ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας :Ανακοίνωση για την έναρξη της αποστακτικής περιόδου



ΘΕΜΑΤΑ

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας : Ανακοίνωση για την έναρξη της αποστακτικής περιόδου




















Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7 § Ε του ν. 2669/2001), από   τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται τα ακόλουθα::
Η αποστακτική περίοδος ορίζεται από 17 Οκτωβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2016.
Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωσης από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (συστηματικοί - κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν (από τις Δηλώσεις συγκομιδής) για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (16 Δεκεμβρίου 2016) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη  βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.
Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοκαλλιέργεια και δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου προκύπτει θέμα νομιμότητας, επειδή σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1308/2013 και την ΥΑ 3323/99635/1-8-2014 (ΦΕΚ 2176Β/2014), απαγορεύεται η φύτευση νέων αμπελώνων χωρίς τη σχετική άδεια από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και επομένως η υπηρεσία μας δεν μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση.
Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοτεμάχια  μεγαλύτερα του 1 στρ.,  προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική  υποβολή  δήλωσης  συγκομιδής  για  το 2016  μέσω  της  ιστοσελίδας http://e-services.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.   .  
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βαασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο:   2651 0 87117.

Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας : Έναρξη Προγράμματος: «Γυναίκα και Άθληση»




















Το τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας ξεκινά το πρόγραμμα: "Γυναίκα και Άθληση" τηνΠαρασκευή7-10-2016, σύμφωνα με το παρακάτωπρόγραμμα:
•Πρωινό Τμήμα στοΚλειστό Γυμναστήριο “Αλεξάνδρας Τσιάβου” (έναρξη Πρασκευή 07-10-2016):Τρίτη – Πέμπτη - Παρασκευή 9:00-10:00 π.μ.
•ΑπογευματινάΤμήματα στο γυμναστήριο 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (έναρξη Παρασκευή 07-10-2016)Δευτέρα -Τετάρτη – Παρασκευή
oΑ' Τμήμα: 16:30-17:30
oΒ' Τμήμα: 17:30-18:30
oΓ' Τμήμα: 18:30-19:30
Οι γυναίκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν εκτός από την αίτηση συμμετοχής που θα δοθεί από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και την ιατρική βεβαίωση συμμετοχής όπως έχουν ενημερωθεί από τον φορέα μας.Η παράδοση τους θα γίνεται στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής στην προσέλευση του μαθήματος.Τιμή συμμετοχής 10€ το μήνα.Υπεύθυνοςπρογράμματος Γιαννάκος ΑλέξανδροςΠληροφορίες: Τηλ. 2665360019& Φαξ: 2665026346, Email:pakppo@1345.syzefxis.gov.gr
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Γεράσιμος Φουσέκης

Διαμαρτυρία Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για την υποβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων



















Την έντονη διαμαρτυρία του  για την υποβάθμιση  του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων, σε "δημοτικό" με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, εξέφρασε με κατεπείγουσα επιστολή, που απέστειλε χθες βράδυ   προς τον Πρωθυπουργό, τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Μεταξύ άλλων τονίζει:   "Η υποβάθμισή του μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους  και πρέπει να αποτραπεί μια τέτοια  δυσμενής  κατηγοριοποίησή του, η οποία  θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την αναβάθμιση του, την οποία επιδιώκουν  εδώ και δεκαετίες σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς που δικαιολογημένα το θεωρούν σημείο ανάπτυξης της Ηπείρου,  καθώς εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδος και αυτή ακόμη τη Νότια Αλβανία. Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει διεθνές αεροδρόμιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία των «δημοτικών», που επιχειρείται με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Ζητάμε την παρέμβασή σας προκειμένου να αποτραπεί μια δυσμενής εξέλιξη για την Ήπειρο".

Tην Παρασκευή 14 Οκτωβρίου η 2η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης  του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 


















 
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιείται η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014 – 2020, στο ξενοδοχείο Grand Serai (ώρα έναρξης 10:00 π.μ.). Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης θα παρουσιαστεί η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» 2014-2020 (Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, κ.ά.). Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει:
I.Εισαγωγικό Μέρος
1.Έγκριση Ημερήσιας Διάταξης
2.Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης
II.Παρουσίαση-Πρόοδος Υλοποίησης του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020
3.Πορεία υλοποίησης ΕΠ. Ενημέρωση για την ετήσια έκθεση υλοποίησης
4.Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της εξειδίκευσης του ΕΠ και της επίτευξης των ετήσιων στόχων. Νέες δράσεις προς εξειδίκευση.
5.Ενημέρωση για την μεθοδολογία αξιολόγησης και κριτήρια επιλογής νέων δράσεων.
6.Παρουσίαση της πορείας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
7.Ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής των στρατηγικών Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων.
8.Παρουσίαση προόδου κάλυψης Αιρεσιμοτήτων.
9.Ενημέρωση, συζήτηση και έγκριση του Σχεδίου Αξιολόγησης  του ΕΠ.
10.Ενημέρωση για την υλοποίηση της στρατηγικής για την Πληροφόρηση και Επικοινωνία του ΕΠ.
11.Άλλα θέματα
III.Συζήτηση- Παρεμβάσεις
IV.Συμπεράσματα – Αποφάσεις

Πρόγνωση EMY για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις






















Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με δελτίο της ενημερώνει  για σημαντική μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι της Παρασκευής (07-10-2016) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.Αναλυτικά, από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά Ελλάδα, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία. 

7ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ UNESCO
Με επιτυχία η επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου

































Στο Τorbey της Αγγλίας, και συγκεκριμένα στο Γεωπάρκο English Riviera, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, το 7ο Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων UNESCO που διοργάνωσε το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων και στο οποίο συμμετείχαν 700 σύνεδροι από 63 χώρες. Βασικά θέματα που απασχόλησαν το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν Διευθυντές και στελέχη της UNESCO, Παγκόσμιων Γεωπάρκων, πανεπιστημιακοί και ερευνητές  ήταν η εφαρμογή των κατευθύνσεων για την αναγνώριση  περιοχών ως «Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO» (UNESCO Global Geoparks), η ανάπτυξη του γεωτουρισμού και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους επισκέπτες των περιοχών, η ανάδειξη  και αξιοποίηση γεωμνημείων και τοπίων, η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ γεωπάρκων και η προβολή τους ως τουριστικών προορισμών ποιότητας, η ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η 1η Σύνοδος του 16μελούς Συμβουλίου του νέου Προγράμματος «Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO» (UNESCO Global Geoparks) κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των 18 νέων αιτήσεων περιοχών για την αναγνώριση τους ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO  και την επαναξιολόγηση 22 περιοχών που ήδη διαθέτουν την αναγνώριση. O επικεφαλής του Τομέα Γεωεπιστημών και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της UNESCO Prf. P. Mc Keever ανακοίνωσε στο κλείσιμο του Συνεδρίου τα αποτελέσματα της επαναξιολόγησης των Γεωπάρκων που αποτελούν μέλη του Παγκόσμιου δικτύου. Μεταξύ των περιοχών που επαναξιολογηθήκαν με επιτυχία και διατηρούν την αναγνώρισή τους ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO για τα επόμενα 4 χρόνια περιλαμβάνονται και τα δύο Ελληνικά Γεωπάρκα που τελούσαν υπό αξιολόγηση, το Γεωπάρκο Λέσβου και το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου.Στην τελετή λήξης του συνεδρίου απονεμήθηκαν αναμνηστικά τρόπαια στα Γεωπάρκα Σητείας και Τροόδους που εντάχθηκαν το 2015 στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων και αναγνωρίσθηκαν ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.Κατά την διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα 120 Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO από 33 χώρες. Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας και ο κώδικας δεοντολογίας του Παγκόσμιου Δικτύου και εκλέχθηκαν Διοικούσα Επιτροπή και το Προεδρείο της Συμβουλευτικής Επιτροπής.Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων εξελέγη ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Συντονιστής του Γεωπάρκου Λέσβου.Επίσης, στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η 38η Συνάντηση των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων όπου συζητήθηκαν οι δράσεις τους, ο συντονισμός των ενεργειών προβολής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αποφασίστηκε η οργάνωση δράσεων στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Αειφόρου Τουρισμού 2017 με στόχο την  προβολή των 69 Παγκόσμιων Γεωπάρκων που λειτουργούν στη Ευρώπη ως τουριστικών προορισμών ποιότητας.Το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου εκπροσωπήθηκε στο εν λόγω συνέδριο και σε όλες τις σχετικές συνελεύσεις των Δικτύων των Γεωπάρκων από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διατήρησης και Ανάδειξης του Γεωπάρκου, κ. Χαρητάκη Παπαϊωάννου (ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.), ο οποίος και μετέφερε τα ευχάριστα νέα της θετικής αξιολόγησης στην Ήπειρο. Η παραμονή του «δικού μας» Γεωπάρκου στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων καθώς και στα παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO (Βίκος- Αώος – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO) υποδεικνύει όχι μόνο τη σπουδαιότητα της περιοχής σε γεωλογικό-φυσικό και πολιτιστικό επίπεδο, αλλά και την ανάγκη της σωστής διαχείρισης και ανάδειξής της ως «Μνημείου» της  UNESCO.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS










 





 
Συνελήφθη, μετά από καταδίωξη στην Πλατανιά Ιωαννίνων, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απείθειας και αντίστασης
 Ο δράστης προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και τη σύλληψη,  πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και εμβόλισε περιπολικά αυτοκίνητα.Συνελήφθη, χθες (05-10-2016) αργά το βράδυ στην Πλατανιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και του Αστυνομικού  Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αντίσταση και απείθεια.Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στη διασταύρωση Κουτσελιού, αστυνομικοί   του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 28χρονο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο 28χρονος δε συμμορφώθηκε προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δράστης προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, προσέκρουσε στο περιπολικό αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή.Στη συνέχεια, με τη συνδρομή και περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ο 28χρονος  εντοπίστηκε και συνελήφθη αφού προηγουμένως πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εμβόλισε το περιπολικό αυτοκίνητο.Οι παθόντες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,  για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Σύλληψη 35χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (05-10-2016) το μεσημέρι στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (05-10-2016) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης τριών ετών, για φοροδιαφυγή.Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από εξοχική κατοικία στην Κόνιτσα Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος υπήκοος Αλβανίας
Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από εξοχική κατοικία στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 39χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 10-01-2013 έως 29-06-2013, από εξοχική κατοικία στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα αντικείμενα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.
Σύλληψη 52χρονου ημεδαπού  στο Κομπότι Άρτας, για κατοχή ναρκωτικών
Χθες (05-10-2016) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, συνέλαβαν 52χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 52χρονο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (38,88) γραμμαρίων.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.













Δεν υπάρχουν σχόλια: