ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Απαγόρευση κυνηγίου σε περίοδο χιονοπτώσεων, για την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας



…ΘΕΜΑΤΑ …13-02-2017

Απαγόρευση κυνηγίου σε περίοδο χιονοπτώσεων, για την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας



















Η Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας καθιστά γνωστό, ότι εκδόθηκε η με αριθ. πρωτ.187405/2016 (ΑΔΑ 7ΚΖΙΟΡ1Γ-3Ρ6), απόφαση απαγόρευσης θήρας της Αν. Προϊσταμένης της Δ/νσης Δασών, στις περιπτώσεις επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις και παγετός παρατεταμένης διάρκειας ή έντασης) στην περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας.Σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης και μετά την Εγκύκλιο 151342/50/11.1.2017 (ΑΔΑ: 71Σ64653Π8-ΚΗΦ) του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επειδή τις τελευταίες ημέρες επικράτησε παγετός και οι χιονοπτώσεις κάλυψαν σχεδόν όλη την έκταση του νομού μας, μέχρις άρσης αυτών των συνθηκών απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος μέχρι και 18-1-2017.
Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Δασών :  Γιαννακοπούλου Σουλτάνα, Δασολόγος ΠΕ2 με Α΄ βαθμό

Δήμος Ηγουμενίτσας : «Ευχαριστήρια Επιστολή» 






















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και τo Π.Α.Κ.Π.ΠΟ /Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά όλους όσους μας βοήθησαν, στήριξαν την προσπάθεια μας και στάθηκαν αρωγοί στην διοργάνωση και πραγματοποίηση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Η ανταπόκριση και η προσφορά σας ήταν συγκινητική και μας γεμίζει αισιοδοξία και θέληση να συνεχίζουμε. Ο εθελοντισμός και η συνεργασία έφεραν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε όχι μόνο τα παιδιά να περάσουν όμορφα αλλά και οι μεγάλοι να ξαναγίνουν παιδιά. Όσο αφορά το κοινωνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων η προσφορά είναι ανεκτίμητη τόσο από τα σχολεία και τους φορείς, βοηθώντας οικονομικά αδύναμους συμμαθητές τους με την φαντασία και την δημιουργικότητά τους, όσο και από τους συνδιοργανωτές του «2ο Αγώνα Δρόμου Αγάπης» στηρίζοντας τις άπορες οικογένειες με γεύματα αγάπης.
Σας ευχόμαστε «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά»
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ  : Γεράσιμος Φουσέκης

Δεν ήταν η Αριάδνη υπέυθυνη για την κακοκαιρία στην Ελλάδα αλλά η (  « Poliahu »….η πανέμορφη θεότητα του χιονιού  )
Δεν ήταν η Αριάδνη υπέυθυνη για την κακοκαιρία στην Ελλάδα αλλά η αντίζηλος στις όμορφες θαλλάσιες ελληνικές παραλίες … η ‘’ Χαβάη ‘’. Διαβάστε το πώς και το γιατί…?  :
(  « Poliahu »   – ….η πανέμορφη θεότητα του χιονιού  )







































Στη μυθολογία της Χαβάης υπάρχουν τέσσερις θεότητες του χιονιού. Μία από αυτές ονομάζεται Poliahu. Η κατοικία της ήταν το ηφαίστειο Μάουνα Κέα, το οποίο εάν μετρηθεί από τον πυθμένα του ωκεανού είναι το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Σύμφωνα με το θρύλο που υπάρχει, η Poliahu συνάντησε τον Aiwohikupua στην ανατολική πλευρά του ηφαιστείου. Ερωτεύτηκαν και ο  Aiwohikupua πήρε την Poliahu στην πατρίδα του. Εκεί η Poliahu ανακάλυψε ότι ο αγαπημένος της ήταν ήδη αρραβωνιασμένος με την πριγκίπισσα του Μάουι. Απογοητευμένη, καταράστηκε την αντίζηλό της να παγώσει μέχρι το κόκαλο και μετά ο πάγος να γίνει καυτή φωτιά. Η πριγκίπισσα του Μάουι εγκατάλειψε τον Aiwohikupua, ο οποίος δεν γλύτωσε κι αυτός από την δύναμη της Poliahu. Τον καταράστηκε να παγώσει μέχρι θανάτου.Υπάρχει και δεύτερος θρύλος που συνδέεται με την Poliahu. Έχει ως εξής: Σε έναν αγώνα με έλκηθρα, ένας όμορφος άντρας προκάλεσε την Poliahu. Δύο φορές τον νίκησε, όμως την τρίτη ο ξένος άντρας προσπάθησε να εμποδίσει την Poliahu, για να μην νικήσει ξανά. Έριξε καυτή λάβα μπροστά της και αποκαλύφθηκε-ήταν ο θεός της φωτιάς και του ηφαιστείου, ο Pele. Η Poliahu έτρεξε προς την κορυφή του βουνού, παραπαίοντας. Όταν ανέκτησε την ψυχραιμία και τη δύναμή της, έριξε χιόνι πάνω στη λάβα και την πάγωσε, περιορίζοντάς την στο νότιο άκρο του νησιού. Λέγεται ότι από εκείνη την ημέρα ο Pele είναι ο κυρίαρχος των ηφαιστείων Kīlauea and Mauna Loa, αλλά η βόρεια πλευρά του νησιού ανήκει στην Poliahu.Η ομορφιά και των τεσσάρων θεοτήτων του χιονιού, στην μυθολογία της Χαβάης, είναι εξωπραγματική. Η Poliahu όμως είναι αυτή που ξεχωρίζει…!

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΚΑΙ Ε. ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ






























Ανενεργό στην πράξη είναι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υποστηρίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Β. Γιόγιακας και Μ. Κόνσολας καταθέτοντας διευκρινιστική Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι το Προεδρικό Διάταγμα του 1974 που ισχύει για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και προδιαγραφές τους. Ζητούν δε να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία νέου νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέψει στις μονάδες αυτές να χαρακτηριστούν ως πάροχοι δευτεροβάθμιας περίθαλψης ώστε  να μπορούν να συμβάλλονται με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και με ασφαλιστικούς οργανισμούς. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
ΘΕΜΑ: «Ανενεργό στην πράξη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων»
Στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1298/21.12.2016 απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας στην υπ’ αριθ. πρωτ. 528/20.10.2016 ερώτηση των βουλευτών Β. Γιόγιακα και Ε. Κόνσολα αναφέρεται το π.δ. 631/74 ως το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το ανωτέρω π.δ. αντικατόπτριζε, ωστόσο, δεδομένα εντελώς διαφορετικά από τα σημερινά καθώς: α. ως χρόνιες παθήσεις νοούνταν αποκλειστικά είτε οι ψυχοπαθολογικές είτε οι επιδημικές ασθένειες – και γι’ αυτό σύμφωνα με τον εν λόγω π.δ. απαγορεύεται ρητά η εγκατάσταση μονάδων χρόνιων παθήσεων σε πυκνοκατοικημένες και τουριστικές περιοχές και β) στις εν λόγω μονάδες φιλοξενούνταν περιστατικά στα οποία κατά την προσέγγιση του νομοθέτη επρόκειτο να αποβιώσουν και όχι να τύχουν περίθαλψης ή νοσηλείας ενώ ένας ιατρός ειδικότητας γενικής ιατρικής ανά διακόσιες κλίνες θεωρείται επαρκής στελέχωση. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι οι μονάδες αυτές λειτουργούσαν στην πλειοψηφία τους ως τμήματα εντός μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, οδήγησαν στην ένταξη των μονάδων χρόνιων παθήσεων και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων σε κοινό νομοθετικό πλαίσιο. Σήμερα όμως οι μονάδες χρόνιων παθήσεων, ν.π.ι.δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, παρέχουν περίθαλψη και νοσηλεία σε άτομα άνω των 18 ετών τα οποία αποδεδειγμένα δεν αυτοεξυπηρετούνται και χρήζουν συνεχούς ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας. Δηλαδή στη σημερινή τους μορφή δεν είναι ιδρύματα αναμονής του τέλους της ζωής των διαμενόντων σε αυτά αλλά ιδρύματα παροχής μακράς νοσηλείας και αντιμετωπίζουν καθημερινά άτομα πάσχοντα από σοβαρότατες και βαρύτατες νόσους.Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι το 631/1974 εξακολουθεί να ισχύει μόνο τυπικά έχοντας καταστεί εντελώς ανενεργό στην πράξη ενώ η τήρηση των διατάξεών του δεν αποτελεί προϋπόθεση για την αδειοδότηση των μονάδων χρόνιων παθήσεων. Επίσης, η αναφορά στην υπ’ αριθ. πρωτ. Π1γ/οικ. 81551/2007 ΥΑ που αφορά Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και εφαρμόζεται αναλογικά για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων - ελλείψει ειδικού νομοθετικού πλαισίου - δεν καλύπτει τις προδιαγραφές τις οποίες θα πρέπει να τηρούν οι μονάδες χρόνιων παθήσεων. Κατά συνέπεια η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τις μονάδες αυτές αποτελεί προτεραιότητα, όπως έχουν αποφανθεί τόσο η Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όσο και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με το υπ’ αριθ. 34697/06.08.2012 έγγραφό του προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύναψη συμβάσεων με τις εν λόγω μονάδες τη διαμόρφωση συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποια φάση βρίσκεται η επεξεργασία για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τις μονάδες χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και πότε αναμένεται το σχετικό προσχέδιο.Εάν και πότε πρόκειται να ληφθεί υπόψη κατά την παραπάνω επεξεργασία η γνώμη των συλλογικών φορέων των μονάδων χρόνιων παθήσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Οι Ερωτώντες Βουλευτές :   Βασίλειος Γιόγιακας ,   Εμμανουήλ Κόνσολας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 









 






Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (16-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (17-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (18-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (19-01-2017)   και   ώρες    από    18.00  έως     01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
           Παρασκευή   (20-01-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή    (22-01-2017)   και   ώρες   από    08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.
Έκθεση Τροχαίας διοργανώνεται στην Ηγουμενίτσα, από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20-01-2017
Με διαδραστικά μέσα θα ενημερώνονται οι πολίτες και τα παιδιά για θέματα κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας .Τo Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των οδηγών και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, θα πραγματοποιήσει στην Ηγουμενίτσα, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20-01-2017, Έκθεση Τροχαίας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν πρακτικά για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με τη βοήθεια έμπειρων και εκπαιδευμένων τροχονόμων και να κάνουν χρήση προσομοιωτή σύγκρουσης, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της χρήσης ζώνης, καθώς και να διαπιστώσουν τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης και τα οποία αποτελούν τα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ασφαλής κυκλοφορίας και χρήσης της οδού μέσω οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφιών από τροχαία ατυχήματα, ενώ επίσης θα διανεμηθούν φυλλάδια και σχετικό έντυπο υλικό. Η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας θα διαρκέσει κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20 Ιανουαρίου 2017,  κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00 και 16:00 έως 21:00.
Εντοπίστηκε εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε υπόγειο σπιτιού στο Κανάλι Πρέβεζας 





















Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 41 ετών, για διακίνηση, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καλλιεργούσαν (39) δενδρύλλια κάνναβης, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό Κατασχέθηκε επίσης, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους (875) γραμμαρίων.Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, κατάφεραν να εντοπίσουν σπίτι στο Κανάλι Πρέβεζας, στον εσωτερικό χώρο του οποίου υπήρχε ειδική εγκατάσταση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης. Ειδικότερα, χθες (12-01-2017) το απόγευμα, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής αστυνομικής έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία όπου διαμένουν οι δύο ημεδαποί, διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο υπόγειο του σπιτιού, εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης.Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στην οποία συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
           (39) δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ύψους από 60 εκατοστά έως 1,50 μέτρα
           έξι συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους (862) γραμμαρίων,
           ένα γυάλινο βάζο που περιείχε ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), βάρους (13) γραμμαρίων,
           εξοπλισμός εργαστηρίου (τεχνητός φωτισμός, ανακλαστήρες, μετασχηματιστές, ανεμιστήρες, φιάλη οξυγόνου κ.α), για την υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης,
           δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 35χρονη υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος
Η 35χρονη επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα, κάνοντας χρήση πλαστής ελληνικής ταυτότητας.Συνελήφθη, χθες (12-01-2017) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, μία 35χρονη υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Ειδικότερα, η  35χρονη μετέβη χθες τα ξημερώματα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, όπου κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, ελληνικό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παραπάνω δελτίο ταυτότητας ήταν πλαστό ενώ από τον έλεγχο των πραγματικών της στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει τους όρους διαμονής στη χώρα.Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.






Δεν υπάρχουν σχόλια: