ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμος Ηγουμενίτσας : Πρόσκληση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016



Η ζωή μιας γυναίκας είναι η διαρκής αναζήτηση ενός αφέντη….( Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι )

…ΘΕΜΑΤΑ …27-01-2017


Δήμος Ηγουμενίτσας : Πρόσκληση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016






















Καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Ηγουμενίτσας στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα παρουσιαστεί ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2016, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας : Ιωάννης Λώλος


Τροπολογία 63 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Αίρονται τα εμπόδια συνταξιοδότησης  για ασφαλισμένους του ΟΓΑ























Με τροπολογία 63 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Μάριος Κάτσης, αίρονται επιτέλους τα εμπόδια συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ.Η σημαντική αυτή τροπολογία ψηφίστηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, ο ΟΓΑ διενεργεί αναδρομικό έλεγχο του χρόνου ασφάλισης. Αν διαπιστωθεί ότι ο ασφαλισμένος δεν πληρούσε εξ αρχής τις προϋποθέσεις ασφάλισης ή έπαψε κάποια στιγμή να τις πληροί, χωρίς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της, ο ΟΓΑ προβαίνει σε αναδρομική διαγραφή ή διακοπή της ασφάλισης και σε επιστροφή των καταβληθεισών εισφορών, ατόκως. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις που κάποιος ασφαλισμένος έπαψε για κάποιο διάστημα να ασκεί το αγροτικό επάγγελμα ή δεν εμφάνιζε αγροτικό εισόδημα κ.α. Αυτό έχει ως συνέπεια, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει π.χ. στο ΙΚΑ,ο ασφαλισμένος να μη δικαιούται σύνταξη, παρά το γεγονός ότι έχει καταβάλει επί σειρά ετών εισφορές, καλλιεργώντας την ανάλογη προσδοκία.Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που μέχρι 31-12-2016 έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης θεωρείται ότι καλώς ασφαλίστηκαν για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν καταβάλει ή θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30-6-2017. Αυτό εφαρμόζεται υπό την προϋπόθεση ότι κατά τον ίδιο χρόνο δεν έχουν ασφαλιστεί ή δεν υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση άλλου φορέα κύριας ασφάλισης ή έχουν ασφαλιστεί αλλά δεν δικαιούνται σύνταξη από την ασφάλισή τους αυτή ή δεν συνταξιοδοτούνται από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Ο χρόνος αυτός θα υπολογιστεί φυσικά με τη διαδοχική ασφάλιση.Οι υπήκοοι τρίτων χωρών πρέπει κατά το χρόνο της ασφάλισής τους να διέμεναν νόμιμα στη χώρα.Με αυτή την τροπολογία-τομήλύνεται το πρόβλημα χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΓΑ, που κινδυνεύουν να περάσουν τα γηρατειά τους χωρίς σύνταξη, χωρίς να ευθύνονται,τις περισσότερες φορές, οι ίδιοι. Ο ΟΓΑ θεωρεί ότι όποιος ασφαλίστηκε καλώς ασφαλίστηκε, και καλή τη πίστει δεν του στερεί πια το δικαίωμα στη σύνταξη.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Άρτα για διακίνηση, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών





















Σε υπαίθριο χώρο, που χρησιμοποιούσαν  ως κρύπτη ναρκωτικών ουσιών και στα σπίτια τους, εντοπίστηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (59,66) γραμμαρίων, ποσότητα μεθαδόνης, ηλεκτρονική ζυγαριά και χρηματικά ποσά  .Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, χθες (26-01-2017) στην Άρτα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, έφτασαν στα ίχνη και συνέλαβαν δύο διακινητές – προμηθευτές ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για έναν 31χρονο ημεδαπό και έναν 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες απέκρυπταν σε δασώδη περιοχή της Άρτας, ποσότητα ναρκωτικών και την χρησιμοποιούσαν ως “καβάτζα”, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στον Λόφο Περάνθης Άρτας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο δράστες να παραλαμβάνουν από συστάδα θάμνων, μία συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, βάρους (59,66) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•ένα μπουκάλι που περιέχει μεθαδόνη σε υγρή μορφή, βάρους (62,88) γραμμαρίων
•δύο συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης
•ένας μεταλλικός τρίφτης και δύο μαχαίρια, με υπολείμματα κάνναβης και ηρωίνης
•τα χρηματικά ποσά των  (600)  ευρώ και (2.000) λεκ Αλβανίας
•τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός για διακίνηση και κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης




















Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (16) φιξάκια κοκαΐνης, (133) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (181) γραμμάρια αποξηραμένου φυτού κάνναβης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.Συνελήφθη, σήμερα (26-01-2017) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου και συγκεκριμένα σε κατάστημα στο οποίο εργάζεται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου:
•δεκαέξι συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (14,4) γραμμαρίων, έτοιμα προς διακίνηση
•μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (133) γραμμαρίων
•μία συσκευασία με τμήματα αποξηραμένου φυτού κάνναβης, βάρους (181) γραμμαρίων
•μία συσκευασία με υπολείμματα λευκής σκόνης, άγνωστης χημικής σύστασης 
•δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του.

Συνελήφθη στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας 35χρονη ημεδαπή, που αναζητούνταν για διάπραξη κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης



















Συνελήφθη, χθες (26-01-2017) το πρωί στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 35χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητούνταν για διάπραξη κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης.Συγκεκριμένα, η 35χρονη κατηγορείται ότι  προχθές το πρωί, στην πόλη της Πρέβεζας, εισήλθε σε καφετέρια ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε  χρηματικό ποσό (σχετικό το χθεσινό Δελτίο Τύπου μας).Η συλληφθείσα  οδηγήθηκε αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ανακοινώνονται τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας




















Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (30-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (31-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (01-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (02-02-2017)   και   ώρες    από    18.00  έως     01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
•Παρασκευή   (03-02-2017)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Κυριακή    (05-02-2017)   και   ώρες   από    08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: