ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : Εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας



ΘΕΜΑΤΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : Εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας - Τελικό Συνέδριο:«Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία»



















Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας εγκαινιάζει το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας  “HERA – Sustainabletourismmanagement of Adriatic HERitage” με κύριο στόχο την παρουσίαση της Ιστορίας της Θεσπρωτίας με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.Η Π.Ε. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με διακρατικούς εταίρους από 8 χώρες (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανία) συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου “HERA – SustainabletourismmanagementofAdriaticHERitage” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Αδριατική. Το έργο HERA πραγματεύεται ορισμένες από τις κυριότερες προκλήσεις όλων των συμμετεχουσών χωρών αναφορικά με τους τομείς τουρισμού-πολιτισμού όπως έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση και προώθηση της πολιτιστική κληρονομιάς της Αδριατικής, ανεπαρκής συμμετοχή των τοπικών φορέων σε δράσεις προώθησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υψηλή εποχικότητα στην τουριστική ζήτηση, άνισα επίπεδα ανάπτυξης της τουριστικής προσφοράς μεταξύ των χωρών της Αδριατικής και τέλος, έλλειψη προώθησης της Αδριατικής ως ένα μοναδικό πολιτιστικό τουριστικό προορισμό στις διεθνείς αγορές.Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται το τελικό εθνικό συνέδριο που έχει ως σκοπό την παρουσίαση των κύριων αποτελεσμάτων του έργου αλλά και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας τα οποία αποτελούν και συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσπρωτίας και συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιφέρειας και της τουριστικής προώθησης του τόπου.Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00εγκαίνια του Νέου Κέντρου Επισκεπτών της Θεσπρωτίας, ισόγειο χώρο της Π.Ε. Θεσπρωτίας (Π. Τσαλδάρη 18, Ηγουμενίτσα) και Τελικό Συνέδριο: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία»15 Νοεμβρίου 2016 στις 17.00 στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας  (28ης Οκτωβρίου 2, Ηγουμενίτσα). 

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 

         SOS : ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΑΓΟΣΚΥΛΟ





















      ....ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΜΟΙΒΗ....

 Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση δικαστικής απόφασης  περιοχή των Φιλιατών
Συνελήφθη, χθες (10-11-2016) το πρωί σε περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, ένας 64χρονος ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης που αφορά παύση λειτουργίας κτηνοτροφικής εγκατάστασης.
1.Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθη, σήμερα (11-11-2016) μετά τα μεσάνυχτα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης  Δελβινακίου, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κρήτης, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για απόπειρα κλοπής και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
2.Σύλληψη αλλοδαπής για παράνομη είσοδο και παραβίαση περιοριστικών όρων στο Δελβινάκι
Συνελήφθη, χθες (10-11-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης  Δελβινακίου, μία 26χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που της είχαν επιβληθεί από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στα Ιωάννινα
Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή (50.000) ευρώ, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Συνελήφθη, σήμερα (11-11-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και χρηματική ποινή (50.000) ευρώ, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
ΕΛ.ΑΣ  - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
•Δευτέρα (14-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (15-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (16-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (17-11-2016)   και   ώρες    από    08.00  έως     15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
•Παρασκευή   (18-11-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Σάββατο    (19-11-2016)   και   ώρες   από  18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

Πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Αποβλήτων Ηπείρου




















Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει την έκδοση πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στη δράση «Ολοκλήρωση και συμπλήρωση υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων». Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση Σταθμών Μεταφόρτωσης Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και βοηθητικών εγκαταστάσεων, που απαιτούνται για τη λειτουργία των σταθμών. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στον Ειδικό Στόχο «Βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, με βάση τους επικαιροποιημένους ΠΕΣΔΑ - Διασφάλιση της αυτάρκειας σε δίκτυα υποδομών ανάκτησης και διάθεσης», του Θεματικού Στόχου «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων».Δυνητικοί δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ενώ η συνολική δημόσια δαπάνη για τη χρηματοδότηση των πράξεων  ανέρχεται σε 12.850.000 ευρώ. Οι προτάσεις  μπορούν να υποβληθούν από  21/11/2016 έως 13/1/2017, στην ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Διοικητήριο 45221 Ιωάννινα), τις ώρες 9:00 έως 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες. Περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το σύστημα διαχείρισης, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων, τους κανόνες επιλεξιμότητας δαπανών των πράξεων, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία για την υποβολή των προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr και www.ymeperaa.gr. Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να απευθύνονται επίσης στην κα Σοφία Τσιτουρίδου ( τηλ: 2651 3 60512, e-mail: sofitsit@mou.gr).

Την ένταξη στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020  του  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης

















Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 η πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 172.800 ευρώ. Η πράξη αφορά στη δημιουργία και λειτουργία για τρία έτη ενός Κέντρου Κοινότητας, στον Δήμο Αρταίων, με στόχο την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων το οποίο εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
Α) Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών 
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του Δήμου Αρταίων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Το Κέντρο Κοινότητας πρόκειται να στεγαστεί σε δύο γραφεία στο ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος στην Άρτα, θα λειτουργεί από  Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00-16:00.Ωφελούμενοι/ες της πράξης είναι όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Αρταίων, και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: