ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ…ΘΕΜΑΤΑ …29-12-2016


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ   : ΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Δημοτική Φιλαρμονική, επισκέφτηκε τα ιδρύματα που εδρεύουν στην πόλη των Φιλιατών καθώς και το Δημαρχείο Φιλιατών παιανίζοντας τα κάλαντα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ευχόμαστε η μουσική μας μπάντα με την παρουσία του  Αρχιμουσικού της και τους καταπληκτικούς μουσικούς της, που πρόσφατα διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό μουσικό φεστιβάλ,  να μας προσφέρει πάντα χαρές και συγκινήσεις με τις υπέροχες μελωδίες της όπως το έκανε και τις τελευταίες γιορτινές ημέρες του 2016. Με την ευκαιρία των γιορτών ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς εύχεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας όπου και αν αυτοί διαβιούν χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος. Επίσης η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει, για μια ακόμη φορά, ότι είναι ανοικτή σε κάθε Φορέα και σε κάθε Δημότη που με τις ιδέες του και με την συνεισφορά του επιθυμεί να συμβάλλει στην βελτίωση της εικόνας του Δήμου καθώς και στην προβολή του τόπου μας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σύσκεψη για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Δήμο Ηγουμενίτσας
Στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου Ηγουμενίτσα για την επίλυση του προβλήματος με τη χερσαία ζώνη, το οποίο για δέκα περίπου έτη παρέμενε σε εκκρεμότητα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Λιμένων κ. Χρήστο Λαμπρίδη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, ο Συντονιστής Έργων του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανάσιος Λιάγκος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, κ. Ανδρέας Νταής. Στόχος της σύσκεψης ήταν να επιβεβαιωθεί η πολιτική βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και να ξεπεραστούν τα όποια νομοτεχνικά προβλήματα προκειμένου να προχωρήσει με ομαλότητα η διαδικασία της παραχώρησης εκείνων των τμημάτων της χερσαίας ζώνης τα οποία δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε:
«Ως Δημοτική Αρχή διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες αλλά και την τοπική ανάπτυξη και μόνο μέσα από συνεργασίες θα καταφέρουμε να το πετύχουμε.  Χαίρομαι λοιπόν που ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του προκατόχου του και θα σταθεί αρωγός, προκειμένου σε εύλογο χρονικό διάστημα να εκκινήσει η διαδικασία και να αποδοθούν τα τμήματα της χερσαίας ζώνης τα οποία  δεν είναι απαραίτητα για τις λιμενικές δραστηριότητες, στο Δήμο και τους πολίτες. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω και την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί στο υπό παραχώρηση τμήμα στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει αλλά και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχουμε υπογράψει.».
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (Συνεδρίαση 30 Δεκεμβρίου 2016) Την Παρασκευή  30-12-2016 και ώρα 12.00  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-12-2016 συνεδριάσεως.
1.         Συγκρότηση Επιτροπής διαγωνισμών για τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2017.
2.         Έγκριση χορήγησης 6ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αντιστήριξης των πρανών στον αρχαιολογικό χώρο της Δυτικής Νεκρόπολης της Αρχαίας Αμβρακίας», αναδόχου εταιρείας «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» μέχρι την 15-02-2017.
3.         Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση οδού Τύρια - Σιστρούνι», αναδόχου εταιρείας «INTRAKAT AE»,  μέχρι την 31-12-2017.
4.         Έγκριση δαπάνης πρωτοκόλλου διαπίστωσης βλαβών από ανωτέρα βία και καθορισμού αποζημίωσης αναδόχου για εργασίες αποκατάστασης και πρόληψης κινδύνων του έργου  της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση οδού Τύρια – Σιστρούνι», αναδόχου εταιρείας «INTRAKAT AE».
5.         Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. και της συμπληρωματικής σύμβασης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Αγ. Παρασκευή – Φούρκα προς Σαμαρίνα», αναδόχου Θώμου Αθανασίου ΕΔΕ.
6.         Έγκριση δαπανών για την επιχορήγηση Προνοιακών Ιδρυμάτων, Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα της Περιφέρειας Ηπείρου {διάθεση κλινών περίθαλψης απόρων ανασφαλίστων ηλικιωμένων ατόμων (Ν. 3671/1957)}, για το έτος 2016.
7.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Διαγράμμιση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας στα τμήματα (Πράμαντα - Μελισσουργοί, Γέφυρα Πλάκας – Άγναντα και  Κυψέλη - Βουργαρέλι)», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.
8.         Έγκριση του από 22-12-2016 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση πρανών στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 12.100,00 με ΦΠΑ.
9.         Έγκριση χορήγησης παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης, μετ’ αναθεωρήσεως, των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση βλαβών της γέφυρας Κοράκου επί του Αχελώου ποταμού στα σύνορα των νομών Άρτας - Καρδίτσας», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΕ, Βασίλειος Θωμάς & ΣΙΑ ΟΕ» μέχρι την 12-04-2017.
10.       Έγκριση μίσθωσης ιδιωτικής χρήσης Μ.Ε. (καλαθοφόρου οχήματος) με χειριστή από 20-12-2016, σύμφωνα με την αριθμ. 119306/7166/20-12-2016 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για αντικατάσταση λαμπτήρων και συντήρηση φωτιστικών στο 1ο χλμ περιφερειακής οδού Ηγουμενίτσας και από την διασταύρωση Νέας Σελεύκειας μέχρι τον Παραπόταμο.
11.       Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για την μεταφορά του ΜΕ 121901 μηχανήματος έργου από την Ηγουμενίτσα στην Πτολεμαΐδα και αντίστροφα, σύμφωνα με την αριθμ. 108909/6329/23-11-2016 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και την αριθμ. 35/1877/21-12-2016 απόφαση ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής.
12.       Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Πρέβεζας «Οριοθέτηση κοίτης Αχέροντα» αναδόχου συμπραττόντων γραφείων μελετών «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ – ΠΗΧΑ ΜΑΡΙΑ».
13.       Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, για την παροχή έργου από 09-11-2016, για την εκτέλεση επειγουσών εργασιών,  για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση βατότητας (κατολισθήσεις-καθιζήσεις-πτώσεις λίθων, κ.λ.π.) από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις-καταιγίδες-πλημμύρες) σε περιοχές των Δήμων Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου, Κόνιτσας, Δωδώνης και Βορείων Τζουμέρκων, σύμφωνα με την αριθμ. 103638/6020/10-11-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, και την αριθμ. 30/1721/11-11-2016 απόφαση ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής.
14.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
15.       Συγκρότηση και ορισμός μελών των γνωμοδοτικών οργάνων διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων, καθώς και εξέτασης ενστάσεων και προσφυγών, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, για το έτος 2017.


 
                                                           Δεν υπάρχουν σχόλια: