ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Έκτακτη Συνεδρίαση 24η έτους 2016



…ΘΕΜΑΤΑ …30-12-2016


ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : Πρόσκληση μελών σε Έκτακτη  Συνεδρίαση  24η  έτους 2016





















Καλείστε να προσέλθετε σε έκτακτη  συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 30η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2016, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 15: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και  της παρ. 5 του  άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέματα:
1.Ανατροπή ανάληψης υποχρεώσεων  οικ. έτους 2016 ,Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία .
Σημείωση: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου θεωρείται κατεπείγουσα για τον  εξής λόγο:
Η Συνεδρίαση είναι έκτακτη λόγω καταληκτικής προθεσμίας, ήτοι: διότι το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθμ. Πρωτ. Οικ. 41842/23-12-2016 που  περιήλθε στην υπηρεσία μας  την 27/12/2016  αναφέρει ότι μέχρι  στις 31/12/2016 θα πρέπει να προβούμε στην ανατροπή ανάληψης υποχρέωσης για την καταχώρηση των αποφάσεων στο πληροφορικό σύστημα του οικείου φορέα.Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  : Γκίζας Ν.  Χρήστος

Αποπληρώθηκε η δεύτερη λίστα με ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Ηγουμενίτσας





















Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ότι έχει κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Ηγουμενίτσας, το συνολικό ποσό των 1.090.000,00 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην 2η εντολή εξόφλησης. Οι εν λόγω οφειλές προέρχονται κυρίως από μισθοδοσίες υπαλλήλων και από προμηθευτές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηγουμενίτσας.Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν και οι επόμενες εντολές εξόφλησης.
Γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS

Τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (02-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (03-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (04-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (05-01-2017)   και   ώρες    από    18.00  έως     01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
           Κυριακή    (08-01-2017)   και   ώρες   από    08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, τρεις ημεδαποί, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

























Κατασχέθηκαν πάνω από (85) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, οδήγησαν στη σύλληψη χθες (29-12-2016) το βράδυ, τριών ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 25, 36 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και έκθεσης ανηλίκου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί  συνέλαβαν τους δράστες διότι εντόπισαν στην περιοχή του αεροδρομίου Ιωαννίνων τον 36χρονο και την 34χρονη (οι οποίοι συνόδευαν και τον 6χρονο γιο τους) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, με το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 25χρονος, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ του οχήματος τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (56) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (85.700) γραμμαρίων.Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο των προπομπών, ο 36χρονος οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
•(56) ανισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (85.700) γραμμαρίων.
•δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
•ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκε στην κατοχή της 36χρονης
•δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομο τυχερό παίγνιο
Συνελήφθησαν, σήμερα (30.12.2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Κρανιά Πρέβεζας , από αστυνομικούς  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 45, 25, 32 και 35 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. Συγκεκριμένα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - καφενείο, συνελήφθησαν o 45χρονoς ιδιοκτήτης του καταστήματος, καθώς και τρία άτομα, ηλικίας 25, 32 και 35 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν σε παράνομο τυχερό παίγνιο, το οποίο διενεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (202) μάρκες διαφόρων χρωμάτων που αντιστοιχούσαν σε ανάλογα χρηματικά ποσά, μία τράπουλα και το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σε αυξημένη ετοιμότητα η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων




















Έχει διατεθεί αστυνομικό και πυροσβεστικό προσωπικό καθώς επίσης μέσα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία.Οι  αστυνομικές και πυροσβεστικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους Φορείς και με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η παρέμβαση και η συνδρομή τους, στην αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία.Για το σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί επιχειρησιακό πλάνο και έχει διατεθεί αστυνομικό και πυροσβεστικό προσωπικό καθώς επίσης μέσα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα καιρικά φαινόμενα εμφανίζουν έξαρση. Με βάση το σχεδιασμό ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών, κατά τις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό διατίθενται συνολικά 889 περιπολικά και 1.800 αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τροχαίας και ειδικότερα 241 περιπολικά και 464 αστυνομικοί στον Αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και 648 περιπολικά και 1.336 αστυνομικοί στο λοιπό οδικό δίκτυο. Αντίστοιχα από το Πυροσβεστικό Σώμα σε περιοχές που παρουσιάζονται προβλήματα διατίθεται 50 οχήματα (γερανοφόρα, ερπυστριοφόρα, πλατφόρμες, βοηθητικά κλπ) και 100 πυροσβέστες.Επιπλέον, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους Φορείς καθώς και με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά τυχόν προβλήματα.Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για τη μετακίνηση σε περιβάλλον κακοκαιρίας. Συμβουλές σε περίπτωση κακοκαιρίας.Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως:
           φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
           προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
           ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
           βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.
           φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
           φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.

Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη:
           προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
           κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
           αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε περίπτωση που αποκλειστείτε:
           παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
           τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
           εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Παγωμένοι δρόμοι: συμβουλές προς οδηγούς και πεζούς
Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες, σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών φαινομένων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Στο πλαίσιο αυτό συστήνει στους πεζούς:
           Να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι.
           Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν.
           Να  προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 
           Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.
Παράλληλα, οι οδηγοί:
           Να φροντίζουν το όχημά τους να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
           Να χρησιμοποιούν πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κ.λπ.).
           Να φορούν πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
           Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου αν πρόκειται να ταξιδέψουν.
           Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους.
           Να φροντίζουν ώστε να είναι εφοδιασμένοι με αρκετά καύσιμα.   
           Να μειώνουν ταχύτητα και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια.
           Να μη φρενάρουν απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπούν της πορείας τους. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργούν και όταν πρόκειται να επιταχύνουν ή να στρίψουν.
           Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδαιίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
           Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους  πάντα  καθαρούς.
           Να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα για να έχουν τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός τους.
           Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν διασχίζουν γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
           Αν οδηγούν σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγουν τους χιονισμένους χωματόδρομους.
           Να έχουν στο νου τους ότι ενδεχομένως να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσουν το όχημά τους όταν οδηγούν σε παγωμένο δρόμο.
- Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά τους:
           Να μην προσπαθήσουν να «γκαζώσουν» για να απεγκλωβιστούν, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
           Να μετακινήσουν δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξουν το χιόνι από τους τροχούς.
           Να ειδοποιήσουν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
           Να παραμείνουν στο αυτοκίνητό τους και να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ώστε η εξάτμιση να είναι καθαρή από χιόνι.
Σε κάθε περίπτωση οι πεζοί και οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων και να διατηρούν τη ψυχραιμία τους. Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμμαχος σε τέτοιες περιπτώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: