ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΟΣ : ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ - ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ



ΘΕΜΑΤΑ

ΣΟΣ :  ΑΠΑΤΕΏΝΕΣ - ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

















Οργανωμένοι λωποδύτες - κλεφτρόνια εντοπίζουν στην Θεσπρωτία κατοικίες που είναι κλειστές, επειδή οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν για πολλούς λόγους, τηλεφωνούν σε αυτές αλλά και σε συγγενείς των ιδιοκτήτων ώστε να σιγουρευτούν για την απουσία και ορμούν για το πλιάτσικο όπως.Συμβαίνει σε παραθαλάσσιες περιοχές όπως στα Σύβοτα αλλά και αλλού.Αν η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να τα αναφέρει δημοσίως για να πάρουν μέτρα οι ιδιοκτήτες.Το άλλο είναι : μήπως οι εταιρείες σεκιούριτι κάνουν κολπάκια για να πονηρέψουν και να ανησυχήσουν κάποιους ιδιοκτήτες ώστε να ασφαλιστούν;;;  Ένα τηλεφώνημα σε συγγενικό πρόσωπο έλεγε είμαστε από το ταχυδρομείο και ο συγγενείς σας έχει ένα συστημένο…?

Εντάξεις έργων στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» για Σχέδια Ασφάλειας Νερού των ΔΕΥΑ Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας








Με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξης», τρεις πράξεις που αφορούν αντίστοιχα την Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού των Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας. Η υλοποίηση των εν λόγω σχεδίων είναι από τα μέτρα που προβλέπονται από το Διαχειριστικό Σχέδιο Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, σύμφωνα με την Οδηγία 98/83/ΕΚ περί πόσιμου νερού στην Ελλάδα. Τα Σχέδια Ασφάλειας Νερού στοχεύουν στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού, μέσω ελαχιστοποίησης παρουσίας ρυπαντών -ειδικά στην πηγή του-, σωστής επεξεργασίας του ύδατος και σωστής διανομής σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.Οι προϋπολογισμοί των πράξεων  έχουν ως  εξής:
Σχέδιο ΔΕΥΑ Άρτας: συνολικό κόστος 222.69,33 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 179,410.75 €.
Σχέδιο ΔΕΥΑ Πρέβεζας: συνολικό κόστος  155.178,25 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 125.143,75 €.
Σχέδιο ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: συνολικό κόστος 256.741,94 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 207.049,95 €.Φορείς υλοποίησης είναι οι αντίστοιχες Δ.Ε.Υ.Α.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS  
Δενδρύλλια κάνναβης Εντοπίστηκαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του Ορεινού Πωγωνίου 


















Ακόμη δύο φυτείες με συνολικά (342) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του Ορεινού Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα .Ο εντοπισμός τους είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης - εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών .Ακόμη δύο φυτείες με συνολικά (342) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του Ορεινού Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο εντοπισμός των φυτειών είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης - εξερεύνησης που πραγματοποιήθηκε χθες (10-08-2016) το πρωί, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία (222) και (120) δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, ύψους από (0,24) έως και (2,13) μέτρων.Επιπλέον, στο χώρο των φυτειών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.
Συνελήφθησαν στην Άρτα εννέα άτομα, για απόπειρα κλοπής από χώρο ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Άρτας
Συνελήφθησαν, χθες (10-08-2016) το πρωί στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, εννέα άτομα, επτά ημεδαποί Ρομά (πέντε  άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας  από 19 έως 56 ετών) καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, όταν οι δράστες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς, να επιχειρούν από κοινού να αφαιρέσουν παλαιά αντικείμενα και σίδερα (scrap)  από χώρο ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Άρτας, ενώ όπως διαπιστώθηκε μέρος των κλοπιμαίων τα είχαν μεταφορτώσει σε Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο.Το παραπάνω Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο και τα κλοπιμαία που βρέθηκαν σε αυτό κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Οι δράστες επέβαιναν σε λεωφορείο ενώ στις αποσκευές τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12.100- γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν, χθες (10-08-2016) το απόγευμα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ελέγχων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν στις αποσκευές τους, έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (12.100) γραμμάριων.
Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό (800) ευρώ.Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ηπείρου σε Αρχαία Αμβρακία - γέφυρα Aννίνου





















Τα έργα που εκτελούνται στη Νεκρόπολη της Αρχαίας Αμβρακίας και στη γέφυρα Αννίνου (επί της Εθνικής Οδού Άρτας- Αντιρρίου), επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  προκειμένου να εξετάσει τρόπους διευθέτησης εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει κατά την υλοποίηση τους. Στη Νεκρόπολη, η εκκρεμότητα εντοπίζεται  στην ολοκλήρωση της πασσάλωσης,  η οποία πρέπει να γίνει σε τακτό και σύντομο χρονικό διάστημα ενόψει κλεισίματος της σχετικής πράξης του ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά και τους παριστάμενους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Κ. Παπαδημητρίου-  Δ. Βαρέλη, ενημερώθηκαν από στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας για την πρόοδο των εργασιών, τα προβλήματα που εντοπίζονται, αλλά και για πρόσθετες παρεμβάσεις που απαιτούνται.Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε να μη χαθεί ούτε μια ημέρα για την ολοκλήρωση του έργου, βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο,  δίνοντας προς τούτο  σχετικές οδηγίες.Ένα ζήτημα που τέθηκε κατά την ενημέρωση, αφορούσε συμπληρωματικές παρεμβάσεις που απαιτούνται και οι οποίες, εκτός των άλλων, θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου. Ο Περιφερειάρχης αναγνωρίζοντας τη σημασία των εργασιών αυτών και οι οποίες δεν είναι δυνατόν πλέον να ενταχθούν σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ανέλαβε την υποχρέωση να εξετάσει τη χρηματοδότησή τους, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό 70.000 ευρώ,  από πόρους της Περιφέρειας, μετά από συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων με την Π.Ε. Άρτας και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.  Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων, ήταν η γέφυρα Αννίνου, στην οποία έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες διαπλάτυνσης της.  Ο κ. Καχριμάνης, ζήτησε από την επιβλέπουσα υπηρεσία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων και παράλληλα να τεθεί άμεσα σε πλήρη λειτουργία το εργοτάξιο του αναδόχου. "Θέσαμε αυστηρό χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση του έργου και σε αυτό θα είμαστε απόλυτοι", τόνισε ο Περιφερειάρχης.













Δεν υπάρχουν σχόλια: