ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



Οι λαοί είναι σαν παιδιά ή υστερικές γυναίκες και πιστεύουν στα φαντάσματα.( Πρίγκιπας Φον Μέτερνιχ )

…ΘΕΜΑΤΑ …24-12-2016

ΣΤΗ ΦΑΤΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΦΩΝΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ






















To μήνυμα ότι στη φάτνη του Χριστού ζεσταίνονται οι  ανθρώπινες καρδιές, έστειλαν τα παιδάκια της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας. Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά περιελάμβανε ποιήματα, διηγήματα, ύμνους, τραγούδια από την παιδική χορωδία της ενορίας, που ήταν εξαιρετική, γι’ αυτό και καταχειροκροτήθηκε,  με χοράρχη τον ιεροψάλτη Σπύρο Κολιομίχο. Συμμετείχε το Θεσπρωτικό Ωδείο, υπό τη διεύθυνση της δασκάλας μουσικής Νικολέττας Μυσκέτα. Σύντομες χαιρετιστήριες παρεμβάσεις έκαναν ο εφημέριος της ενορίας πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, η θεολόγος και δημοσιογράφος Βασιλική Παππά και ο φυσικός (συνταξιούχος εκπαιδευτικός) και πρώην νομάρχης Νίκος Τσώνης. Ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι "τα παιδάκια μέσα στην αθωότητά τους ανακαλύπτουν το δώρο της γέννησης του Χριστού στον άνθρωπο, που δεν είναι άλλο από τη ζεστή καρδιά. Την ίδια στιγμή, εμείς οι μεγάλοι, αφήνουμε το Χριστό στην παγωνιά, έξω από την καρδιά μας, και τολμάμε και λέμε στα παιδιά ότι η γέννηση του Χριστού είναι ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Φυλαχτείτε παιδιά από μας τους ξεπαγιασμένους ανθρώπους, που δεν έχουμε καρδιά πλατιά, που να χωράει και να αγαπάει το Χριστό. Φυλαχτείτε παιδιά από μας τους μεγάλους, που σας τραβάμε από τη φάτνη του Χριστού και συννεφιάζουμε μέσα σας τη λάμψη του ουρανού". Και πρόσθεσε: "Καιρός αυτά τα Χριστούγεννα, εμείς οι μεγάλοι, να σκεφθούμε περισσότερο, να αναμετρήσουμε το χριστιανισμό μας. Μήπως λοξοδρομήσαμε; Και εφόσον λοξοδρομήσαμε, αδέλφια, αν μπορούμε να πιστέψουμε, μπορούμε και να επιστρέψουμε". Η κ. Παππά αναφέρθηκε στο άρωμα που είχαν παλαιά τα Χιστούγεννα, όταν νιώθαμε  τη γέννηση του Χριστού ως  ένα φως και τον δοξολογούσαμε αληθινά. Όταν αισθανόμασταν τη διάθεση να γίνουμε μιμητές του Χριστού. Και σημείωσε ότι για να μπούμε στη φάτνη Εκείνου, χρειάζεται η σταθερή απόφαση να βαδίσουμε το δρόμο της αγάπης. Κι να είμαστε οι ταπεινοί οδηγοί, στην ασέληνη νύχτα της απιστίας, σε όσους ποθούν να βρουν τη φάτνη". Ο κ. Τσώνης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να γκρεμίσουμε τα εμπόδια των παθών και των κοσμικών απολαύσεων, που φράζουν την πορεία προς το νεογέννητο νήπιο της Βηθλέεμ. Να δούμε την αλήθεια και να την παραδεχθούμε, να μην μείνουμε μακριά από το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Χριστού.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Τακτική Συνεδρίαση  23 η έτους 2016




















Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 28η του μηνός Δεκεμβρίου  του έτους 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.Έγκριση αναμόρφωσης  προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
2.Λήψη απόφασης παράτασης των συμβάσεων έτους 2016 της Προμήθειας υγρών καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
3.Λήψη απόφασης παράτασης των συμβάσεων έτους 2016 για την προμήθεια τροφίμων ( ειδών Γαλακτοκομείου, Παντοπωλείου, Οπωροπωλείου, Αρτοποιείου, Κρεοπωλείου, Είδη ατομικής προστασίας) του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ : Γκίζας Ν.  Χρήστος

Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας διένειμαν τροχονόμοι σε οδηγούς οχημάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων



















Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, μοίρασαν τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, σήμερα (23.12.2016) το πρωί, σε οδηγούς και συνεπιβάτες οχημάτων, στην πόλη των Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια, με χρηστικές οδηγίες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς, δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές σε οδηγούς και πεζούς.Ανάλογα φυλλάδια θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, σε όλη την Ήπειρο.Υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και συνιστάται στους πολίτες:
           Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
           Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
           Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
           Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
           Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
           Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
           Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
           Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
           Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
           Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.
Καλές γιορτές με ασφάλεια στο δρόμο!









                                                           







Δεν υπάρχουν σχόλια: