ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Έγιναν οι εκλογές στο Δ.Σ. Φιλιατών για την ανάδειξη συμβουλίου ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ



ΘΕΜΑΤΑ   

Έγιναν οι εκλογές στο Δ.Σ. Φιλιατών για την ανάδειξη συμβουλίου ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ




















Με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών εκλέγει ομόφωνα νέος Πρόεδρος της (ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ.) ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ και από την μειοψηφία του Δ.Σ. ο κ. Παύλος Μπέλλος του Αθανασίου. Αντιπρόεδρος στην επιχείρηση είναι ο κ Ηλίας Κατσαρός.

Σύλληψη 40χρονου ημεδαπού στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού




















Συνελήφθησαν, χθες (04-09-2016) το απόγευμα στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης εισόδου και εργασίας στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο 40χρονος απασχολούσε παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες τον 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια για εργασία. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του παραπάνω αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων.

Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ηγουμενίτσας - Υπηρεσίες Νοητικής Ενδυνάμωσης




















Στο Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ηγουμενίτσας, υλοποιείται πρόγραμμα που περιλαμβάνει υπηρεσίεςνοητικής ενδυνάμωσηςμέσω κατάλληλων λογισμικών σε υπολογιστή που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε ασθενείς με άνοια αλλά και σε υγιή άτομα. Απώτερος στόχοςείναι οι ασκήσεις του προγράμματος να αποτελέσουνένα πρωτότυπο ερέθισμα που θα ενεργοποιήσει και θα τονώσει τις νοητικές λειτουργίες (μνήμη,παρατηρητικότητα, λόγος, συγκέντρωση, κρίση και συμπεριφορά)του ατόμου χρήστη,συντελώντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Η δυνατότητα της δωρεάν χρήσης του,δόθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκηςκαι του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές του τμήματος να κάνουν την πρακτική άσκησήτους στο Τμήμα προστασίας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Το πρόγραμμα αξιοποιεί ερευνητικά αποτελέσματα ερευνητικών έργων (www.llmcare.gr) υπό την επιστημονική ευθύνη του Αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Α.Π.Θ. κου. Παναγιώτη Μπαμίδη, που έδειξαν ποικιλοτρόπως την επιστημονική εγκυρότητα τέτοιων παρεμβάσεων στους ηλικιωμένους, προλαμβάνοντας τη νοητική εξασθένηση και την άνοια. Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Α.Π.Θ.» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση» 2014 - 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.). Ιδρυματικά Υπεύθυνος του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης Α.Π.Θ. είναι ο Αντώνιος Κορωναίος, Καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας.
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. : Γεράσιμος Φουσέκης

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά στους Αγίους Αναργύρους Άρτας



















Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, οι οποίες εμπλέκονται σε μία κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης καθώς και σε μία απόπειρα κλοπής από σπίτια στους Αγίους Αναργύρους Άρτας .Συνελήφθησαν, χθες (04-09-2016) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 50 και 36 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή και απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 03 έως και 04-09-2016, στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, διέπραξαν τα παρακάτω:
•προχθές το μεσημέρι, εισήλθαν σε σπίτι 82χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
•χες το πρωί, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε σπίτι 77χρονης ημεδαπής.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ















Επιλογή φροντιστηρίων. Αφού  το εκπαιδευτικό σύστημα μας οδηγεί στα φροντιστήρια για διάφορα γνωστικά αντικείμενα, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους να κάνουν έρευνα αγοράς ζητώντας πληροφορίες για την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης και των τιμών και να επιλέξουν αυτό που ικανοποιεί τις ανάγκες τους.Όταν καταλήξουν σε κάποιο φροντιστήριο να συζητήσουν όλα τα θέματα που θα οδηγήσουν σε απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων και να λάβουν και γραπτώς τους όρους ώστε αν προκύψει οποιαδήποτε διαφωνία να μπορέσει αυτή να λυθεί. Μην ξεχνάτε να ζητάτε τις αποδείξεις.Σύμφωνα δε με την  Αγορανομική Διάταξη άρθρο 86 παρ.1 :
Τα ιδιωτικά σχολεία γενικής και τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα κάθε είδους φροντιστήρια και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, είναι υποχρεωμένα να έχουν συνταγμένους τιμοκαταλόγους, που θα διατηρούν στο κατάστημά τους, τους οποίους θα θέτουν στην διάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και σπουδαστών, εφόσον οι τελευταίοι το ζητήσουν.Στους τιμοκαταλόγους αυτούς θα αναγράφονται οι τιμές των πάσης φύσεως παρεχομένων υπηρεσιών (δίδακτρα, μεταφορικά, προαιρετικές υπηρεσίες κ.λ.π.) που ισχύουν για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Άρθρο 87  Υποβολή Τιμοκαταλόγων Εκπαιδευτηρίων
Τα κάθε είδους Φροντιστήρια, Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί υποχρεούνται να καταθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή στη Δ/νση Παρατηρητηρίου Τιμών και Τιμοληψιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (email: ftsirog@e-prices.gr) το αργότερο μέχρι την 15η Ιουνίου εκάστου έτους τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους για το επόμενο έτος. Υπόδειγμα φόρμας υποβολής τιμοκαταλόγων υπάρχει στην ιστοσελίδα e-prices.gr. Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ (€2000). Το πρόστιμο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.
Για περισσότερες  πληροφορίες και παράπονα μπορείτε να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου στα τηλ: 2651065178 & 6946290582. -e.mail: inpka.hp@gmail.com.-

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ






















Στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος  (έχει καθιερωθεί με το ΠΔ 304/2001), που φέτος θα γίνει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Δημοτική Κοινότητα ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ του Δήμου Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016.ΓΕΝΙΚΑ:
1.Γενικό σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου, ημέρας της εορτής.
2.Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 18ης Σεπτεμβρίου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επόμενης.
Ώρα 10.00΄: Επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Σελεύκειας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας, κ.κ. Τίτου.
Πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό: Ώρα 09:50 πμ
Μετά τη δοξολογία ακολουθεί εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Αναγνώστου Χρυσάνθη Εκπαιδευτικό.
Ώρα 10.45΄ : Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ και
κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

α) Εκπρόσωπο Μικρασιατών
β)  Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
γ) Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
δ) Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας
ε) Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών -Ηγουμενίτσας                                                                        στ) Δήμαρχο Ηγουμενίτσας                                                                                                                                ζ) Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας                                                                                                              η) Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας                                                                                                             θ) Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας                                                                                ι) Πρόεδρο Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Σελεύκειας                                                             ια) Εκπροσώπους κομμάτων                                                                                                                            ιβ) Όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την εκδήλωση.
 -Ενός λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ
● Δηλώσεις συμμετοχής, από εκπροσώπους φορέων,κομμάτων, συλλόγων κ.α., για καταθέσεις στεφάνων μέχρι 16-9-2016 στα τηλέφωνα 2665360239 και 2665360114.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις  καλούνται να παραστούν (ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν):
-Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΣ.
-Οι Βουλευτές του Νομού.
  Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας 
-Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
-Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
-Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φιλιατών –Ηγουμενίτσας
-Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
-Ο Δήμαρχος Φιλιατών
  Δήμαρχος Σουλίου
-Οι πρώην Υπουργοί.
-Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
-Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ηγουμενίτσας – Φιλιατών- Σουλίου 
-Ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
-Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας
-Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσπρωτίας.
-Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηγουμενίτσας
-Οι πρώην Βουλευτές
-Οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ.
-Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας
-Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη
-Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων
-Οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων
-Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
-Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
-O Δ/ντης Τελωνείου Ηγουμενίτσας
-Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων
-Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας
-Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας.
-Όλος ο ΛΑΟΣ της πόλης.
Οι παρακάτω Αρχές  παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
-Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου & Πάργας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Νέας Σελεύκειας το θρησκευτικό τελετουργικό
-Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Δ.Κ. Νέας Σελεύκειας τον ευπρεπισμό του χώρου του μνημείου, τον σημαιοστολισμό, μικροφωνική εγκατάσταση (εάν χρειαστεί) κλπ
-Η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων
♦Τελετάρχες ορίζουμε τους  Ηλία Γιαννακό και Δημήτριο Δρίζη υπαλλήλους της Π.Ε. Θεσπρωτίας
♦Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού.  Το παρόν επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.                                                           
   Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου   ,  Ο  Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας
   Αλέξανδρος Καχριμάνης                       Θωμάς Πιτούλης     
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: