ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης



Από την ελευθερία δεν μπορείς να κόψεις ούτε ένα κομματάκι, γιατί αμέσως όλη η ελευθερία συγκεντρώνεται μέσα σ’ αυτό το κομματάκι. :  ( Μιχαήλ Μπακούνιν )

…ΘΕΜΑΤΑ …26-01-2017



Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας :  Ημερίδα με θέμα: Διαπροσωπικές Σχέσεις και Επικοινωνιακές Δεξιότητες


















Διαπροσωπικές Σχέσεις και Επικοινωνιακές Δεξιότητες




  

Διακοπή της ανάρτησης των δασικών χαρτών ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης























Την άμεση διακοπή της  ανάρτησης των δασικών χαρτών, ζητά με έγγραφό του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας προβλήματα που θα προκύψουν από τον χαρακτηρισμό ιδιωτικών εκτάσεων ως δασών ή δασικών που κατά τεκμήριο θα περιέλθουν στη συνέχεια στο Δημόσιο. Ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζει, ότι σταθερή θέση της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών είναι η κατάρτιση το συντομότερο δυνατόν δασικών χαρτών, με βάση όμως τις αεροφωτογραφίες του 1945 ή αν δεν υπάρχουν αυτές του 1960 και αφού προηγουμένως αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ιδιοκτησιακά ζητήματα, ειδικά στις περιοχές που ανήκουν στις λεγόμενες "Νέες Χώρες". Με τους υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες προκαλείται  τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της υπαίθρου, θα υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην βιοποικιλότητα  και  υπονομεύεται κάθε προοπτική ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, τονίζει ο Περιφερειάρχης, ο οποίος   υπογραμμίζει ακόμη ότι  "αν προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάρτησης ως έχουν, σε λίγο θα επέλθει η πλήρης καταστροφή του πρωτογενούς τομέα". Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο οποίος αρχικά χαρακτήρισε ως σημαντικότατο έργο την κατάρτιση των δασικών χαρτών. "Πρέπει όμως σε όλα αυτά να υπάρχουν εχέγγυα και ορθή αποτύπωση", σημείωσε για να προσθέσει ότι "δεν έχει το δικαίωμα κανένας να αναρτήσει αυτούς τους χάρτες, που με τους υπάρχοντες νόμους 998/79 και 4280/14 να ονομάσουμε τα πάντα δασικές εκτάσεις και δάση και κατά τεκμήριο να ανήκουν στο Δημόσιο και να περιμένουμε να ξαναρχίσουμε την ανάπτυξη από τον πρωτογενή τομέα". Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε προβλήματα που διαπιστώνονται σε περιφερειακές ενότητες στις οποίες έγιναν αναρτήσεις δασικών χαρτών. "Η εύκολη λύση είναι να κάνει ο κόσμος ενστάσεις. Πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ για εκτάσεις που μπορεί να  χαρακτηριστούν δασικές,  χωρίς  ακόμη να έχουν γίνει οι διαχειριστικοί χάρτες για τα βοσκοτόπια που να ξεκαθαρίζουν και οι ιδιώτες και οι Δήμοι, τι θέλουν ακριβώς και πως είναι τα πράγματα. Αν μείνουν ως έχουν οι δασικοί χάρτες  δεν θα γίνει τίποτε σοβαρό και θα είναι μια ακόμη ενέργεια στον αέρα".Συνεχίζοντας ανέφερε ως παραδείγματα τα προβλήματα που υπάρχουν με τον χαρακτηρισμό ως δασικών, εκτάσεων του Αγροκτήματος Κουκλιών στον οποίο έγινε αναδασμός και της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας, που άλλοτε καλλιεργούνταν και σήμερα δεν επιτρέπεται η εκ νέου καλλιέργειά τους. "Δεν μπορεί σήμερα να διαλύσουμε τον κοινωνικό ιστό του πρωτογενούς τομέα. Έχει άλλα τεράστια προβλήματα να λύσει αυτός ο κλάδος και στην εποχή της κρίσης δεν θα βάλουμε ταφόπλακα σε ο, τι  μπορεί να κινηθεί στην Ελλάδα", κατέληξε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.
 Άλλα θέματα
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Περιφερειάρχης ανέφερε και τα εξής:
Για τον αποχιονισμό:   "Σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει να βρίσκονται κοντά όλοι. Εμείς βοηθήσαμε τους πάντες προς όλες τις κατευθύνσεις, είτε με αλάτι, είτε με άλλα πράγματα. Θεωρώ ότι στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας πρέπει να είναι και ένα συντονιστικό όργανο και από τους Δήμους που και οι ίδιοι θα βοηθηθούνε και  δεν θα ακούσουν παράπονα. Για λεωφόρο Νιάρχου- Βογιάννου (Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης):  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που κατ΄ εξαίρεση δίνεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, που έχει άνω των 100.000 κατοίκους. Για το έργο της λεωφόρου Νιάρχου που έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, από χρόνια εκπονείται η μελέτη, που έχει τελειώσει και λείπει μόνο το θέμα των απαλλοτριώσεων. Όταν βγαίνουν κάποια έργα σε δημοπρασία παίρνουμε κάποιες εκπτώσεις.  Από αυτές τις εκπτώσεις ξαναβγάζουμε νέα έργα. Όταν υπάρχει συνεργασία, σύνεση και σκέψη για να βοηθήσουμε τον τόπο σε όλα τα πράγματα βρίσκουμε λύση. Το τμήμα Βογιάννου - Πανηπειρωτικό Στάδιο, είναι έργο εξαιρετικής σημασίας και όταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ασχολούνταν με το δρόμο είχα προτείνει αυτός να καταλήξει κατευθείαν στην Εγνατία οδό. Για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων:  Εμείς βοηθάμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, γιατί θεωρούμε ότι από τη στιγμή που το Κράτος δεν  έχει συνδράμει εμείς πρέπει να έλθουμε αρωγοί. Μου ζήτησε ο κ. Χριστοβασίλης (Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα), αν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τελικά προχωρήσει την αλλαγή που χρειάζεται το γήπεδο, τότε αυτό το έργο να το επιβλέψει μέσω προγραμματικής σύμβασης η Περιφέρεια Ηπείρου.

Υποστήριξη πολιτών στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ένταξης τους στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας






















Για την υποβολή αιτήσεων ανέργων συμπολιτών μας στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ, ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλοντας να στηρίξει όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (Internet) ή δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ανέλαβε τις παρακάτω πρωτοβουλίες υποστήριξης.
1.               Εγκατέστησε στο χώρο του ΚΕΠ, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, ηλεκτρονικό υπολογιστή, για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, ορίζοντας συγχρόνως και συγκεκριμένο υπάλληλο που θα υποστηρίζει τους πολίτες στην συμπλήρωση των αιτήσεων και την υποβολή τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
2.               Στα περιφερειακά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) (Παραπόταμος, Πλαταριά, Πέρδικα, και Μαργαρίτι) οι υπάλληλοι θα εξυπηρετούν τους πολίτες, στο μέτρο του δυνατού, στην ηλεκτρονική συμπλήρωση των αιτήσεων και την υποβολή τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Στον Δήμο Ηγουμενίτσας οι διαθέσιμες θέσεις ανά ειδικότητα είναι: 
Ειδικότητες Αριθμός θέσεων
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-(ΥΕ)  4
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-(ΥΕ)     3
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-(ΥΕ)      25
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-(ΥΕ)         1
ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ-(ΔΕ)       3
ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ-(ΔΕ)    2
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ-(ΤΕ)         3
ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ-(ΠΕ)      1
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ-(ΔΕ)    13
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ-(ΔΕ)    1
ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ-(ΔΕ)    3
ΓΕΩΠΟΝΩΝ-(ΠΕ)    1
ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ-(ΠΕ)  1
ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ-(ΠΕ)  2
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-(ΔΕ)  1
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-(ΔΕ)  2
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-(ΠΕ) 1
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-(ΤΕ)  1
ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ-(ΔΕ)          2
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-(ΔΕ)      1
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-(ΤΕ)     1
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ-(ΠΕ)           1
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ-(ΤΕ)           1
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ-(ΤΕ)    2
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-(ΠΕ)   1
ΜΠΕΤΑΤΖΗΔΩΝ-(ΔΕ)        2
ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-(ΠΕ)           1
ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-(ΤΕ)           1
ΟΔΗΓΩΝ Γ' Ή Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ-(ΔΕ)       2
ΟΔΗΓΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΜΕ ΑΔΕΙΑ  ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Δ-(ΔΕ)    1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ-(ΠΕ)          1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-(ΠΕ)      1
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-(ΠΕ)      1
ΣΙΔΕΡΑΔΩΝ-(ΔΕ)    1
ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ-(ΔΕ)  2
ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΟΗΘΩΝ-(ΔΕ)           2
ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ-(ΤΕ)            1
ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-(ΠΕ)         1
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ-(ΠΕ)  1
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ (ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ)-(ΔΕ)         1
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ GRADER-(ΔΕ)            1
ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ-(ΔΕ) 1
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ-(ΠΕ) 1
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS










 




 
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος
 Συνελήφθησαν, χθες (25-01-2017) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 45 ετών, ως ιδιοκτήτης και υπεύθυνος καταστήματος αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης ωραρίου λειτουργίας καταστήματος και της αντίστασης. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι δράστες, ως ιδιοκτήτης και  υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος είχαν παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος.
Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στο Δελβινάκι
Συνελήφθη, χθες (25-01-2017) το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παράβαση του ΚΟΚ.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για κλοπή         
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος, την 23-01-2017 μετά τα μεσάνυκτα, αφαίρεσε από πυλωτή οικίας στα Ιωάννινα,  έναν κάδο πλυντηρίου ρούχων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού στην Πρέβεζα
 Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 38χρονου  ημεδαπού στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 35χρονης ημεδαπής.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 35χρονη, χθες το πρωί στην πόλη της Πρέβεζας, εισήλθε σε καφετέρια ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε  χρηματικό ποσό.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο  με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας
Συνελήφθη, σήμερα (26-01-2017) μετά τα μεσάνυκτα στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία κατά συναυτουργία και παραβάσεις του ΚΟΚ.Η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα. Ειδικότερα, ο 33χρονος ημεδαπός κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς, κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας.Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος κατηγορούμενος, είχε παραχωρήσει στον 33χρονο το παραπάνω αυτοκίνητο με τις πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 32χρονου, με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στην Ανατολή Ιωαννίνων, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη, χθες (25-01-2017) το απόγευμα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στην κατοχή του 32χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (46,2) γραμμαρίων
•δώδεκα ναρκωτικά χάπια
•(1,5) δισκία, άγνωστης χημικής σύστασης
•μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
•δύο μεταλλικοί τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: