ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας: Προσφορά δωρεάν γραφικής ύλης σε μαθητές



ΘΕΜΑΤΑ

Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας: Προσφορά δωρεάν γραφικής ύλης σε μαθητές 




















Η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Ηγουμενίτσας, προσέφερε δωρεάν την αναγκαία γραφική ύλη σε μαθητές Α/θμιας Εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.Η πράξη αυτή κοινωνικής αλληλεγγύης δείχνει το δρόμο που σήμερα είναι αναγκαίος να πορευθούμε σαν κοινωνία.
Η Πρόεδρος Χριστίνα Τζέλλου

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας : ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016
«Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» 0 -23 Οκτωβρίου 2016 



































Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 με θέμα «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας εκπαιδευτική δράση -διάρκειας 60 λεπτών- για σχολικές ομάδες της Γ΄ και Δ΄ Τάξης Δημοτικού. Θεματικός άξονας των φετινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εορτασμού είναι η φωτιά, το αρχαίο πύρ. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση του αρχαίου ελληνικού μύθου «Η φωτιά του Προμηθέα» να προσεγγίσουν τη φωτιά ως διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας και γνώσης. Αψηφώντας την απαγόρευση, ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά και όπλισε τον άνθρωπο με δύναμη και γνώση, μετατρέποντάς τον σε δημιουργό της τέχνης, της τεχνικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Θα ακολουθήσει σύντομη περιήγηση σε επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης μέσα από τις οποίες δίνεται έμφαση στις χρήσεις της φωτιάς και τις πρακτικές που είναι συνδεδεμένες με την τεχνολογία και την κατεργασία των πρώτων υλών. Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα υλοποιηθούν την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου και την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, 9:00-10:00 π.μ.Για συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 22~23 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.                                                             
O Προϊστάμενος της Εφορείας , Ιωάννης Χουλιαράς  Aρχαιολόγος

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Άρτας για την Οδική Ασφάλεια










 







 
Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Άρτας, πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 23-09-2016, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων, αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, ενημέρωσαν τους μαθητές του 5ου, 6ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας, αναδεικνύοντας τους την σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, οι μαθητές,  μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους, ενημερώθηκαν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.Επιπλέον, από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας,  πραγματοποιήθηκε την 29-09-2016  αντίστοιχη ενημερωτική διάλεξη στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας, για  θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία περιπτέρου κυκλοφοριακής αγωγής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στο πλαίσιο της 4ης  Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας
Τo Τμήμα Τροχαίας Άρτας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας, υλοποίησε δράση που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την καθημερινή εφαρμογή των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και την ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 03 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αρταίων, λειτούργησε Περίπτερο Τροχαίας, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών της Άρτας καθώς και μαθητές σχολείων. Στο Περίπτερο της Τροχαίας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ενώ επίσης διανεμήθηκαν φυλλάδια και σχετικό έντυπο υλικό.
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, κατηγορούμενος για διατάραξη της ειρήνης των πολιτών, διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψευδορκία
 Ο δράστης, χθες το πρωί, έκανε απειλητικό τηλεφώνημα για υποτιθέμενη έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στην πόλη της Πρέβεζας .Συνελήφθη, σήμερα (07-10-2016) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πρέβεζας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διατάραξη της ειρήνης των πολιτών, διασπορά ψευδών ειδήσεων και ψευδορκία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 43χρονος δράστης, χθες το πρωί τηλεφώνησε από καρτοτηλέφωνο στο R/T Κέντρο (100) της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Πρέβεζας και απείλησε για έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε υποκατάστημα τράπεζας στην πόλη της Πρέβεζας, με χρονικό περιθώριο μίας ώρας και πέντε λεπτών. Άμεσα στο τραπεζικό υποκατάστημα μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ο χώρος εκκενώθηκε και ακολούθως ερευνήθηκε διεξοδικά, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών, χωρίς να εντοπιστεί ύποπτο αντικείμενο ή εκρηκτικός μηχανισμός. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδςα στο Νομό Θεσπρωτίας
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (10-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (11-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (12-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (13-10-2016)   και  ώρες   από     18.00     έως    01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή   (14-10-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Κυριακή (16-10-2016)   και   ώρες   από  08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί - Γλυκή.
Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης
Συνελήφθη, σήμερα (07-10-2016) μετά τα μεσάνυκτα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης. Συγκεκριμένα, ο 34χρονος συνελήφθη, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για εισαγωγή και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στη Γερμανία.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού
Χθες (06-10-2016) το αργά το απόγευμα, στο 57ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος της Καλλιθέας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 41χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 66χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 66χρονου. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στο Λούρο
Συνελήφθη, χθες (06-10-2016) το μεσημέρι στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για αντίσταση.








Δεν υπάρχουν σχόλια: