ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Σύμφωνη γνώμη για τα τεύχη διακήρυξης έργων για Βιώσιμη Ενέργεια και Κινητικότητα Δήμου Πρέβεζας



ΘΕΜΑΤΑ…@

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ  :  Σύμφωνη γνώμη για τα τεύχη διακήρυξης έργων για  Βιώσιμη Ενέργεια και Κινητικότητα Δήμου Πρέβεζας





















Με δύο αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δίνεται το "πράσινο φως" στο Δήμο Πρέβεζας για την προώθηση των διαδικασιών για τη δημοπρασία δύο υποέργων, που έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020". Συγκεκριμένα διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου:
Α) για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο «Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια Δήμου Πρέβεζας» ΑΑ 1 της Πράξης «Εκπόνηση Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια Δήμου Πρέβεζας»,  συνολικού προϋπολογισμού «111,879 €».
Β) για τα  σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο "Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πρέβεζας" ΑΑ1 της πράξης "Εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Πρέβεζας"  συνολικού προϋπολογισμού «99,348.55 €».
 
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ  2015-2016  :  «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ»






















Ήταν  ένα  θεατρικό  έργο του Μπωμαρσαί  που έγινε πασίγνωστο  όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι-σπουδαίος - Ιταλός  συνθέτης –το διάλεξε για να το  κάνει ΟΠΕΡΑ.Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας  συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. ΄Έχει δηλαδή  μαγεία και  ρεαλισμό, χιούμορ  και μια πολύ   ενδιαφέρουσα  υπόθεση. Η ιδέα  μου  ήταν  να μετατραπεί η όπερα  σε ένα θεατρικό έργο   για παιδιά  με τραγούδια  βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά  ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα  για την καλλιέργεια  του μουσικού τους αισθητηρίου.Το έργο  διασκευασμένο με την μεγαλύτερη δυνατή  προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και  μετατρέπει  τις άριες και τα φωνητικά σύνολα, σε τραγούδια, δημιουργώντας   μια όμορφη  μουσική θεατρική εικόνα.Όλα αυτά ενώνονται  μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς  διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν  και πολύχρωμα κοστούμια -με  άρωμα εποχής-, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον  των παιδιών.
Λίγα λόγια για το έργο
Όλα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας πολλά χρόνια πρίν, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι απ’ τη Σεβίλλη είχε πάει να επισκεφθεί μια θεία της. Δεν είχε προλάβει να μπει στο σπίτι όταν ξαφνικά αντίκρισε τον κόμη Αλμαβίβα, που έτυχε να περνάει από κει. Αυτό ήταν! Μια ματιά ανάμεσα σ’ ένα αγόρι και ένα κορίτσι και η αγάπη της ιστορίας μας έχει κιόλας γεννηθεί...Λίγες μέρες αργότερα ο Αλμαβίβα στέλνει προξενήτρα στο Γέρο-Μπάρτολο,  τον κηδεμόνα της Ροζίνας, για να ζητήσει το χέρι της. Εκείνος όμως αρνείται!Τότε ο Κόμης αποφασίζει να τη βρει μόνος του και με τη βοήθεια του Φίγκαρο, του ξακουστού κουρέα της Σεβίλλης...
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία :  Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί:  Πέτρος Γάλλιας, Διασκευή-Ενορχήστρωση:  Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα, Στίχοι & επιλογή μελωδιών:  Ανδρέας Κουλουμπής, Διδασκαλία Τραγουδιών:  Ανδρέας Κουλουμπής .
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ):
Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Νικολάου Γιάννης, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Χονδρογιάννης Άγγελος.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 
















Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Χιονάδες Ιωαννίνων
Σήμερα (07-08-2016) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης, κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στους Χιονάδες Ιωαννίνων. Ειδικότερα, μετά τα μεσάνυχτα της 07-08-2016, άγνωστοι δράστες παραβίασαν πόρτα εισόδου του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν έντεκα εικόνες, διαστάσεων 30 x 35 εκατοστών περίπου.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.
Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για ηχορύπανση
 Συνελήφθη, σήμερα (08-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στη Λούτσα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 33χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 33χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούλιο. Συνελήφθησαν συνολικά (556) άτομα και ειδικότερα:
           Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -348 - (εκ των οποίων -1- διακινητής)
           Για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση: -2-
           Για ληστεία:-5-
           Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -37-
           Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -15-
           Για κλοπές - διαρρήξεις: -47-
           Για υπόθαλψη εγκληματία: -1-
           Για πλαστογραφίες: -1-
           Για αρπαγή ανηλίκου:-2-
           Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου:-2-
           Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -11-
           Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
           Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-39-
           Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -29-
           Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα: -2-
           Για παραβίαση φύλαξης της αρχής: -1-
           Για παρεμπόριο: -2-
           Για διατάραξη οικιακής ειρήνης:-1-
           Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -10-
 Εξιχνιάστηκαν:


           Δύο υποθέσεις ληστείας
           Πενήντα επτά υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων
           Δώδεκα υποθέσεις όπλων
           Τριάντα υποθέσεις ναρκωτικών
           Μία υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών
           Μία υπόθεση λαθρεμπορίου
           Μία υπόθεση πλαστογραφίας
           Δύο υποθέσεις περί Τελωνειακού κώδικα
Εξαρθρώθηκαν:
           Μία  (1) ομάδα που διέπραττε κλοπές.
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
           Κάνναβη:- 32- κιλά και  -270,68- γραμμάρια
           Δενδρύλλια κάνναβης: - 4.260-
           Ηρωίνη: -46,2- γραμμάρια
           Κοκαΐνη: -3- γραμμάρια
           Ναρκωτικά χάπια:-48-
           Κατεργασμένη κάνναβη-3,3- γραμμάρια
           Κωδεΐνη: -2,3- γραμμάρια
           Ναρκωτική ουσία MDMA: -1,2- γραμμάρια
           Χασισέλαιο: -0,9- λίτρα
           Πιστόλια: -1-
           Κυνηγετικά όπλα: -3-
           Αεροβόλα όπλα – όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης:-2-
           Φυσίγγια:- 17-
           Μαχαίρια- γκλοπ: -3-
           Λαθραίος καπνός: -800- γραμμάρια
           Λαθραία τσιγάρα: -40- πακέτα
           Ζυγαριές ακριβείας: - 4-
           Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -6-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
           Την (01-07-2016), συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα κατόπιν εντάλματος προσωρινής κράτησης, του Ανακριτή Θεσπρωτίας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, για την εμπλοκή του στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 26χρονου ομοεθνούς του, στη θέση «Ποταμιά» Γλυκής Παραμυθιάς.
           Την (4, 10 και 20-07-2016), συνολικά κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν (4.235) δενδρύλλια κάνναβης από τρεις οργανωμένες φυτείες σε δασώδεις και δύσβατες περιοχές στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου και στο Δελβινάκι Ιωαννίνων. Συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, καλλιεργητές των ναρκωτικών ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και ένα ημιαυτόματο πιστόλι που βρέθηκε κρυμμένο στον ευρύτερο χώρο της μίας φυτείας.
           Την (09-07-2016), συνελήφθη στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε μαζί με συνεργό του που αναζητείται, με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, ποσότητα κάνναβης βάρους -19.213- γραμμαρίων.
           Την (09-07-2016), συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Γεωργίας στην Ηγουμενίτσα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
           Την (12-07-2016), συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, δύο ημεδαπές Ρομά, κατηγορούμενες για ληστεία.  Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες αφαίρεσαν αρχικά, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 93χρονο ημεδαπό το πορτοφόλι του, ενώ όταν έγιναν αντιληπτές από τον παθόντα, του επιτέθηκαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία.
           Την (15-07-2016), συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός στην Πεδινή Ιωαννίνων,  ο οποίος εμπλέκεται σε  (2) κλοπές δικύκλων και γεωργικών μηχανημάτων, που έγιναν στο Αβγό και την Πεδινή Ιωαννίνων και σε (14) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν σε καταστήματα και σε κοιμητήριο στην Πεδινή Ιωαννίνων.
           Την (16-07-2016), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, τρεις ημεδαποί Ρομά, μετά από κλοπή που διέπραξαν σε σπίτι στα Ιωάννινα, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και χρηματικό ποσό ενώ εξακριβώθηκε η εμπλοκή τους και σε διάρρηξη οικίας στη Βασιλική Ιωαννίνων, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
           Την (20-07-2016), συνελήφθησαν στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, τρεις ημεδαποί Ρομά, οι οποίοι εμπλέκονται σε ληστεία που διέπραξαν σε βάρος 77χρονης ημεδαπής στην Κορύτιανη Θεσπρωτίας και σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε σε βάρος 80χρονης ημεδαπής, στο σπίτι της, στην ίδια περιοχή.
           Την (22-07-2016) συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος δύο ημεδαπών μέσα σε καφενείο στον Άγιο Δημήτριο Άρτας.
           Την (24-07-2016), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και εξακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε (12) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων καθώς και σε μία κλοπή δικύκλου. Σε αυτοσχέδιο παράπηγμα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στα Ιωάννινα, βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων καθώς και μέσα τέλεσης κλοπών.
           Την (25-07-2016), συνελήφθησαν στην Άρτα, ένας 53χρονος ημεδαπός καθώς και η 86χρονη μητέρα του, διότι στην κατοχή τους και σε έρευνα στο σπίτι του 53χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (43,84) γραμμάρια ηρωίνης, (11) δενδρύλλια κάνναβης, (20) ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (840) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
           Την (25-07-2016), συνελήφθησαν στην Πρέβεζα και στην Άρτα, δύο ημεδαποί, 23 και 24 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Όπως διαπιστώθηκε ο 23χρονος είχε προμηθευτεί από τον 24χρονο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (104,4) γραμμαρίων, με σκοπό την περεταίρω διακίνηση της στην περιοχή της Λευκάδας. Επιπλέον, στην κατοχή του 23χρονου και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αεροβόλο πιστόλι καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
           Την (28-07-2016), συνελήφθη στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ και μετέφερε στις αποσκευές του (12) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (12.550) γραμμαρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: