ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνελήφθησαν στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών, τρεις ημεδαποί, που μετέφεραν με δύο αυτοκίνητα μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης



…ΘΕΜΑΤΑ …31-12-2016


Συνελήφθησαν σε «μπλόκο» στη Λεπτοκαρυά Φιλιατών, τρεις ημεδαποί, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης 

























Κατασχέθηκαν περίπου (206) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα .Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.Στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας, πρωινές ώρες σήμερα (30-12-2016) στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (23, 37 και 23 χρονών),  που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, περίπου (206) κιλά ακατέργαστης κάνναβης.Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, κλοπής τροχοφόρων και πλαστογραφίας.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, 23χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας (στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου), -68- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -205.930- γραμμαρίων. Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο ημεδαποί, 37 και 23 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι για το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά, είχε δηλωθεί κλοπή την 26-10-2016 στο Τ.Α. Χαλανδρίου και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Συνολικά, κατασχέθηκαν:
           (68) αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (205) κιλών και (930) γραμμαρίων,
           δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
           τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ




















Σήμερα κλείνει ένας ακόμη κύκλος:
Το 2016 δίνει στη θέση του στο 2017. Το πέρασμα από τη μια χρονιά στην άλλη, συνοδεύεται με πολλές και μεγάλες εκκρεμότητες, αλλά και με την αισιοδοξία ότι κάτι καλύτερο μας επιφυλάσσει το μέλλον.Η κοινωνία μας, στο χρόνο που φεύγει,  δοκιμάστηκε σε κάθε επίπεδο. Η  αβεβαιότητα κυριάρχησε. Οι ανατροπές προς το δυσμενέστερο συνεχίστηκαν και  έπληξαν σχεδόν κάθε επαγγελματικό κλάδο.Η πατρίδα μας για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, βρέθηκε αντιμέτωπη και με υπερφίαλες και ανιστόρητες αξιώσεις γειτόνων μας.Η  Ελλάδα, υποχρεώθηκε να διαχειριστεί το τεράστιο προσφυγικό κύμα από την Ανατολή, με μεγάλο κόστος για την ίδια, αλλά και τους κατοίκους της. Η Ήπειρος  συμμετέχει στην φιλοξενία των προσφύγων.  Οι Ηπειρώτες άνοιξαν την αγκαλιά τους,  δείχνοντας τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη. Στο χρόνο που σήμερα αφήνουμε πίσω μας, υπήρξαν  και θετικές εξελίξεις:
         Η Ιόνια οδός, και με τη συμβολή μας, φθάνει στο τελικό της στάδιο.
         Έργα - παρακαταθήκες για την ανάπτυξη και την προστασία του Περιβάλλοντος, τα οποία χειρίζεται αποκλειστικά η Περιφέρεια προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.
         Τα αποχετευτικά δίκτυα και οι βιολογικοί καθαρισμοί στο παράκτιο μέτωπο άρχισαν να κατασκευάζονται.
         Η μονάδα επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων, μετά από μεγάλες επίπονες και επίμονες προσπάθειες, έχει πάρει πλέον το δρόμο της κατασκευής.
         Το πιλοτικό πρόγραμμα των Αρχαίων Θεάτρων, συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου της Πρέβεζας, άρχισε πλέον να υλοποιείται.
         Κερδίσαμε το στοίχημα του τουρισμού, σε συνδυασμό με την προώθηση των τοπικών προϊόντων μας.  
Παράλληλα σχεδιάσαμε την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διευρυνθεί και να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή. Προετοιμάσαμε το έδαφος για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση  των διασυνοριακών προγραμμάτων και άλλων καινοτόμων δράσεων. Παρά το δραστικό περιορισμό της χρηματοδότησης, η  Περιφέρεια και οι Περιφερειακές της Ενότητες, στάθηκαν αρωγοί σε ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, των φορέων, των δήμων. Αναλάβαμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, για το περιβάλλον, τον πολιτισμό,  τον τουρισμό, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Οι εκκρεμότητες  που  "παραλαμβάνει" το 2017, είναι αρκετές και πολυεπίπεδες.  Ελπίζουμε και ευχόμαστε όμως αυτό να  αποτελέσει "έτος - ανάκαμψης" για την πατρίδα μας. Να μειωθούν οι άνεργοι, να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα, να  καλυτερεύσουν οι συνθήκες εργασίας. Στο μερίδιο που μας αναλογεί, είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε, όπως πάντα, με όλες μας τις δυνάμεις. Τις ώρες αυτές, ας παραμερίσουμε ότι μας θλίβει, ότι μας προβληματίζει και ας υποδεχθούμε με αισιοδοξία το νέο έτος. Είθε το 2017, να χαρίσει σε όλους Υγεία. Να είναι δημιουργικό και να ωθήσει την πατρίδα μας στην έξοδο από τη σημερινή κρίση.
Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 












 


Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην Άρτα
Συνελήφθησαν ως δράστες, δύο ημεδαποί, 27 και 29 ετών.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας, υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου  στην Άρτα και συνελήφθησαν σήμερα (31-12-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 29 ετών, για κλοπή τροχοφόρων κατά συναυτουργία. Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν στο κλεμμένο αυτοκίνητο και συνελήφθησαν.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν αφαιρέσει από κοινού την προηγούμενη ημέρα, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην πόλη της Άρτας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στον Άγιο Δημήτριο Άρτας
Συνελήφθη, προχθές (29-12-2016) το βράδυ στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κυπαρισσίας, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για απόπειρα κλοπής.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, σήμερα (31-12-2016) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών, για ψευδορκία και ψευδή ανώμοτη κατάθεση.

Αναδείχτηκε ο προσωρινός μειοδότης για τον Σύμβουλο Τεχνικής Υποστήριξης του  "ΗELENA"













Με την αποσφράγιση και αξιολόγηση των Οικονομικών προσφορών από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, αναδείχτηκε σήμερα ο προσωρινός ανάδοχος του έργου για την "Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Τεχνικής Υποστήριξης" στο πλαίσιο των δράσεων του μηχανισμού " HELENA".  Πρόκειται για την εταιρεία TREK CONSULTING. Το αποτέλεσμα του Διαγωνισμού εγκρίθηκε στη συνέχεια από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη.

Αποφάσεις  για έργα στην Π.Ε. Άρτας





















Στη σημερινή της, τελευταία για το 2016, συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για τη διαγράμμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου στα τμήματα  Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και  Κυψέλη - Βουργαρέλι, προϋπολογισμού € 80.000.Επίσης αναδείχτηκε ανάδοχος για το έργο: «Αποκατάσταση πρανών στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 12.100.  Μειοδότης του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Σωτήριος Μάμαλης  ΕΔΕ.

Υπερκαλύφθηκε ο στόχος απορρόφησης "Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020"

















Η Περιφέρεια Ηπείρου, υπερκάλυψε το στόχο  του αναλογούντος ποσού της πρόσθετης χρηματοδότησης του 7% που είχε δοθεί στην Ελλάδα για το 2016 από την Ευρωπαϊκή Ένωση.   Συγκεκριμένα για το ΕΤΠΑ (Περιφερειακό Πρόγραμμα), έναντι στόχου 18.602.941 ευρώ, απορροφήθηκε επιπλέον ποσό 1.950.474 ευρώ και για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ο στόχος των 2.806.798 ευρώ, υπερκαλύφθηκε κατά 1.359.673 ευρώ. "Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης  της Περιφέρειας για την οργάνωση και την προσπάθεια που επέδειξαν, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, χάρη στους οποίους η Ήπειρος να είναι μια από εκείνες τις Περιφέρειες, που όχι κάλυψαν το ποσοστό που της αναλογούσε, αλλά και δίνει τη δυνατότητα στην Πολιτεία με το επιπλέον ποσοστό να καλύψει υστερήσεις άλλων περιφερειών και κρατικών φορέων, ώστε να επιτευχθεί ο Εθνικός στόχος", τόνισε ο Περιφερειάρχης, μετά την οριστικοποίηση των στοιχείων απορρόφησης.

Περιφερειάρχης : Είναι ώρα για έργα στη  Γέφυρα Πλάκας






















"Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα". Με τη φράση αυτή, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έδωσε το στίγμα για τις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν στο επόμενο διάστημα για την αναστήλωση της Ιστορικής γέφυρας Πλάκας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί μέχρι το περασμένο καλοκαίρι από την Περιφέρεια  και το Υπουργείο Πολιτισμού (δια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων) μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης που είχαν συνάψει και στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων. "Μας έχει βοηθήσει σημαντικά - συνέχισε- η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και περισσότερο από όλους ο καθηγητής κ. Γιώργος Σμύρης, ο οποίος  έχει κάνει τα πάντα στην περιοχή και με τη συνδρομή του ΕΜΠ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο εφόσον γίνουν οριστικές οι μελέτες και υπογραφεί η νέα προγραμματική σύμβαση, ευελπιστούμε το καλοκαίρι  να πάμε στο β΄ στάδιο. Δεν σας κρύβω ότι έχω αγωνία, γιατί στην Ελλάδα κουβέντες λέμε πολλές, αλλά πράττουμε λίγα". Σε άλλο σημείο  υπογράμμισε και τα εξής:  "Εάν εμείς δεν είχαμε κάνει την υπέρβαση πέρυσι για να πάρουμε τις εγκρίσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και αν όλο το καλοκαίρι δεν είχε ασχοληθεί επιτόπου ο Γ. Σμύρης, με την Περιφέρεια να συνδράμει το έργο του,  θα είχαμε μεγάλη καθυστέρηση".





Δεν υπάρχουν σχόλια: