ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ



ΘΕΜΑΤΑ

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ-ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ MAΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ  























Ἡ Βυζαντινή μουσική εἶναι τέχνη προσευχῆς, τέχνη πνευματική, ἀφοῦ ἀποτελεῖ συστατικό τῆς λατρείας τῆς Ἐκκλησίας, ἄρα καί πνευματικό γεγονός τῆς ζωῆς τοῦ Χριστιανοῦ, γιατί μέ αὐτήν τήν τέχνη δοξολογεῖ τόν Θεό.Στό πλαίσιο αὐτό παραδίδονται, κατά τήν περίοδο 2016-2017, ἀπό ἱεροψάλτη δωρεάν μαθήματα Βυζαντινῆς μουσικῆς γιά μικρούς καί μεγάλους στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Μηνᾶ Κεστρίνης, μετά ἀπό συννενόηση γιά τήν ἡμέρα καί τήν ὥρα.Οἱ ἐνδιαφερόμενοι/ες μποροῦν νά δηλώσουν συμμετοχή στό τηλ.: 6946464289 (κ. Σπύρος Κολιομίχος) ἤ στό ἠλεκτρονικό ταχυδρομεῖο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ (email: inagiouminakestrinis@gmail.com).Διδάσκονται, μεταξύ ἄλλων, τά βασικά στοιχεῖα τῆς Βυζαντινῆς μουσικῆς, ἡ σωστή ψαλμωδία Βυζαντινῶν ὕμων, ὁ συνδυασμός τῆς μουσικῆ πράξης μέ τή στοχευμένη ἐμβάθυνση στό θεωρητικό σύστημα τῶν ἤχων καί τῶν διαστημάτων τους, ἡ ὀρθή ἑρμηνεία τῆς βυζαντινῆς παρασημαντικῆς σημειογραφίας, ἡ ἀνάπτυξη τεχνικῶν, ἡ ἑρμηνεία καί ἡ ἁπόδοση μελωδιῶν, μέσα ἀπό τά ἰδιαίτερα ἀκούσματα καί χαρακτηριστικά τῶν ἤχων. Μὲ τὸν ὅρο βυζαντινὴ μουσικὴ ἐννοεῖται ἡ ψαλμωδία τῆς Ὀρθόδοξης Ἑλληνικῆς Ἐκκλησίας ποὺ ἔχει μὲν τὶς βάσεις της στὴ μουσικὴ τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων, διαμορφώθηκε ὅμως κυρίως στὸ Βυζάντιο καὶ ἀποτέλεσε εἰδικὸ μελωδικὸ σύστημα τεχνοτροπίας. Η μουσικὴ αὐτὴ μὲ τοὺς 8 ἤχους, τὴ δική της κλίμακα, παρασημαντικὴ καὶ τὶς ἰδιομορφίες της,συνδέθηκε ἀναπόσπαστα μὲ τὴ λατρεία τῆς Ὀρθόδοξης Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας.
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















Συνελήφθη άμεσα 32χρονος ημεδαπός, μετά από διάπραξη ληστείας σε κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων
Επίσης, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του σε μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής από καταστήματα καθώς και σε μία κλοπή δικύκλου μοτοποδηλάτου.Συνελήφθη, χθες (06-09-2016) στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστείας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων, ο 32χρονος εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ειδών τηλεφωνίας και αφαίρεσε από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των (155) ευρώ.Κατά τη διαφυγή του, έγινε αντιληπτός από υπάλληλο του καταστήματος, τον οποίο απείλησε, προκειμένου να διατηρήσει τα κλοπιμαία.  Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντόπισαν άμεσα τον 32χρονο στην πόλη των Ιωαννίνων και τον συνέλαβαν. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 32χρονος εμπλέκεται και στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών που έγιναν στην πόλη των Ιωαννίνων:
•κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 04-09-2016, αφαίρεσε από είσοδο πολυκατοικίας ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο
•μετά τα μεσάνυκτα της 04-09-2016, αποπειράθηκε να διαρρήξει παντοπωλείο
•το μεσημέρι της 06-09- 2016, εισήλθε σε κατάστημα πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης και αφαίρεσε κοσμήματα.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κλεμμένο χρηματικό ποσό, τα κλεμμένα κοσμήματα, μία καρτέλα που περιείχε (10) ναρκωτικά χάπια και ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης, το κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο, βρέθηκε χθες (05-09-2016)  εγκαταλελειμμένο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (06-06-2016) το απόγευμα στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που έγινε σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,7) γραμμαρίων.
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Άρτα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού .Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση διάρρηξης σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού. Αναλυτικότερα, ο 20χρονος, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της διάρρηξης σταθμευμένου αυτοκινήτου, που έγινε το μεσημέρι της 25-07-2016 στην Άρτα, όπου αφαιρέθηκαν διάφορα έγγραφα και χρηματικό ποσό.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Συνελήφθη 36χρονος φυγόποινος αλλοδαπός στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (06-09-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος υπήκοος Αλγερίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αντίσταση.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2016 στην Ήπειρο 
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 17 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 13 το 2015). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
5  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2015)
2  τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2015)
10 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 7 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 25 παθόντες (έναντι 18 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
5     νεκροί (έναντι 3 το 2015)
2     σοβαρά τραυματίες (έναντι 3 το 2015)
18   ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•οδήγηση σε κατάσταση μέθης
•υπερβολική ταχύτητα
•παραβίαση προτεραιότητας
•αντικανονικό προσπέρασμα
•κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
•παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
•λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (4.568) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν :
•577    για υπερβολική ταχύτητα.
  52    για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
  45    για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
• 180    για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
• 100    για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  44    για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
    3    για παραβίαση προτεραιότητας.
  29    για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
  50    για αντικανονικό προσπέρασμα.
  29    για αντικανονικούς ελιγμούς.
  19    για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (102) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (152) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: