ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ : Εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Φιλιατών



ΘΕΜΑΤΑ

ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ : Εκλογή νέου Προέδρου της Νέας Κοινωφελής Επιχείρησης  του Δήμου Φιλιατών





















Η εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Κοινωφελής Επιχείρησης  του Δήμου Φιλιατών στις 29-08-2016 με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών ψήφισε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ. το οποίο έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Παύλος Μπέλλος
Αντιπρόεδρος: Ηλίας Κατσαρός
Από τη μειοψηφία οι δημοτικοί σύμβουλοι: Λένης Φίλιππος και Σπυρίδων Κολιομίχος, εκπρόσωπος εργαζομένων η: Λάππα Ελισσάβετ, από τους φορείς ο: Φώτιος Π. Μίγκος και εκπρόσωποι πολιτών οι: Καλιαμούρης Χρήστος, Γώγου Ουρανία και Γραβιώτη Ευαγγελία.Μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος κ. Μπέλλος δήλωσε ενόπιων του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου να με προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο. Ευχαρίστησε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόλυτη πλειοψηφία που πήραν τόσο εγώ ως Πρόεδρος, όσο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.Αναλαμβάνω την ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ. σε μια πολύ δύσκολη φάση. Όπως ξέρετε όλοι αυτή η επιχείρηση δεν έχει ούτε παρών ούτε μέλλον. Το χρέος της από όσο γνωρίζουμε όλοι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Την αναλαμβάνω να κάνω τα αυτονόητα, να κάνω αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι, δηλαδή να συγκεντρώσω τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται για να γίνει η εκκαθάριση της επιχείρησης. Ποια είναι αυτά: να αναθέσουμε σε νέο ορκωτό λογιστή για να έχουμε επιτέλους ένα πόρισμα για να ξέρουμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και γιατί φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε, γιατί έγιναν τόσα λάθη. Επίσης να καταρτίσουμε τον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος έπρεπε να είχε γίνει, να προχωρήσουμε με το λογιστή της Επιχείρησης στο να πάρουμε τις δηλώσεις των δύο τελευταίων ετών, να πάρουμε τους Απολογισμούς και Ισολογισμούς από το 2012 μέχρι σήμερα. Αυτά και ότι άλλο χρειαστεί. Μπορούμε να τα πάρουμε χωρίς να δηλώνουμε ότι ερχόμαστε ούτε σαν μάγοι ούτε σαν μεσσίες, διότι αυτή η επιχείρηση δεν έχει σωτηρία. Εγώ αυτό που εγγυώμαι μαζί με το νέο Αντιπρόεδρο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και κυρίως με το σύμβουλο μειοψηφίας όπως ο Λένης που έχει κάνει και Αντιπρόεδρος να νοικοκυρέψουμε την επιχείρηση και να προστατέψουμε και το τελευταίο ευρώ. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για μεμψιμοιρίες ούτε για αντιπολίτευση. Υπόσχομαι να λειτουργήσουμε με απόλυτη διαφάνεια. Τα θέματα όλα θα μπαίνουν επάνω στο τραπέζι προς συζήτηση και όχι κάτω από το τραπέζι και οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Γνωρίζω πόσες δυσκολίες θα συναντήσουμε μπροστά μας. Με πολύ δουλειά, με καλή συνεργασία είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά. Εμείς δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για ότι έγινε στο παρελθόν εμείς θα φέρουμε ευθύνη για ότι γίνει από εδώ και στο εξής.

Γιόγιακας Βασίλειος : Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017 θα παραταθεί το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Στη συνέχεια θα ενταχθεί σε ενιαία δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.



























Για εννέα μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2017, θα ανανεωθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά τη λήξη της τρέχουσας περιόδου, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε Ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα.Στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι το πρόγραμμα προβλέπεται να ανανεωθεί μετά τη λήξη του (31/12/2016) για 9 μήνες το 2017 ώστε να συμβαδίσει χρονικά με την έναρξη λειτουργίας της ενιαίας δομής ολοκληρωμένης φροντίδας ηλικιωμένων στην οποία και θα ενταχθεί. Για την παράταση του προγράμματος επισημαίνεται ότι «δεν θα υπάρξει νέα προκήρυξη θέσεων, αλλά ανανέωση της σύμβασης των ήδη απασχολούμενων εργαζομένων» στο «Βοήθεια Στο Σπίτι».«Έξι μήνες μετά την κατάθεση της Ερώτησης το Υπουργείο προαναγγέλλει ξανά το σχεδιασμό ενός πανελλαδικού δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Αυτό στο οποίο δεν απάντησε είναι εάν κατά την κάλυψη των θέσεων εργασίας στο νέο αυτό δίκτυο θα ληφθεί υπόψη, δηλαδή θα μοριοδοτηθεί, η προϋπηρεσία στο “Βοήθεια Στο Σπίτι”», δήλωσε ο Β. Γιόγιακας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


























Εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας και στο εκπαιδευτικό προσωπικό καλή, γόνιμη και αποδοτική σχολική χρονιά και η υποστήριξη των γονέων προς τα παιδιά τους να ανταμειφτεί με την επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών τους στόχων. Η νέα γενιά γνωρίζει ότι , άσχετα από τις όποιες υπάρχουσες δυς ΤΗΝκολίες, όσοι αγωνίζονται και προσπαθούν μπορούν να πετύχουν τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικές επιτροπές η ελληνική Πολιτεία και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνδράμουν με όσα μέσα διαθέτουν τη νέα γενιά, η επιβράβευση όμως των προσπαθειών τους επιτυγχάνεται με συστηματικό διάβασμα από τους ίδιους.Πιστεύουμε στο τέλος και αυτής της σχολικής χρονιάς οι νέοι κι οι νέες μας να έχουν αποκομίσει περισσότερη γνώση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις τις ευκαιρίες και στις αντιξοότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας -  Μήνυμα για τη νέα Σχολική Χρονιά





















 
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτείγια τους μαθητές ένα νέο ταξίδι στις θάλασσες των γνώσεων. Θέλω λοιπόν να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές να έχουν μια ουσιαστική και δημιουργική χρονιάαλλά και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς υπομονή, δύναμη αλλά και αντοχή, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους.
Η Παιδεία αποτελεί ύψιστο αγαθό λειτουργώντας ως αρωγός για την ανάπλαση της προσωπικότητας αλλά και την εξέλιξης της κοινωνίας. Είναι υποχρέωση μας, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου οι νέες γενιές να αποκτήσουν εκείνη την παιδεία και τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην διαμόρφωση ελεύθερης σκέψης αλλά και στην απόκτηση αξιών και δημοκρατικής συνείδησης.  Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με τα όσα  μέσα διαθέτει βρίσκεται,δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και θα πράξει τα μέγιστα προκειμένου να υποστηρίξει μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να ολοκληρώσουν με επιτυχία και αυτή τη σχολική χρονιά. Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.   
Ιωάννης Λώλος : Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ,Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: