ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δοκιμαστική ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας



ΘΕΜΑΤΑ

Δοκιμαστική ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας

















Από το Αυτοτελές Τμήμα ΠΑΜ - ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι την  Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016 κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια όπως παρακάτω:
• Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
• Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Π.Α.Κ.Π.ΠΟ : Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία





















Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίνει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Λόγωλοιπόν αυτού του εορτασμού τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη οι Δομές του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙθ α είναι στην πλατεία δημαρχείου από τις 9:00έως τις 12:00, για μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσηςκαθώς και γιαενημέρωση για τις υπηρεσίες που παρέχουν.Στοιχεία επικοινωνίας : Τηλ. 2665360012 .
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ : Γεράσιμος Φουσέκης

Στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020  εντάχθηκε η συνέχιση λειτουργίας  των ΚΗΦΗ Δήμων Ηγουμενίτσας και Ιωαννιτών  




















Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020" θα συνεχιστεί η λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) των Δήμων Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων, τα οποία παρέχουν υπηρεσίες σε 80 συνολικά άτομα. Οι σχετικές αποφάσεις ένταξης, έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και αφορούν τα:
«Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων - ΚΗΦΗ Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 211.633,86 ευρώ. Το έργο έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, των δυο ΚΗΦΗ του ΝΠΔΔ Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός (ΠΑΚΠΠΟ) του Δήμου Ηγουμενίτσας, που λειτουργούν στα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα Πλαταριάς και Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας από το 2013. Η συγκεκριμένη πράξη θα παρέχει υπηρεσίες σε 50 ωφελούμενους. Η χρηματοδότηση αφορά την μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού των δύο ΚΗΦΗ (μια Νοσηλεύτρια, μια Κοινωνική Φροντίστρια, μια Βοηθητικό προσωπικό και έναν Οδηγό στο ΚΗΦΗ Πλαταριάς και μια Κοινωνική Φροντίστρια στο ΚΗΦΗ Πέρδικας), αλλά και την πρόσληψη νέου προσωπικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων στις ειδικότητες:
 - ενός Κοινωνικού Φροντιστή και 2 άτομα εξωτερικούς συνεργάτες (γιατρός και φυσιοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής) για το ΚΗΦΗ Πλαταριάς, και
- ενός Κοινωνικού Φροντιστή, ενός Νοσηλευτή, ενός ατόμου Βοηθητικό προσωπικό και 2 άτομα εξωτερικούς συνεργάτες (γιατρός και φυσιοθεραπευτής ή εργοθεραπευτής) για το ΚΗΦΗ Πέρδικας
«Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 106.004,03 ευρώ
Το έργο αφορά στη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, του ΚΗΦH του ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών. Αντικείμενο είναι η παροχή από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Ιωαννιτών, υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμεθα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει. Η πράξη θα συνεχίσει παρέχει υπηρεσίες σε 30 ωφελούμενους στη δομή του Δήμου Ιωαννιτών. Η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης Πράξης αφορά την μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας ως 30% επί των άμεσων δαπανών του προσωπικού. Το ΚΗΦΗ Δήμου Ιωαννιτών στελεχώνεται από μια ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό, μια ΤΕ Νοσηλεύτρια, δύο  ΔΕ Κοινωνικούς Φροντιστές, μια  ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 















ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (03-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
•Τρίτη (04-10-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (05-10-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (06-10-2016)   και  ώρες   από     08.00     έως    15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή   (07-09-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Σάββατο  (08-10-2016)   και   ώρες   από  18.00   έως   01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στον Σμέρτο Θεσπρωτίας
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 27χρονος υπήκοος Αλβανίας .Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης- κλοπής σε εξοχική κατοικία στον Σμέρτο Θεσπρωτίας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή, που έγινε βραδινές ώρες της 27/28-03-2016 σε εξοχική μονοκατοικία στον Σμέρτο Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν είδη ρουχισμού.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή 























Συνελήφθη, χθες (29-09-2016) το βράδυ, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο, διότι μετά από έρευνα που έγινε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν στην κατοχή του δώδεκα (12) φυσίγγια αγνώστου διαμετρήματος.Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου σε περιοχή της Ναυπάκτου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, όπου βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο – πιστόλι, με ενσωματωμένη γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια.Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συλλήψεις τριών ατόμων, στα Ιωάννινα, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθησαν, χθες (29-09-2016) στα Ιωάννινα, στην Άρτα και την Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας, τρία άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
•Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών και χρηματικής ποινής (3.700) ευρώ, για φοροδιαφυγή και παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
•Χθες το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, συνολικής ποινής φυλάκισης είκοσι μηνών και χρηματικής ποινής (1.700) ευρώ, για παράνομη υλοτομία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας δασών και εθνικών δρυμών.
•Χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.










Δεν υπάρχουν σχόλια: