ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget

Translate

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΘΕΜΑΤΑ…@

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/07/2016


Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην κλαδική  24ωρη πανελλαδική απεργία την  Κυριακή 17/7/2016 ενάντια  στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν εργοδοσία – Κυβέρνηση – Ε.Ε. .Απεργούμε γιατί η  πάλη των εργαζομένων με αίτημα ¨ Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα  για όλο το χρόνο¨ είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.Απεργούμε και δυναμώνουμε την πάλη μας  ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι  με μπαράζ  αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Η ανάπτυξη που έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα  απαιτεί νέες θυσίες από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Απεργούμε ενάντια στις ανατροπές – φωτιά  οι οποίες είναι στα σκαριά για το επόμενο διάστημα και αφορούν τους μισθούς, την απελευθέρωση των ομαδικών  απολύσεων,  νέο συνδικαλιστικό νόμο με περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης. Είναι μέτρα που απαιτούν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να εντείνουν την εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς.
Δεν συμβιβαζόμαστε με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα
Απεργούμε ενάντια στην απληρωσιά, το μπαράζ απολύσεων, ενάντια στα σχέδια της μεγαλεμπόρων που με γνώμονα το κέρδος ανοίγουν και  κλείνουν επιχειρήσεις, προχωράνε σε συγχωνεύσεις και εξαγορές με μοναδικά θύματα τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.  Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εξελίξεις στο  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ. Οι εργαζόμενοι όλα τα  προηγούμενα χρόνια πλήρωσαν ακριβά τα κέρδη του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ με απολύσεις, μειώσεις μισθών και κατάργηση επιδομάτων, με σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας και τώρα καλούνται να πληρώσουν την κρίση του παραμένοντας απλήρωτοι και στον αέρα.Δυναμώνουμε την πάλη μας, τη συλλογική μας δράση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο με συγκρότηση επιτροπών αγώνα, με ενίσχυση και μαζική εγγραφή μελών στο κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας. Κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους.Οι ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν.
Η αναμονή, η απογοήτευση, ο φόβος δίνουν έδαφος  να γίνεται η εργοδοσία ακόμα πιο επιθετική, να ξεσαλώνουν στις πλάτες μας. Τώρα είναι ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα. Αρκετά ματώσαμε, δεν πάει άλλο. Έχουμε ανάγκες και δικαιώματα, δεν είμαστε έρμαια των μεγαλεμπόρων που θέλουν να μας επιβάλλουν χειρότερες συνθήκες δουλειάς. Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας! Απομονώνουμε  το κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό που καθημερινά με τη στάση του επιβεβαιώνει τον επιζήμιο και υπονομευτικό ρόλο του. Αποποιείται κάθε ευθύνη που έχει για τη κατάσταση στο κίνημα, την προκήρυξη απεργιών χωρίς απεργούς,  την οργάνωση των εργαζομένων  ρίχνοντας ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία! Είναι χαρακτηριστική η στάση της πλειοψηφίας της  Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος  στο ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας που προκηρύττει  απεργία Πέμπτη 14/7/16 για την Κυριακή 17/7/16   εθιμοτυπικά, για να βγουν από την υποχρέωση, χωρίς να πάρουν  κανένα μέτρο ενημέρωσης και κινητοποίησης του κλάδου.Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να πάρουν μέρος στην απεργία και να διεκδικήσουν:
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
• Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Κυριακή 17/7/16 καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία
ΤΟ Δ.Σ.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, σήμερα (17-07-2016) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,3) γραμμαρίων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Άρτα και στα Ιωάννινα, για καταδικαστικές αποφάσεις 
Συνελήφθησαν, χθες (16-07-2016) στην Άρτα και στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
•Χθες το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.
•Χθες το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, ένας 67χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων,  ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για απείθεια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: