ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του 1ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας



ΘΕΜΑΤΑ

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του 1ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας





















Λόγω της διεξαγωγής του 1ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 06:00 π.μ. έως και την 13:00 στην πόλη της Ηγουμενίτσας:
1.Απαγορεύεται η στάση και στάθμευση παντός τροχοφόρου οχήματος στις παρακάτω οδούς
a.Οδός Εθνικής Αντιστάσεως κατά το τμήμα από το ύψος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως την τράπεζα "Eurobank".
b.Οδός Νέας Παραλιακής κατά το τμήμα από το ύψος των Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας έως το ύψος τουcafé  "TRAM".
2.Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός τροχοφόρου οχήματος στην Νέα Παραλιακή οδό από την 09:00 ώρα της 23/10/2016 έως το πέρας της διεξαγωγής του 1ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας.
3.Γίνεται αναστροφή της κυκλοφορίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος των Τ.Ε.Ι έως και την τράπεζα "Eurobank" από την 09:00 ώρα της 23/10/2016 έως το πέρας της διεξαγωγής του 1ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τον 1ο Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας στην ιστοσελίδα agonas.igoumenitsa.gr  .
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Περιφέρεια Ηπείρου / Π. Ε. Θεσπρωτίας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διακρατικό έργο με τίτλο «NetCastle- Network creation and promotion of castles»






















Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διακρατικό έργο με τίτλο «NetCastle- Network creation and promotion of castles», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013 και το οποίο έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση ενός κοινού πολιτιστικού προϊόντοςστη διασυνοριακή περιοχή προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία με τη χρήση των νέωντεχνολογιών και του ηλεκτρονικού τουρισμού. Ειδικότερα, το έργο είχε ως σκοπό τη δημιουργία ενός διασυνοριακού δικτύου για την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ιστορικώνκάστρων των συμμετεχόντων περιοχών.Το έργο παρέχει στο χρήστη μια πολύ-πολιτισμική και εκπαιδευτική εμπειρία με τη χρήση κατάλληλα προσαρμοσμένων καινοτόμων διαδραστικών βιωματικών υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα περιηγήσεων μέσα στο χωροχρόνο με τη χρήση 3D αναπαραστάσεων των επιλεγμένων ιστορικών μνημείων.Για τον παραπάνω σκοπό και στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκε η συλλογή και ψηφιοποίηση του υλικού τεκμηρίωσης των επιλεγμένων κάστρων, η ανάπτυξη τρισδιάστατων μοντέλων (3D) για κάθε κάστρο, με τελικό σκοπό τη δημιουργία πανοραμικής εικόνας 360 μοιρών χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες από τα κάστρα.Από τους Αλβανούς εταίρους επιλέχθηκαν 12 κάστρα της Περιφέρειας Αργυροκάστρου: 1. Gjirokastra (Αργυροκάστρου), 2. Tepelena (Τεπελένης), 3. Libohova (Λυμπόχοβου), 4. Kardhiq (Καρδίκ), 5. Kërcyra (Κελτσυρας), 6. Shtëpëzë (Στέπεζες), 7. Melan (Μελάν), 8. Shën Triadhë (Αγίας Τριάδας), 9. Selo (Σελό), 10.Palokastër (Παλαιόκαστρο), 11. Jerma (Antigonea); (Αντιγωνέα) και 12. Labova e Kryqit (Λάμποβου του Σταυρού) για τα οποία πραγματοποιήθηκε 3D απεικόνιση και πανοραμική περιήγηση 360 μοιρών.Αντίστοιχα, οι Έλληνες εταίροι επέλεξαν και απεικόνισαν με την ίδια διαδικασία 5 κάστρα από την Π.Ε. Κέρκυρας (1. Αγγελόκαστρο, 2. Κάστρο Γαρδικίου, 3. Φρούριο Κασσιώπης, 4. Νέο Φρούριο Κέρκυρας και 5. Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας) και 5 κάστρα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας (1. Πύργος Ράγιου, 2. Γίτανα, 3. Κάστρο Ηγουμενίτσας, 4. Κασνέτσι και 5. Καστρο Ελευθεροχωρίου), ενώ τα αποτελέσματα καθώς και το υλικό που συλλέχτηκε και παράχθηκε στο πλαίσιο του έργου NetCastle είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.netcastle.eu. Ως εκ τούτου το έργο NetCastle έχει πετύχει τους στόχους που είχαν εξαρχής τεθεί κατά τον σχεδιασμό του και αφορούσαν:
 Τον λεπτομερή εντοπισμό της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, διαφοροποιώντας τα κάστρα από τα άλλα κλασσικά μνημεία της αρχαιότητας.
 Την ψηφιακή αποτύπωση επιλεγμένων πληροφοριών για τα ιστορικά μνημεία της περιοχής.
 Την ανάπτυξη και εφαρμογή ψηφιακών περιγραφών μέσω τρισδιάστατων προβολών και αναπαραστάσεων των ιστορικών μνημείων.
 Την προώθηση και τη δημιουργία δυναμικής για αύξηση του τουρισμού στις περιοχές.
 Την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και την πολιτιστική βελτίωση του τουρισμού (μέσω του e-tourism).
 Την ενδυνάμωση και τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών μεθόδων για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
 Την πολιτιστική εκπαίδευση των νέων.
 Την βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες για την αντιμετώπιση κοινής αναπτυξιακής προοπτικής
Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ενώ το υπόλοιπο εταιρικό σχήμα απαρτίζεται από το Institution of Prefect of Gjirokastra region (Αλβανία), την Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το UET Center (Αλβανία). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 75% και από Εθνικούς πόρους κατά 25%.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 
















Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα για υποκλοπή μεταφορικού έργου
Συνελήφθη, χθες (17-10-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υποκλοπή μεταφορικού έργου. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, έναν επιβάτη, με τελικό προορισμό το Αργυρόκαστρο Αλβανίας, έναντι χρηματικού ποσού, υποκλέπτοντας με αυτό τον τρόπο μεταφορικό έργο που έχει ανατεθεί σε άλλα μεταφορικά μέσα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν σε «μπλόκο» στη Βροσίνα Ιωαννίνων, τέσσερα άτομα, που μετέφεραν οργανωμένα, με δύο αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Κατασχέθηκαν πάνω από (131) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα .Το αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας .Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, οδήγησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων,  οι οποίοι μετέφεραν οργανωμένα, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα κάνναβης.Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (έναν 20χρονο και μία 17χρονη) καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας (ηλικίας 22 και 17 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, οι δύο ημεδαποί, γιατί μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας (στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου), -96- αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -131.850- γραμμαρίων. Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι  λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά, είχε κλαπεί την 05-08-2016 από τα Μέγαρα Αττικής και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
•(96) αυτοσχέδιες συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (131) κιλών και (850) γραμμαρίων,
•συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,9) γραμμαρίων,
•δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
•πλαστή άδεια κυκλοφορίας, που βρέθηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο και
•πέντε κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Μέρτζανης
Συνελήφθη, χθες (17-10-2016) το πρωί στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Μέρτζανης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μέρτζανης, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (200) ευρώ, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν, χθες (17-10-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, ένας 26χρονος ημεδαπός και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι μετά από έλεγχο που έγινε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,4) γραμμαρίων.Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες και ένα βάζο που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (9) γραμμαρίων καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: