ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017ΘΕΜΑΤΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 Σωστό εἶναι νά λέμε στούς νέους γιά τίς ἰδέες τοῦ Εὐαγγελίου, σωστό εἶναι νά τούς λέμε ὅτι ἡ Εκκλησία εἶναι τό καλύτερο στήριγμα, σωστό εἶναι νά τούς λέμε ὅτι εἶναι ὡραία ἡ χαρά, ἡ ἐλευθερία, ἡ δικαιοσύνη. Ὅλα αυτά, ὅμως δέν εἶναι ἀρκετά.  Ἐκεῖνο, πού χρειάζεται ὁ νέος ἅνθρωπος σήμερα εἶναι νά μάθει νά ἀγαπᾶ τό Χριστό. Νά μάθει ὅτι αὐτό,  πού τοῦ δίνει ἡ Ἐκκλησία εἶναι ὁ Χριστός, καί αὐτό δέν μπορεῖ να τοῦ  δώσει ο κόσμος. Ἄρα χρέος μας εἶναι νά φέρουμε τούς νέους μας κοντά Ἐκκλησία γιά νά γευτοῦν τό Χριστό.Στό πλαίσιο αὐτό ἡ ἐνορία Κεστρίνης ξεκίνησε γιά τό ἐκκλησιαστικό ἔτος 2016-2017 τίς ἀκόλουθες δράσεις:
Α) Κατηχητικό Σχολεῖο γιά παιδιά δημοτικοῦ (κάθε Κυριακή πρωί, μετά τή Θεία Λειτουργία).
Β) Μαθήματα Βυζαντινῆς Μουσικῆς γιά παιδιά καί μεγάλους (κάθε Παρασκευή καί Κυριακή), μέ δυνατότητα ἀπόκτησης πτυχίου.
Γ) Μαθήματα Κλασικῆς Μουσικῆς γιά παιδιά Δημοτικοῦ, Γυμνασίου καί Λυκείου (κάθε Σάββατο ἀπόγευμα). .
Οἱ νέοι ὅταν γνωρίσουν τό Θεό, τότε ἀνακαλύπτουν μέσα τους τή μεγάλη ἐμπειρία τῆς ἀγάπης Του. Τότε ἀποκτούν ἕνα ἰσχυρό πνευματικό ἀντίσωμα, τό ὁποῖο εἶναι ἕνα ἀντίβαρο στο βάρος τῆς ἁμαρτίας.
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS
Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου


Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.Για το λόγο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2016) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των  Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17 έως και 20-10-2016, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
Εθελοντική αιμοδοσία της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» 
Εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, στο πλαίσιο του εορτασμού  του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» .Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 20-10-2016,  εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού των Υπηρεσιών της, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της ΕΛ.ΑΣ και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ομαδική εθελοντική αιμοδοσία των αστυνομικών, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, όπου προσήλθαν Κινητές Μονάδες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων ενώ  η Διεύθυνση Αστυνομίας  Άρτας πραγματοποίησε την αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν σ' αυτή την πρόσκληση, συμβάλλοντας έμπρακτα στην αντιμετώπιση καθημερινών ζωτικών αναγκών.
Εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα κ.α.), της ΕΛ.ΑΣ. 


Κοινωνικές δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» . Τρόφιμα και άλλα είδη που συγκεντρώθηκαν από το αστυνομικό προσωπικό, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς.Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» προγραμμάτισε και υλοποίησε εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, φάρμακα κ.α.), από το προσωπικό των υπηρεσιών της.Στο πλαίσιο αυτό, τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.Ειδικότερα, τρόφιμα και διάφορα είδη δόθηκαν:
•από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, στο ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος» και στο παράρτημα του ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων
•από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Άρτας)
•από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας,  στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Ηγουμενίτσας).
•από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, στα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου Πρέβεζας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως – Πρεβέζης.
Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων και φορέων εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές για την ευγενική αυτή προσφορά.
Συνελήφθη 44χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων, ο οποίος προωθούσε με το αυτοκίνητό του, στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη
Συνελήφθη, χθες (19-10-2016) το πρωί στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (στην περιοχή της Κάτω Λαψίστας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη. Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 44χρονου, διαπίστωσαν ότι αυτός προωθούσε στην ενδοχώρα, έναν 27χρονο ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω διοικητικής απέλασης. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε πόλη του Νομού Πρέβεζας, για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων


Σε οικίες τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων.Συνελήφθησαν, χθες (19-10-2016) το μεσημέρι σε πόλη του Νομού Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής αρχαίων αντικειμένων, χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών.Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 33χρονου:
•αγγείο απροσδιορίστου χρονολογίας,
•τμήμα αμφορέα του 3ου – 6ου αιώνα μ.Χ.,
•οινοχόη του 17ου αιώνα μ.Χ.,
•σώμα αμφορίσκου του 1ου αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ., 

•οινοχόη του 16ου – 18ου αιώνα μ.Χ.,
•τριφυλλόστομος μαστραπάς του 19ου αιώνα μ.Χ.,
•αμφορίσκος  του 8ου – 12ου αιώνα μ.Χ.,
•άνω τμήμα αμφορέα του 3ου – 2ου αιώνα π.Χ.,
•δίωτος στάμνας του 18ου – 19ου αιώνα μ.Χ.
•τμήμα αμφορέα του 1ου  αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ.,
•βάση αμφορέα και τμήμα οστράκου του 1ου  αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ.,
•τμήμα Kερκυραϊκού αμφορέα του 2ου  μισού 3ου  αιώνα π.Χ.,
•οξυπύθμενος αμφορέας του 1ου  αιώνα π.Χ. - 4ου αιώνα μ.Χ.,
•χάλκινο αγγείο εντός του οποίου υπήρχαν έξι όστρακα από αμφορέα του 13ου   - 14ου αιώνα μ.Χ.,
•οξυπύθμενος αμφορέας του 2ου  αιώνα π.Χ. - 1ου αιώνα μ.Χ.,
•αμφορέας του 5ου -  4ου αιώνα π.Χ.,
•οξυπύθμενος αμφορέας του  β΄ μισού 3ου αιώνα π.Χ.,
•οξυπύθμενος αμφορέας του  α΄ μισού 3ου αιώνα π.Χ.,
•οξυπύθμενος αμφορέας του 3ου -  2ου αιώνα π.Χ.,
•σώμα οξυπύθμενου αμφορέα του 4ου αιώνα π.Χ. – 1ου αιώνα μ.Χ.,
•αμφορέας του 3ου -  8ου αιώνα μ.Χ.,
•οξυπύθμενος αμφορέας  του 3ου -  6ου αιώνα μ.Χ.,
•τμήμα αμφορέα ροδιακού ή κρητικού τύπου του 2ου  αιώνα π.Χ. - 2ου  αιώνα μ.Χ.,
•τμήματα αμφορέα, σώμα αγγείου με λαβή καθώς επίσης και συνανήκοντα όστρακα του 1ου  αιώνα π.Χ. - 4ου  αιώνα μ.Χ.,
•τμήμα δίωτου αγγείου του 3ου   - 9ου  αιώνα μ.Χ.,
•σώμα οξυπύθμενου αμφορέα του 2ου  αιώνα π.Χ. - 1ου  αιώνα μ.Χ.
•κυλινδρικό αγγείο του 18ου  αιώνα μ.Χ.
•τμήματα αγγείων απροσδιορίστου χρονολογίας 
•λίθινο σφαιρίδιο και τμήμα λίθινης σφαίρας του 1ου  - 5ου  αιώνα μ.Χ.
•δύο μικρά τμήματα χονδροειδούς κεραμικής του 3ου  - 4ου  αιώνα μ.Χ.
•έξι (6) συνανήκοντα τμήματα αγγείου του 3ου  - 6ου  αιώνα μ.Χ.
•δίωτο αγγείο του 3ου  - 4ου  αιώνα μ.Χ.
•μικρό άωτο αγγείο του 8ου  - 12ου  αιώνα μ.Χ.
•τμήματα αμφορέα (όστρακα) από χείλος, βάση και σώμα απροσδιορίστου χρονολογίας.
•μεταλλική σφαίρα με χάρακτες γραμμές.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος ιδιοποιήθηκε παράνομα τα παραπάνω αρχαία και μεταβυζαντινά αντικείμενα (πλην ενός αμφορέα), μετά το θάνατο της θείας του, η οποία τα κατείχε νόμιμα, σύμφωνα με σχετική Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.Επιπλέον, βρέθηκαν στο σπίτι του 33χρονου και κατασχέθηκαν σφαίρα πυροβόλου όπλου αγνώστου διαμετρήματος, δεκατέσσερα (14) ναρκωτικά δισκία και δύο συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 31χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•τμήματα αμφορέων (όστρακα)
•όστρακα αγγείων, σώμα αγγείου, λαιμός αμφορίσκου και πλήθος οστράκων πιθανόν αμφορέα,
•αγγείο εφυαλωμένο άγνωστης προέλευσης
•δύο (2) ξύλινες εικόνες του 18ου – 19ου αιώνα μ. Χ.
•δύο (2) εικόνες απροσδιορίστου χρονολογίας
•εξήντα δύο (62) χάλκινα νομίσματα ελληνιστικής και ύστερης περιόδου
•σαράντα ένα (41) νομίσματα άγνωστης προέλευσης,
•λίθινο τέχνεργο άγνωστης προέλευσης,
•τέσσερα (4) δαχτυλίδια και δύο σιδερένιοι κρίκοι άγνωστης προέλευσης,
•τμήμα μολύβδου άγνωστης προέλευσης,
•έντεκα (11) μεταλλικά μικροαντικείμενα άγνωστης προέλευσης
•δύο (2) ασημένια νομίσματα με ανάγλυφες μορφές άγνωστης προέλευσης
•δύο (2) ασημένιες αλυσίδες,
•ένα περιδέραιο λαιμού όπου διακρίνονται τρία νομίσματα εκ των οποίων ένα ηπειρωτικής προέλευσης και ένα αιγινιώτικης προέλευσης,
•ένα λίθινο μικροαντικείμενο και ένα λίθινο αγαλματίδιο άγνωστης προέλευσης.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αντικειμένων στην οικία του 31χρονου, αρκετά εκ των οποίων εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα αρχαία ευρήματα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: