ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας συζήτησε ο Β. Γιόγιακας



ΘΕΜΑΤΑ

Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας συζήτησε ο Β. Γιόγιακας




















Το Υπουργείο Υγείας και τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» επισκέφθηκε ο Βασίλης Γιόγιακας ως μέλος κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του κόμματος, βουλευτή Λάρισας Χρήστο Κέλλα.Στο Υπουργείο Υγείας το κλιμάκιο συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του Υπουργείου με κύριο θέμα συζήτησης την υποστελέχωση των δομών υγείας και την ανάγκη βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Απεύθυνε επίσης ευχαριστίες προς τους εργαζόμενους για το έργο που προσφέρουν παρά την έλλειψη προσωπικού. Στα Νοσοκομεία Παίδων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία»,  την Πρόεδρο του Ιδρύματος «Αγλαΐα Κυριακού» καθώς και με εργαζόμενους. Τις συναντήσεις απασχόλησαν τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δύο Νοσοκομείων σε συνδυασμό με την ανυπαρξία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Εκπροσώπηση του Προέδρου της Ν.Δ.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης για την παρουσίαση του Απολογισμού Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Το Κ.Α.Σ. ενέκρινε τη μελέτη για την παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης





















Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι διαδικασίες  κατασκευής σύγχρονης εισόδου  στην πόλη της Πρέβεζας, που αποτελεί  μια πολύχρονη επιδίωξη των κατοίκων της και εν γένει του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας.Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2016, ενέκρινε την οριστική μελέτη του έργου με παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, την οποία παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου μαζί με τον μελετητή.
 Με το συγκεκριμένο έργο θα ενοποιηθεί παράλληλα ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης, που σήμερα είναι διχοτομημένος από την εθνική οδό που διέρχεται μέσω αυτού, ενώ εκτός όλων των άλλων, ικανοποιείται και μια βασική προϋπόθεση για την ένταξή του στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Η χρηματοδότηση του έργου προβλέπεται να γίνει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020", καθώς εντάσσεται στο  Καινοτόμο Πρόγραμμα "Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου". Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία ολοκληρώνει και τις διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις κλπ, με στόχο η ένταξη και η δημοπράτησή του να γίνει τους πρώτους μήνες του ερχόμενου έτους.Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου μετά τη σύσκεψη, δήλωσε ότι  αισθάνεται δικαιωμένος για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί και ιδιαίτερα χαρούμενος, καθώς ένα όνειρο που θα φέρει μεγάλο όφελος για την πόλη της Πρέβεζας και την ευρύτερη περιοχή, εκπληρώνεται. Ο κ. Ιωάννου πρόσθεσε ότι "πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, καθώς η Πρέβεζα αποκτά έναν υπερσύγχρονο, τετράϊχνο δρόμο με βοηθητικούς δρόμους που θα αποτελεί και την βασική- ευρωπαϊκών προδιαγραφών- είσοδο της πόλης, ενώ συνδυάζεται και με ένα άλλο  πλέγμα έργων, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ και στο Μονολίθι, τέσσερα πάρκινγκ στον αρχαιολογικό χώρο και δύο ακόμη παρακαμπτήριες οδούς.  Επιπλέον, θα μπορούμε να μιλάμε και για αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος ενοποιείται, εκπληρώνοντας το σχεδιασμό του Προγράμματος "Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου"". Σημειώνεται  ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα απομακρύνεται εθνικός δρόμος μέσα από αρχαιολογικό χώρο. «Πρόκειται για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη για την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή»  κατέληξε ο κ. Στράτος Ιωάννου.

Εξετάσεις υποψήφιων Οδοντοτεχνιτών έτους 2016



















Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Οδοντοτεχνιτών έτους 2016 για τις Εξετάσεις για την βεβαίωση αναγγελίας έναρξης άσκησης επαγγέλματος ορίζεται έως και 18/11/2016.Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών της Χώρας.Ορίζονται οι ημερομηνίες διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας οδοντοτεχνίτη ως ακολούθως:
A. ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η θεωρητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί την 28-11-2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30 στο Υπουργείο Υγείας.
Β. ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ     
  Η ακριβής ημερομηνία και ώρα της πρακτικής εξέτασης θα οριστεί με νεώτερη απόφαση.
  Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 της αριθμ.Υ7γ/ΓΠ/οικ.83272/21-7-2011 Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ/Β/1755).
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)  Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
                 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
4)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας   2132161610           .

Ημερήσια διάταξη Περιφερειακού Συμβουλίου (συνεδρίαση 11 Νοεμβρίου) 
















Την Παρασκευή  11 Νοεμβρίου  2016  και ώρα 15.00,  συνεδριάζει το  Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών των αριθμ. 6/7-9-2016 και 7/23-9-2016 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. Έγκριση 5ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016
 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
3.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Γ΄ τρίμηνο έτους 2016
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
4. Τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2016
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού)
5. Έγκριση πάγιων χορηγημάτων καθαριότητας, Π.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2017
(εισήγηση: οι  Δ/νσεις  Διοικητικού- Οικονομικού των Π.Ε. Άρτας ,  Πρέβεζας και η Δ/νση Οικονομικού Περιφέρειας Ηπείρου)
6.Εκπροσώπηση στην Τράπεζα Πειραιώς για το άνοιγμα λογαριασμού με τίτλο « Λογαριασμός 5% Βελτιωτικά Έργα Δημοσίων Ιχθυοτροφείων Π.Ε. Πρέβεζας»
(εισήγηση: η Δ/νση  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας)
7.Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ζηρού για διάθεση υπαλλήλου για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
 (εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η. κ. Δημ. Σιώλος)
8.Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου  Δωδώνης για διάθεση υπαλλήλων για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η. κ. Δημ. Σιώλος)
9. Έκδοση ψηφίσματος  στήριξης των  δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, ύστερα από σχετικό αίτημα του  ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ.
(εισήγηση: ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γοργόλης)
10. Συζήτηση επί του θέματος που έθεσε η παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», σχετικά με  «Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά τη χάραξη και κατασκευή του βορείου τμήματος Καλαμπάκας – Εγνατίας».

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Συνελήφθη 30χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Κομμένο Άρτας




















Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, (206,89) γραμμάρια κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά.Συνελήφθη, χθες (09-11-2016) στο Κομμένο Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (09-11-2016), πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι  του δράστη, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης και αποθήκευσης των ναρκωτικών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού βάρους (206,89) γραμμαρίων,
•μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•ένας μεταλλικός τρίφτης,
•το χρηματικό ποσό των (330) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
•ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
 Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.         
Συνελήφθη 49χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας Ιωαννίνων), για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ποσότητας κάνναβης 





















Κατασχέθηκαν πάνω από (20) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο .Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, οδήγησαν στη σύλληψη 49χρονου υπηκόου Αλβανίας,  ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά  και διακίνηση ποσότητας κάνναβης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα το πρωί στο 45,5ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος της Τύριας Ιωαννίνων), πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 49χρονο αλλοδαπό, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στο χώρο των αποσκευών, (19) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (20.568) γραμμαρίων. Συνολικά, κατασχέθηκαν :
   -20- κιλά και -568- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που περιέχονταν στις -19- συσκευασίες
   το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου δράστη
   το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
   τρία κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα  Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σπίτι στα Ιωάννινα
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος υπήκοος Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 10-07-2014, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα κοσμήματα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
                                              





Δεν υπάρχουν σχόλια: