ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η 1η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά



ΘΕΜΑΤΑ

Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά : « 1η ποδηλατοδρομία στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά »
 Ο ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ





























Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο, προσκαλεί τους φίλους του ποδήλατου, μικρούς και μεγάλους σε ποδηλατοδρομία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Καλαμά.Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης θα είναι ο πρωταθλητής και Ομοσπονδιακός Προπονητής ορεινής ποδηλασίας Κατσέλης Γιώργος.Σημείο εκκίνησης-τερματισμού ¨έναντι (παρκινγκ) του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας¨ Ηγουμενίτσας και ώρα 10:30πμ. Για δηλώσεις συμμετοχής:http://fdkal-ach.blogspot.gr/2016/09/1.
Διαδρομές
1η Διαδρομή junior
•Από το σημείο εκκίνησης παρκινγκ 
•συνεχίζουμε επί της Εθνικής Αντιστάσεως
•Αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στην Τζαβέλαινα
•Είσοδος στον ποδηλατόδρομο
•Τερματισμός στην  Έξοδο του ποδηλατοδρόμου
2η Διαδρομή
•Από το σημείο εκκίνησης παρκινγκ
•συνεχίζουμε επί της Εθνικής Αντιστάσεως
•Αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στην Τζαβέλαινα
•Είσοδος στον ποδηλατόδρομο
•1ος σταθμός ανεφοδιασμού  Έξοδος του ποδηλατοδρόμου
•Συνεχίζουμε στον δρόμο προς δρέπανο
•2ος σταθμός ανεφοδιασμού πρώην  Όστρια
•Στροφή στην ΔΕΗ στο πρώην Όστρια  με κατεύθυνση προς πύργο Ραγίου
•Στροφή δεξιά προς  Εθνική οδός Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας
•Στροφή δεξιά  στην Εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας
•3ος σταθμός ανεφοδιασμού έξω από τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα
•Νέα Σελεύκεια  - Πίσω δρόμο
•Πίσω από το γήπεδο
•Στροφή αριστερά προς μουσείο
•Στροφή δεξιά – παραλιακή προς κέντρο Ηγουμενίτσας
•Τερματισμός στο παρκινγκ απέναντι από την εκκλησία 
Όροι συμμετοχής
• Ο αγώνας είναι “Ανοικτός - ΟΡΕN ” δηλαδή μπορούν να συμμετέχουν πολίτες, φίλαθλοι, αθλητές και αθλήτριες. Όλοι οι συμμετέχοντες  βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι΄αυτό το θέμα.
• Ηλικίες μικρότερες και μέχρι 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των Γονέων ή κηδεμόνων τους και με την συνοδεία ορισμένου προσώπου – Γονέα ή κηδεμόνα κατά την συμμετοχή του/της ανήλικου/ης.
• Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν κράνος ποδηλασίας.
• Οι κριτές θα έχουν δικαίωμα να αποβάλουν ποδηλάτη τόσο από την εκκίνηση όσο και από τη διαδρομή κατά τη διεξαγωγή του Αγώνα  Ποδηλατοδρομίας, ο οποίος δεν θα φορά κράνος ποδηλασίας.
• Το ποδήλατο και τα φρένα  του ποδηλάτου του κάθε συμμετέχοντα θα πρέπει να είναι σε αρίστη λειτουργική κατάσταση για την οποία, αποκλειστική ευθύνη έχει ο κάτοχος του ποδηλάτου.
• Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
• Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει  σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. 

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «GRECKA PANORAMA» της Βαρσοβίας





















Στην  έκθεση «GRECKA PANORAMA» που διοργανώνεται στη Βαρσοβία, το διάστημα 3-4/12/2016, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ηπείρου. Η έκθεση έχει στόχο να προβάλει στο πολωνικό κοινό το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, παράλληλα όμως αφορά παραγωγούς και εμπόρους παραδοσιακών και ποιοτικών τροφίμων, φρούτων και ποτών. Μέσω της έκθεσης, οι επιχειρηματίες του τουρισμού και οι παραγωγοί που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν b2b συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, με σκοπό την ανάπτυξη και την βελτίωση των καναλιών διανομής των προϊόντων τους. Η  Περιφέρεια Ηπείρου,  όπως και στο παρελθόν έχει πράξει,  προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους επαγγελματίες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 30-9-2016 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr (για τους παραγωγούς) και στο e-mail: v.barka@php.gov.gr (για τους επαγγελματίες του τουρισμού). Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, μπορούν να το στείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) ως τις 27-10-2016. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στην κ. Φούκη (τηλέφωνο 26510-87111), ενώ οι ενδιαφερόμενοι του τουριστικού τομέα στο Τμήμα Τουρισμού (τηλέφωνα 26510-87143 και 87141). Τα επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ
Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ)436/2009, όπως  ισχύει κάθε φορά .Ειδικότερα για το έτος 2016, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας « Δήλωση συγκομιδής Αμπελουργικών Προιοντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α. & Τρ. www. minagric.gr . H ημερομηνία υποβολής των  Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει  την 12η   Σεπτεμβρίου 2016 και λήγει στις 30η   Νοεμβρίου 2016, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.Με εντολή Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης , ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Ηλεκτρονικές δηλώσεις συγκομιδής σταφυλιών για οινοποίηση
 Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται  να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ (ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr και στις «Δηλώσεις Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων), δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους αμέσως μετά τον τρύγο και όχι αργότερα από τις 30 Νοεμβρίου 2016.Οι παραγωγοί έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη, πλήρη και ορθή συμπλήρωση των στοιχείων που υποβάλουν. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής:
1.οι αμπελουργοί των οποίων το σύνολο της σταφυλοπαραγωγής προορίζεται για άμεση μεταποίηση σε χυμό σταφυλιών
2.οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.
3.οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής).
Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων συγκομιδής
i.οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικού οινοποιείου και παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω συνεταιριστικό οινοποιείο.
ii.οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.
Σε περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής της ετήσιας σταφυλικής παραγωγής εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων (αποζημιώσεις ΕΛΓΑ), οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής.Οι υπόχρεοι για τη δήλωση συγκομιδής που δεν συμμορφώνονται με τα ανωτέρω, αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων (πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό αποθεματικό).Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο:   2651 0 87117.

Εξετάσεις για τη χορήγηση άδεια άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Οκτωβρίου 2016 




















Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις Εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι   η Δευτέρα 10-10-2016. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 17-10-2016.Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
                 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4. Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
                  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5. Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Διοικητικής &  Γραμματειακής  Υποστήριξης  κ. Ζαχαράκης: 210-8208827,  210-8833459 & 210-8216480.
Παράβολο εξετάσεων εκδίδεται μόνο από την Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Ακαδημίας 40 Αθήνα).

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















 
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής τσάντας στην Άρτα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, για κλοπή
Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής τσάντας που έγινε προχθές (12-09-2016) στη Άρτα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 41χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος εμπλέκεται σε κλοπή τσάντας από 70χρονη ημεδαπή πεζή, που έγινε απογευματινές ώρες προχθές (12-09-2016)  στην Άρτα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας για τον εντοπισμό συνεργού του 41χρονου δράστη.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε σπίτι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 03 έως 05-03-2016 σε σπίτι στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαιρέθηκαν ρούχα και ένα κόσμημα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου στο Λούρο Πρέβεζας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού για κλοπή .Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, υπόθεση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.Ειδικότερα, χθες (13-09-2016) το μεσημέρι στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, κατελήφθη ο 27χρονος να έχει στην κατοχή του κινητήρα από δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί μεσημβρινές ώρες της 08-07-2016 από την πόλη της Φιλιππιάδας.Ο κλεμμένος κινητήρας κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Θανατηφόρο τροχαίο
Σήμερα (14-09-2016) και ώρα 05.30΄, στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Κοσμηράς, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός και επέβαιναν άλλοι δύο ημεδαποί, μία 31χρονη γυναίκα και ένας 48χρονος άνδρας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 31χρονης γυναίκας και ο σοβαρός τραυματισμός των δύο ανδρών.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το  Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.












Δεν υπάρχουν σχόλια: