικούς σας ηλικιωμένους που έχετε μέσα ή δίπλα στο σπίτι σας.Εσείς που αγανακτείτε με το ένα πιάτο φαγητό που τους προσφέρετε. Εσείς που θέλετε πολλές φορές, όντως, να τους ξεφορτωθείτε  έτσι απλά με μια κουβέρτα… μην ξεχάσετε πετώντας τους από τη ζωή σας, να κρατήσετε την κουβέρτα.Σίγουρα θα σας  χρειαστεί όταν και οι ίδιοι φτάσετε στη δική τους θέση…?
ΓΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ‘’ ΕΝΩΣΗ αγροτών ” - ΘΕΜΑ:ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο.Σ.Δ.ΕΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ¨ΕΝΩΣΗ αγροτών”  με αφορμή την κατάθεση  εγγράφου των 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή με την μορφή  ερωτήσεων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης περί καταλογισμού ευθυνών στους πιστοποιημένους φορείς του Ο.Σ.Δ.Ε κατά την υποβολή των αιτήσεων από πλευράς των παραγωγών θεωρεί κατ΄ αρχάς θετική και προς τη σωστή κατεύθυνση την πρωτοβουλία αυτή.Από πλευράς της η “ΕΝΩΣΗ αγροτών” Ιωαννίνων κάνει γνωστό ότι πάντοτε στο παρελθόν ήταν δίπλα στον παραγωγό για οποιοδήποτε πρόβλημα είχε κατά την υποβολή των αιτήσεων και την πληρωμή των ενισχύσεων, δεδομένου ότι υπήρχε και υπάρχει πολυετής εμπειρία κατάρτιση και ειδίκευση του  επιστημονικού προσωπικού της, που ασχολείται με το αντικείμενο, με συνεχείς επιμορφώσεις και προσπαθούσε πάντα και προσπαθεί να εκμηδενίσει τυχόν σφάλματα ή παραλήψεις που τυχόν θα ζημίωναν οικονομικά  τον παραγωγό, αναλαμβάνοντας επί πλέον πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται .Ο Γ.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θα συνεχίσει και στο μέλλον να προσφέρει τις υπηρεσίες του υπεύθυνα  στο σύνολο των παραγωγών που τον εμπιστεύονται για ποιότητα και την ασφάλεια που τους παρέχουν τα έμπειρα στελέχη του. Τέλος θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους δύο Γιαννιώτες Βουλευτές τόσο στον κ.Καραγιάννη όσο και στην κα.Τζούφη, να μας γνωρίσουν εάν έχουν γίνει δέκτες παραπόνων από παραγωγούς της περιοχής μας οι οποίοι δεν εισέπραξαν τα δικαιούμενα ποσά  των επιδοτήσεων από λάθη ή παραλείψεις οι οποίες οφείλονται σε υπαιτιότητα του ΚΕΑ του Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” εκτός κι εάν η συμμετοχή τους στην παραπάνω έγγραφη ερώτηση αφορά άλλες περιοχές της χώρας. Διότι μέχρι σήμερα κανένας δικαιούχος παραγωγός επιδοτήσεων δεν έχει διαμαρτυρηθεί στην υπηρεσία  μας.Ο Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών” μετά από απόφασή του ενημερώνει τους ίδιους τους παραγωγούς ότι σε περίπτωση λάθους που θα οφείλεται σε υπαιτιότητα των υπηρεσιών του Συνεταιρισμού θα αποζημιώνει  ο ίδιος τους παραγωγούς. Αυτό επιτάσσει η λογική και αυτό είναι και το δίκαιο  των παραγωγών οι οποίοι είναι οι τελευταίοι αποδέκτες και θα πρέπει να λαμβάνουν το ποσό των ενισχύσεων που νομίμως τους αναλογεί.      Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ από πλευράς τους θα πρέπει να βάλουν αυστηρούς κανόνες και ελέγχους στους φορείς Α’ και Β’ βαθμού όσον αφορά την λειτουργία τους αλλά και την τυχόν ίδρυση  νέων φορέων οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, αλλά και να παρέχουν  υψηλό επίπεδο  υπηρεσιών στους Αγρότες.
Για τον Γ.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” : Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ : Χριστόδουλος  Μπαλτογιάννης 


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στους Χαλκιάδες Άρτας
 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή.Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στους Χαλκιάδες Άρτας και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού.Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο 38χρονος απογευματινές ώρες της 17-12-2016 στους Χαλκιάδες Άρτας, αφαίρεσε από σπίτι ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, κυνηγετικό όπλο. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας, έναν μη νόμιμο μετανάστη
Στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.350) γραμμάρια λαθραίου καπνού.Συνελήφθησαν, χθες (03-01-2017) το βράδυ στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο άτομα, ένας 58χρονος ημεδαπός και ένας 55χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμου μετανάστη, παράνομης εισόδου στη χώρα και παράβασης της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 58χρονου, διαπίστωσαν ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναν 55χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ δέματα που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους (3.350) γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός φυγόποινος στα Ιωάννινα
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών για απάτη.Συνελήφθη, χθες (03-01-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 51χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών, για απάτη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: