ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρόσκληση παρουσίασης στρατεύσιμων κλάσης 2020



…ΘΕΜΑΤΑ …12-02-2017


Πρόσκληση παρουσίασης στρατεύσιμων κλάσης 2020 (γεννημένοι το έτος 1999) στις στρατολογικές υπηρεσίες για κατάθεση δελτίου απογραφής




















Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα σήμερα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι γεννημένοι το έτος 1999 (κλάσεως 2020) που διαμένουν στο Δήμο μας και ανεξάρτητα από τον τόπο εγγραφής τους στα μητρώα αρρένων, υποχρεούνται να καταθέσουν στην Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου στην Δ/νση: Λεωφόρος Δωδώνης 39 - Ιωάννινα ή και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δελτίο Απογραφής από 2 Ιανουαρίου έως και  31 Μαρτίου 2017.Κατά την παρουσίασή τους πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους:
1. δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικό Διαβατήριο,
2. βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.  και
3. βεβαίωση ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr 
Επίσης, εφόσον έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον ιατρική γνωμάτευση ή βεβαίωση,.Οι διαμένοντες στο εξωτερικό θα απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές  υποχρεούμενοι να προσκομίσουν, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Η μη κατάθεση του Δελτίου Απογραφής εντός της παραπάνω προθεσμίας συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες (μηνιαία ή δίμηνη στρατιωτική υποχρέωση σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη υποβολής αντίστοιχα).
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 12-01-2017 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ηγουμενίτσας 























Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών συνθηκών και σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με απόφαση του, αναστέλλει για αύριο Πέμπτη 12-01-2017 τη λειτουργία του συνόλου των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας


Η  αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης εντάχθηκε με απόφαση Περιφερειάρχη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"



















Την ένταξη της πράξης για την αποκατάσταση- ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης (Α΄ φάση)) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020", υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας. Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο εντάσσεται στην Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, θα αποκατασταθεί τμήμα του Αρχαίου Θεάτρου, θα βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα του μνημείου, ενώ θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα  και η ασφάλεια των επισκεπτών του.  Πέραν της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ο δεύτερος στόχος  αφορά την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αναμενόμενης αύξησης των τουριστών. Με την πράξη που εντάχθηκε στο "΄Ηπειρος 2014-2020", μεταξύ άλλων  θα γίνουν οι εξής εργασίες:
         Επέκταση υφιστάμενων δικτύων κοινής ωφέλειας, διαμόρφωση δικτύου ομβρίων, διαμόρφωση εργοταξιακού δρόμου πρόσβασης- κίνησης οχημάτων. WC για ΑμεΑ.
         Αποκατάσταση- αναστήλωση των εξής  μερών του θεάτρου: τμήματα των αναλημμάτων, του κεντρικού διαζώματος, του περιμετρικού αναλημματικού τοίχου, οι τρεις πρώτες σειρές εδωλίων (κατ’ ελάχιστον) καθώς και το σκηνικό οικοδόμημα. 
         Συντήρηση αρχιτεκτονικών μελών και τυχόν κινητών ευρημάτων  που θα προκύψουν από τις εργασίες αποκατάστασης. Τεύχη συμπληρωματικών μελετών, όπου απαιτηθεί. Φωτογραφική τεκμηρίωση, τοπογραφική και σχεδιαστική αποτύπωση όλων των νέων στοιχείων που θα προκύψουν. Έκδοση ενημερωτικού υλικού (ενημερωτική πινακίδα, πινακίδα με γραφή Braille, φυλλάδιο). 
         Επίσης  θα  εξασφαλιστεί η ανάσχεση των κατολισθητικών φαινομένων από τα επικλινή πρανή του υπερκείμενου ορεινού όγκου στο εσωτερικό του θεάτρου.

Αποχιονισμός του οδικού δικτύου της Ηπείρου από την ισχυρή- καθολική χιονόπτωση





















Από τα  μεσάνυχτα οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων, βρίσκονται "επί ποδός" προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την ισχυρή χιονόπτωση που έχει καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου με πυκνό στρώμα χιονιού. Για τον καθαρισμό του Εθνικού οδικού δικτύου και του κύριου επαρχιακού οδικού δικτύου,   έχει τεθεί σε συνεχή λειτουργία το σύνολο του διαθέσιμου μηχανολογικού εξοπλισμού Περιφέρειας και Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ σε συνεργασία με κατά τόπους Δήμους έγινε καθαρισμός και οδικών αρτηριών που οδηγούν σε υπηρεσίες, ιδρύματα κ.α.  Επίσης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, έγινε μεταφορά σε νοσοκομεία πολιτών που έχρηζαν άμεσης φροντίδα υγείας (αιμοκαθάρσεις κ.α.).Παράλληλα με τον αποχιονισμό, συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων συνέχισαν τη ρίψη δεκάδων τόνων αλατιού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τον παγετό. Πρόσκαιρη διακοπή της κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3, 5 τόνων έγινε με απόφαση της Τροχαίας στις Εθνικές Οδούς Ιωαννίνων- Άρτας και Ιωαννίνων- Κακαβιάς και στην Εγνατία Οδό (στα όρια της Π.Ε. Ιωαννίνων) καθώς επίσης και ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας  όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Άρτας (από το 1ο μέχρι το 390 χλμ) εξαιτίας παγετού. Λίγο πριν το μεσημέρι η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως. Μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες δεν υπήρχε κανένα αποκλεισμένο χωριό, η κίνηση ωστόσο προς τα περισσότερα των ημιορεινών- ορεινών περιοχών γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.  Προβλήματα εντοπίζονται εντός οικισμών και σε δημοτικούς οδούς, για την αντιμετώπιση των οποίων οι πολίτες πρέπει να καταφεύγουν στους οικείους Δήμους. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, για το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, επισημαίνοντας ότι για μια ακόμη φορά υπερέβαλλαν εαυτούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες μετακίνησης των πολιτών.  Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα δημιουργήσουν παγετό. Για το λόγο αυτό συστήνεται σε οδηγούς, αλλά και σε πεζούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Την ένταξη στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" του Υπνωτηρίου Αστέγων Δήμου Ιωαννιτών υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης






















Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020", η πράξη: "Δομή Αστέγων: Υπνωτήριο Αστέγων Δήμου Ιωαννιτών". Ο προϋπολογισμός του έρχου ανέρχεται σε 477,360.00 € και η συγχρηματοδότηση γίνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Φορέας Υλοποίησης είναι ο  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΟΚΠΑΠΑ).Το υπνωτήριο αποτελεί δομή  άμεσης φιλοξενίας που λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτει επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο. Παρέχει υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες μακροχρόνιας στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.Με την ένταξή τους οι ωφελούμενοι θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις (στενή συνεργασία με ΠΕΔΥ και Δημοτικά Ιατρεία). Στο διάστημα αυτό οι ωφελούμενοι θα διαμένουν σε ειδικό χώρο. Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχονται από την δομή αστέγων - Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών  είναι  άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, και διαβιούν στον δρόμο ή  στερούνται με οποιονδήποτε τρόπο πρόσβαση κατοικία. Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων είναι 34 άτομα.Σημειώνεται ότι δεν τίθεται κατ΄ αρχήν περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των ωφελουμένων.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS 












 



Ανακοινώνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ως εξής, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.Σημειώνεται ότι στις παραπάνω Οδούς δεν επιτρέπεται η κίνηση για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά. Σημειώνεται ότι στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού από το 49ο χιλιόμετρο Α/Κ Τύριας, έως και το 0 χιλιόμετρο Λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας δεν επιτρέπεται η κίνηση για  φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού , διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία :
•Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου από την χ.θ. 58 + 500 (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας) έως τη χ.θ. 39 + 500 (σήραγγα Κλεισούρας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
•Επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας – Πέντε Πηγαδιών (από διασταύρωση Αμμότοπου – έως Πέντε Πηγάδια).
•Επαρχιακή Οδό από διασταύρωση Στεφάνης έως Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσπρωτικού και από Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο και από Θεσπρωτικό έως Μελιανά.
Στο λοιπό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:
•Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων (Πέτα – Σκαρπάρη όρια δικαιοδοσίας μας)
•επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
•επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
•επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά .
Συνελήφθη  32χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από Ιερό Ναό στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, σήμερα (12-01-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας,  ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από Ιερό ναό στην Πρέβεζα.Ειδικότερα, σήμερα (12-01-2017) μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ο 32χρονος, τη στιγμή που είχε εισέλθει, σπάζοντας παράθυρο, στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στην Πρέβεζα. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε κλοπή από αυτοκίνητο στην Καλαμιά Άρτας
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 43 και 47 ετών, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα.Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή από αυτοκίνητο που έγινε στην Καλαμιά Άρτας.Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 43χρονου ημεδαπού για κλοπή και ενός ακόμη 47χρονου ημεδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο, ταυτοποιήθηκε η δράση του 43χρονου, στην κλοπή από ανασφάλιστο αυτοκίνητο που έγινε το μεσημέρι της 02-01-2017 στην Καλαμιά Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσε μία γυναικεία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα, διάφορα κλειδιά και δύο κινητά τηλέφωνα.Η εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας επικεντρώθηκε στη συνέχεια στη διερεύνηση της εμπλοκής ενός ακόμη 47χρονου, τον οποίο βαρύνει η κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο 43χρονος δράστης του πούλησε, έναντι χρηματικού ποσού, το ένα από τα δύο κλεμμένα κινητά τηλέφωνα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, άλλες οκτώ υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου, με δράστη 28χρονο ημεδαπό
Μετά την πρόσφατη διακρίβωση της δράσης 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσω ψεύτικων προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξαπατούσε πολίτες και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά, εξιχνιάστηκαν, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, άλλες οκτώ υποθέσεις απάτης και απόπειρων απάτης (σχετικό το από 24-12-2016 Δελτίο Τύπου μας). Ειδικότερα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 28χρονος με την ίδια μεθοδολογία και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της οικονομικής ανάγκης, προσέγγισε την 21 και 23-11-2016, μέσω πλαστών προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη δύο ημεδαπές, ηλικίας 38 και 41 ετών, αποσπώντας από αυτές το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ,  με τη χρήση κωδικών προπληρωμένων καρτών. Επίσης, εξακριβώθηκε ότι με τον ίδιο τρόπο και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμη έξι ημεδαπούς.Η  συμπληρωματική δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου - Συνεδρίασης 13 Ιανουαρίου 2017



















 Την Παρασκευή 13-01-2017 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-12-2016 συνεδριάσεως.
1.         Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταβολή μισθοδοσίας, αντιμισθίας  και λοιπών σταθερών, διαρκούς ή περιοδικού χαρακτήρα, δαπανών για το έτος 2017 της Π.Ε. Ιωαννίνων.
2.         Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οικ. έτους 2017.
3.         Επικαιροποίηση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, προηγούμενων ετών, σχετικά με τη δικαστική εκπροσώπησή της.
4.         Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη χορήγηση παγίου κατ’ αποκοπή χορηγήματος της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
5.         Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για τη μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για το έτος 2017.
6.         Έγκριση παράτασης της ισχύος της σύμβασης προμήθειας συσκευασμένου ασφαλτικού μίγματος (ψυχρού), για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου.
7.         Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενών στη Θέση Καλλιθέα και Αγία Παρασκευή Αρίστης Ζαγορίου (Προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού € 24.000,00 με ΦΠΑ.
8.         Έγκριση δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την πληρωμή του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών - μεταμοσχευμένων Π.Ε. Ιωαννίνων, για το έτος 2017.
9.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2017 της Περιφέρειας Ηπείρου, για εγκεκριμένη δαπάνη με την αριθμ. 35/1865/21-12-2016 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (δημοσίευση συνοπτικού πίνακα προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 της Περιφέρειας Ηπείρου), η οποία δεν τιμολογήθηκε εντός του οικονομικού έτους 2016.
10.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των εκτός κανονικού ωραρίου αποζημιώσεων και οδοιπορικών εξόδων (Πρόσθετα Τέλη) για το Α’ εξάμηνο του έτους 2017 των κτηνιάτρων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων.

11.       Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 122337/7295/29-12-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την παροχή έργου από 29-12-2016, για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση βατότητας (χιονοπτώσεις-παγετοί κατολισθήσεις-καθιζήσεις-πτώσεις λίθων, κ.λ.π.) από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα  στην επαρχιακή οδό Μέτσοβο-Μηλιά Μετσόβου, στην επαρχιακή οδό Λίμνη Πηγών Αώου-Φλαμπουράρι, στην επαρχιακή οδό Βοτονόσι-Μέτσοβο και στην επαρχιακή οδό Ανήλιο-Μέτσοβο του Δήμου Μετσόβου, στην επαρχιακή οδό Μηλιωτάδες-Ασπράγγελοι, στην επαρχιακή οδό Βοβούσα-Γρεβενίτι στην επαρχιακή οδό Μακρίνο-Λεπτοκαρυά-Δόλιανη και στην επαρχιακή οδό Κήποι-Αρίστη-Πάπιγκο του Δήμου Ζαγορίου, στην επαρχιακή οδό Κόνιτσα-Δίστρατο και στην επαρχιακή οδό Κόνιτσα-Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας, στην 2η επαρχιακή οδό προς Πράμαντα και στην επαρχιακή οδό Αμπελοχώρι-Φορτόσι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
12.       Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή της προμήθειας και μεταφοράς αλατιού οδικών δικτύων (χύμα) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 (υπόλοιπο των σχετικών συμβάσεων, με ΑΔΑΜ: 16SYMV005518739 και 16SYMV005355707).
13.       Έγκριση δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2017, των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων.
14.       Έγκριση δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, που αφορά στην πληρωμή Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων – μηχανημάτων (ΚΤΕΟ) – βεβαιώσεις ταχογράφου και διοδίων έτους 2017, της Π.Ε. Ιωαννίνων.
15.       Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης της παροχής νομικών υπηρεσιών  για την σύνταξη των δικογράφων των απαλλοτριωμένων εκτάσεων για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων: «Οδός σύνδεσης του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων-Γέφυρας Πλάκας».
16.       Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση-Αποκατάσταση Κωδωνοστασίων Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης & Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεγάδων», αναδόχου Γεωργίου Τάση Ε.Δ.Ε., μέχρι την 10-02-2017.
17.       Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και συντήρηση- Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων  Άρτας», αναδόχου Σωτηρίου Σφήκα, μέχρι την 28-05-2017.
18.       Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. (υπερβάσεως λόγω αύξησης του ΦΠΑ)  του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας - Ευρυτανίας (τμήμα Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας - Α' φάση», αναδόχου «ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.».
19.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας.
20.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων σε βάρος του προϋπολογισμού της Π.Ε. Άρτας, για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας  Π.Ε. Άρτας.
21.       Έγκριση διενέργειας επαναληπτικής δημόσιας μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών της  Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  και του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Άρτας, χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης, επειδή η μοναδική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που υποβλήθηκε, κρίθηκε ως απαράδεκτη από την Επιτροπή Καταλληλότητας του άρθρου 13 του Π.Δ. 242/1996, βάσει της από 13-12-2016 σχετικής Έκθεσης.
22.       Επικαιροποίηση αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου/Περιφερειακής Ενότητας Άρτας έτους 2017.
23.       Έγκριση του Πρακτικού Ι/05-01-2017 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής-τεχνική προσφορά) της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνή ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών (πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη αμόλυβδη) έτους 2017 συνολικού προϋπολογισμού 88.591,95 €  με ΦΠΑ, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας και  Ν.Π.Δ.Δ. Ν. Άρτας.
24.       Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 27/1511/06-10-2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με μεταφορά μαθητών σε σχολεία χωρικής αρμοδιότητας της Π.Ε. Άρτας
25.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, έτους 2017.
26.       Έγκριση δαπάνης για τη μίσθωση δύο γραμματοθυρίδων στα ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας, για το έτος 2017.
27.       Έγκριση δαπάνης για διάφορες δημοσιεύσεις (διακηρύξεις δημοπρασιών, διακηρύξεις  διαγωνισμών, ανακοινώσεις κλπ) για τις ανάγκες του συνόλου των υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
28.       Έγκριση του Πρακτικού Νο1/03-01-2017 (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών - τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής διενέργειας του διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαίου θέρμανσης, υγρών καυσίμων κίνησης και λιπαντικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και ΝΠΔΔ χωρικής αρμοδιότητας της, έτους 2017.
29.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας για την εκπόνηση της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Οριστική μελέτη Περιφερειακής Οδού Πάργας – Ανθούσας Ν. Πρέβεζας», αναδόχου σύμπραξης μελετητών «ΒΙΣΑΛΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε. - ΟΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Ε.Ε. - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ - ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ -  ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΥ», μέχρι την 30-06-2017.
30.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τα πάγια κατ’ αποκοπή χορηγήματα καθαριότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για το έτος 2017.
31.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Οδού Δέμα - Μπουραζάνι», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-05-2017.










Δεν υπάρχουν σχόλια: