ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σε εξέλιξη η προσπάθεια για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης



ΘΕΜΑΤΑ

Σε εξέλιξη η προσπάθεια για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Κασσώπης 



















 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε,  την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Μικρό Χρηματιστήριο Αθηνών,  η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια (την οποία εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου),  η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για την συγκέντρωση χρημάτων για την Κασσώπη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση που αποτέλεσε τη συνέχεια της αντίστοιχης εκδήλωσης που είχε γίνει στην Πρέβεζα στις 19/10/2016 είχε σαν σκοπό να παρουσιάσει και στην Αθήνα το πρόγραμμα Crowdfunding με τον τίτλο «MyKassopi” για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης μέσω της πλατφόρμας της Εθνικής Τράπεζας και αποσκοπούσε στην συμπλήρωση του ποσού των 80.000 για την πραγματοποίηση της μελέτης για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, ποσό που θα ξεκλειδώσει περίπου 2,5 εκ ευρώ, εγκεκριμένα χρήματα από το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε σημαντική.
"Μετά από τη συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για τη στήριξη της Κασσώπης των συμπολιτών μας, των Ηπειρωτών, που από το υστέρημά τους θέλησαν αν συνδράμουν σε έναν ωραίο σκοπό, έρχονται και οι υπόλοιποι Έλληνες, να συνδράμουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συγκέντρωσης 80.000 ευρώ για την μελέτη αποκατάστασης της Κασσώπης.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες που προωθούν τη δράση ακόμη και αν δεν έχουν συμβάλει οικονομικά και κάθε Ηπειρώτη και κάθε Έλληνα που συνέβαλλε έστω και 1 ευρώ για την επίτευξη αυτού του στόχου. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις επιχειρήσεις που σε χαλεπούς καιρούς βάζουν πλάτη και στηρίζουν κάθε προσπάθεια που έχει ξεκάθαρα αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως το Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω το Διάζωμα και προσωπικά το Σταύρο Μπένο για την ωραία πορεία που βαδίζουμε μαζί. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται, η δράση θα διαρκέσει έως 31.12.16 και καλώ για άλλη μια φορά όλο τον κόσμο να βοηθήσει, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις ώστε το πανέμορφο θέατρο της μοναδικής Κασσώπης να αποκατασταθεί και να ζωντανέψει".

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΕΝΩΣΗ αγροτών"







 





Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους κτηνοτρόφους ότι ξεκίνησε η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου και η προθεσμία λήγει στις 15 Δεκεμβρίου 2016.Οι απογραφές οι οποίες θα γίνουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και θα επιβληθούν κυρώσεις οι οποίες θα έχουν επίπτωση στην πληρωμή των επιδοτήσεων.  Γι’ αυτό  καλούνται  οι κτηνοτρόφοι  να  προσέλθουν μέχρι την παραπάνω  ημερομηνία στο ΚΕΑ της ΕΝΩΣΗΣ στην οδό Χαρ.Τρικούπη 38, προκειμένου το εξειδικευμένο προσωπικό να τους διευκολύνει  στην  διενέργεια  της  απογραφής  και  να  αποφευχθούν  λάθη  ή  παραλήψεις  τα  οποία  θα  κοστίσουν  στην  πληρωμή των  επιδοτήσεων. Για την διενέργεια  της απογραφής οι κτηνοτρόφοι πρέπει να προσκομίσουν το Μητρώο εκμετάλλευσης, καθώς επίσης και τα τιμολόγια πώλησης και σφαγής των ζώων.Για  περισσότερες  πληροφορίες  να  απευθύνονται στο τμήμα Ο.Σ.Δ.Ε (επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ αγροτών) κ.Σταύρος  Τασιούλας στα  τηλέφωνα 26510 70961(5).
      
Προσκόμιση στοιχείων για την εξόφληση οφειλών της υπό εκκαθάριση  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηγουμενίτσας





















Παρακαλούνται όσοι έχουν εκδώσει δικαστικές αποφάσεις κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηγουμενίτσας (ΚΕΔΗ) και δεν έχουν μέχρι και σήμερα εξοφληθεί, να προσκομίσουν μέχρι την 23/11/2016 στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας τα  εξής δικαιολογητικά:
1.Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων από φορείς Γενικής Κυβέρνησης
2.ΙΒΑΝ Τραπεζικού Λογαριασμού από βιβλιάριο του Δικαιούχου
Αρμόδια Υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας για τη συγκέντρωση των παραπάνω δικαιολογητικών είναι η κ. Σοφία Τζέκα ( Δημαρχείο- 2ος Όροφος , τηλ. επικοινωνίας 2665361210)
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ρεγγίνα Αν. Δηλαβέρη

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, χθες (16-11-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Αυστριακές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εντοπίστηκε στα Ιωάννινα καφενείο, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια 


















 Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας  παίκτης – θαμώνας.Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των -11.180- ευρώ.Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες (16-11-2016) το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο), στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.Συνελήφθησαν ένας 41χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος καθώς και ένας 50χρονος ημεδαπός πελάτης, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λειτουργίας-διενέργειας και συμμετοχής σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι συνδέονταν διαδικτυακά και ελέγχονταν από κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή «server» ενώ διέθεταν ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παίγνιου «φρουτάκια»..Κατά τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, εξακριβώθηκε ότι συμμετείχε στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, ως παίκτης, ένας 50χρονος ημεδαπός.Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη συσκευής τηλεφώνου, με την οποία απενεργοποιούνταν ασύρματα οι ενδείξεις των τυχερών παιγνίων στις οθόνες των υπολογιστών, προκειμένου να αποτραπεί η βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.Στην κατοχή του 41χρονου καθώς και σε έρευνα στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•επτά επιτραπέζιοι υπολογιστές
•ένας φορητός υπολογιστής
•μία κεντρική μονάδα επεξεργασίας (server)  
•το χρηματικό ποσό των 11.180 ευρώ
•μία ασύρματη συσκευή τηλεφώνου και μία ασύρματη κάμερα
•ένα κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνίαση κλοπής μοτοποδηλάτου στην Άρτα
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση κλοπής δικύκλου μοτοποδηλάτου και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας 15 και 16 ετών.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι δύο ανήλικοι εμπλέκονται σε κλοπή δικύκλου μοτοποδηλάτου που έγινε την 8/9-11-2016 στην Άρτα.Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε κρυμμένο σε αγροτική έκταση στο Πέτα Άρτας, το κλεμμένο μοτοποδήλατο, στο οποίο οι δράστες είχαν αλλάξει το χρώμα, προκειμένου να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων -  κλοπών από καταστήματα, που διαπράχθηκαν στους Αγίους Αναργύρους και στη Φιλοθέη Άρτας
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για κλοπή
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών από καταστήματα, που διαπράχθηκαν στους Αγίους Αναργύρους και στη Φιλοθέη Άρτας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο  27χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές:
•Βραδινές ώρες της 29-10-2016, διέρρηξε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους Άρτας και αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό.
•Πρωινές ώρες της 12-11-2016, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Φιλοθέη Άρτας και αφαίρεσε από το ταμείο  χρηματικό ποσό.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Θανατηφόρο τροχαίο
Σήμερα (17-11-2016) και ώρα 04:30΄, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας στην Άρτα
Συνελήφθη 58ρονος ημεδαπός, υπεύθυνος καταστήματος (καφετέριας - μπαρ), ο οποίος από κοινού με 39χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, εξωθούσαν στην πορνεία μία ημεδαπή, έναντι χρηματικής αμοιβής.Συνελήφθη, σήμερα (17-11-2016) μετά τα μεσάνυχτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ένας 58χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια - μπαρ), κατηγορούμενος για το αδίκημα της μαστροπείας.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και μία 39χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, κατηγορούμενη για μαστροπεία, η οποία αναζητείται καθώς  και μία 47χρονη ημεδαπή, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Εκδιδομένων Προσώπων.Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 58χρονος από κοινού με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, εξωθούσαν στην πορνεία, σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, την 47χρονη, εργαζόμενη στο κατάστημα, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: