ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Νέοι από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας στη λιτανεία του αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα



ΘΕΜΑΤΑ

Νέοι από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας στη λιτανεία του αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα




















Νέοι από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο του όμορφου πνευματικού τους αγώνα, βρέθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία, μαζί με τον εφημέριο του χωριού, στη λιτανεία του λειψάνου του αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της συμπλήρωσης 300 χρόνων του θαύματος του Αγίου και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς. Παρακολούθησαν τη λιτανεία, όπου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, προσκύνησαν στον κατάμεστο ναό του αγίου Σπυρίδωνος, πρόσφεραν άρτους και ασθάνθηκαν παρότι νεαροί στην ηλικία (μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) την ανάγκη της αγάπης στον άνθρωπο και στον Χριστό, καθώς και τη δύναμη, που πηγάζει από την πίστη στον Θεό. Έδωσαν το μήνυμα ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να γίνει ναός του Αγίου Πνεύματος,  με τον συνεχή καθαρισμό του εαυτού του από τον μολυσμό της αμαρτίας. Ενημερώθηκαν από τον εφημέριό τους, ότι σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, οι Τούρκοι, αποβιβάστηκαν στο νησί στις 8 Ιουλίου του 1716 και ο πιστός  λαός επί ένα μήνα τελούσε συνεχείς παρακλήσεις προς τον Ύψιστο, δεόμενος και προς τον θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα να παρέμβει, σώζοντας το νησί του. Πράγματι, στις 9 Αυγούστου του 1716 ξεσπά στο νησί μια καταστρεπτική καταιγίδα. Τότε δημιουργήθηκε πανικός στο στρατόπεδο των Τούρκων, στο οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε και η είδηση ότι πολλοί στρατιώτες είδαν τον Άγιο Σπυρίδωνα με τη μορφή καλόγηρου να βγαίνει από την εκκλησία, απειλώντας τους Μουσουλμάνους με αναμμένο πυρσό, γεγονός που μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τον πανικό τους. Η ραγδαία νεροποντή και ο φόβος από τον καλόγερο που τους καταδίωκε, ανάγκασε του Οθωμανούς να τραπούν σε άτακτη φυγή. Η αναχώρηση τους, στις 11 Αυγούστου, αποδόθηκε στην θαυματουργή επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ όπως αναφέρεται, αυτή η πολιορκία, για πρώτη φορά, δεν στοίχισε την ζωή σε κανέναν από τον άμαχο πληθυσμό.

Συνάντηση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον κ. Παύλο Κοτρώτσιο, εκδότη και διευθυντή της Εφημερίδας «Hellenic News Of America»




















Την Πέμπτη 11 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχθηκε, στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, τον κ. Παύλο Κοτρώτσιο, πρώην πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίουκαι εκδότη και διευθυντή της Εφημερίδας «HellenicNewsOfAmerica».Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Νικόλαος Κάτσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, οι Αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας κα. Ρεγγίνα Δηλαβέρη και κ. Σωτήριος Μήτσης, καθώς και η διεθνούς φήμης Θεσπρωτή ζωγράφος Φρειδερίκη Παππά. Στην συνάντηση γνωριμίας, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και πρόσφορο για την ανάπτυξη μιας πολύ-επίπεδης συνεργασίας από την προώθηση των τοπικών προϊόντων έως και την ανάπτυξη του τουρισμού με την προσέλκυση νέων επισκεπτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Και οι δύο πλευρές δήλωσαν πρόθυμες να συνεργαστούν με όλους τους φορείς, προκειμένου να σχεδιαστεί ο οδικόςχάρτηςπου θα βοηθήσει στην εγκαθίδρυση μιας πραγματικά ουσιαστικής και ωφέλιμης συνεργασίας, η οποία θα έχει προστιθέμενη αξία τόσο για την περιοχή μας, όσο και την ομογένεια. Την πρώτη αυτή συνάντηση θα ακολουθήσουν κι άλλες διευρυμένες προκειμένου όλοι να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό μιας εξωστρεφούς πολιτικής για την περιοχή μας.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Συλλήψεις στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων, για διάφορα αδικήματα, στην Ήπειρο 




















Στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, έξι άτομα για διάφορα αδικήματα.Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
           Χθες μετά τα μεσάνυκτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως προσωρινά υπεύθυνος, να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή.
           Χθες το μεσημέρι, στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, μία 27χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διότι κατελήφθη να ενεργεί παράνομο έρανο, με τη μορφή δωρεών ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντυπα και το χρηματικό ποσό των (22,10) ευρώ.
           Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στην Κυράτσα Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίας με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους ενός κιλού.
           Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, να λειτουργεί ζωντανή μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου καθώς και τους όρους λειτουργίας του καταστήματος.
           Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
           Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα, στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.  

















Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Τρίτη (16-08-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (17-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (18-08-2016)   και  ώρες   από     18.00     έως    01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
           Παρασκευή   (19-08-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή   (21-08-2016)    και   ώρες   από    08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.











Δεν υπάρχουν σχόλια: