ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Περιφέρεια Ηπείρου : Αποκαθίστανται οι ζημιές σε οδικό δίκτυο - καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα



ΘΕΜΑΤΑ

Περιφέρεια Ηπείρου :  Αποκαθίστανται οι ζημιές σε οδικό δίκτυο - καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα




















Συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών από την Περιφέρεια Ηπείρου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το σύνολο της περιφέρειας - κυρίως όμως την Π.Ε. Ιωαννίνων - το απόγευμα της Τρίτης. Οι έντονες καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις προκάλεσαν ζημιές και προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς και σε καλλιέργειες.Από νωρίς σήμερα το πρωί συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ιωαννίνων. Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, για αρκετές ώρες παρέμεινε κλειστό το τμήμα Κόνιτσα - Δίστρατο (θέση Άρματα), ενώ στον οδικό άξονα Ιωάννινα - Κοζάνη (μετά την Κόνιτσα) προβλήματα προκλήθηκαν από φερτά υλικά στο οδόστρωμα. Υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων εργάστηκαν από το απόγευμα της Τρίτης για την διασφάλιση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο, ενώ σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης.Επίσης, ζημιές σε καλλιέργειες καταγράφηκαν κυρίως στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων (περιοχές Μπάφρας και Νεοκαισάρειας), στην Κόνιτσα και την περιοχή Ζαγορίου.

Σήμερα 24 Αυγούστου εορτάζεται ο Πατροκοσμάς




















Ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 - 24 Αυγούστου 1779), γνωστός και ως Πατροκοσμάς, ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Κώνστας, ενώ το επώνυμό του παραμένει άγνωστο.Το 1961 ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εορτάζεται στις 24 Αυγούστου.Η δράση του συνδέεται με τον παλιότερο θρησκευτικό ουμανισμό και με τον Διαφωτισμό. Γεννήθηκε στην Αιτωλία και όπως αναφέρει ο ίδιος αόριστα "Η πατρίδα μου είναι Ελλάδα από το Απόκουρον". Κατά τον βιογράφο και σύγχρονό τoυ Νικόδημο Αγιορείτη γεννήθηκε στο χωριό Μέγα Δένδρο Απόκουρου κοντά στο Θέρμο ενώ κάποιοι μελετητές θεωρούν πιθανό το γειτονικό Ταξιάρχη. Ο πιθανός χρόνος γέννησής του είναι το 1714 διότι ο Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρει πως πέθανε σε ηλικία 65 ετών. Οι Παπακυριακού και Κώνστας την τοποθετούν στα 1700-1707. Πιστεύεται από χριστιανούς ότι διέθετε προφητικές και θαυματουργικές ικανότητες.Το κήρυγμα του αναφέρεται σε καθημερινότητες που συνιστούν αμαρτίες: σχέσεις ατόμων, σχέσεις αγοράς, σχέσεις ανδρών και γυναικών, σχέσεις που ανάγονται στην ελλιπή συνείδηση για το κακό. Εδώ πηγάζει η ανάγκη για παιδεία, για θεογνωσία, μέσω της κατανόησης των ιερών Γραφών, και επομένως δια της γνώσεως της ελληνικής γλώσσας, όχι όμως και της ελληνικής σκέψης. Καθώς το κήρυγμά του Κοσμά του Αιτωλού διασώθηκε μέσω της προφορικής παράδοσης, η ακρίβεια του είναι σχεδόν αδύνατο να βεβαιωθεί. Στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό αποδίδεται μια σειρά κειμένων, σημαντικότερες των οποίων είναι οι "Διδαχές" και οι "Προφητείες", που πιστεύεται ότι βασίζονται σε κηρύγματα του ίδιου του Αγίου που καταγράφηκαν αμέσως ή σύντομα μετά την απαγγελία τους.Σύμφωνα με τη πλειοψηφία των ερευνητών αποτελούν άμεσες καταγραφές των ομιλιών του, με πιθανότερο σενάριο κατά τον Ιω. Μενούνο, να αποτελούν υπαγορευμένες ομιλίες σε μαθητές του. Σε ό,τι αφορά τη χρονολόγηση των κειμένων, αυτές διαχωρίζονται σε δυο κατηγορίες με βάση το χρόνο εκφώνησης και τον χρόνο καταγραφής ή αντιγραφής.Σύμφωνα με τα διασωθέντα πρωτότυπα τα οποία μας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το χρόνο, αυτές εκφωνήθηκαν από το 1772 ως το 1779 ενώ η καταγραφή τους ξεκινά από το 1780 και φτάνει μέχρι το 1830. Η κάθε διδαχή του δεν φαίνεται να αποτελεί το περιεχόμενο μιας ομιλίας του, αλλά σύνθεση επί μέρους ομιλιών, που έκανε σε διαφορους τόπους: έτσι εξηγείται η ανωμαλία ως προς τη διαδοχή των θεμάτων που συζητούνται αλλά και η συχνή επανάληψη των ίδιων διηγήσεων και ιδεών.Οι Διδαχές και οι Προφητείες έτυχαν επανειλημένων αντιγραφών και εκδόσεων και αποτέλεσαν δημοφιλή λαϊκά θρησκευτικά αναγνώσματα. Σε ορισμένα από τα κείμενα αυτά, που έχουν τύχει ερμηνειών και παρερμηνειών, αναπτύσσονται σύγχρονοι προβληματισμοί, όπως η έννοια της Ελληνικότητας, του "Γένους" κτλ .Τα μόνα σωζόμενα ιδιόχειρα γραπτά του Αγ. Κοσμά είναι μερικές επιστολές.

Δήλωση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων 





















Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: Θέλω να συγχαρώ τους Ηγουμενιτσιώτες, Θεσπρωτούς και Ηπειρώτες μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Εύχομαι στο νέο τους ξεκίνημα να είναι υγιείς, δημιουργικοί και να γίνουν άξιοι πολίτες, προκειμένου να δώσουν στη χώρα μας μια νέα πνοή.Θα πρέπει επίσης να συγχαρώ τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνέβαλλαν με την υποστήριξη τους αλλά και με την μεταλαμπάδευση των γνώσεων τους σε αυτή την επιτυχία. Δε θα παραλείψω να αναφερθώ και στους μαθητές και στις μαθήτριες οι οποίοι δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεν μια ευκαιρία αλλά θα υπάρξουν και άλλες προκλήσεις προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους αρκεί να παλέψουν για τους στόχους τους.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Τριήμερο προβολής Ηπειρώτικων προϊόντων στην Πρέβεζα στις 26-27-28 Αυγούστου



















Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και κατόπιν αιτήματος ντόπιων παραγωγών με πιστοποιημένα και τυποποιημένα τοπικά προϊόντα, διοργανώνει στην Πρέβεζα έκθεση προβολής τοπικών προϊόντων. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 και 28 Αυγούστου 2016, στο τμήμα του πεζόδρομου πλησίον των δικαστηρίων Πρέβεζας.Στην εκδήλωση συμμετέχουν περισσότεροι από 20 παραγωγοί και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, προβάλλοντας ένα μεγάλο εύρος τοπικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, αρωματικά βότανα, οπωροκηπευτικά, θαλασσινά, μέλι, κ.ά..  Επίσης, συμμετέχει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος προσφέροντας τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με υλικά των παραγωγών.Όσοι παρακολουθήσουν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία της Ηπείρου.

Εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος» η πράξη παράλληλης στήριξης 32 παιδιών με αναπηρία - εκπαιδ. ανάγκες για τα σχολ. έτη 2016-2018


















Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 της πράξης «Παράλληλη στήριξη παιδιών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τα σχολικά έτη 2016-2018» (Άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, κοινωνική ένταξη και καταπολέμηση διακρίσεων»). Η πράξη αφορά στην υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη 32 μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η οποία συμπεριλαμβάνει και την υποστήριξη των με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης μαθητών ΑΜΕΑ λόγω κινητικών αναπηριών κ.λ.π. και των πασχόντων από χρόνια νοσήματα μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες για τα σχολικά έτη 2016-2018. Στο πλαίσιο αυτό προσλαμβάνεται το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν καθώς και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) (σχολικοί νοσηλευτές) για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης.Στόχος είναι η ενσωμάτωση και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, της σχολικής αποτυχίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.Ως «μαθητές με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες» θεωρούνται όσοι για ολόκληρη ή ορισμένη περίοδο της σχολικής τους ζωής εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες μάθησης εξαιτίας αισθητηριακών, νοητικών, γνωστικών, αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχικών και νευροψυχικών διαταραχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεπιστημονική αξιολόγηση, επηρεάζουν τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και μάθησης. Στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συγκαταλέγονται ιδίως όσοι παρουσιάζουν νοητική αναπηρία, αισθητηριακές αναπηρίες όρασης (τυφλοί, αμβλύωπες με χαμηλή όραση), αισθητηριακές αναπηρίες ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), κινητικές αναπηρίες, χρόνια μη ιάσιμα νοσήματα, διαταραχές ομιλίας / λόγου, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού), ψυχικές διαταραχές και πολλαπλές αναπηρίες.Η δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 415.744,80 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – Τομέας Παιδείας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 

















Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης στα Ιωάννινα
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μία 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη .Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 64 και 80 ετών, που διαπράχθηκαν την 19 και την 22-08-2016 αντίστοιχα, στην πόλη των Ιωαννίνων.Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μία 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για απάτη.Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης της, η 33χρονη, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπάτησε δύο γυναίκες, ηλικίας 80 και 64 ετών,  στην πόλη των Ιωαννίνων, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος. Συγκεκριμένα, προσέγγισε τις δύο γυναίκες και με το πρόσχημα ότι ενεργούσε για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων και ότι δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από την εφορία, απέσπασε από αυτές χρηματικό ποσό και κοσμήματα, για την αγορά υποτιθέμενων «παραβόλων» που ήταν αναγκαία για την είσπραξη.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση τυχόν συνεργών της 33χρονης.
Συνελήφθη 29χρονη ημεδαπή στο Καναλλάκι Πρέβεζας, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών
Στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (18,8) γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου.Επίσης, συνελήφθη και ένας 31χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Συνελήφθησαν, χθες (23-08-2016) το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, δύο ημεδαποί (μία 29χρονη και ένας 31χρονος), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πώλησης, αγοράς και κατοχής ναρκωτικών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους, συνέλαβαν τους δυο ημεδαπούς, καθότι η 29χρονη, πούλησε έναντι χρηματικού ποσού, στον 31χρονο, μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,2) γραμμαρίων.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 29χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
           ποσότητα ηρωίνης σε μορφή βράχου, βάρους (18,8) γραμμαρίων
           διάφορα αντικείμενα κοπής – συσκευασίας των ναρκωτικών ουσιών
           τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.
Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός διακινητής ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στην Ελεούσα Ιωαννίνων
























 
Κατασχέθηκαν (21.250) γραμμάρια κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο .Χθες (23-08-2016) το απόγευμα, στο 7,5ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Καλπακίου (στο ύψος της Ελεούσας Ιωαννίνων), συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. .Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος δράστης και μετά από έρευνα, βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν είκοσι δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -21- κιλών και -250- γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά, το παραπάνω αυτοκίνητο καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας,  βρέθηκε στην κατοχή του 55χρονου καθώς και στο σπίτι του στα Ιωάννινα, συνολικά το χρηματικό ποσό των (8.720) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 24χρονη ημεδαπή, ως υπεύθυνη καταστήματος, για υγειονομικές παραβάσεις
Συνελήφθη, σήμερα (24-08-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, μία 24χρονη ημεδαπή, για υγειονομικές παραβάσεις.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη η 24χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τους όρους λειτουργίας της κατεχόμενης άδειας μουσικής.
Καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε περίπτωση λαθρομεταφοράς στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και τη σύλληψη δύο υπηκόων Αλβανίας (ενός 36χρονου διακινητή και ενός 30χρονου λαθρομετανάστη), στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομική έρευνας και ύστερα από περαιτέρω έλεγχο των πραγματικών στοιχείων ταυτότητας του 30χρονου αλλοδαπού προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης.Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, σε βάρος του 30χρονου λαθρομετανάστη είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης, έξι ετών και δύο μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.





Δεν υπάρχουν σχόλια: