ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ Ε65ΘΕΜΑΤΑ
                              
ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ Ε65


Το  Περιφερειακό Συμβούλιο,  στην αποψινή του συνεδρίαση, συζήτησε το θέμα "Ολοκλήρωση του Οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά τη χάραξη και κατασκευή του βόρειου τμήματος Καλαμπάκας - Εγνατίας". Μετά από διαλογική συζήτηση το Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη που κινείται στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης φορέων που είχε παρθεί πρόσφατα στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα τονίζεται ότι ο οδικός άξονας Ε65 αποτελεί υψίστης σημασίας έργο για  τη χώρα μας και προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας και ζητείται η άμεση ολοκλήρωσή του από τη Λαμία μέχρι την Εγνατία. Αναφορικά με τη βόρεια χάραξη, εκφράζεται εμπιστοσύνη στο Υπουργείο Υποδομών και θα υποστηριχθεί η όποια επιλογή κριθεί από τις υπηρεσίες του ως η βέλτιστη και η πλέον πρόσφορη. Επίσης αποφασίστηκε όπως η πρόταση του πρώην Υπουργού κ. Σταύρου Καλογιάννη  διαβιβαστεί προς εξέταση στο Υπουργείο Υποδομών.

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή 

Συνελήφθη, την (13-11-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, την 13-11το μεσημέρι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο και τον συνέλαβαν, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα στην Ηγουμενίτσα, είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Χρήστος ΣΠΙΡΤΖΗΣ : ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ως την Αλεξανδρούπολη – Σύνδεση και με τα Βαλκάνια

«Παράλληλα με τον ομώνυμο οδικό άξονα θα δημιουργηθεί η σιδηροδρομική Εγνατία, συνδέοντας λιμάνια και εμπορευματικά κέντρα με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Τουρκία», είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στην εκπομπή «Οικονομία Στο Κόκκινο», του Στάθη Σχινά.Συμβασιοποιούνται μεγάλα έργα άνω των 4 δισ. ευρώ για το 2017-2018.«Πάνω από 4 δισ. ευρώ σε μεγάλα έργα οδεύουν προς συμβασιοποίηση για το 2017 και το 2018, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και ενισχυθούν οι δημοσιές υποδομές», είπε ο κ. Σπίρτζης, με τα σημαντικότερα από αυτά να είναι:«Ο στόχος είναι να «τρέξει» η σιδηροδρομική Εγνατία, με την ηλεκτροκίνηση από την Αλεξανδρούπολη ως τα σύνορα να υλοποιείται, ενώ προωθείται και η αντίστοιχη από Καβάλα προς τους Τοξότες. Η νέα χάραξη είναι παράλληλη με την οδική, ώστε να συνδέονται τέσσερα λιμάνια και τέσσερα ή πέντε εμπορευματικά κέντρα με τα υπόλοιπα Βαλκάνια και την Τουρκία (η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη και η Ηγουμενίτσα)», είπε και συνέχισε: «Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και στις μεταφορές, αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος αναβάθμισης των δικτύων μεταφορών, καθώς η χώρα είναι κομβικό σημείο τόσο για το εμπόριο μέσω της διώρυγας του Σουέζ όσο και προς την Ασία».Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε επίσης ότι υλοποιούνται παράπλευρα έργα σε άλλους μεγάλους άξονες που μέχρι σήμερα δεν είχαν προβλεφθεί, όπως για την Πρέβεζα, το Αγρίνιο και αλλού στην Ιονία Οδό.«Πέραν του οφέλους για την τόνωση της ανάπτυξης στη χώρα, καθοριστική είναι η συμβολή των μεγάλων έργων στην μάχη της απασχόλησης. Στα μεγάλα οδικά δίκτυα απασχολούνται περίπου 25.000 εργαζόμενοι, όπως είπε, αριθμός από τον οποίο μπορεί να βγει ένα συμπέρασμα και για τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν με τα νέα έργα, ενώ καθοριστική θα είναι η συμβολή τους και στα έσοδα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων».Εξάλλου, ανέφερε ότι «το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, που παραμένει σε αχρηστία επί πολλά χρόνια και έχει διαφορετικές προδιαγραφές από το σύγχρονο, θα χρησιμοποιηθεί ξανά για ειδικές χρήσεις, τοπικές συνδέσεις, τουριστικούς και ιστορικούς λόγους κτλ» σημείωσε ο υπουργός.Παράλληλα ετοιμάζονται συνδέσεις όπως της Αρχαίας Ολυμπίας με το Κατάκολο, του υφιστάμενου δικτύου με λιμάνια όπου έχει παρουσία ο τουρισμός κρουαζιέρας κτλ. !

Δεν υπάρχουν σχόλια: