ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΓΚΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ < ΕΣΠΑ 2014 – 2020 > & ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ



ΘΕΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΓΚΤΑΣΤΑΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ < ΕΣΠΑ 2014 – 2020 > & ΕΝΤΑΞΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ 





















Σας ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00, ο Δήμος Φιλιατών διοργανώνει Ημερίδα για την ένταξη:
Α > Επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και
Β > Νέων Αγροτών στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020
Η αναλυτική παρουσίαση των εν λόγω προγραμμάτων θα αναδειχθούν από τον βασικό ομιλητή και υπεύθυνο της Ημερίδας κ. Σπύρο Βασιλείου. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων οι οποίες θα απαντηθούν από τον υπεύθυνο της Ημερίδας.Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, Επενδυτές και οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες στους οποίους το πρόγραμμα απευθύνεται, να παρευρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση την οποία ο Δήμος με δική του πρωτοβουλία διοργανώνει προς όφελος αυτών που τους αφορά.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Βανδαλισμοί στη νέα Παιδική Χαρά




















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας αξιοποιώντας τις λιγοστές πηγές χρηματοδότησης, επανακατασκεύασε την Κεντρική Παιδική Χαρά της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τις αυστηρές προϋποθέσεις του νόμου.Δυστυχώς και πριν ακόμη παραδοθεί στα παιδιά της πόλης, για ακόμη μια φορά η καταστροφική μανία απαίδευτων ανθρώπων, οδήγησε στην πρόκληση σοβαρών ζημιών, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πιστοποίηση και η λειτουργία της. Ως Δημοτική Αρχή, προχωρούμε στην υποβολή Μηνυτήριας Αναφοράς προκειμένου να βρεθούνοι υπαίτιοι αλλά και να προστατεύσουμε τον εν λόγω χώρο από βανδαλισμούς.  Καλούμετους συνοδούς, γονείς, κηδεμόνες και γενικότερα τους πολίτες του Δήμου, όταν διαπιστώνουν περιπτώσεις βανδαλισμών να ειδοποιούν άμεσα τους αρμόδιους είτε την Αστυνομία, καθώς η Δημοτική περιουσία είναι περιουσία όλων μας καιόλοι μας έχουμε ευθύνη να την προστατεύσουμε.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Απάντηση σχετικά με την απόφαση 120/17-10-2016 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας


















Για την αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και με την υποστήριξη του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας υλοποιούν ένα project σχετικό με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας. Με την υπ’ αριθμό 120/17-10-2016 απόφασήτης, η Σχολική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αγορά 2100 βιβλίων, έναντι του ποσού των 4.028,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.Την προμήθεια θα αναλάβει ιδιώτης (όπως εξάλλου συμβαίνει και με κάθε άλλη προμήθεια στην οποία προβαίνουμε),  ο οποίος θα αναλάβει επιπλέον να πραγματοποιήσειδωρεάν 6 θεατρικέςπαραστάσεις και μια ανοιχτή εκδήλωση, τα οποία θα λειτουργήσουν ως επιστέγασμα της δράσης και θα συμβάλουν συμπληρωματικά στα όσα οι μικροί μαθητές μάθουν κατά τη διάρκειάτης.Αν θεωρείτε μεγάλο ατόπημα να δαπανήσουμε κάτι λιγότερο από 2 ευρώ για κάθε μαθητή μας προκειμένου να του χαρίσουμε ένα βιβλίο, το οποίο μάλιστα θα συνοδεύεται και από παρακολούθηση θεατρικής παράστασης, επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική γνώμη. Στόχος της Σχολικής Επιτροπής είναι να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των σχολικών μας μονάδων για θέρμανση, επισκευές, γραφική ύλη, εξοπλισμό, διδακτικά μέσα κ.λ.π., κάτι στο οποίο ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν, λοιπόν, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε το «κάτι παραπάνω», να είστε σίγουροι ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.
Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας
Χριστίνα Τζέλλου

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων των Ιωαννίνων για την Οδική Ασφάλεια 




















Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σε μαθητές δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων, στοχεύοντας στην ενημέρωσή τους για τη σπουδαιότητα των κανόνων οδικής ασφάλειας.Στις παρουσιάσεις, που έγιναν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο σε σχολεία όσο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου στο Καλπάκι Ιωαννίνων, συμμετείχαν περισσότεροι από 600 μαθητές, οι οποίοι μέσω της διαδραστικής συμμετοχής τους, ενημερώθηκαν για την πρακτική χρηστικότητα καθημερινών κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν σχετικά:
•με τη σημασία και την αναγκαιότητα τήρησης των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•τη σημασία στην προστασία της ανθρώπινης ζωής της χρήσης προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας
•την ασφαλή χρήση και κίνηση με ποδήλατο
•την σημασία των διαβάσεων πεζών και των λοιπών οδικών σημάνσεων.
Συνελήφθησαν στην Άρτα, ιδιοκτήτρια και θαμώνες καταστήματος για παράνομη διενέργεια τυχερού παιγνίου με παιγνιόχαρτα
Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (30.10.2016) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί (μία γυναίκα και δύο άνδρες),  ηλικίας 43, 73 και 84 ετών, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα - καφενείο, ιδιοκτησίας της 43χρονης, όπου διαπιστώθηκε να έχει επιτρέψει στους υπόλοιπους, τη διεξαγωγή παράνομου τυχερού παιχνιδιού. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, παιγνιόχαρτα (τράπουλα), ένα μπλοκ σημειώσεων, με πόντους πελατών και το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στη Φιλιππιάδα
Συνελήφθη, χθες (30-10-2016) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος, για υγειονομικές παραβάσεις
Συνελήφθη, σήμερα (31-10-2016) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, για υγειονομικές παραβάσεις.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ), κατελήφθη ο 40χρονος, ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική και να προσφέρει οινοπνευματώδη ποτά, έχοντας παραβιάσει τα επιτρεπόμενα χρονικά όρια λειτουργίας του καταστήματος.
Θανάσιμος τραυματισμός 31χρονου κυνηγού στη Στρατίνιστα Ιωαννίνων
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός κυνηγός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια .Χθες (30.10.2016) το μεσημέρι, 31χρονος ημεδαπός κυνηγός τραυματίσθηκε θανάσιμα, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, σε δασική περιοχή, στη Στρατίνιστα  Ιωαννίνων. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, επίσης κυνηγός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Ειδικότερα,  χθες το μεσημέρι, σε δασική περιοχή, στη θέση «Κάτω Πουρνάρα» στη Στρατίνιστα Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριόχοιρου, ο 56χρονος  πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 31χρονο.Το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε και κατείχε ο κατηγορούμενος καθώς και δύο φυσίγγια, κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: