ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΥΧΕΣ του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και την ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ



…ΘΕΜΑΤΑ …16-12-2016

ΕΥΧΕΣ του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και την ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,  Φίλες και φίλοι




























Σας εύχομαι ολόψυχα  Kαλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.Εύχομαι τη νέα χρονιά η ελπίδα και η αυτοπεποίθηση  να έρθουν  στην καρδιά και στην ψυχή όλων μας.Το 2017 να είναι μια καλύτερη χρονιά  με εθνική ομοψυχία και ενότητα, με συνεννόηση και συνεργασία.  Να εργασθούμε όλοι μαζί για να μειώσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε καλύτερες προοπτικές στους νέους και τις νέες, στα παιδιά μας.Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και αγάπη.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ


















Η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του θεσπρωτικού Ωδείου Ηγουμενίτσας, με υπεύθυνη τη Νικόλ Μουσκέτα.  Υπέροχες μουσικές ερμηνείες από παιδιά, πλημμύρισαν το πνευματικό κέντρο "Πάνθεον" του δήμου Ηγουμενίτσας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ποιήματα, που διάβασαν  παιδάκια, μέλη της παιδικής χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης. Μαθητές/τριες του Θεσπρωτικού Ωδείου έπαιξαν διάφορα τραγούδια  στην κιθάρα, στο πιάνο και στο βιολοντσέλο, όπως "Το Φεγγαράκι", "Άγια Νύχτα", "Κάλαντα Χριστουγέννων", "Τρίγωνα Κάλαντα", "Πάει ο παλιός ο χρόνος" κ.λπ. Γυναίκες από το τμήμα παραδοσιακού χορού, χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια, που έπαιξε η δημοτική ορχήστρα του Θεσπρωτικού Ωδείου. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα που απέδωσαν μαζί οι παιδικές χορωδίες  του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης, Θεσπρωτικού Ωδείου και της Πάργας.

Λειτουργία  του ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών ) στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών
















Από 16/12/2016 ξεκινά η λειτουργία του ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών ) στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών στο ισόγειο   της νέας πτέρυγας.  Σε επιφάνεια   450 τμ αναπτύσσονται οι προβλεπόμενοι χώροι (triage , αναζωογόνηση ,  παθολογικό , χειρουργικό , ορθοπεδικό και παιδιατρικό ιατρείο καθώς και  θάλαμο βραχείας νοσηλείας  δυναμικότητας τριών ατόμων) διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότερη  και ποιοτικότερη λειτουργία του νοσοκομείου.Εφεξής ,όλα τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στον χώρο του ΤΕΠ του νοσοκομείου και ανάλογα με την εξέλιξη τους θα γίνεται η διαχείριση τους (εισαγωγή , εξιτήριο , διακομιδή ). Για την αποτελεσματικότερη και καλύτερη διαχείριση των περιστατικών  τα παθολογικά , χειρουργικά και ορθοπαιδικά περιστατικά (τακτικά και έκτακτα ) θα εξυπηρετούνται στον νέο χώρο ενώ τα λοιπά τακτικά ιατρεία θα συνεχίσουν την λειτουργία τους στον ισόγειο χώρο του κεντρικού κτηρίου .Στόχος του νοσοκομείου και της διοίκησης είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των ασθενών.
Μετα τιμής ,Σπύρος Δερδεμέζης : Διοικητής Γ.Ν.Φιλιατών

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών



















Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών επισκέφτηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλιατών και θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Κ.Π.Ε. Φιλιατών για την πολύ κατατοπιστική ενημέρωση και  τους κυρίους  Κωνσταντίνο Τσέκα και Γκάνια Αναστάσιο για την ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας «Μνημεία Αστρόφωτα» στο Εκθεσιακό Κέντρο Πλαισίου Φιλιατών και να τους συγχαρεί για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει μαζί με τον κ. Μαλαμίδη Γεώργιο.

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



























 Ἄς στρέψουμε τό βλέμμα μας στή φτωχή καί ταπεινή φάτνη τῆς Βηθλέεμ, πού γεννήθηκε ὁ Χριστός. Καί ἄν τό κάνουμε εἶναι σίγουρο ὅτι θά ζήσουμε τό ἦθος τῆς ζωῆς τοῦ Χριστοῦ. Τό Μυστήριο στό σπήλαιο, εἶναι παράδοξο καί άνερμήνευτο. Εἶναι ὅμως πραγματικό. Ὁ Θεός γίνεται ἄνθρωπος.  Μέσα σ’ ἕνα σταῦλο ζώων. Σπαργανώνεται μέ κουρέλια. Θερμαίνεται μέ τά χνῶτα τῶν ζώων.  Γιά νά φέρει στις ψυχές μας τήν εἰρήνη καί τή χαρά. Τό φῶς τῆς γέννησης τοῦ Χριστοῦ εἶναι ἡ μεγάλη ἐλπίδα μας. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 καί ὥρα 7 τό ἀπόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ ὀργανώνεται χριστουγεννιάτικη ἐκδήλωση γιά τά παιδιά μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:
- Σύντομη ὁμιλία γιά τό τί σημαίνει ἡ γέννηση τοῦ Χριστοῦ.
-Ὕμνοι, κάλαντα καί τραγούδια ἀπό τήν παιδική χορωδία τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης καί τήν παιδική χορωδία τοῦ Θεσπρωτικοῦ Ὠδείου.
-Ἀπαγγελία ποιημάτων.
-Χριστουγεννιάτικο διήγημα.
Στο τέλος τῆς ἐκδήλωσης, θά διανεμηθοῦν στα παιδιά ἡμερολόγια τοῦ 2017, εἰκόνες τοῦ Χριστοῦ καί σταυρουδάκια, ἐνῶ θά προσφερθοῦν  μελομακάρονα, κουραμπιέδες καί ἀναψυκτικά.
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

Στα εγκαίνια του 3ου Σπιτιού των Παιδιών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα" στην Αθήνα παραβρέθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας




















Στα εγκαίνια του 3ου Σπιτιού των Παιδιών του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα" στην Αθήνα παραβρέθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος."Τα παιδιά της Φλόγας παραδίδουν Μαθήματα Αξιοπρέπειας, Θάρρους, Καρτερίας και Λαχτάρας για τη Ζωή! Έχουν την τύχη να περιβάλλονται από γιατρούς με αίσθημα ευθύνης, που προσπαθούν να τα βοηθήσουν με ελλείψεις σε ανθρώπινα χέρια και σε μηχανήματα. Έχουν επίσης στο πλάι τους και τους δικούς τους ανθρώπους, τους Ανθρώπους της Φλόγας που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα, με κατάθεση εαυτού, υλική, ηθική και ψυχική... Συγχαρητήρια στην πρόεδρο της Φλόγας κυρία Μαρία Τρυφωνίδη αλλά και στην κυρία Ελευθερία Κώτσιου που κρατάει αναμμένο το φως της Φλόγας στο νομό μας. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη!", δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση

























Κατασχέθηκαν πάνω από -21- κιλά κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης..Συνελήφθη, σήμερα (16-12-2016) νωρίς το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί, στην περιοχή Δέμα Ιωαννίνων, εντοπίστηκε να κινείται Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 25χρονο και σε σχετικό σήμα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο, αυτός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα. Το όχημα ακολουθήθηκε και ακινητοποιήθηκε στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ενώ  διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος εμπλέκεται στη μεταφορά και διακίνηση  ποσότητας κάνναβης, βάρους (21.350) γραμμαρίων. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σάκοι που περιείχαν δέκα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (21.350) γραμμαρίων καθώς και δύο συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (19-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (20-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (21-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (22-12-2016)   και   ώρες    από    18.00  έως     01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
•Παρασκευή   (23-12-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.









Δεν υπάρχουν σχόλια: